16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 3.2.2010 14:36

Ta hypoteční krize začala už PŘED Clintonem, táhne se to až k FDR

Ale grády to nabralo opravdu za Clintona za účasti právníků, jako je Obama. Najít si to můžete leckde, co třeba takové "redlining." Právníci jsou živelnou pohromou nejen v USA, ale už také u nás.

A k tomu je nutno přičíst relativně snadné zbavení se jakýchkoliv dluhů "osobním bankrotem," to je přímo smrtící kombinace.

libienski 3.2.2010 14:47

Re: Ta hypoteční krize začala už PŘED Clintonem, táhne se to až k FDR

Pardón, ale za Clintona se vytvořila úplně jiná bublina či krize, která neměla s hypotékami a tedy i současnou krizí společného vůbec nic. Byla to krize v Silion Valley, kde byly výrazně nadhonoceny akcie e-firem v důsledku přehaných očekávání vývoje jejich zisků...:-) Jinak prapůvod krize začal paradoxně havárií ropného tankeru firmy exxon u Aljašky. Exxon bohatá firma s perfektní budoucností potřebovala půjčit na likvidaci ekologických škod....no a při operaci a zajištění úvěru napadlo jednoho bankéře použít něco, čemu dnes říkáme derivát. Tyto se pak začaly používat masově a současnou světovou krizi vytvořilo zavedení pravidel derivátů do hypotečního trhu, kde, jak se dnes ukázalo, nemohly fungovat.

Ivan 3.2.2010 13:05

Re: libienski,

Ta svobodymilovnost se projevuje v tom, že musí platit stále více za stále horší péči?  Někteří si pak dávají v Brně na Berkové spravovat nepovedené plastické operace skvělých americkcýh chirurgů.

5P 3.2.2010 13:19

Re: libienski,

To jsou tedy plky. Bill nemusel nikoho nutit, stačí když bankám slíbil, že při problémech jim pomůže. Což dnes s velkou vervou činí bubák Obama. Ani se nezmiňuji o státem za BC propagovaném ENRONu, Fannie Mae a Fredie Mac či jak se to jmenuje. A co se týče levné pracovní síly pro Francii v 60. letech z bývalých kolonií? No nevím srovnání mám pouze V USA a to počtu muslimů. V roce 1970 jich v USA bylo cca 100000 a dnes jich tam je cca 20000000. Nevím jestli se tak úspěšně množínebo verbují bezvěrce, ale spíše bych řekl, že zatímco bývalé kolonie se utápěly a utápějí v násilí a chaosu (moc světlých vyjímek není), tak Evropa a USA si silně proti 60 létům zvedly životní úroveň a především Evropa nastartovala tak štědrý sociální systém, že by byl div kdyby si toho v Africe a v některých částech Asie nevšimli. Takže klídek, jo?

libienski 3.2.2010 13:32

Re: libienski,

Tak Bill Clinton sliboval bankám federální pomoc, za to že budou půjčovat těm, co na to nemají? Vlastně vytvořil nový druh záchranné sociální sítě. Chápu, že jste část svého života prožil v Klausově bankovním socialismu, tak Vám jsou tyto modely zřejmě blízké, ale ujišťuji Vás, že v prostředí výhradně soukromých bank, kde je navíc i FED vpodstatě soukromý, je něco takového z podstaty věci nemožné! Vašim informacím o rostoucím počtu muslimům v Americe nerozumím, resp. nerozumím souvislosti s mým příspěvkem, nicméě jejich pravdivost nijak nezpochybňuji.  Jinak se štědrými sociálními systémy to bylo tak, že k vůli nim tady těch uprchlíků moc nepřišlo, protože se tyto štědré programy zaváděly v dobách,  kdy tady ti uprchlíci dávno byli...

dvd 3.2.2010 15:19

Re: libienski,

Když evidentně netušíte o co jde, tak se omezte na diskuzi s vohnouty sobě podobnými. Pro Vaši informaci:

