7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
libero 3.2.2010 12:28

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Ano, tyhle nadsazené odhady je jednou do sněmovny dostaly.

Snad se to nepodaří podruhé.

Poněvadž pan Vlk v tomhle článku přehání jen mírně.

Niky 3.2.2010 12:27

Rajendra Pachauri,

je bývalý posunovač! A Al Gore ani neumí psát anglicky!

libienski 3.2.2010 12:25

Re: Pach ranní moče s uslintaných urážlivých cintů

Do vztahů mezi dvěma soukromými subjetky mi nic není. Jeslti mu ty prachy dali za jeho hezké oči nebo za studie je mi šumafuk, stejně jako to jeslti jim je o k čemu. Jde o vztah privátního a privátního subjektu. Problematické by pro mě bylo to, kdyby M. Bursík  jako významný exponent zelených po své práci pro uhlobarony OTOČIL a začal prolomení těžebních limitů PROSAZOVAT a tedy by zjevně podlehl korupci uhelných firem. Toto se však NESTALO.

Logik 3.2.2010 12:24

Re: Nařkne li někdo "vládu"

Aha, tyhle problémy má Švédsko :-) .  Snad byste mohl uvést stát, kde "samoozdravné vlivy trhu" fungují. Monako a Somálsko neberu.

libienski 3.2.2010 12:19

Re: Moc hezké,ale..

V koncích a melou nesmysly, dokud jim někdo nebude chtít postvit skládku nebo spalovnu před barákem, popř. sklad vyhořelého atomového paliva v katastru obce. To se pak všichni stanou ekologisty a bojují za svá práva....

Wlasta 3.2.2010 12:18

Re: Pro Juru Juraxe a podobné exoty

v podstatě ano. Protože já na rozdíl od Vás vím a říkám to zde již poněkolikáté, že nerostné suroviny budou využity dnes nebo později. To znamená, že sídla, která leží nad ložisky surovin budou časem zlikvidována nebo pokud to nechcete tak expresivně přesunuta. Jde jen o to, aby to bylo za odpovídající náhradu a něco navíc.

A co tím chci říct, že pokud něco uvádíte tak se snažte uvádět pravdivá data. Vím nemůžete vědět, že je někde někdo, kdo si z nějakého neznámého důvodu dal tu práci a provedl inventarizaci obcí postižených těžbou hnědého uhlí v severočeské pánvi.

libienski 3.2.2010 12:17

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Grunen forever:-) Volební odhad 5,9 %, v Praze, pokud povede kandidátku pan Bursík minimálně 9 %!

Han 3.2.2010 12:16

Re: Je správné, když jeden vypouští jedy a každé třetí dítě má astma.

Tak z vašeho příspěvku jsem chytil astma já. Neznám krásnější argument než: Jééééžíííšmarjááá, chudáci děti. :-))

libienski 3.2.2010 12:15

Re: Nařkne li někdo "vládu"

Jistě, současná světová krize byla podnícena americkými levičáky, kteří tak přeregulovali bankovní trh až se zhroutil? To myslíte vážně, nebo si děláte legraci? Poznanou potřebu přílivu nových pracovních sil a jejich propracované způsoby integrace nazývate "zamoření ekonomickými uprchlíky". BTW evropu a zejména Francii zamořil uprchlíky pravicový De Gaulle. Ujišťuji Vás, že rovnoprávné postavení žen v severských státech rozhodně neznamená, že někomu nemůžete říkat slečno:-) Zároveň, tím ale můžete některou pěkně naštvat. Nicméně kolik političek ve vrcholných funkcích tyto země obsazují ženami a jaký to má dopad na úroveň jejich domácí politiky, je pro Vás zjevně zcela vedlejší.  A naopak anarchii na světových finančních trzích, která vedla k vzniku této krize, nazýváte levicí zlikvidovanou samoregulační schopností trhu? To jste tak naivní, že nevidíte, že zde došlo ke klasickému odvedení zisků do soukromých bank a naopak  k "veřejné privatizaci jejich ztrát"? To asi ani naivní být nemůžete, spíš slepý.

dvd 3.2.2010 12:13

Dotaz pro "libienský"

V jakých tvrzení nemá autor pravdu? A konkrétně, prosím.

hh 3.2.2010 12:12

Re: Je správné, když jeden vypouští jedy a každé třetí dítě má astma.

To je fakt, tady u nás v severních čechách tu díky větrníkům potkávám každé šesté dítě bez astma. Sláva větrníkům.

Pete Brich 3.2.2010 12:12

občanko: POLUTANT

pb

Pete Brich 3.2.2010 12:09

ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Odříznuti od parlamentu ztratí moc legislativním násilím vnucovat ČR zastaralé technologie (větrníky) nebo konkurence neschopné technologie (fotovoltaika, biopaliva) a též vyděračský potenciál vybírat u libovolné fitmy výpalné. Zelení to jsou, kdo úspěšně blokují enonomický rozvoj ČR s výhledem udělat z jejích občanů otroky v montovnách cizího kapitálu.

