1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
petr v. 15.10.2009 9:16

Re: co je zadarmo?

Račte se obrátit na farmaceutické firmy, ceny za léky jsou jejich záležitost.

Pavla B. 15.10.2009 9:17

Re: co je zadarmo?

V produktivním věku jste si spořila na trochu jiný typ medicíny než je k mání dnes. Kdyby vám dnes nabídli to, co bylo standardem před 20ti lety, asi byste nebyla spokojená...

Nehorázné ceny za léky? Když jste byla v prduktivním věku, tak tyto léky nebyly dosptupné vůbec,,,,,

lucinapes 15.10.2009 10:35

Re: co je zadarmo?

bohužel máte úplnou pravdu.

jojo 15.10.2009 9:08

zajimave

Jetse pred lety byl Pafko poradcem Ratha. Ano toho Ratha.

Hašek 15.10.2009 9:05

Zlatá slova!

Pan Pafko říká holou pravdu (něco jako "bez práce nejsou koláče").

Copak na to asi Paroub-Rathovi "obyčejní lidé"?

Helena 15.10.2009 9:11

Re: Zlatá slova!

pan PAfko bohuzel pravdu nerika.....

MLOK 15.10.2009 9:48

Re: Zlatá slova!

Zkuste své tvrzení o nepravdách MUDr. Pafka milá Heleno trochu upřesnit!

hansi 15.10.2009 14:01

Re: Zlatá slova!

stačí si přečíst příspěvek od" ferry" o něco níže ?

pepe 15.10.2009 8:48

prof.Pafko má pravdu

české podfinancované zdravotnictví funguje jen díky nízkým platům lékařů a sester, kterých je následně málo a tisíce již pracujou v zahraničí. V ČR je ve zdravotnictví pořád socialismus- smlouvu se zdravotní pojišťovnou nemá pacient, ale lékař- to jako by smlouvu měl automechanik a ne majitel auta. 220 mld Kč, co jde na zdravotní péči, je asi 750 Euro na občana na rok, což je 4x méně než např. v Rakousku a za tyto peníze má český pacient stejnou léčbu jako na západě. Vozí se v Mercedesu za peníze na Trabanta.A navíc v ČR je nejmenší spoluúčast na léčení z celé EU. Média s oblibou uvádějí, že prům. plat lékaře v nemocnici je 44 tis Kč- ale nenapíšou, že je to taky se službami- tedy za 280-300 hodin měsíčně v práci- z toho plyne cca 150 Kč hrubého za hodinu. Kapacita ve svém oboru jako prof. Pafko, který jako jeden z mála umí transpaltovat plíce( a nejenom ty) by v Rakousku měl 15 tis Euro. Každý, kdo je ošetřen v zahraničí ví, že návštěva lékaře stojí od 80 Eur výše, to v ČR je 280 Kč.  Bude hůře, protože české zdravotnictví drží jenom důchodci a předdůchodci a brzy nás nebude mít kdo léčit. Čeští mladí lékaři otroky ze sebe dělat nenechají.

Helena 15.10.2009 9:02

Re: prof.Pafko má pravdu

ctyrikrat vice v Rakousku se odrazi zcela urcite na plate4ch lekaru v zajranici a na palatech sester v zahranici. Taky se to odrazi na stavu (i stavebnim)  nemocnic!!!!!!

V zahranici neexistuji uplatky lekarum. Sponzorove dary a ja nevim jake  jeste poplatky.  Pravidla jsou jasna a transparentni.  To je to co dela ty vetsi penize. Samotna pece v nemocnich na zapade je daleko lepsi.  Neplette do toho pacienta. Cesky pacient nemuze za stav zdravotnictvin nemocnic nebo plat lekaru. lekari maji svoje lobby, proc si nikdy nic nevyjednaji?  Mercedes si predstavuji jinak, nez ceskezdravotnictvi. Pacient nemuze davat mesicne tolik kolik nejaky Rakusan, Nemec nebo Svycar. Tolik vubec nema.

lucinapes 15.10.2009 10:40

Re: prof.Pafko má pravdu

ale má ty samé choroby jako Rakušák. Co s tím? léčit jako za bolševika, kdy mi známí pašovali léky z Německa? Vrtat zuby stoletou vrtačkou jako za bolševika? Mít ty nemocniční kavalce jako před 30 lety? Z diagnostických přístrojů pár novějších, zbytek z první republiky?

Malý Aston 15.10.2009 9:02

Re: prof.Pafko má pravdu

Pravdu má soudruh Rath a soudruh Paroubek, zdroje jsou a nic se připlácet nebude.;-)

k 15.10.2009 9:36

Re: prof.Pafko má pravdu

Doktore pepe. Asi opravdu pomřeme jako chudí, neschopni si zaplatit naše dobrodince lékře.