Dne 8.12.1993 proběhla osudná tisková konference (“Hi, I am Bob Rubin”), kde Clintonův ekonomický poradce Robert E. Rubin (poradce Obamy, dnes v ústranní kvůli zruinování Citibank) oznámil novou CRA iniciativu pro podporu hospodářsky slabých komunit vnitřního města a venkova. Cílem bylo usnadnit poskytování hypoték, prosadit nová pravidla a zaručit zvýšení finančních toků do chudších lokalit. (Tehdy to znělo „sociálně“ a dost nevinně.) Rok 1995: na naléhání prezidenta Clintona byla pravidla regulace CRA radikálně uvolněna a systém poskytování hypoték podroben zásadnímu reinženýringu. Politickým cílem masivní státní intervence bylo posílení a urychlení poskytování hypoték sociálně slabším vrstvám. „Clintonova revize“ zavedla systematické „bodování“ bank podle míry dodržování předpisů a cílů CRA. Banky byly nuceny uvolnit tradiční kritéria a standardy hypoték při nízkých úrokových sazbách (tzv. subprime rates). Strach ze sankcí nutil banky, aby podobné ústupky vyžadovaly i od svých poboček ostatních regionálních úvěrových institucí. Nákaza se začala šířit. V letech 1993-1998 se CRA-garantované půjčky zvýšily o 39%, jejich nárůst byl dvakrát rychlejší než ostatní bankovní půjčky. Ještě 19. 4. 2000, ministr financí Larry Summers (dnes Obamův ministr) nemůže zakrýt své nadšení nad „úspěchem“ revize : „První dáma (Hillary Clinton, dnes Obamova ministrně) říká, že je třeba celé vesnice k výchově děcka; my říkáme, že je třeba kapitálu k budování vesnice.“ Bohužel nešlo o kapitál soukromý, ale o peníze daňových poplatníků. Součástí Clintonovy revize bylo zavedení tzv. sekuritizace hypoték a jejich prodeje jako státem podporovaných obligací (CMO, CDO) investorům domácím i zahraničním. Kolaterál byly pozemky a domy, jejichž hodnota historicky pouze stoupala: nikdo nepředpokládal pokles cen nemovitostí. Zájemců o takto „jištěné“ investice bylo dost, v USA i po celém světě.

libienski 3.2.2010 15:27

Re: libienski,

Motáte a motáte nesmysly. Po havárii tankeru firmy Exxon, hledala tato firma levné financování ekologických škod. Tuším, že šlo o půjčku v řádu několika miliard dolarů, kterou poptávala u několika bank. Problém nebyl ve schopnosti splácet, naopak Exxon měl likviditu i vyhlídky výborné, čímž klesala potenciální úroková marže poskytovatele úvěru, který by navíc musel na tento úvěr vytvořit dle bankovních standardů 20% rezervu (umrtvit hromadu peněz bez výnosu). Tehdy banky poprvé realizovaly tzv. derivát. Poměrně složitý bankovní produkt, který umožnil obcházet vytváření těchto rezerv a navíc významným způsobem diverzifikoval riziko případného nesplácení úvěru. Celá potíž nastala ve chvíli, kdy se na deriváty přešlo i na hypotečním trhu. Právě toto vedlo k vytvoření oněch "toxických" aktiv, tedy derivátů z nejasných obsahem na které dnes doplácejí jak banky, tak především daňoví poplatníci.

Glosator 3.2.2010 12:28

Vůbec nejlepším opatřením proti krizi je rozvěsit zelené na větrníky

A nepleťte se, oni dokázali významně škodit, i když v tom parlamentu ještě nebyli, s použitím soudních obstrukcí, které jsme na příkaz EU opět posvětili.

Samozřejmě, pánové Topolánek a Paroubek zasluhují oba nakopat za to, že vládu za účasti zelených připustili, Topolánek ovšem více. A s nimi už i Václav Havel, ten už dnes nedokáže udělat cokoliv pozitivního, jen podporuje tu zelenou pakíáž.

Niky 3.2.2010 12:27

Rajendra Pachauri,

je bývalý posunovač! A Al Gore ani neumí psát anglicky!

Harpyje 3.2.2010 12:30

Re: Rajendra Pachauri,

:-))) Svatá prostoto!

dvd 3.2.2010 12:13

Dotaz pro "libienský"

V jakých tvrzení nemá autor pravdu? A konkrétně, prosím.

Pete Brich 3.2.2010 12:09

ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Odříznuti od parlamentu ztratí moc legislativním násilím vnucovat ČR zastaralé technologie (větrníky) nebo konkurence neschopné technologie (fotovoltaika, biopaliva) a též vyděračský potenciál vybírat u libovolné fitmy výpalné. Zelení to jsou, kdo úspěšně blokují enonomický rozvoj ČR s výhledem udělat z jejích občanů otroky v montovnách cizího kapitálu.

