27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

VOLBY: Také se stydíte, že volíte Babiše?

Zvláštní věc. Kdyby volební preference odpovídaly tomu, jak se ke své volbě vyjadřují lidé v médiích i v docela běžné komunikaci, bylo by po dramatu, neboť bychom očekávali drtivé Pavlovo vítězství. Ale tak to není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 28.1.2023 15:16

No jo. Kdyz mluvite s lidma, tak zadny. Ale kdyz prijde na volby, tak zas vidite, ze lidi volili ty same "Ärsche". At uz cerveny, zeleny, cerny nebo zluty, v politice neni zadny rozdil. Az budou volit Modre, pak to bude indikator, ze konecne nejen pochopili, kudy bezi zajic, ale chteji take zmenit jeho smer.

D. Laurencikova 28.1.2023 11:59

"....existují i funkčně negramotní lidé, které logicky populista zaujme více než disciplinovaný voják, ale to je minoritní společenský segment navíc s pochybnou volební účastí" - mein Gott, pane Turnere!! Dasli takovy, ktery hlasa, ze kdyz nekdo ma jiny nazor nez on, pak je: mene vzdelany, mene uspesny a protestuje, protoze proste zavidi! To je naprosty nesmyl! Babise voli lide, ne proto, ze ho obdivuji, ale protoze je pro ne skutecne to mensi zlo, nez general, ktery chce zase "zavest poradek", coz znamena: budete delat, co vam reknou a drzet hubu! tak, jak to delal pan general pro vrchnost ostatne po cely zivot, a bylo mu jedno, jestli pro vrchnost komunistickou, nebo jejiho protivnika.

Autora dale nenapadá "nic jiného, než že poměrně masivní část voličů volí Babiše „na tajňáka“. To je mozne a vysvetlim proc: Prave jsem se vratila z volebni mistnosti. V nasem dome soused prave myl schody a rptal se: "Volila jste"? Rikam:"Ano, generala, aby sli lide driv do valky, kdyz to tak chteji." Soused, ktery pracuje v mestske radnici, a ktery me zna a vi, ze to byl zert, se mi sveril: "Vite ze se se mnou na Radnici nikdo nebavi!? Rekl jsem, ze volim Babise, a mam utrum! Nikdo se mnou nemluvi! Uz zas mame komunismus"! "Ale ne", rikam ja. "Za komunismu lide rozlisovali mezi skutecnosti a propagandou. Zili si jeden zivot pro verejnost a druhy pro sebe. Dnes uz ne. Dnes propagandu zerou i s navijakem a shlizeji na druhe, kteri priznaji, ze nejsou na te "spravne" linii!

L. Písařík 28.1.2023 12:05

!!!!!! moje řečR^

M. Boháček 28.1.2023 12:10

R^ Uz zas mame komunismus"! "Ale ne", rikam ja. "Za komunismu lide rozlisovali mezi skutecnosti a propagandou. Zili si jeden zivot pro verejnost a druhy pro sebe. Dnes uz ne. Dnes propagandu zerou i s navijakem a shlizeji na druhe, kteri priznaji, ze nejsou na te "spravne" linii!

!Perfektné.!

R. Langer 28.1.2023 12:48

R^ [>-]

L. Netolická 28.1.2023 12:50

Aha, takže volit Babiše je jenom ta správná pravda, že? Až vy poznáte svůj omyl, že volit amorálního prolhaného člověka, který utrousí z našeho pro své voliče a náležitě si to pro sebe prodá, aby věděli, kdo jim utrousil a volili ho. Něco jako pravda, to tyto lidi nezajímá. Nezajímá je, že ten pán, který jim dal drobky, ve skutečnosti v politice zbohatnul ze čtyřiceti miliard na sto osm miliard a to tím, že si dal na ta správná místa své lidi, kteří mu vše hlídají, aby mu nikde nic neuniklo. Přeci pan premiér nebo dokonce pan prezident musí mít přednost, že?!! A teď Babiš také hraje o imunitu kvůli vyšetřování ve Francii, čili volíte člověka, který vás klame, volíte negramota a hrubce a nejste schopni to pochopit.

R. Langer 28.1.2023 12:59

Tady někdo tvrdí něco "o té správné pravdě"? Kdepak to v tom příspěvku je, prosím, mohla byste to citovat? 8-o

Ale jsem rád, že vy žádnou správnou pravdu rozhodně nemáte a neuznáváte. Tedy alespoň podle toho, co píšete. :-P

K. Křivan 28.1.2023 14:55

Furt lepší než zločinec Pavel. Kdo chtěl aktivně sloužit zločinecké organizaci KSČ jako špion v demokratickém zahraničí byl a dodnes je zločinec.