Topolánkovo přenechání vlády zelenému Khmeru nejvíce poškodilo nejen ČR, ale i ODS.

PB

Han 3.2.2010 12:08

Re: Budu neustále opakovat

Kdyby se aspoň podle toho svýho zelenýho desatera chovali, jenže o to jim opravdu vůbec nejde.

dvd 3.2.2010 12:07

Domnění bylo správné -

ovšem scény dobývání města se točily ve (starém)  Mostu. Jinak zde se vyskytnuvší hypotéza, že Most byl zbourán proto, aby se tam mohl točit Most v Remagenu se mi jeví jako klasický výplod chorého mozku.

Chris Kelvin 3.2.2010 12:05

Re: Pro Chris Kelvin

P.S. Celé severozápadní Čechy mají vysokou historickou hodnotu. O Mostě jsem jenom psal, že tam bylo jádro z patnáctého století, zmínky jsou samozřejmě starší.

Chris Kelvin 3.2.2010 12:03

Re: Pro Chris Kelvin

Westíku, přiznám se, že jsem se snažil ve svých příspěvcích vyhnout zmínkám o environmentálních hnutích.

Každopádně kdyby výroba elektřiny z uhlí měla zaplatit všechny externality bez výjimky, byla by jednou z nejméně konkurenceschopných hned po solární a větrné :-)

Pokusy o prolomění limitů těžby mají jiné než energetické důvody a bohužel nedbají na elementární demokratická práva občanů.

libienski 3.2.2010 12:03

Re: Nařkne li někdo "vládu"

Už v 80. letech přijali Norové strategii, že ropa je přírodní dar a musí z něj těžit všichni. Aby to bylo reálné, pak z tohoto bohatství rozhodně nemohou těžit hned....došlo jim, že by to rozm.dali podobně jako u nás:-) Tak přijali zákony, které zavazují všechny příjmy z ropy investovat (dle poměrně složitých kritériií - lidskoprávní, ekologické atd.) a teprve výnosy z těchto investic mohou používat ze zákona opět na (rozvoj školství, veřejné dopravy, OZE, atd. atp.)

BM 3.2.2010 12:01

Re: Nařkne li někdo "vládu"

Máte to v hlavě nějak popletené, možná z té melounové ideologie... Zlodějny socialistů nazýváte smělými vizemi, zamoření celé západní Evropy ekonomickými uprchlíky, kteří se nepřizpůsobí společnosti, nepracují a dělají jen problémy zazvete "rozumnou přistěhovaleckou politikou", genderové šílení, kdy se mladé svobodné  ženě nesmí říkat slečno nazvete "rovnoprávným postavením žen". Direktivy, zákazy, směrnice, tresty nazvete "nabídka lidem". A to, co vytvořili levicoví politici ve finanční a hospodářské politice a čím téměř zlikvidovali samoozdravné vlivy trhu se nestydíte nazývat "tržní prostředí bez regulace". To jste takový naivní hlupák, nebo takový lump?!

eTony 3.2.2010 12:00

Re: Honzak: "ten "libensky" je dobrej úchyl! Asi vymetá veřejné záchodky..."

ekologismus je úchylka.

Wlasta 3.2.2010 11:59

Re: Pach ranní moče s uslintaných urážlivých cintů

píšete: Já nerozumím ani jednomu, tak to mohu těžko posuzovat.-). Vidíte vystudovaný ekolog se zaměřením na vodu tomu rozumí tedy posuzovat může. Nebo že by jakoby zázrakem prozřel a rozumí všemu, stejně jako brouk Pytlík?

Han 3.2.2010 11:59

Re: Honzak: "ten "libensky" je dobrej úchyl! Asi vymetá veřejné záchodky..."

Honzak má sice mluvu starého zupáka, tohle je podle mne vtipná reakce na příspěvek o pachu ranní moče. :-)) Můj názor.

wbgarden 3.2.2010 11:58

Budu neustále opakovat

Jak dlouho už zde, prosím, opakuji toto:

Budu neustále opakovat, že zelené vnímám jako stranu, která cílevědomě rozbíjí dopravní, energetickou, potravinovou a obrannou situaci tohoto státu - zakázat auta, topit hnojem a okamžitě vyhlásit válku Americe - úžasný program. Destabilizovat, destabilizovat, destabilizovat a kdo to platí ten jejich internacionalismus. Družit se prostě už musí nadnárodně, protože v jednotlivých zemích jsou už profláknutí a k smíchu.

