25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

VOLBY: Také se stydíte, že volíte Babiše?

Zvláštní věc. Kdyby volební preference odpovídaly tomu, jak se ke své volbě vyjadřují lidé v médiích i v docela běžné komunikaci, bylo by po dramatu, neboť bychom očekávali drtivé Pavlovo vítězství. Ale tak to není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 28.1.2023 22:47

Toho, že bude veřejně odhalen kovidový podvod, se asi nedočkáme. Ti, kdo ho zorganizovali, mají v úmyslu ho pro velký úspěch zopakovat v ještě tvrdší podobě. Hlavně potřebují napíchat úplně všechny lidi nějakým svinstvem, což se jim v prvním kole podařilo jen částečně.

D. Černý 28.1.2023 23:25

Já nechci potrestat kovidové podvody ani vládu, ale občany, kteří v rozporu s plastnými zákony vydírali ostatní lidi a nutili je dělat něco, co nechtějí.

Vláda za nic nemůže. Ta nařízení byla nevymahatelná.

Kdyby občané se sklonem k šikaně nezačali tyranizovat lidi, tak nikdo nemusel nosit náhubky, testovat se, ani vakcinovat se. To násilí dělali dobrovolně různí lidí, učitelé, zaměstnavatelé, lékaři, kteří k tomu neměli žádné oprávnění. Všimněte si, že v těch nařízení bylo napsáno: Nařizuje se... za porušení nenásleduje žádný trest. A ani slovo o tom, že by někomu byla udělena pravomoc vymáhat to po lidech a porušovat platné zákony.

D. Černý 28.1.2023 23:36

Pane J. Vintr - právě proto, aby ti občané nezopakovali kovidový teror, tak musíme ty občany potrestat. Příklad. Zažil jsem, že majitel obchodu si dal na dveře nápis, že tam nesmí nikdo bez náhubku. A on mi začal rozkazovat, zamkl mě v obchodě jak nějakého zloděje a zavolal policii. Ta policie mě zdržovala 10 minut a vůbec mu nedala pokutu za to, že mě omezoval na svobodě.

Pro ty hloupější dodám ještě, že mě oznámili na hygienickou stanici, ale nedostal jsem žádnou pokutu, neboť se jim nepodařilo prokázat mi úmysl někoho poškodit.

J. Vintr 29.1.2023 7:52

Nejde ani tak o potrestáni, ale o odhalení, že to všechno byl podvod. Neexistoval žádný virus, ani z laboratoře. Všechno to udělaly podvodné testy a mediální masáž, které vyrobily z běžných onemocnění nějakou novou epidemii smrtelné nemoci. A lidé tomu uvěřili a drtivá většina věří dodnes, takže se velice snadno nechají znovu vystrašit.

D. Černý 29.1.2023 12:38

Co tu melete, že covid byl podvod. To říkáte vy. Ten majitel obchodu porušoval zákony. a za to má byt potrestán. Lidi nemají, co věřit! Mají poslouchat autoritu. Alexander Lukašenko, řekl v únoru 2020, že je to obyčejná chřipka. Kdo si uměl spočítat počet ležáků a vydělit ho počtem nemocnic (190 ks), tak mu musel dát za pravdu.

P. Sura 29.1.2023 12:56

A z čeho soudíte, že jste byl v právu Vy? Pokud majitel obchodu měl obavu o své zdraví a zdraví ostatních zákazníků, věřil na účinnost roušek a dal to veřejně najevo a vy jste se mu tam přesto vnutil? Takhle si představujete svobodu?

D. Černý 29.1.2023 13:50

Já znám zákony, tak jsem byl v právu. Jestli on věřil na účinnost roušek, tak ji měl mít na čumáku a nebuzerovat ostatní lidi. Kdybych já věřil, že můžu beztrestně střílet lidi, tak bych byl také v právu? . Vy jste úplný mišuge. Vždyť já jsem měl vyjímku z nošení náhubku. A on byl povinen to respektovat. 2) On nemohl mít obavu o zdraví ostatních zákazníků, protože nevěděl, jestli jsem nakažen. Podle údajů MZCr připadal 1 nakažený na 5000 obyvatel. Zákony byly proti němu, rozum byl proti němu. Měli ho odvézt do blázince. Tak proč obhajujete tmářství a čarodějnictví?

D. Laurencikova 29.1.2023 14:56

Nemecti tmari a carodejove nosi masky doposud. Sice uz par dni nemusi, ale oni to delaji dobrovolne, predstavte si!

P. Sura 29.1.2023 19:13

A představte si, že tím nikoho neohrožují. To takovej hrdina, co nastoupí nachcípanej do busu s holým ksichtem a zachrchlá, to mu musí být ostatní opravdu vděční, že jim posílil imunitní systém..

D. Laurencikova 29.1.2023 19:16

V tom se shodneme, pane Sura. Ja jsem pro noseni masek.

