1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xy 15.10.2009 11:19

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

Jasně stačí jeden skřet u ventilu zdravotnického penězovodu a rakovinu budeme léčit acylpyrinem.

j 15.10.2009 12:28

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

díky skřetovi právě jsou peníze na rakovinu

NL 15.10.2009 11:36

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

Vy jezdíte k lékaři do Číny vtipálku?

j 15.10.2009 12:27

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

 od té doby co se tam vyrábí Škodovky vtipálku. Je třeba číst text v souvislosti

NL 15.10.2009 13:58

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

Aha pan kontext. Tak to zkuste hlavně vy sám.

brok 15.10.2009 11:01

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

České zdravotnictví je levnější než vámi srovnávaná pouze proto, že sice kupuje léky a přístroje za stejné peníze jako Němci, Francouzi a j., ale lékařům platí podstatně méně. Prozatím to čeští lékaři berou, ale víte o masivních náborech, které Němci před nějakým časem v Česku dělali. Tenkrát se přihlásilo jen několik českých lékařů. Čekáte až odejdou všichni?

Dag Badman 15.10.2009 11:06

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

Čeští popeláři berou taky podstatně míň než němečtí. To chcete umřít v úplném bordelu, že jim nezvýšíte platy?

NL 15.10.2009 11:33

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

Obvyklá hloupost pravičáků. Porovnejte plat Českého doktora a sestry, s českým popelářem a pak to zkuste u Němců. O tom je řeč, nikoliv o stejných platech jako na západě.

A Dagu z veřejného pojištění jde na platy zdravotníků 18%. V Dánsku 68%, Holandsku 58%, Portugalsku 43%. Že jsme chudý stát, a co má být? Ázerbajdžán 71%, Ukrajina 48%, Bělorusko 39%. Nejméně jde v ČR 18%, následuje Maďarsko 19% a pak Tadžikistán 25% no a dále je vše nad 30 počínaje Estonskem.

j 15.10.2009 12:30

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

ještě bychto srovnal s levičáckým lemplem

NL 15.10.2009 13:43

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

Moje reakce byla původně na levičáky, že pravičáci argumentují stejně jako levičáci není můj problém.

Andy 15.10.2009 12:41

Re: Dagu z veřejného pojištění jde na platy zdravotníků 18%. V Dánsku 68%, Holandsku 58%, Portugalsku 43%. Že jsme chudý stát, a co má být? Ázerbajdžán 71%, Ukrajina 48%, Bělorusko 39%

no to musí vypadat, když jde takřka vše na platy- čím léčí? Vkládáním rukou a modlitbou?

NL 15.10.2009 13:31

Re: Dagu z veřejného pojištění jde na platy zdravotníků 18%. V Dánsku 68%, Holandsku 58%, Portugalsku 43%. Že jsme chudý stát, a co má být? Ázerbajdžán 71%, Ukrajina 48%, Bělorusko 39%

Křečková Andy asi neumí číst, ty procenta jsou z poviného pojištění, ne z celkových nákladů.

Kiki 15.10.2009 12:07

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

Ono odejít není jen tak. Musíte být profesionálně na výši a dokonale umět řeč abyste se s pacienty domluvil A to je ten kámen úrazu proč zůstat doma.

Kiki 15.10.2009 12:16

Re: Všichni si celou dobu platíme a co?

Ono to nebude tak zlé. Pokud chcete léčit v cizině musíte být profesionálně na výši a dokonale ovládat příslušnou mluvu abyste se s paciety domluvil. O mladé doktory bez praxe nikde není zájem.

JAN 15.10.2009 10:06

Tak jste mi otevřel oči, pane doktore.