No a ve sjednocené evropě mají přece ty své spravedlivé jožky, maocentungovité baroše a jiné rudé baronky, kónbandity a pohrobky rudých brigád. Panelákoví mičurinci. Navíc brčálníci zneužívají zelenou, a většina z nich nerozezná jedli od smrku, a že o tom něco vím:

http://wbgarden.com/nove/ei2.htm

Veselé krizování a vepřové chřipkování....

libienski 3.2.2010 11:58

Re: Pro Chris Kelvin

Echoes writtening...zajímavá novinka:-) Do značné míry lze i souhlasit, jen nelze zapomenout na to, že zatímco zaujatým a nedůvěryhodným studiím těžařů dává stát už z povahy lobbingu a peněz do něj investovaných zapravdu. Tak občanům a jejich zaujatým pravdám nenaslouchal dlouho nikdo, dokud nebyly přijaty zákony, které musí dodržovat všichni a ty konroluje soud.

čm 3.2.2010 11:55

Re: Honzak: "ten "libensky" je dobrej úchyl! Asi vymetá veřejné záchodky..."

To je pravda. Člověk vyšší inteligence by měl chápat, že argumentačně slabí jedinci se často uchylují ke slovní agresi a místo "nesouhlasím" užívají slova "úchyl",  "veřejné záchodky" a pod. Zpravidla se jedná o model chování pochycený v útlém věku od despotického rodiče, který takto rozvoj argumentačních schopností u dítěte znemožnil.... 

libienski 3.2.2010 11:54

Re: Nařkne li někdo "vládu"

Stará dobrá Astrid... Bůh ji ochraňuj před 105% zdaněním:-)

tymětaky 3.2.2010 11:53

Re: Nařkne li někdo "vládu"

Norsko je jediný příklad v dějinách lidstva,ukazující,že i socíální demokracie umí úspěšně řídit stát.Naši socani by příjmy za ropu rozfofrovali na sto let dopředu a nasekali astronomické dluhy.Norsko má obrovské reservy pro budoucnost.U socanů naprosto nevídané!

westík 3.2.2010 11:53

Pro Chris Kelvin

Dějiny environmentálního hnutí jsou charakterizovány dobrými rozhodnutími,která byla přijata na základě nedostatenčných informací a nešťastnými rozhodnutími, která byla učiněna navzdory kvalitním informacím, které hovořily proti nim.Environmentalním  organizacím lze připsat stejný díl viny jako  těžařským organizacím;pokud jde o výsledky, neexistuje rozdíl mezi chamtivostí a nekompetentností.Existuje mnoho důvodů k snížení fosilních paliv, což jistě by se lépe učinilo bez legislativy a nekonečného bědování proroků zkázy. Na začátku 20.stol.také nikdo nezakazoval koňskou dopravu.Všechny zájmy mají své místo : tyto zájmy mohou být neslučitelné,ale v uskutečňování neslučitelných cílů spočívá význam dobré politiky.Co bychom potřebovali je  nestranný objektivní mechanismus posuzování těchto zájmů -„studie“ environmentálních organizací jsou totiž stejné zaujaté a nedůvěryhodné  jako „studie“, jimiž argumentuje těžební průmysl.

PS pro upřesnění: starý Most jako město se datuje k počátku 13.stol.

Existuje mnoho důvodů k snížení fosilních paliv, což jistě by se lépe učinilo bez legislativy a nekonečného bědování proroků zkázy. Na začátku 20.stol.také nikdo nezakazoval koňskou dopravu.Všechny zájmy mají své místo : tyto zájmy mohou být neslučitelné,ale v uskutečňování neslučitelných cílů spočívá význam dobré politiky.Co bychom potřebovali je  nestranný objektivní mechanismus posuzování těchto zájmů -„studie“ environmentálních organizací jsou totiž stejné zaujaté a nedůvěryhodné  jako „studie“, jimiž argumentuje těžební průmysl.

PS pro upřesnění: starý Most jako město se datuje k počátku 13.stol.

občanka 3.2.2010 11:49

Je správné, když jeden vypouští jedy a každé třetí dítě má astma.

To jsou jen ty ekologické kecy. Nejlépe z řek nadělat stoky, pak nebudeme muset stavět potrubí, jídlo přehnojit, alespoň nebudeme muset živit důchodce, protože se jich moc důchodu nedožije, no a úplně nejrychlejší je zas..at vzduch. To ty děti otráví hned na začátku života. Pryč s ekologií, za rychlejší smrt. Morituri te salutant.   

eTony 3.2.2010 11:43

Re: Nařkne li někdo "vládu"

že odmítáte něco vědět o Švédsku neznamená, že to neexistuje. A těch 105 % měla platit paní Lindgrenová, jistě ji znáte, "včera" jste odložil její knížku.