Topolánkovo přenechání vlády zelenému Khmeru nejvíce poškodilo nejen ČR, ale i ODS.

PB

libienski 3.2.2010 12:17

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Grunen forever:-) Volební odhad 5,9 %, v Praze, pokud povede kandidátku pan Bursík minimálně 9 %!

libero 3.2.2010 12:28

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Ano, tyhle nadsazené odhady je jednou do sněmovny dostaly.

Snad se to nepodaří podruhé.

Poněvadž pan Vlk v tomhle článku přehání jen mírně.

libienski 3.2.2010 12:46

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Nadsazené odhady, které potvrdily volební výsledky:-) Nebo, že by lidé byli donuceni násilím hlasovat tak, jak průzkumy uváděly?:-)

Sunny 3.2.2010 13:11

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Člověče, vy jste srandista....

kamil 3.2.2010 12:31

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Nejhorší je, že svojí zelenou politikou popudili proti sobě lidi, kteří by jinak byli pro zelené oporou. Např. ekologicá daň na auta starší 10 let je katastrofa. Hodně lidí u nás bude do nekonečna udržovat v pojízdném stavu vozy staré 20 a více let, TK se uplatí. Vynde je to levněji než zacálovat 10.000Kč za přepis. Na ježdění do vinohradu či na pole není potřeba SUV za milion. Mnohem horší ale je všeobcná nedůvěra v ochranu přírody. Mockrát jsem byl ve svém okolí svědkem scény: Co je to za brouka, motýla, zvířátko, rostlinu? To nevím, ale radši to zabi, kdyby to náhodou bylo chráněné. Protože jak to objeví zelení, už si tu neškrknem. 

libienski 3.2.2010 12:50

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Já jen, že malá auta právě hodící se k ježdění do Vinohradu koupíte dnes bez ekologické daně za 15 - 20  tisíc. Takže důvod, proč tu donekonečna živit přestárlé a životunebezpečné orezliny typu škoda 120, je těžké hledat. On si totiž nikdo to SUV za milion kupovat nemusí. Pokud nevěříte, podívejte se na kterýkoli portál s ojetými auty.

kamil 3.2.2010 13:09

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

Cena je základní problém. Před zavedením této nesmyslné daně se dalo takové auto do vinohradu koupit za 2.000Kč i s STK na dva roky.  

libienski 3.2.2010 13:24

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

No je to stejné jako jinde v evropě, chce-li někdo provozovat neekologický a životunebezpečný starý šrot, pak ho to holt něco musí stát a pokud někdo nemá 10 tisíc na káru, pak ať si na ten Vinohrad jezdí třeba se starým kočárkem:-) Ostatně kdyby tady byla funkční STK, pak by se takové opatření ani nemuseo zavádět, protože by se ukázalo, že nechat projít takovýto šrot (za 2000,-) STK bylo dražší, než provozovat jiné, o 8 tisíc dražší auto.

wbgarden 3.2.2010 11:58

Budu neustále opakovat

Jak dlouho už zde, prosím, opakuji toto:

Budu neustále opakovat, že zelené vnímám jako stranu, která cílevědomě rozbíjí dopravní, energetickou, potravinovou a obrannou situaci tohoto státu - zakázat auta, topit hnojem a okamžitě vyhlásit válku Americe - úžasný program. Destabilizovat, destabilizovat, destabilizovat a kdo to platí ten jejich internacionalismus. Družit se prostě už musí nadnárodně, protože v jednotlivých zemích jsou už profláknutí a k smíchu.

No a ve sjednocené evropě mají přece ty své spravedlivé jožky, maocentungovité baroše a jiné rudé baronky, kónbandity a pohrobky rudých brigád. Panelákoví mičurinci. Navíc brčálníci zneužívají zelenou, a většina z nich nerozezná jedli od smrku, a že o tom něco vím:

http://wbgarden.com/nove/ei2.htm

Veselé krizování a vepřové chřipkování....

