27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

VOLBY: Také se stydíte, že volíte Babiše?

Zvláštní věc. Kdyby volební preference odpovídaly tomu, jak se ke své volbě vyjadřují lidé v médiích i v docela běžné komunikaci, bylo by po dramatu, neboť bychom očekávali drtivé Pavlovo vítězství. Ale tak to není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 28.1.2023 13:09

Green Deal nemá s ekologií ZHOLA NIC SPOLEČNÉHO! ;-€

L. Žaloudek 28.1.2023 14:07

Green Deal nejsou ekologisti?

Z. Lapil 28.1.2023 22:48

Odvolává e na ni.

P. Hák 28.1.2023 14:12

Já třeba nemám vůbec nic proti ochraně přírody, Velka jsem četl stejně jako Vy. Problém je v tom, že nebyly respektovány zásady selského rozumu. Jednoduše se to přehání tak, že je to kontraproduktivní. Viz třeba auta, která, když se započítají energetické náklady na výrobu (peníze se vyjádří ropným ekvivalentem) a zahrne se kratší životnost downsizovaných motorů, dnes potřebují VÍCE energie než ta z 90. let.

Dtto. energetika, biomasa s EROEI 0,9 apod. Ve jménu původně rozumné myšlenky se dělají nesmysly, škodící přírodě.

P. Čech 28.1.2023 9:33

V přímé volbě, pane Kučere, není vůbec důležité, koho budou volit lepšolidé, mládež či člen té či oné strany. Důležité je jen jedno. Koho zvolí většina jednotlivých občanů. O tom a o ničem jiném je totiž přímá , tajná, jediná demokratická volba.

V. Kučer 28.1.2023 9:48

To je všeobecně známo pane Čechu a také je známo že prezident toho moc nezmůže, skutečnou moc má premiér.

P. Čech 28.1.2023 9:57

To máte pravdu, ovšem platí to zejména u nás. Jediný politik, který je občany přímo volen a který obdrží miliony hlasů voličů - prezident republiky je z ústavy "obdařen" tak málo důležitými pravomocemi, že to musí být každému rozumně uvažujícímu člověku trapné. Kdejaký poslanec, kterého v podstatě nevolil nikdo, nebo i senátor, kterého zvolily pouhé tisíce voličů jsou dáváni systémem navrch, což ovšem odporuje všem základním demokratickým zásadám. Ve skutečné demokracii totiž vládne zástupce občanů a občan samotný a ne zástupce politických stran. Tento zástupce občanů však také musí být přímo volen.

F. De Winter 28.1.2023 9:24

Schwarzenberg, Drahoš či Pavel jsou dokonalou ukázkou konformity. Konformity s vládou. Nemám na mysli provinční vládu v Praze, ale skutečnou vládu v Bruselu resp. ve Washingtonu. Dva ze jmenovaných byli dokonale konformní i s tou předchozí vládou v Moskvě a kvalifikace toho třetího je zase pouze to, že je to "kníže". Pro svobodomyslného člověka dokonale odpudivé osobnosti. Mentalita lokaje sloužícího na zámku, který opovrhuje poddanými lopotícími se v podzámčí. :-P

Nemalá část našich "elit" má tuto povahu a tito ubožáci si nic než pohrdání nezaslouží. :-P

K. A. 28.1.2023 9:58

Máte pravdu. Oproti konformnímu Pavlovi je Babiš doslova rebel.