D. Laurencikova 28.1.2023 15:51

Na vas se ta propaganda, kterou v Cechach zas vidim na kazdem strome, mimoradne podepsala, pani Netolicka. "Dvarkat mer a jednou rez", rikavali nasi predkove. Zkuste to take tak. Ja jsem volila Bastu, Babis je pro me az druha volba. Je pro me kazdopadne volitelnejsi, nez zaprodanec general, sluha vsech panu. Nevim, jak jste prisli na to, ze oportunismus je znakem "slusnosti" a "moralky"!

O Babise se nebojte, ten je kriminalizovany prave proto, aby nebyl volen! Presne podle principu, jaky jsme znali uz za komunistu. Pamatujete si na Chartisty, tehdejsi kritiky komunistickeho rezimu? Tech doslova par, vesmes levicove orientovanych lidi, jenze trochu jinak? To byli vsichni "podvratne zivly", "pravicovi oportuniste", "pravicovi extremiste", "revizioniste" a.... tak podobne. Proste pakaz. Ke kotlum a kyblum a do kriminalu s nimi! A dnes? Dnes politicky protivnik uz zase neni souper, ale "nepritel"! "Tridni nepritel" a kriminalnik, tak jak se na totalitu slusi. Ne, jeste jste tu propagandu z te doby dokonce pretrumfli o jakousi fanatickou nabozenskou notu, dnes je politicky protivnik dokonce "ZLO"! To uz je vlastne stredovek! Nikdo se nepoucil a vy uz vubec ne. Rv

P. Zeman 28.1.2023 13:01

přesně R^

bohužel to arogantní lidé jako autor asi nikdy nepochopí :-/

P. Zeman 28.1.2023 13:01

přesně R^

bohužel to arogantní lidé jako autor asi nikdy nepochopí :-/

D. Laurencikova 28.1.2023 15:37

V Nemecku se rika: "Wer nicht hören will, muss fühlen". (Kdo nechce slyset, musi to pocitit).

J. Kasenčák 28.1.2023 11:53

Víťeztví Pavla konečně naplní zadost-učinenímPražské voliče po dvou nezdařenych volbách Drahoše i knížete. Nóo co se týče Zemana na vítězství stačil věta o migraci a bylo v kampani vymalováno. :-).

H. Lukešová 28.1.2023 11:50

V Chánově se velká skupina jeho obyvatel chystá k volbám. V prvním kolem tam vyhrál s drtivou převahou Andrej Babiš. Avšak nedochází mi, proč ten Chánov tak Novinky zdůrazňují?

V Chánově žijí většinově Romové, pravda, ovšem Romové jsou snad s Čechy a jinými národnostmi žijícími uvnitř České republiky rovnocenní a mají volební právo stejně jako jiní lidé v ČR.

K. Křivan 28.1.2023 11:51

Rovnoprávní, ale ne rovnocenní. To je jemný, ale důležitý rozdíl.

H. Lukešová 28.1.2023 11:56

Ale já v té zprávě cítím jistou podprahovou manipulaci, že Andreje Babiše volí také Romové a jiní nepřizpůsobiví občané. Vy zajisté volíte Babiše, takže jste podle této zprávy do jisté míry na stejné lodi jako ti Romové.

L. Písařík 28.1.2023 12:11

Ano, Lukšová, jsem už skoro 80 let nepřízpusobivý, protože jsem já a ne trubka vynucených cizích názorů.

H. Lukešová 28.1.2023 13:44

Já nikoho za jeho volbu neodsuzuji. Rozhodně si nemyslím, že Babiše volí verbež..., jako někteří městští liberálové.

D. Laurencikova 28.1.2023 12:31

Podprahova manipulace tam samozrejme je. A sice: Kdo voli Babise je na urovni "neprizpusobivych", jak se eufemicky Romum v Cechach rika. Cigan se rict dnes uz ani nesmi. Neodolam nezmitit, ze existuje narceni z "Antiziganismu", za ktere muze byt clovek potrestan, ackoliv se nesmi rict "Zigeuner". A na tom se skutecne velmi dobre zivi spousta lidi. ;-)

H. Lukešová 28.1.2023 13:42

Ano, slovo "cigán" je chápáno jako rasistická urážka, něco jako označení černocha na "n...". Termín n... nesmíte ani sem na NP napsat, to filtr NP nepustí. Dnes jsou lidé dříve označováni jako "cik(g)áni" Romové...

