25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

VOLBY: Také se stydíte, že volíte Babiše?

Zvláštní věc. Kdyby volební preference odpovídaly tomu, jak se ke své volbě vyjadřují lidé v médiích i v docela běžné komunikaci, bylo by po dramatu, neboť bychom očekávali drtivé Pavlovo vítězství. Ale tak to není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sura 29.1.2023 9:50

Tahle dáma tu byla za bolševika týrána režimem a kvuli tomu emidrovala .... Kdo chce, ať tomu uvěři.

P. Sura 29.1.2023 9:52

Emigrovala ...

zatracená klávesnice ....

D. Laurencikova 29.1.2023 10:41

Myslite me, Suro? Ne, nebyla jsem "tyrana rezimem". Pouze jsem nesmela studovat, co bych rada a nesmela jsem cestovat! Tak jak to u lidi, kteri "nemeli kladny vztah k socialistickemu zrizeni" bylo bezne. Nemoct cestovat a studovat, to mi jako mlademu, ctizadostivemu cloveku obzvlast vadilo! Ale vstoupit kvuli tomu do Strany nebo se jinak politicky prostituovat, to pro me nikdy nebyla alternativa. Jak tomu bylo u vas?

Tyran rezimem v pravem smyslu slova byl muj muz, ktery za to, ze chtel prosadit svoje pravo na svobodu pohybu skoncil v komunistickem kriminale, kde si odsedel 6 velmi krusnych let!

Cemu vy verite nebo ne, je mi srdecne jedno. Vy verite dokonce i tomu, ze bojujete proti bolsevismu, kdyz zvolite prezidentem byvaleho bolsevika par exellence, podporujete vladu jednoho bloku, zkriminalizujete opozici a plne se oddate diktatu z marxistickeho Bruselu. Bravo!

D. Laurencikova 29.1.2023 9:57

Myslite, ze jen tak malo lidi je v tomto state "woke?"

D. Laurencikova 29.1.2023 10:48

Pro ty, kteri se raduji, ze nastavaji zlate casy plne "pravdy, slusnosti a respektu", jsem vykopirovala kousek z jednoho clanku v Parlamentnich listech. Aby si udelali predstavu, jak to bude v praxi vypadat:

"Ano, začíná vláda jedné strany. Zvolením Petra Pavla dostala Fialova vláda jednoznačný a velmi silný mandát, aby pokračovala ve změně poměrů. Je to srovnatelné s vítězstvím komunistů v únoru 1948. K těm institucím, které jste jmenoval, je zapotřebí přidat také mandát ke změně volebního zákona tak, aby ani v budoucnu nemohla zvítězit žádná konkurenční strana a žádný konkurenční prezidentský kandidát.

A co to může přinést? Faktický program Fialovy vlády je jednoznačný. Zavedení eura, migrační kvóty, LGBT programy na základních školách, zvyšování daní pro nejchudší vrstvy, snižování sociálních dávek, likvidace českého zemědělství, likvidace stovek výrobních podniků, plynulé snižování celkové životní úrovně, masový nárůst chudoby a ve hře je i nedobrovolné nasazení českých kluků na ukrajinské bojiště. A zavedení represe blízké úrovni z padesátých let, zmírněné ovšem tím, že zůstanou otevřené hranice, takže odpůrci režimu budou mít možnost se odstěhovat." Noch Fragen, Divis?

V. Suchodol 28.1.2023 22:32

Bohuzel myslim pani Laurencikova, ze to prave od techto potrefenych "woke" hus pekne sliznete. Mate naprostou pravdu....ted uz globalistum nestoji v ceste vubec nic. Zeman byl posledni prekazka.