P. Pepax 28.1.2023 10:13

R^

P. Čech 28.1.2023 9:12

Sám se svým článkem, pane Turnere, ředíte meti ty, kdo nežádoucím způsobem, ba dokonce nedovoleným způsobem, během neukončené volby preferujete a vyzdvihujete jednoho z kandidátů. Prezidenta totiž volí všichni občané a ti mohou být takovými články ovlivňováni a ovlivněni, což rozhodně může přispět k někým žádanému výsledku volby. Takovýto přístup je nutno zásadně odmítnout Prezidenta totiž volí všichni občané a jakékoliv jejich ovlivňování z kterékoliv starny je nežádoucí. Na tom nežádoucím stavu se ovšem přímo podílejí všechna média, která zveřejňují názory premiéra, prezidenta či předsedy té či oné politické strany nebo hnutí, toho či onoho herce nebo zpěváka. To je přímé a hlavně nažádoucí ovlivňování. Pokud by média zmiňovala názor nějakého Fialy, nějakého Zemana, Rakušana, Jurečky, Polívky, Svěráka, Čecha, Turnera a nebo Jana Nováka, bylo by snad vše v pořádku. Pokud však média zveřejňují v případě tajné volby koho bude volit premiér Fiala, prezident Zeman nebo jakýkoliv jiný funkcionář, to už v pořádku není, protože to lze nazvat jen jako nežádoucí ovlivňování přímé, většinové a tajné, demokratické volby.

K. Novák 28.1.2023 9:29

A co tomu říká Švýcarská demokracie?;-D

P. Čech 28.1.2023 9:37

Neberte si do úst něco, čemu vůbec nerozumíte. Zde mám na mysli demokracii obecně nejen tu švýcarskou.

T. Kohout 28.1.2023 9:05

Podporovatelé 5kolky volí vládního kandidáta a ti ostatní toho druhého. To můžete proklamovat cokoli chcete, ale takhle to na 90% je.

K. A. 28.1.2023 9:59

Doufám, že ne. Pokud by to tak bylo, pak by musel vyhrát Babiš.

V. Církva 28.1.2023 8:59

Nejen autor by se měl zamyslet nad termínem povrchní.

A ano pana Drahoše mohla volit inteligence, ale především její povrchní část. Povrchní burani volí někoho kdo je napovrch jako oni, to Drahoš není. Nepovrchní "burani" co byli někdy ve Francii by nevolili někoho kdo podepsal výzvu proti odmítání cizinců ze zaostalých zemí. Nepovrchní inteligent pak bude volit Drahoše z nějakých důvodů, a, nebo Zemana.

Nepovrchní "buran" co se na něj povyšují povrchní intelektuálové, nebude mít intelektuály rád stejně jako buran povrchní.

Co se týká Pavla a Babiše, tam to není tak jednoznačné jak u voleb Zeman a Drahoš. Snad je, že povrchní intelektuálové Babiše nesnáší.

P. Čech 28.1.2023 9:20

Oni "povrchní burani" nevolí toho, kdo je jako oni, paneCirkvo, ale toho, kdo jim je médii a politiky doporučen a nebo toho, kdo je jimi vyzdvihován v předvolební kampani. Nepovrchní lidé a neburani volí toho, koho znají či toho, o kom si sami získali informace Informace zejména o tom, kým a jakým byl kandidát v minulosti, co důležitého sám vykonal a co konkrétního za ním stojí. Rozhodně ne podle toho, koho jim doporučují novináři, politici, herci, zpěváci a nebo kdokoliv jiný, obecně známý. Od toho totiž je a má být celý volební systém tajný.

T. Novy 28.1.2023 8:50

Bureš, tiskovka po prvním kole. Napřed pogratuloval, slíbil slušnou kampaň a za pět minut už lhal o válce a o vítání tanků v 68.

Tak dostal, i se svými příznivci, na hrubý pytel pár hrubých záplat a teď tu jeho Fan Club brečí, jak to bylo agresivní a tvrdé, nespravedlivé.

Mám vás politovat, chudinkové? Pofoukat bebí?

P. Čech 28.1.2023 9:28

JEDINÝM, KDO U NÁS OČIVIDNĚ LŽE JSOU TÉMĚŘ VŠICHNI POLITICI A ZEJMÉNA NOVINÁŘI A TELEVIZNÍ A ROZHLASOVÍ MODERÁTOŘI. NEVYJÍMAJE OVŠEM TY HERCE, ZPĚVÁKY A JINÉ ZNÁMÉ OSOBY (NIKOLIV OSOBNOST), KTEŘÍ SVÉ NÁZORY VEŘEJNĚ HLÁSAJÍ. V podstatě jde o to, že volba prezidenta je přímá a tajná a nikomu není nic do toho, koho bude volit někdo jiný. A přesně tomu se naše předvolební kampaň příčí.