Ale jak vidíte, na jednu stranu je rasismus fuj, fuj, avšak jako rasistická manipulace se hodí... Babiše volí nepřizpůsobiví... označováni po-rusky "svoloč" česky "verbež".

D. Laurencikova 28.1.2023 15:24

Babise voli "verbez" - polovina naroda je tedy verbez. Druha polovina voli s presvedcenim, ze voli vpravo, kdyz voli politickc korektne proevropsky, prozapadne a probruselsky. Vubec netusi a ani jim nelze vysvetlit, ze "vpravo" je dnes v EU urazka a ze kdyz to tak vezmete kolem a kolem, tak vpravo je vlastne dnes Rusko! Takze "pro-ruska" svoloc je vpravo, proevropska elita stoji vlevo. To jim nevysvetlite, kdyby cert na zebrakovi jezdil.

V. Loula 28.1.2023 12:53

Ale to je přeci jednoduché. Vy jste nezaznamenala akci hospodských, kteří každému, kdo v hospodě odevzdá volební lístek s Babišem ( a tedy nevolil Babiše) dostane pivo zadarmo?

P. Sura 28.1.2023 13:05

No, když to tomu hospodskýmu stojí za to ? A proč vy si myslíte, že ti lidi Babiše nevolili kvůli jednomu pivu?

J. Jurax 28.1.2023 12:58

Nebylo už tohle v diskuzi pod úvodníkem?

P. Kozelský 28.1.2023 11:41

Nestydím, nejsem z toho nadšen, ale druhý kandidát je pro mne zcela nepřijatelný. Smutná je však fašizující atmosféra ve společnosti, kterou vláda nijak neřeší na rozdíl od nesouhlasu s jejich oficiální politikou. Takto rozdělil společnost naposledy Hitler i Stalin. Projevy totality jsou den ode dne jasnější.

P. Hák 28.1.2023 12:27

R^

J. Fridrich 28.1.2023 11:35

Ten autor, človíček Turner je hooodně mimo. Tedy mimo mísu. Asi je skutečně hodně uzavřen v té své "bublině" těch levičáckých popletených progresivistů... Jen jedna poznámka, jedna z mnoha -

J. Fridrich 27.1.2023 9:04

Na panu Babišovi vadí některým našim "demokratům" úplně vše. Vadí jim třeba i odedávna používané rčení - řekli si to mezi " čtyřmi očima ". Toto po staletí používané rčení pro ta NEJDŮLEŽITĚJŠÍ SDĚLENÍ mezi státníky, politiky, ale i v rodinách při domluvě potomkům a podobně, je trnem v oku opravdu jen největším hlupákům zde na naší diskuzi... A víte proč ? Protože ho používá Andrej Babiš, a on měl tu příležitost mluvit MEZI ČTYŘMA OČIMA s těmi nejvýznamnějšími státníky dnešní doby na celém Světě... To je jasné měřítko toho, jak je ve Světě přijímán, a jak je vážený.. Zemana přijímali v Moskvě a v Pekingu.

Turnerovi nevadí na rozvědčíku Pavlovi vůbec nic a to byl ten "hodný" Pavel v armádní a komunistické hierarchii docela vysoko, velel četě, a potom rotě té nejelitnější jednotky u nás za komunistů... A ještě dělal těm svým paragánům takového "taťku", tedy šéfa komunistické partaje... Ale u něho nic nevadí..

P. Sura 28.1.2023 12:55

Zato vám na generálovi vadí úplně všechno, přestože o něm nic nevíte. Už se těším, jak ho budete akceptovat a respektovat.

J. Fridrich 28.1.2023 13:29

A já se těším na vás, jak budete akceptovat a respektovat Andreje Babiše... Víte co se odehrálo v Americe při presidentské volbě Trump versus Hillary Clinton ? Všichni homosexuálové tančili v amerických barech k ránu dne sečítání hlasů, a potom byla velká kocovina, a to nejen z alkoholu... Vyhrál Trump...

P. Sura 28.1.2023 15:42

A Vy jste homosexuál? Proč bych já měl akceptovat Babiše? Proč bych asi volil proti němu? Nejsem na hlavu....