D. Laurencikova 29.1.2023 9:45

R^ Abych to od tech potrefenych "woke" hus neslizla, musela bych byt jednou z nich. Takze to radeji sliznu. ;-)

J. Vintr 28.1.2023 22:36

Bohužel podstatnou část voličského elektorátu tvoří lidé pod čtyřicet let, kteří absolvovali školní docházku ve školském systému, který byl západem přeměněn na velmi sofistikovanou vymývárnu mozků. Můžu to potvrdit na svých dětech, se kterými se absolutně nemůžu bavit o politice ani o společenských problémech. Ne proto, že mají jiné názory, ale proto že nejsou vůbec schopné vyslechnout jiný názor. Je to jako hypnóza. Takoví lidé pochopitelně bez přemýšlení volí toho, koho jim režim nabídne. Stejně tak si "disciplinovaně" nechají napíchat státem propagované svinstvo vydávané za vakcínu.

P. Hák 29.1.2023 6:32

Pokud jim je dejme tomu 40, vyrůstaly v 90. letech, to ještě bylo školství OK. Vymývárna mozků začala až s nárůstem vlivu školských ziskovek po roce 2000 a s přílivem mladých učitelů humanitních oborů. Problém u téhle generace je, že vyrůstala v době svobodných médií, takže si neuvědomuje, že média svobodná a fér být nemusí. Člověk většinou bere základní vidění světa z doby cca 15-20 let.

J. Gutvirth 29.1.2023 9:02

Jo a to nezapomeňte dodat: všem lžou Země není koule ale je plochá! A já jsem hrdina protože se nebojím to říct!

D. Laurencikova 29.1.2023 9:43

Ano, presne toto slysim z vice stran. Nemci potrebovali temer 80 let na to, nacisto zblbnout. Cechum stacilo 30. Prominte mi tu uprimnost.

J. Vintr 29.1.2023 10:11

Ty metody indoktrinace mládeže se pochopitelně stále zdokonalují. K nám to přišlo už ve značně pokročilé podobě. Proto to netrvalo tak dlouho. Díky tomu, že plně ovládají všechna hlavní sdělovací média, zblbli i většinu dospělých, pro které jsou ta média jediným zdrojem "informací" o světě kolem nich.

D. Laurencikova 29.1.2023 10:16

Dneska maji lidi k dispozici daleko vic informaci, nez jsme meli my! Nebyla alternativni media, nebyl internet, nesmelo se cestovat... Nejak mi to vysvetleni nesedi, pane Vintr.

P. Hák 29.1.2023 11:08

Když nehledáte, tak nemáte. Většina lidí nehledá. Otevřou (V Čechách) Seznam a myslí si, že teď mají informace. Nenapadne je, že tam není všechno.

D. Laurencikova 29.1.2023 11:14

To nemluvi zrovna pro ne. ;-) Krome toho, existuje take neco, jako instinkt, vnitrni kompas. Je take nejaka logika .... Clovek nemuze automaticky verit vsemu, co se mu k vereni predklada, pane Hak. Ledaze by byl blbej.

P. Sura 29.1.2023 12:49

Tak tohle jste trefila .... !

D. Laurencikova 29.1.2023 13:47

Vetsinou trefim. Pokud se mylim, tak tam, kde jsem byla prilis optimisticka. ;-)

P. Hák 29.1.2023 15:13

To nemají vlivem dospívání ve svobodných 90. letech, myslím generaci "40". Viz můj příspěvek níže.

Já nemám iluze o lidské inteligenci už dávno :-)

D. Laurencikova 29.1.2023 17:45

R^:-(

P. Hák 29.1.2023 11:06

Ono to trvalo 80 let od Výmaru k lakýrníkovi?

D. Laurencikova 29.1.2023 11:16

Ne. Temer 80 let od konce valky. Po celou tu dobu bezi v Nemecku "prevychova". V Cesku to slo rychleji.

P. Hák 29.1.2023 6:25

Paní Laurenčíková, co se týká z toho Německa, oni stejně mají jen ty informace, které si přečtou z českých médií, resp. se zeptají nějakého mediálně známého politologa. Několik dní dozadu jsem koukal na článek o ČR na jakémsi velkém anglicky psaném webu (tuším Al Jazeera, nechce se mi to hledat) a tam mluvil politolog Herzmann. Samozřejmě tak, jak mluví celýmainstream. No a pak tam psali, že v ČR vládne "three party coalition".