K. A. 28.1.2023 10:04

Fňukají? To je vtipné nedorozumění. Oni se vám smějou. Smějou se vaší aroganci. Smějou se tomu, že se považujete za lepší lidi a chováte se jako největší hulváti a burani, že nevidíte trám v oku svém, smějou se vaší křečovitosti, smějou se tomu, že si vše zarámujete do obrazu vlastní nadřazenosti, protože nemáte v sobě skutečnou důstojnost. Amen a Halík s tebou, bratře!

E. Tkadlec 28.1.2023 8:49

Pan autor asi opravdu žije ve velké městské bublině, jinak si tuto úvahu vysvětlit neumím. Protože se míra nenávisti a nerespektu zvyšuje přímo úměrně s dosaženým vzděláním a s levicovostí světonázoru, tak se nedivím, že ve městech dost lidí, co volí Babiše, raději mlčí. Na venkově je tento problém podstatně menší. A vůbec nechápu rozpoložení autora k psaní takových úvah. Mít prezidentem komunistického funkcionáře, skoro-rozvědčíka, a k tomu ještě generála (o první dámě nemluvě) tedy žádný důvod k radosti není. Spíše mě zaplavuje pocit studu a chápu ty, co k volbám z těchto důvodů nešli.

M. Kanda 28.1.2023 9:03

Ten vztah mezi mírou nerespektu a vzdělání je přesně opačný. A venkov nejspíš znáte jen z televize. U nás na malé vsi je to o dost jinak, než píšete.

E. Tkadlec 28.1.2023 15:10

Tak jistě, vy to víte určitě lépe. Díky za opravu.

P. Pepax 28.1.2023 8:49

Autore vpodstatě urážité velkou část společnosti a ani vám to nepříjde divné, osobně si mnohem více vážím popelářů kteří za každého počasí odvezou odpadky než nějakého užvaněného intelektuála, kteří se nám očividně přemnožili. Zcela jste opominul fakt, že mnoho lidí volí Babiše pouze proto, aby nevolili poskoka Fialy.

M. Kanda 28.1.2023 9:05

Ale i naopak. Znám dost lidí, kteří nemají k Pavlovi absolutně žádný vztah, ale volí ho aby nebyl zvolen Babiš.

P. Pepax 28.1.2023 9:17

Souhlas, určitě ja řada lidí, kteří volí generála pouze z toho důvodu, od toho jsou ty volby.

F. Navrátil 28.1.2023 8:39

Autor se snaží vyložit v souladu s médii a pražskou kulturní frontou, že Pavla podporují lidé mladí, vzdělaní, bohatí, vykoupaní, slušní a provládní. Naopak Babiše lidé hloupí, nevzdělaní, neúspěšní, špinaví, vulgární a protivládní. Tak nějak se ty lůzry snaží omlouvat, že ve své blbosti nevědí co činí. Také se domnívá, že lidé volící Babiše se za svoji volbu stydí a proto neříkají pravdu. Ve skutečnosti je to tak, že voliči Pavla jsou tak agresívní a ve své netolerantnosti tak nenávistní, že jejich známí a příbuzní, kteří si je nechtějí znepřátelit, raději volbu zatajují. Příznivci Pavla pořádali na shromážděních svého soupeře pouliční kravály, řvali, pískali, troubili, mávali vulgárními transparenty, kradli reproduktory a provokovali srážky. Na Pavlových předvolebních mítincích byl klid. To je ten rozdíl, který není schopen fanatik pochopit.

M. Mucha 28.1.2023 8:41

R^

J. Vlček 28.1.2023 8:43

Velmi dobře vyjádřeno, pane Navrátile. R^

P. Pepax 28.1.2023 8:52

R^ Jo Pražácí jsou velmi inteligentní, svého času si do vedení města zvolili piráty :-).