Han 3.2.2010 12:08

Re: Budu neustále opakovat

Kdyby se aspoň podle toho svýho zelenýho desatera chovali, jenže o to jim opravdu vůbec nejde.

westík 3.2.2010 11:53

Pro Chris Kelvin

Dějiny environmentálního hnutí jsou charakterizovány dobrými rozhodnutími,která byla přijata na základě nedostatenčných informací a nešťastnými rozhodnutími, která byla učiněna navzdory kvalitním informacím, které hovořily proti nim.Environmentalním  organizacím lze připsat stejný díl viny jako  těžařským organizacím;pokud jde o výsledky, neexistuje rozdíl mezi chamtivostí a nekompetentností.Existuje mnoho důvodů k snížení fosilních paliv, což jistě by se lépe učinilo bez legislativy a nekonečného bědování proroků zkázy. Na začátku 20.stol.také nikdo nezakazoval koňskou dopravu.Všechny zájmy mají své místo : tyto zájmy mohou být neslučitelné,ale v uskutečňování neslučitelných cílů spočívá význam dobré politiky.Co bychom potřebovali je  nestranný objektivní mechanismus posuzování těchto zájmů -„studie“ environmentálních organizací jsou totiž stejné zaujaté a nedůvěryhodné  jako „studie“, jimiž argumentuje těžební průmysl.

PS pro upřesnění: starý Most jako město se datuje k počátku 13.stol.

Existuje mnoho důvodů k snížení fosilních paliv, což jistě by se lépe učinilo bez legislativy a nekonečného bědování proroků zkázy. Na začátku 20.stol.také nikdo nezakazoval koňskou dopravu.Všechny zájmy mají své místo : tyto zájmy mohou být neslučitelné,ale v uskutečňování neslučitelných cílů spočívá význam dobré politiky.Co bychom potřebovali je  nestranný objektivní mechanismus posuzování těchto zájmů -„studie“ environmentálních organizací jsou totiž stejné zaujaté a nedůvěryhodné  jako „studie“, jimiž argumentuje těžební průmysl.

PS pro upřesnění: starý Most jako město se datuje k počátku 13.stol.

libienski 3.2.2010 11:58

Re: Pro Chris Kelvin

Echoes writtening...zajímavá novinka:-) Do značné míry lze i souhlasit, jen nelze zapomenout na to, že zatímco zaujatým a nedůvěryhodným studiím těžařů dává stát už z povahy lobbingu a peněz do něj investovaných zapravdu. Tak občanům a jejich zaujatým pravdám nenaslouchal dlouho nikdo, dokud nebyly přijaty zákony, které musí dodržovat všichni a ty konroluje soud.

Chris Kelvin 3.2.2010 12:03

Re: Pro Chris Kelvin

Westíku, přiznám se, že jsem se snažil ve svých příspěvcích vyhnout zmínkám o environmentálních hnutích.

Každopádně kdyby výroba elektřiny z uhlí měla zaplatit všechny externality bez výjimky, byla by jednou z nejméně konkurenceschopných hned po solární a větrné :-)

Pokusy o prolomění limitů těžby mají jiné než energetické důvody a bohužel nedbají na elementární demokratická práva občanů.

libero 3.2.2010 12:30

Re: Pro Chris Kelvin

Pak ovšem by bylo záhodno dohlížet na ta práva.

Pokud se v lidech nevyvine chlorofyl, dříve či později to uhlí někdo vytěží.

Chris Kelvin 3.2.2010 12:05

Re: Pro Chris Kelvin

P.S. Celé severozápadní Čechy mají vysokou historickou hodnotu. O Mostě jsem jenom psal, že tam bylo jádro z patnáctého století, zmínky jsou samozřejmě starší.

občanka 3.2.2010 11:49

Je správné, když jeden vypouští jedy a každé třetí dítě má astma.

To jsou jen ty ekologické kecy. Nejlépe z řek nadělat stoky, pak nebudeme muset stavět potrubí, jídlo přehnojit, alespoň nebudeme muset živit důchodce, protože se jich moc důchodu nedožije, no a úplně nejrychlejší je zas..at vzduch. To ty děti otráví hned na začátku života. Pryč s ekologií, za rychlejší smrt. Morituri te salutant.   

Pete Brich 3.2.2010 12:12

občanko: POLUTANT

pb

hh 3.2.2010 12:12

Re: Je správné, když jeden vypouští jedy a každé třetí dítě má astma.

To je fakt, tady u nás v severních čechách tu díky větrníkům potkávám každé šesté dítě bez astma. Sláva větrníkům.