 Před časem jsem prodělal operaci srdce, která se moc nepovedla a čeká mě znova. Zdravotnické zařízení se samo iniciativně nabídlo, že operaci provede, žádnou nadstardantní pladbu po mě nechtělo. (Jen se ze mne pokoušeli udělat "pokusného králíčka" na odzkoušení neprověřeného léku pro jednu francouzskou firmu, což jsem odmítl.)  Vždy jsem se domníval, že lékař si nemůže dovolit odbýt svoji práci. Jak jsem pochopil z Vašeho článku se lékař při nadstardantní pladbě nadstardantně soustředí na svoji práci. Je zajímavé, že před výkonem jsem musel podesat několik papírů "informovaného souhlasu", ale na žádném nebylo co se stane, když se operace nezdaří, moje dotazy lékaři bagatelizovali a dali mě jasně najevo, že mám pouze dvě možnosti: ANO - NE.  Takže příště: Můj první dotaz bude znít - co za to pane doktore?    Spokojen?

j 15.10.2009 10:14

Re: Tak jste mi otevřel oči, pane doktore.

asi by jste chtěl aby to bylo jako před tím, na operaci by jste pouze čekal a určitě se dočkal, ale krchovu.

Operaci srdce , takový banální zákrok a oni to zfušovali;-D a Honza je pobouřen

lucinapes 15.10.2009 10:31

Re: Tak jste mi otevřel oči, pane doktore.

docela mě štve, že má pacient do léčby co mluvit. Automechanikovi řeknete, co je špatně, a očekáváte, že to opraví. Nejsem úplně nevzdělaná, ale polovině toho, co mi lékařka povídá, nerozumím, a zbytek většinou zapomenu. Nakonec řeknu: MOc děkuju, paní doktorko, udělejte to, jak myslíte, aby mi by,lo pokud možno líp. A ona řekne No, to víte, je tu .... a jsme tam, kde jsme byly. Ráda bych  si připlatila, aby to pomohlo, vím, že v rámci možnosti dělá, co lze, a vysvětlováním odborných detailů ztrácíme čas obě. Protože jde o mé zdraví (spíš choroby), nevidím důvod, proč si nepřiplatit na drahý lék nebo lepší postup, když mé pojištění dávno zmizelo v dáli stejně jako peníze, placené bolševikovi na můj důchod, které by, i kdyby byly v banxce, na dnešní ceny nestačily. Valorizace důchodů je skvělá věc, ale někdo ji musí zaplatit. Ceny ve zdravotnictví taky. 

j 15.10.2009 10:37

Re: Tak jste mi otevřel oči, pane doktore.

není nad důvěru v doktory: Paní doktorko, mám záněty nosohltanu co s tím. Je to potřeba vyležet a podpořit imunitu. Po půl roce jsem se naštval a šel k jiné doktorce a ta mě poslala na vyšetření kde zjistili astma , funkčnost plic 60%. Jak psal nahoře v tabulce kolega jak je potřeba nalít víc peněz do zdravotnictví , tak pravděpodobně kdyby první doktorka měla víc peněz, tak by mě asi poslala hned ke specialistovi.:-) Ale spíš ne

lucinapes 15.10.2009 10:55

Re: Tak jste mi otevřel oči, pane doktore.

Tak choďte k té druhé, co je lepší nebo zodpo¨vědnější. Autoservis si taky vybíráte.

NL 15.10.2009 11:42

Re: Tak jste mi otevřel oči, pane doktore.

Ona je řeč o nalití. Nebylo to o tom, že příště pojedete k dokrce do Číny?

JAN 15.10.2009 10:47

nicku j

Těší mne, že jsem Vás pobavil, čekal jsem daleko horší reakce. Ta kardinální otázka opravdu zní: co za to pane doktore? A pan profesor nemusí používat hloupá přirovnání o kabátu atd...  Ano ať se nastaví jasná pravidla, jenže v tomto státě je to momentálně absolutně nemožné, proto to "Co za to..."

-ferry- 15.10.2009 9:58

Když si pane profesore Pafko ...

... kupujeme kabát,můžeme si ho vybrat.Protože celý život neplatíme zálohu na tento kabát. To srovnání kulhá na obě nohy.Na zdraví si platíme,tak zvané pojištění. To proto,že léčba mnohých závažných onemocnění je natolik drahá,že by ji drtivá většina lidí nezaplatila.Jsou lidi,kteří tu nemocenskou vyberou.Jsou jiní,šťastnější,kteří nevyberou nic.Nikdo nikomu nikdy nic nevyčítal.Aspoň o tom nevím a nikdy jsem neslyšel.