Kiki 15.10.2009 11:46

Re: prof.Pafko má pravdu

Jenže pokud chcete léčit v zahraničí musíte být profesionálně na výši a dokonale umět řeč ve které ordinujete. A to je pro většinu kámen úrazu. Takže ono to s tou emigrací lékařů není zase tak hrozné jak se v tisku uvádí.

Kiki 15.10.2009 11:46

Re: prof.Pafko má pravdu

kája 15.10.2009 12:28

Re: prof.Pafko má pravdu

pletete se, koukněte na  www.zdn.cz, nebo na www.lkcr.cz a taky  www.ihned.cz, jak jsou čestí lékaři v zahraničí žádáni a kolik jich tam již pracuje.

ranbow 15.10.2009 8:09

a může si občan vybrat svého úředníka

, svého policistu, pro své děti učitele???

Odpověď je že nemůže..Podobně si nemůže vybrat svého lékaře v nemocnici placené ze zdravotního pojištění. A nezmění na tom ani ony "vyžádané" poplatky navíc - stejně je to jen malá část nákladů na jeho ošetření,kdyby to měla dělat nějaká oblíbená kapacita.. Jo, když člověk zajde do soukromého zdravotní zařízení, a zaplatí si vš co mu naúčtujou , jo to je jiná....

Karla 15.10.2009 9:02

Re: a může si občan vybrat svého úředníka

No oni jsou lékaři v nemocnicích i trojjediní, jako bůh - pracují svou směnu na oddělení, přitom jsou na příjmu a ještě mají ve stejné době v ambulanci.. majitelé sledují produktivitu práce. Který lékař dokáže tohle vše dělat na 100%, musí být génius a nesmrtelný. Možná si odpočinou ve výtahu mezi patry nebo jak. Zvlᚍ když k tomu mají "šestnáctky" ap. Na každou nemocnici by se mohl pověsit nápis z pouti "Dům Hrůzy" - to je pak div, že špatnou ledvinu vyoperují pacientovi jen velmi zřídka. Ono zas není asi dobré těm lékařům křivdit - že to vůbec funguje, to závisí PŘEVÁŽNĚ na nich. Celý ten systém je nemožný, stejně jako školy,v nichž budou moci učit maturanti a počet dětí ve třídě se má navyšovat.

Jo - můžete si platit bodygarda i soukromého učitele .. počítám, že s těmi maturanty za katedrou na  ZŠ bude dost rodin také muset připlatit za doučování.. my máme všechny reformy opravdu efektivní.

Karla 15.10.2009 8:02

Tak nějak nevím, pane Pafko,

jak pacient pozná, jaký kloub má zašitý v tom kyčli, jestli tu a onu léčbu, laboratoř, přístroj nebo rehabilitaci opravdu potřeboval..nebo naopak skutečně dostal. A  copak si asi mohou vybrat ti, které přivezou k lékaři v bezvědomí, lidé vážně dlouhodobě nemocní, důchodci bez rodiny a hlavně bez jmění, kterých tady bude po létech, odpracovaných za totality, asi hodně?

Byznis etiku lékařů a zdravotních zařízení pořádně křiví, pokud je nastaven tak, že zbytečnými, opakovanými návštěvami, nadbytečně předepisovanými léky, i nadbytečnými zákroky se dá vydělat a naopak,na kvalitě protéz a co já vím, třeba chlopní nebo nevykonáním specializovaných drahých diagnostických vyšetření se dá šetřit. Pacient bez vzdělání nemá u lékaře žádnou šanci diagnostikovat sám sebe, jaký zákrok nebo léčba prospěje, jestli je nezbytná, nemůže nějaký druh léčby nebo vyšetření požadovat, ani nárokovat, ani odmítnout.. Proto nemá žádnou možnost volby -z toho, že "není lékař a tedy věci nerozumí" bude obviněn, stejně jako může být osočen, že svého lékaře neposlouchá, tedy neplní podmínky léčby..Vždyť ani neovlivní, co v jeho léčebné dokumentaci napsáno je a co není, prostě se nemá jak dovolat, pokud lékař není poctivec. Možná bychom si měli všichni dostudovat nějaký kurs  medicíny, práva, pojišťovnictví - abychom nebyli klamáni, abychom ty služby, v tomto případě svou léčbu, kontrolovali - a to přece není možné.  Tahle bezmocnost je také jedna z věcí, nač si lidé ustanovují stát. Nevíme ani, nač máme nárok - po dvaceti letech. Pojišťovny se tahají s nemocnicemi o peníze, ale ani jednu ani druhou stranu ten pacient nezajímá víc, než jako plátce. Ceny ve zdravotnictví nediktuje žádný trh- zboží, které pacient koupí, služby, které odebere,  přece nevybírá sám pacient, ale lékař. Potom je těžké nemyslet si, že množství léčebné péče i ty ceny jsou v drahém zdravotnictví rozhodně zdeformované právě tím soukromým zájmem na zisku.

