30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karla 15.10.2009 8:34

Re: Kde na to máme brát

Při vaší logice, kde berete doklad na tvrzení, že za delší věk může současný  pokrok medicíny? Ti, kteří dnes umírají v 77 se narodili v r. 1932 a celý život prožili v krizi, za války, v hnusném komunismu...Kolik % z těch dnes dlouhověkých skutečně ošetřila a udržela naživu porevoluční medicína? Dnes pořád slyšíme, že každý desátý má cukrovku, vrací se epidemie, infarkty umírají i třicetiletí sportovci ..Za padesát let se ptejte, jestli dnešní zdravotnicrtví prospělo dlouhověkosti a pořád to bude špatná otázka. Jestli ono to nebude chudou stravou a spoustou dřiny víc než tím pokrokem. na to vám statistika neodpoví. Př.Lidé, kteří přežili koncentráky, se dnes dožívají 90tky. Ale brát takovou statistiku vážně, to by byla též pěkná pitomost. Hladomor byl i jinde a dlouhověcí se tam neurodili. Ono to s lidmi v převádění na čísla není tak jednoduché, jen statistikové a sociologové  si myslí, že to umějí..

Minutus 15.10.2009 12:09

Rozumná řeč.

R^

Punc 15.10.2009 6:23

Re: Kde na to máme brát

I ty filuto jeden. Já jsem také důchodce s 9000 tisíci a nebrečím. To víš, jestliže prohulíš denně 60 korun potom ti moc na ostatní nezbývá. Do toho nějaké to pivko, a kde je důchod, že? Hele, já když jsem byl mladý, měla moje babička důchod 187 korun, po měně v roce 1953. A kdyby ji rodina nepodporovala, byla by umřela. Dnes máme, oproti té době, královské důchody. nakonec, plné vozíky v marketech, to potvrzují.

Nikoloki 15.10.2009 8:21

Re: Kde na to máme brát

No já bych taky nebrečel, kdybych byl důchodce s devíti milony :-P ...

Minutus 15.10.2009 12:10

Re: Kde na to máme brát

;-D;-D;-D;-D Dooobrý!!!

Bereniké 15.10.2009 13:37

Re: Kde na to máme brát

Tak to měla ještě velký důchod, moje prababička brala celých 90 Kčs, až do své smrti v roce 1972. Kdyby nebydlela v rodině mé babičky, tak by taky chcípla hlady.

Pavla B. 15.10.2009 9:23

Re: Kde na to máme brát

Senioři spotřebovávájí asi 2/3 prostředků na zdravotní péči, tož tak je to nehrazením léčení po šedesátce.....

lucinapes 15.10.2009 11:03

Re: Kde na to máme brát

aky důchody se platí z rozpočtu a ne z nějaké naspořené částky (tu neměli ani bolševici), tak si to spočítejte, co ten stát (teda ty naše děti, co na nás dělají) stojíme.

Minutus 15.10.2009 12:14

Re: Kde na to máme brát

Přesně naopak, prozatím byl rozpočet dotován z důchodového pojištění, protože to nemá v rozpočtu co dělat. Trošku si něco pozjišťujte, než něco vypustíte z huby. Na stránkách Min. financí jsou potřebná čísla.

Minutus 15.10.2009 12:12

Re: Kde na to máme brát

To je princip průběžného systému paní. Také budete seniorkou ...

Joff 15.10.2009 3:30

O JAK ÚCTĚ TU MLUVÍTE?

Pafko jako doktor nikdy nestál za nic, je to odjakživa jen fukcionářskej schůzovní žvanil...

flk 15.10.2009 7:18

Re: O JAK ÚCTĚ TU MLUVÍTE?

Já sem se nemohl dočkat, až se objeví někdo podobný, kdo se ve všem vyzná. Romové už tričko s nápisem, že se měli víc učit odložili, skoč si pro ně ! 

Větší vlastenec 15.10.2009 1:51

Takové inteligenty nepotřebujeme !!!

Přátelé a soudruzi, všichni předchozí diskutující mají naprostou pravdu !  (Škoda, že spravedlivým rozhořčením se nechali strhnout k lidovým výrazům; některé jejich příspěvky budou asi smazány.)