R. Holub 28.1.2023 15:54

Nejhorsi na Drahosovi bylo jak podepsal tu Vyzvu, kde se v podstate rika "my vedci vime nejlip trenovani vedet co je pravda". Nekdy, ale vedci jsou jeste lepsi v nelitostnem boji o granty, eticky nebo ne.

P. Adámek 28.1.2023 14:06

Podle toho, co vidím na facebookové skupině 60+, myslím, že hlavní argument, proč volit Babiše, je, že "za Babiše bylo líp". Na další místě bych viděl strach z vojáka (generála) na nejvyšší postu v zemi.

K. Křivan 28.1.2023 15:01

Mají recht. Za Babiše bylo líp.

P. Diviš 28.1.2023 17:16

Burešovi.

P. Han 28.1.2023 18:00

Což teprve za Husáka.

L. Písařík 28.1.2023 15:55

Nenám strach z generála ani ve svých 80ti, spíš bych měl strach z toho, jak moc ne/rozumí ekonomice a řízení státu - stát není maršbaťák ani marškumpačka. Uvidíme - lid vybral a lidová moudrost - snad nebudeš plakat.

D. Laurencikova 28.1.2023 16:01

Pane Pisarik, z vaseho generala vic nez naucene politicky korektni vety, nevypadlo. Ten neznamena pro vladnouci levici vubec zadny problem. Proto byl take kdesi navrzen, podporovan a propagovan o sto sest a ... bohuzel zvolen. Lid vybral, s moudrosti to nema co delat. Jeste si mozna i zaplacete.

H. Lukešová 28.1.2023 17:06

Paní Laurenčíková, Pavel vyhrál všude, i na venkově a v malých městech, takže pan Šafr a další městští liberálové můžou být spokojeni, venkov není třeba vypalovat.

D. Laurencikova 28.1.2023 17:22

Pred chvili jsem mluvila s jinym sousedem, ktery byl pomerne znechucen z vysledku voleb. Jako pozitivni videl to, ze uz je stary, ze se ho to uz tak netyka...

Ve svete se to silne schyluje k poradne valce a v takovem pripade byvaji drive vypalena mesta, to je fakt. Pro ty, kteri budou tvrdit, ze maluju certa na stenu mam informaci:

Kancler Scholz: „Duverujte mi, duverujte vlade". Scholz puvodne kategoricky vyloucil jakoukoliv dodavku nemeckych tanku na Ukrajinu. Zari 2022 Scholz kategoricky vyloucil dodavku Leopardu 2-bojovych tanku na Ukrajinu"!

Dnes Scholz: "Duverujte mi, duverujte vlade! Zadna letadla, zadna vojska na Ukrajinu"! Takze, jakoby tam uz ta letadla a vojska byla, pani Lukesova. Nerekla ostatne jeho ministryne zahranici, ze "jsme ve valce proti Rusku?"

To je to same, jako A. Merkel sveho casu: "Jakmile ta rekla: "Das wird es mit uns nicht geben" - to s nami nebude mozne - mohla jste si byt jista, ze v brzke dobe presne ta situace nastane!:-/

H. Lukešová 28.1.2023 17:38

Tož jsem četla, že Putin plánuje na únor velkou ofenzívu na Ukrajině a že připustil, že válka bude trvat roky. Takže si ještě "užijeme"... , každopádně si myslím, že rusko-ukrajinský konflikt tento rok neskončí a skutečně se potáhne na ta léta...

D. Laurencikova 28.1.2023 18:07

U naseho je nekde prave masivni ohnostroj, hosi uz trenuji. Ale to je tady porad. V Nemecku se smi strilet rakety jenom o Silvestru - to jen tak na okraj.

Trump rika, ze by konec teto valky byl schopen vyjednat behem 24 hodin. Ja mu to verim, tato valka v dohledne dobe neskonci jenom proto, ze ani na jejim zabraneni ani na jejim ukonceni prakticky nebyl a NENI ZAJEM!

Trump: "Ich würde Krieg in 24 Stunden beenden" | kurier.at

H. Lukešová 28.1.2023 18:22

No jo, bylo by skutečně prospěšné ukončit tento zničující konflikt, ale potíž je v tom, s jakým výsledkem?

Ukrajina samozřejmě nechce Rusku postoupit žádné své území a chce vyhnat Rusy ze celého území Ukrajiny, jenomže Rusové se nechtějí stáhnout z Ukrajiny za předpokladu, že ztratí Krym a Donbas a de facto tím uznat svou porážku.

Takže nevidím žádné východisko, jak vyřešit a ukončit válku ke spokojenosti Ukrajiny a Ruska. Zájmy Ukrajiny a Ruska jsou naprosto protikladné. Vím, že jsou to obecné řeči, ale tak to cítím a myslím si to tak.