L 15.10.2009 7:43

Tak zadny stat neni schopen platit

Pafko, takove kecy si tam nechte pro sebe. Ze pry zadny stat nechce platit. To my prece nejsme tak blbi, abychom nevedeli, ze to zdravotnictvi neplati stat, ale pojistovna. Pojistovny maji velke financni prebytky a za nechteji zaplatit, to je zname taky.

Vzpomenme si jak jste tam Havla podusili. Tak tomu to pojistovna zaplatila a tisice jinych by nechala zdechnout a vy taky.

j 15.10.2009 7:54

Re: Tak zadny stat neni schopen platit

zcela fundované informace. Lépe zachránit jednoho Havla než sto L

Vodička-sapér 15.10.2009 12:46

Re: Tak zadny stat neni schopen platit

Dám nové DVD, Hrdinný kapitán Korkorán, tomu, kdo dokáže nějak smysluplně  vysvětlit panu "j", že i když je jinak zdráv,  ale má  má plíce jen šedesátiprocentní , nestačí s dechem a běhá po doktorkách, že mu potom nijak vůbec neprospívají, na zdraví nepřidávají ,  jeho časté, spontánní, každodenní i když  většinou krátké štěky zde , na Nev. psu. Ne snad, že by si měl úplně vzdát jeho nynějšího , asi  jeho iediného oblíbeného koníčka,  životní  radosti, ale zmirnit "tempo", uvidí ,že když to jednou zkusí ,že se mu určitě pak bude líp "dejchat."

dar.p 15.10.2009 7:57

Re: Tak zadny stat neni schopen platit

Bohužel Havlů málo, L hodně

Vodička-sapér 15.10.2009 11:48

Re: Tak zadny stat neni schopen platit

Po operaci v. Havla, kterou provedl prof.Pavko, se jej novináří ptali, jakou cítil zodpovědnost. Odpověděl , operoval jsem jako jindy ), stejně bych si počínal,při záchraně kteréhokoliv pacienta, je to má práce, jsem  lékař , nedělám rozdíly.Krátce potom, při jedné tel.debatě, samí přední poIiItici, přítomen také prof. Pavko, J.Ruml, jedna přítomných politických celebtit, mu řekl, mezi řečí, že tu s nimi můžet sedět (jinak by to nikdy nebylo možné?), jen proto , že operoval prez.Havla. Krátce, vyznělo to moc smutně, ,  nyní mocný, vzděláním  pasáček, dal přednímu českému chirurgovi  malý výchovný políček. Já jsem fanda motocyklových veteránů, pan prof. Pavko má, jezdil, na ČZ125, asi  z r. 1947?, párkrát jsem jsem s ním o Čízách  mluvil, i tady se vyzná,, nijak se nepovyšuje , příjemný, úsměvný  gentleman. Lze však řící , že se k sociálním problémům , solidaritě v českém zdravotnictví, k financím, vyjadřuje tak nějak jinak, než před lety, on však má na to právo. Pane L.  , pan  profesor Pavko je osobnost,  která si zasluhuje naší úcty.

Vodička-sapér 15.10.2009 13:45

Re: Tak zadny stat neni schopen platit

Pardon omluva : prof. Pafko.

Pavel 15.10.2009 7:34

Váženy pane PAFKO, kde je doba, kdy jste stál proti ministrovi za platbu u lékaře

Kdy jste zároveň  psat o tetičce a lékarně. Kdy jste horoval pro  bezplatné zdravotnictví pod šikem ČSSD. Možná by bylo dobře držet se svých názorů a netočit se na obrtlíku.

John 15.10.2009 9:19

Re: Váženy pane PAFKO, kde je doba, kdy jste stál proti ministrovi za platbu u lékaře

Jo, to byl tedy blábol. Ale pod bedlivým dohledem Sratha a s vidinou, že skončí jako Černý, to se psalo kravin.

Pavla B. 15.10.2009 9:20

Re: Váženy pane PAFKO, kde je doba, kdy jste stál proti ministrovi za platbu u lékaře

Jen blbec nemění své názory:-)

Didi 15.10.2009 7:25

Vážený autore

Opravdu nevím odkud jste vzal, že zdravotní péče je u nás "bezplatná". Uvážím-li, že mě stát obere každý rok o cca 70 tisíc Kč na zdravotní dani, aniž by se kdokoli zajímal, zda jsem zdravý nebo marod.

Dokud nebude zdravotní daň v plné míře nahrazena DOBROVOLNÝM zdravotním pojištěním, tak to lepší nebude a úděsné plýtvání bude pokračovat.

oh 15.10.2009 7:38

Re: Vážený autore

Zkuste si v někde zjistit, jak "úsporné" je zdravotnictví v USA a pak můžete vykládat něco o úděsném  plýtvání.