7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
crw 3.2.2010 15:56

Tak jsem si dal tu masochistickou práci,

a pročetl jsem si cca 30 příspěvků nicku libiensky... To je zelenej kolovrátek, frázovací robot nebo je prostě jen slepej, hluchej a krystalicky blbej výskyt? Takovou esenci melounových pravd, o kterých se nediskutuje, ale které se hlásají... Neni to mladej neklidnej Stropnickej? Opravdu se mi nechce věřit, že to může někdo myslet vážně. Teda, myslet, to asi ne...

Erik 3.2.2010 15:34

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Doporučuji více cestovat.

libienski 3.2.2010 15:30

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Abychom kvůliva takovým jako vy, nemuseli donekonečna zabírat veřejný prostor budováním další energetické infrastruktury. Chráníme tak prostor a přírodu pro další generace.

J. Šimák 3.2.2010 15:28

Re: Masové nadšení

Bingoo!!

libienski 3.2.2010 15:27

Re: libienski,

Motáte a motáte nesmysly. Po havárii tankeru firmy Exxon, hledala tato firma levné financování ekologických škod. Tuším, že šlo o půjčku v řádu několika miliard dolarů, kterou poptávala u několika bank. Problém nebyl ve schopnosti splácet, naopak Exxon měl likviditu i vyhlídky výborné, čímž klesala potenciální úroková marže poskytovatele úvěru, který by navíc musel na tento úvěr vytvořit dle bankovních standardů 20% rezervu (umrtvit hromadu peněz bez výnosu). Tehdy banky poprvé realizovaly tzv. derivát. Poměrně složitý bankovní produkt, který umožnil obcházet vytváření těchto rezerv a navíc významným způsobem diverzifikoval riziko případného nesplácení úvěru. Celá potíž nastala ve chvíli, kdy se na deriváty přešlo i na hypotečním trhu. Právě toto vedlo k vytvoření oněch "toxických" aktiv, tedy derivátů z nejasných obsahem na které dnes doplácejí jak banky, tak především daňoví poplatníci.

Yowda 3.2.2010 15:24

Re: Masové nadšení

schválně, jestli to uhodnu - vy, vaše lepší Já, vaše horší Já a váš stín?

Yowda 3.2.2010 15:23

Re: Bursík kritizuje lobing ????

když Portugalec usoudí, že jest mu lépe se rtuťovkou, ať si ji kupuje. Ale proč si ji xakru MUSˇiM POVINNĚ kupovat i já, když ji nechxi?????

kacir 3.2.2010 15:23

Grafomanský průjem pana Vlka... inu, kvalita ne vždy následuje kvantitu, ale s tím se počítá

. 3.2.2010 15:22

Prilis mnoho...

...slov,mily Mozarete.  A take mnoho svateho nadseni !

dvd 3.2.2010 15:19

Re: libienski,

Když evidentně netušíte o co jde, tak se omezte na diskuzi s vohnouty sobě podobnými. Pro Vaši informaci:

Dne 8.12.1993 proběhla osudná tisková konference (“Hi, I am Bob Rubin”), kde Clintonův ekonomický poradce Robert E. Rubin (poradce Obamy, dnes v ústranní kvůli zruinování Citibank) oznámil novou CRA iniciativu pro podporu hospodářsky slabých komunit vnitřního města a venkova. Cílem bylo usnadnit poskytování hypoték, prosadit nová pravidla a zaručit zvýšení finančních toků do chudších lokalit. (Tehdy to znělo „sociálně“ a dost nevinně.) Rok 1995: na naléhání prezidenta Clintona byla pravidla regulace CRA radikálně uvolněna a systém poskytování hypoték podroben zásadnímu reinženýringu. Politickým cílem masivní státní intervence bylo posílení a urychlení poskytování hypoték sociálně slabším vrstvám. „Clintonova revize“ zavedla systematické „bodování“ bank podle míry dodržování předpisů a cílů CRA. Banky byly nuceny uvolnit tradiční kritéria a standardy hypoték při nízkých úrokových sazbách (tzv. subprime rates). Strach ze sankcí nutil banky, aby podobné ústupky vyžadovaly i od svých poboček ostatních regionálních úvěrových institucí. Nákaza se začala šířit. V letech 1993-1998 se CRA-garantované půjčky zvýšily o 39%, jejich nárůst byl dvakrát rychlejší než ostatní bankovní půjčky. Ještě 19. 4. 2000, ministr financí Larry Summers (dnes Obamův ministr) nemůže zakrýt své nadšení nad „úspěchem“ revize : „První dáma (Hillary Clinton, dnes Obamova ministrně) říká, že je třeba celé vesnice k výchově děcka; my říkáme, že je třeba kapitálu k budování vesnice.“ Bohužel nešlo o kapitál soukromý, ale o peníze daňových poplatníků. Součástí Clintonovy revize bylo zavedení tzv. sekuritizace hypoték a jejich prodeje jako státem podporovaných obligací (CMO, CDO) investorům domácím i zahraničním. Kolaterál byly pozemky a domy, jejichž hodnota historicky pouze stoupala: nikdo nepředpokládal pokles cen nemovitostí. Zájemců o takto „jištěné“ investice bylo dost, v USA i po celém světě.

Yowda 3.2.2010 15:19

Re: Bursík kritizuje lobing ????

taky na to ekonomicky dojíždějí. Neskutečně drahá energie je jednním z důvodů proč se výroba přesouvá do zemí, kde takovéto úchylnosti nemají...