D. Laurencikova 28.1.2023 18:31

Na Krymu a Donbase ziji prevazne Rusove. Vsechny je vyhnat, to bude orisek. Jestli Zelenskemu jeho zapadni spojenci a pratele pomohou tento cil uskutecnit (a nase ministryne zahranici rekla, ze budeme podporovat Ukrajinu dokud si to bude prat a ze vsech nasich sil, dej se co dej) - zatim se totiz pri vsi vojenske podpore nikdo nevyjadril, jaky je toho vseho cil!!, tak nejspis dojde k pouziti toho nabiteho samopalu na zadech. Nebo take verite tomu, ze Rusove se odplizi, uznaji porazku a zaplati reparace? Uzivejte si jeste vasich kocourku, pani Lukesova. Kdo vi, quo usque tandem...

H. Lukešová 28.1.2023 18:38

Ne, tomu nevěřím, paní Laurenčíková, nemyslím si, že se Rusové dobrovolně stáhnou z Ukrajiny. I Česká republika je slovy pana premiéra Fialy ve válce s Ruskem a zbraně budeme na Ukrajinu budeme také posílat.

Ano, kocourci jsou sladcí a hodní. Mám z nich skutečně radost. Už je mám naočkované, zhruba za rok půjdou na přeočkování. Snad nedojde k té jaderné válce, to by byla válka poslední. Ale věřím, že přece ani Rusové nechtějí záhubu celého světa, včetně té své.

D. Laurencikova 28.1.2023 19:30

Ale vzdyt se tvrdi, ze Putin je jednak blazen a pak, tezce nemocny. Ma rakovinu v poslednim stadiu a drzi se na nohach jenom diky medikamentum... Ma navic svetovladne ambice, jako Hitler aa jestli ho nezadrzime na Ukrajine, kde se bojuje vlastne za nas, podmani si cely svet! pisi nase kvalitni media. To je vrchni velitel ruskych ozbrojenych sil s prstikem na cervenem knofliku. Clovek bez skrupuli, bez perspektivy, s budoucnosti uz za sebou. Tomu musi byt vsjo rovno, pani Lukesova, nemyslite? A ti ostatni jsou pry dokonce jeste ostrejsi!

H. Lukešová 28.1.2023 19:43

Putin má tu rakovinu v terminálním stádiu nějak dlouho, divím se, že je vůbec naživu, to mi také nějak nedochází, proč už neumřel?

A o tom věčném "hitlerování" jsme se spolu již bavily. Všichni jsou Hitler, Putin, Zelensky, Bush, Trump, Orbán, AfD je prý strana nacistická, jejichž členové pravidelně hajlují...

Někteří levicoví darebáci přirovnávají k Hitlerovi i izraelské pravicové politiky Itamara Ben Gvira a Bezalela Smotricha, což mě tedy uráží... , pravicové židovské vlastence znevažovat takovým to způsobem, příslušníky národa, který chtěl Hitler vyhladit... raději bez dalšího komentáře.

A tímto se bagatelizují nacistické válečné zločiny, protože Hitlerovi se vyrovnal snad jen Stalin, Pol Pot, ale jinak vůbec nikdo...

D. Laurencikova 28.1.2023 20:13

Zrovna tak urazi me, kdyz nekde ctu, ze AfD ma hajlovat! AfD ma nejprisnejsi pravidla, co se prijimani clenu tyka. Zadny, kdo byl nekdy v nejake trochu podezrele organizaci, neni prijat. Pokud to zatajil, je vyhozen! AfD sleduje tajna policie! Kdyby tam skutecne nekdo hajloval, tak uz jsou stokrat zakazani, protoze to je vlastni ucel cele te anti-AfD dehonestace a kriminalizace! AfD je strana zdraveho rozumu a to se dnes netrpi!!

H. Lukešová 28.1.2023 20:27

Jo, jo, na NP pan Mach rozšiřuje pomluvy, že je AfD stranou plných nacků... a mně napsal, že jak je možné, že když se hlásím k sionismu, schvaluji nacisty, takže se jen přetvařuji a kecám...

Jenže já sama vím, že AfD je jedinou pro-izraelskou stranou, která je proti financování palestinských teroristických skupin a Židé jsou ve straně vítání, stejně tak Češi, členem je i Petr Bystroň, Čech... , tak jak se může jednat o nacistickou stranu...

Jen je pro zastavení islamizace, což je dobře pro Židy a další národy v Evropě, protože zradikalizovaní muslimové vraždí všechny nemuslimy.

D. Laurencikova 28.1.2023 20:41

Pan Mach je nacisto vyhrabany, jako jeden z mnoha. Nevi vubec nic, nema ani paru, neustal by ani jednu konkretni otazku.... Omila ale jakousi sprostou propagandu.. tak jak se driv strasily deti s Zidem, ktery je udajne odnese v pytli, kdyz nebudou hodne, tak mi to pripada. Ony tomu take verily, kdyz byly male. To je fakt neunosne a nic dobreho to neprinese. Petr Bystron je jeden z mnoha migrantu, kteri jsou v AfD. To neni o puvodu cloveka ale o jeho softwearu. ;-)

P. Sura 28.1.2023 19:01

Kdo Vám to nakukal, že ty Rusy chtějí vyhánět? Maximálně ty ozbrojené, ale ti s tím počítají.