 Po nástupu té naší tak zvané demokracie už párkrát.Klausova i Zemanova vláda rozprodala,ba rozkradla republiku.Podle Klausovy teze o chudém státu a bohatém občanovi.Dohodnutí občané nekontrolovaně zbohatli.Stát zchudl natolik,že už nemá prachy skoro na nic.i to pojištění už "zabavil" ve prospěch rozpočtu.Párkrát ... Normální,zdravě rostlí lidé se ptají .. jak to ti komunisti dělali,že na leccos měli peníze..? Pravda,pár hradů a zámků zpustlo,na ty nebylo,ale na důležité věci bylo.Dnes není skoro na nic,i ty zámky mnohdy taky padají únavou.Kde,ach kde,jsou ty prachy...? Ono by stálo za to se někde přeptat,třeba u Klausů,Zemanů,Topolánků i Paroubků.Všech těch,co si tu zavládli.Ale i třeba u Bakalů,Kellnerů,Krejčířů,či obligátních Kožených... Možná bysme se divili,kdo všechno se tu napakoval.Dnes čtu v novinách titulek : Kindl měl dostat za arbitráž 10 milionů.. s ním taky i ten Kužel,co u Kindla studuje. Jak je to dávno co stejnou sumu dostal advokát Nováček.Taky tuším za arbitráž.Tady vidíte,jak snadno se vydělávají prachy.Havel,coby prezident vykšeftoval za svou půlku Lucerny 55 milionů.Jenom podpisem ...! A jak ho národ miluje ... Havla,ne podpis. Ten slavný Šťáva dostal od Špidly 320 milionů.Za co,? Za nic! Ten či onen se soudí a dostane od státu odškodné...Za co? Za nic! Poslanec Sobotka si jenom z náhrad zakoupí byt za sedm milionů...Za co je bral,ty náhrady? Za nic ... Tak se nedivme,že nikde nejsou žádné peníze.Přelévají se do kapes v podstatě podřadných lidiček ...Pak se chce,aby slušní lidi platili i to,co mají zaplaceno ...

j 15.10.2009 10:11

Re: Když si pane profesore Pafko ...

Stát ročně vydělá 1 bilion korun, kolik ten váš socialistický vydělal?

 Chtělo by to pochopit co to je pojištění, pokud máte jeden rok pojištěný bárák a příští rok nebudete a vyhoří vám, tak co myslíte, zaplatí vám něco jenom proto, že jste minulý rok byl pojištěný a nic se vám nestalo?

To, že tady něco někdo rozkradl můžeme též poděkovat vám komoušům nebo kritizujete, že jsme vás hned nepozavírali aby jste to dělat nemohli?

A Havel si se svým majetkem může dělat co chce , ostatní se také nezajímají co děláte se svou zemljankou.

Milan2 15.10.2009 10:23

Re: Když si pane profesore Pafko ...

ferry - tak perfektní a pravdivý rozbor stavu financí nejen v našem zdravotnictví,bych sám nedokázal napsat. Musím souhlasit s každým vašim slovem.Jen bych dodal,že počet pojišťoven a lékáren nás utvrzuje,že je to zlatý důl.

Lucka 15.10.2009 11:03

Re: Když si pane profesore Pafko ...

Nějak jste s tím Havlem ( a že ho moc nemusím) pozapomněl, že nedostal nic za podpis, ale byl to navrácený rodinný majetek, který byl ukraden. Takhle se vzbuzuje vzorová závist, jste příkladem.