Erik 3.2.2010 15:10

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Dobře udělaná klimatizace může naopak energii šetřit, ale jsem proti zbytečnému používání když to není třeba.

libienski 3.2.2010 15:06

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No až se masově díky japonským dotacím z CO2 zavedou třeba tepelná čerpadla, pak i letní chlazení bude méně energeticky náročné....samozřejmě ve spojení s izolacemi atd. Jinak bych klasické žárovky taky nerušil, ničemu se tím nepomůže a spousta lidí se tady může do toho opatření lacině trefovat (dirigismus....atd.). Smutné je, že se toto opatření setkalo s odporem víceméně jen u nás a to díky popularizaci tohoto problému ze strany našeho multioborového prezidenta. Jinde v evropě se žárovkami téměř netopí a to třeba i na chudém Portugalském venkově, kde si to umí sedláci spočítat.

Minutus 3.2.2010 14:59

I aktivismus

musí hrát podle pravidel, jinak se zvrhne, v tom má pan Vlk pravdu.

Han 3.2.2010 14:56

Re: Bursík kritizuje lobing ????

V prvé řadě je hovado ten kdo zrušil klasické žárovky, a nedal mě možnost výběru. Ty argumenty o tom, že žárovky více topí než svítí (je to pravda) mám rád. Co se ušetří na žárovkách se desetkrát propálí v klimatizacích. To vám nevadí?

J. Šimák 3.2.2010 14:54

Re: Masové nadšení

Nejde to, byli jsme dva, tři, čtyři....

libienski 3.2.2010 14:53

Re: vida jak hoši ryche fungují

Proč je sem tedy podle Vás nepřijel přednést? Máte lepší vysvětlení nž já? Sem s ním:-)

libienski 3.2.2010 14:47

Re: Ta hypoteční krize začala už PŘED Clintonem, táhne se to až k FDR

Pardón, ale za Clintona se vytvořila úplně jiná bublina či krize, která neměla s hypotékami a tedy i současnou krizí společného vůbec nic. Byla to krize v Silion Valley, kde byly výrazně nadhonoceny akcie e-firem v důsledku přehaných očekávání vývoje jejich zisků...:-) Jinak prapůvod krize začal paradoxně havárií ropného tankeru firmy exxon u Aljašky. Exxon bohatá firma s perfektní budoucností potřebovala půjčit na likvidaci ekologických škod....no a při operaci a zajištění úvěru napadlo jednoho bankéře použít něco, čemu dnes říkáme derivát. Tyto se pak začaly používat masově a současnou světovou krizi vytvořilo zavedení pravidel derivátů do hypotečního trhu, kde, jak se dnes ukázalo, nemohly fungovat.

Erik 3.2.2010 14:47

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Na západ od nás počítají i ty nesmysly.

Pamětník 3.2.2010 14:46

Trefa do černého?

Premiér Fischer zareagoval na poznámku poslance Bursíka velice emotivně. Že by se Bursík trefil? (Potrefená husa se vždycky ozve!) 

Glosator 3.2.2010 14:46

Re: Moc hezké,ale..

Princip NIMBY sice splatí, ale skladu vyhořelého paliva 2 km od baráku bych se nebál.

MPL 3.2.2010 14:44

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Proč, vždyť Francie má díky JE nejnižší emise CO2, které vznikají při výrobě el. energie. A toto vám snad vadí?

Jenda 3.2.2010 14:43

Re: vida jak hoši ryche fungují

Jedine nenavistne kydy, ktere Wilders vyklada, jsou ty ktere opakuje po muslimech vy imbecile. Ovsem vy videt ani slyset nechcete.

Historik 3.2.2010 14:42

Re: Nevydají se za štěstím, pokud jim v tom bude bránit vojenská síla, schopná

Např. 200 milionů můžů ve zbrani není žádná utopie. Když ještě nebyl Řím v krizi, byli někteří útočící barbaři legiemi téměř vyhlazeni. Ovšem ztráty Říma nebyly zanedbatelné. Tehdy totiž platilo, že přežijí jedni či druzí, obojí půda neuživí.

Erik 3.2.2010 14:41

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Shoduje se jen v zimě a uvnitř budov, nevím jaká je materiálová a energetická náročnost, ale určitě klesající u úsporných

libienski 3.2.2010 14:40

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No pokud jste hovado, z odpouštěním, tak ji hodíte do směsného odpadu:-) Pokud myslíte hlavou, půjdete ji reklamovat.

Glosator 3.2.2010 14:38

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Mix čeho s čím. Reálně nemáte kromě jádra nic jiného, než fosilní paliva a v některých zemích hydroelektrárny. Drahé nesmysly nepočítám.

libienski 3.2.2010 14:38

Re: cenzura bude Vlkovi svědčit

Je to legitimní rozhodnutí vydavatele, za které si také nese plnou odpovědnost.

Han 3.2.2010 14:37

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Fajn, takoví eskymáci než se nakazili civilizací topili a svítili ekologicky biopalivem, totiž tulením tukem.

V používání úsporek žádnej pokrok zatím nevidím, jak už někdo psal, spočítejte náklady na výrobu, likvidaci atd. (co ta rtuť?) Dnes mě zrovna odešla 11W úsporka, stála 90 Kč a vydržela něco přes1/2 roku. Zoufale neekonomické. Jo budu jí reklamovat, nebo jí ekologicky hodím do směsného odpadu.

Historik 3.2.2010 14:36

Ta hypoteční krize začala už PŘED Clintonem, táhne se to až k FDR

Ale grády to nabralo opravdu za Clintona za účasti právníků, jako je Obama. Najít si to můžete leckde, co třeba takové "redlining." Právníci jsou živelnou pohromou nejen v USA, ale už také u nás.

A k tomu je nutno přičíst relativně snadné zbavení se jakýchkoliv dluhů "osobním bankrotem," to je přímo smrtící kombinace.