Ano, za socialismu bylo zdravotnictví bezplatné a kvalitní, stejně jako školství. A bylo stejně tak dostupné každému pracujícímu. Jistě, zavilí a zarytí obhájci kapitalismu a demokracie budou křičet něco o SANOPZu, o nedostatku toho či onoho, o úplatcích zdravotnickému personálu. Budou poukazovat na zvýšení průměrného věku dožití (od protilidového převratu z r.1989 asi o 9 let), na dostupnost léků, léčebných metod atd. Ale bude jim to houby platné. To naše pracující nezajímá.

Naši pracující vědí, že u lékaře dnes musejí platit. Za socialismu nemuseli. Naše pracující nezajímá, že dnes nemusejí dávat zdravotnickému personálu úplatky. Vždyť socialismu taky nemuseli; chtěli. A co to bylo, bonboniéra, sáček s mletou kávou, láhev francouzského koňaku nebo skotské whisky, nylonky ? Vždyť to ani nemuselo nutně být z TUZEXu, aby se jim pan doktor nebo sestřička víc věnovali. No a poukaz do lázní byl často jen za protislužbu, za zařízení vymalování bytu, opravy auta nebo i jen kapajícího kohoutku. Ale dnes ? Platit a platit. Hnusný kapitalismus, odporná demokracie !!!

A tohle chce obhajovat profesor Pafko. Inteligent, který vystudoval za naše, za dělnické peníze. My, budovatelé socialismu, jsme dobře věděli, že ti študovaní často opouštějí pozice marxismu-leninismu-stalinismu. Například chtěli platy vyšší než měl dělník ! No věřili byste tomu, přátelé a soudruzi ?! Samozřejmě jsme jim nakašlali - ať si to jdou zkusit do dolů, hutí, na stavbu, co je to práce. Navíc všichni chtěli do velkých měst - že prý v pohraničí chcíp´ pes, že tam není bydlení, že tam není nic. Takže hezky umístěnku, mladý doktůrku, do Prahy nejdřív za pět let.  A to musíme vrátit !

Volte návrat bezplatného zdravotnictví a devizových příslibů !  Volte ČSSD a KSČM !

Marta 15.10.2009 3:10

Re: Takové inteligenty nepotřebujeme !!!

Jo, jo, Větší vlastenče, svatá pravda. S láskou vzpomínám, jak jsem nosila sestřičkám obtěžkána taškami víčka na zavařování, kroužky na záclony, papiňáky a spoustu jiných úžasných nedostatkových výrobků, panu doktorovi vodovodní baterie, švédskou kosu a pilu, sadu gola klíčů a další a další věci. Všechno toto bylo grátis, protože se ani nenamáhali  zeptat, kolik jsou dlužni. Když si ale objednali barevnou televizi nebo pračku (později videa), tvářili se překvapeně, že si pro toto zboží musí dojet na prodejnu a hezky si ho zaplatit.

Vždy jsem byla štěstím bez sebe, když se mě zeptali někde u lékaře kde pracuji a já už jsem byla napjatá když řeknu,  že v Domácích potřebách Praha,a cože to zase příště potáhnu s sebou na kontrolu. Takže to byla léčba pohybem, místo do postele - šup na prodejnu a k panu doktorovi se zbožím. Byly to prostě nádherné časy !

Větší vlastenec 15.10.2009 4:10

Re: Takové inteligenty nepotřebujeme !!!

No jo, paní Marto, to jste si ale zavinila sama. Já bych asi dopadl stejně, kdybych se býval lépe učil.  :-/  Ale protože jsem naštěstí měl v deváté třídě na vysvědčení pět dvojek (a doma rodiče doktory), poslala mě Strana, ve své nekonečné moudrosti, do učení. Na zedníka.

Takže jsem později mohl lékařům nabídnout svoje služby. Protože zedník, to byl, panečku, pán !  R^  Páni doktoři mne hezky léčili, a sestřičkám jsem už nic dávat nemusel, jakožto prominentní pacient zástupce pana primáře.  :-D

A ta protislužba ? Chachacha : práce jako každá jiná (tedy melouch, no), navíc docela dobře zaplacená, k tomu svačinka, obídek, kafíčko, domácí štrůdl atd. - prostě ti inteligenti mi byli ještě vděční;-D  Za to všechno nemohu být Straně nikdy dost vděčný.