Jinak lze jen souhlasit s tím, že peníze, které se vyberou jakoby na určitý záměr, ať je to pojištění nebo ze státní kasy, tu mizí v černých děrách kamarádíčků, ale to je bohužel také o stavu morálky, byť si nedělám iluze, že ve světe to chodí jinak. Ovšem nic to nemění na faktu, že to je špatně, jen ještě nikdo nepřišel na to, jak do lidí celkově vtlouct určitou hladinu morálky, to je na dlouhé pojednání, bohužel samoúčelné.  A na téma komunisti, a kde na to vzali, to jistě nemyslíte vážně...nešlo o žádnou údržbu "zámků" , ale o celkovou bídu, materiální i duchovní, a dodnes to je právě ten deficit, nad kterým tu lkáte. Možná by to chtělo se trochu zamyslet, než smíchám dohromady takovéhle nesourodé argumenty - Havel a vrácená Lucerna, a KDE na to komunisti brali? Právě mimo jiné z těch nakradených majetků, které neplatili - jen kolik továren poslali do háje! A to je mimo jiné ten majetkový deficit, který teď státu schází, peníze zodpovědně někým investované a blbem rozfofrované (pardon) a nadále to pokračuje "kamarádskými" kšefty, které zmiňujete. Takže jste si sám odpověděl....

Bubeník 15.10.2009 9:56

Stručněji by to nešlo?

Vážený pane profesore. Stručnější  vysvětlení lidem by neškodilo. Má kamarádka z Curychu mi dávno řekla: Ze základního pojištění mám nárok na tyto operace:.....Na ostatní operace .......se musím připojistit ...150 franky. Podobně její manžel měl za operaci páteře zaplatit 40 000 franků (800 tisíc Kč). Udělal to jinak a levněji u jiného doktora a ve Švýarsku.

  Je třeba lidem vysvětlit, že není možné operovat srdce za pár kaček. Takže buď si připlatí, nebo holt operace nebude.

Machi 15.10.2009 10:17

Re: Stručněji by to nešlo?

Počítám, že i pan doktor Pafko to myslel trochu jinak. Připlatit si za jistý nadstandard. Operace srdce není zpravidla operace nadstandartní. Navíc ono to  s tím placením zdravotního pojištění je dobrý argument. Platíte zdravotní pojištění právě pro případ vážné nemoci, jejíž léčení byste nebyl schopný zaplatit. Velká část lidí za celý život nedostane tolik lékařské péče, kterou si na pojištění zaplatili. To je prostě solidarita. Samozřejmě se nabízí otázka co s lidmi, kteří si svoje zdraví ničí záměrně svou hloupostí, ale to by mohlo být ošetřeno ve výši pojištění.

Libor 15.10.2009 9:46

Ják

bezplatně. Já platím daně, jako kráva a platil jsem je i před 89. Tyhle kecy o tom, že zdravotnictví je bezplatné mě už nebaví. Když si budu platit měsíčně na to, že pak dostanu kabát, tak ho dostanu, ale zadarmo stejně nebude, protože si ho zaplatím. A´t řekne, že platíme málo. Ale spíš ty prachy někde mizí. Máme nejvíc zaměstnannců ve zdravotnictví na počet obyvatel na světě. To samé v policii a o vládě a úřednících nemá cenu mluvit.!!!!

NL 15.10.2009 10:12

Re: Ják

Počet sester na 100 000 obyvatel. ČR 859, Irsko 1 542, Holandsko 1 452, Belgie 1 341. No, hlavně nezapomenout na Rakousko 628. To jsou, ale jen nemocniční sestry. Jo, a na jaké planetě vy a to vaše česko jste?

lena 15.10.2009 9:08

co je zadarmo?

Jsem důchodkyně, pracovala jsem 41 let aplatila jsem si zdravotní pojištění.Samozřejmě v mládí jsem netrpěla tak zdravotními neduhy jak dnes.Takže jsem nucena chodit k lékaři, podotýkám co nejméně, protože tam chodím s nechutí.Takže si dovoluji vybrat něco, co jsem v produktivním věku do pojištění investovala.Na kabát jsem milý pane profesore 40 roků nešetřila.Nějak Vám stoupla sláva do hlavy, když jste se zabýval Havlem.A to ještě nemluvím o nehorázných cenách za léky, nemluvě o poplatcích.