Ti žurnalisté nevěděli o ČR vůbec nic. Ani se nenamáhali otevřít wikipedii a zjistit si, kolik částí má 5K. Jasně, Arábie je daleko, ale tohle byl zpravodaj pro tuto oblast. Přesto napsal takovouhle blbost... "3" a "5" může být překlep, ale "three" a "five" překlep není...

Zrovna tak lidé v ČR volí podle toho, jaké mají informace. Těch, co se zajímají aktivně o politiku, je menšina, a generace "40" už nezažila komunisty. Oni si prostě myslí, že to, co je v médiích, je pravda, tak si dělají názor podle toho. Nemyslím, že by v jiných zemích tomu bylo jinak.

L. Netolická 29.1.2023 17:07

Jste buď naprosto hloupá nebo nechcete vidět Babišovy lži, pokrytectví, manipulace nebo dokonce to chválíte. Je mi z vás opravdu špatně.

D. Laurencikova 29.1.2023 17:27

Proc me porad otravujete s Babisem? Ja ho vubec nechvalim, ja vam vysvetluju, ze Babis je z meho hlediska to mensi zlo. I pro vas, akorat to jeste nechapete.

Z. Lapil 29.1.2023 20:25

Počkejte, to je nějaká blbina. Německo se do podpory Ukrajiny zrovna moc nežene, tak proč má ze zvoleni gen. Pavla radost?

J. Kouk 28.1.2023 18:19

Domnívám se, že autor pojal situaci docela zjednodušeně a myslím si že to tak skutečně ve skutečnosti není. Nevzal v potaz ten kotrmelec, který musel zvolený prezident ve svém životě udělat a kdo mu v tom pomáhal, aby mu ten Veletoč prošel a lidé to zkoušeli. To by autor mohl tvrdit, že vyhral prezident, protože vypadá jako charizmaticjy chlap a jeho protikandidát vypadá jako čert z Drdovy pohádky a mělo to vliv na voličky. Jedině s čím s autorem souhlasím, je že je společnost rozdělena a že volbami ta rozdelenost neskončí a není v tom ani zbla elitářství, jako urážky části voličů, které se stalo už normou každých voleb, ale za to zvolený prezident podle mého názoru nemůže, jako spíš za to mohou jeho voliči a jeho navrhovatelé ke kandidatuře. Není v tom nic jiného, než nadřazenost kterou nedostatečné zakrývají a vyčuhuje z jejich názoru, jako nudle u mimina.

P. Diviš 28.1.2023 20:52

Docela rád bych na Hradě viděl nějakého bývalého disidenta, ale v nabídce nebyl (bláznivého Baštu, levějšího než komouši, nepočítám). Tak radši původně pomýleného, ale už přes 30 let úspěšně prozřelého, než toho, kdo měl podobnou výchozí pozici (komouš, navíc konfident) a těch přes 30 let strávil lhaním, podvody, zaklekáváním a sosáním.

R. Langer 29.1.2023 7:11

To docela sedí na rozvědčíka a převlékače kabátů, ne? ;-D

D. Laurencikova 29.1.2023 14:53

Ktereho disidenta byste rad videl na Hrade? Byvali disidenti jsou casto (nebo vetsinou?) na linii Prazske kavarny. Nekriticky prozapadni, probruselsti, zahrabani v zakopech na Rusa, s tim sosanim asi take nebudete daleko od pravdy.... Pro vas ty volby ani lip dopadnout nemohly. Ostatne, takove "prozreni" se kdykoliv muze zopakovat, podle toho, kdo zamava taktovkou a kolik za to da, nemyslite?

D. Černý 28.1.2023 17:20

Aspoň vidíte jací jsou mezi námi grázli a lháři. Když dali hlas Babišovi.

Taky musejí být potrestaní lidi, kteří omezovali vstup bez náhubku nebo bez vakcíny. Nesmí jim beztrestně procházet omezování lidských svobod ani schvalovaní trestného činu.