Ale dnes - hanba mluvit. I psát.  ;-€  To se musí změnit. A my to změníme ! Zas dělník, uražený a ponížený proletář, zas bude pán ! A ten, kdo se povyšoval, opět bude ponížen ! A pak se bude tančit všude !

Kvalitní a dostupné socialistické zdravotnictví bez poplatků !  >-  Volte ČSSD a KSČM !

lucinapes 15.10.2009 11:06

Re: Takové inteligenty nepotřebujeme !!!

!!škoda, že není smajlík s hvězdou, srpem a kladivem.;-D;-D!!

Minutus 15.10.2009 11:53

Re: Takové inteligenty nepotřebujeme !!!

Neposlali vás na toho zedníka sami rodiče? Byli to jistě racionálně jednající lidé. Ještě lepší to měli horníci, nebo policajti ... ti vlastně na tom jsou dobře za každé vlády, jsou něco jako KDU ..

Minutus 15.10.2009 11:50

Re: Takové inteligenty nepotřebujeme !!!

Jo, kšeftaři, řezníci, řemeslníci - pro ty býval ráj. Mohli uplácet ty mizerné inteligenty tím, k čemu se zrovna dorvali, když školy se jim dělat nechtělo.

Fafa 15.10.2009 4:18

Re: Takové inteligenty nepotřebujeme !!!

A Sanopzu! ;-)

Helena 15.10.2009 9:09

Re: Takové inteligenty nepotřebujeme !!!

V socialismu nebylo zdravotnictvi bezplatne.  Z platu se odvadelo POJISTENI !

Navic bujela korupce a uplatnictvi.

pinta 15.10.2009 0:41

hanba jemu

Tenhle ksindl, ráthův vlezdoprdelka něco káže o placení? Kde byl celou tu dobu co jeho kamarád v rámci boje o moc nad lidmi jim tvrdí, že všechno zaplatí stát a valí mraky peněz za lidi, z daní všech,  jen aby náhodou nemuseli zaplatit 30Kč?

oak 15.10.2009 0:31

prestante lhat

jake neplaceni? O cem to zvanite clovece.Kazdy mesic vidim na yplatni pasce kolik jsem zaplatil. Jestlize je to malo, tak at jsou zvysene odvody. Bezte k certu.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 15.10.2009 3:02

Re: prestante lhat

No vidite, oaku, ja nechci vyssi odvody, ja chci nizsi. Kdyz budu nemocny, tak si to holt zaplatim sam, nebo budu normalne pojisteny (ne povinnou zdravotni dani). Ostatne to uz tak castecne delam. Jako zivnostnik si neplatim nemocenskou, protoze tech par korun, co bych v neschopnosti dostaval, me nevytrhne. Nebylo by to ani na jedno jidlo denne. No a rymu nebo chripku lecim nakupem vhodnych leku bez predpisu a par dny v posteli.

Minutus 15.10.2009 11:36

Řekněte to na plnou hubu

Chcete méně solidarity. Jde teď o to, kterým směrem. U "levných", nebo u drahých zákroků?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 15.10.2009 17:01

Re: Řekněte to na plnou hubu

No u tech levnych urcite. Pokud nekdo opravdu nema penize na vyleceni chripky, pak by to mel resit socialni system. U tech drazsich vykonu bych nechal na vyber. Bud budu platit do statniho pojisteni, nebo do soukromeho, nebo budu riskovat a neplatit, a pak to zacaluju v plnem rozsahu.

JM 15.10.2009 0:23

PŘI VŠÍ ÚCTĚ PANE PROFESORE PAVKO

PŘI VŠÍ ÚCTĚ PANE PROFESORE, v české kotlině je zdravotní péče o 40 let dříve než píšete bezplatná. Z povinného zdrtavotního pojištění pracujícíhc a z veřejného zdravotního pojištění ostatních.  Na rozdíl například od doposud ve Spojených státech amerických,  před nadcházející americkou  "revolucí zdravotního systému."    Bohužel nezmiňujete škody, které ve zdravotnictví  způsobuje rakovina šledrijánu, plýtvání a zlodějen ve výběru, správě a výdajích.    Nic ve zlým.