21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

VOLBY: Také se stydíte, že volíte Babiše?

Zvláštní věc. Kdyby volební preference odpovídaly tomu, jak se ke své volbě vyjadřují lidé v médiích i v docela běžné komunikaci, bylo by po dramatu, neboť bychom očekávali drtivé Pavlovo vítězství. Ale tak to není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hoblík 29.1.2023 10:30

Stydět je lidské. Vystupování páně Babiše naznačuje, jakých kvalit může dosáhnout jeho patolízal. Trouba k troubě a máme ropovod!

D. Laurencikova 29.1.2023 14:35

Poslouchala jsem duel Babise s Pavlem. Pavel mel libozvucnejsi hlas a odrikaval pestene naucene politicky korektni fraze, ze kterych je jasne, ze bude vykonavat vuli Bruselu a NATO, at se deje co se deje, protoze "patrime na Zapad". Tak dekuju. Babis mluvil mnohem lidsteji, ne jako vycviceny panak. Mnohem sympaticteji. Holt z vlastni zkusenosti, ze zkusenosti cloveka, ktery nemuze udelat vsechno vzdycky dobre, ale aspon se o to vynasnazi. Nevedet o tech dvou do te doby vubec nic, rozhodla bych se pro Babise.

Vy volite do nejvyssiho uradu ve state byvaleho nositele komunismu a jeho struktur na nepomerne vyssi urovni, nez byl Geschäftsmann Babis, navic takoveho, ktery slibuje vernost bruselskemu Neomarxismu a byvalemu tridnimu nepriteli, pozdejsimu spojenci NATO a verite, ze ten trouba nejste VY?

L. Netolická 29.1.2023 17:01

Proč už nejste odstěhovaná v Rusku?

D. Laurencikova 29.1.2023 17:30

Pani Netolicka, jste debilni, nebo jak si to mam vysvetlit? Vy volite byvalou komunistickou sarzi, ktera se dobrovolne stala rozvedcikem ve sluzbach Sovetskeho svazu a proti imperialistum, de facto Putinova kolegu, ktera jenom posleze prevlekla kabat a me posilate do Ruska, protoze tak necinim? Jste normalni?

L. Netolická 29.1.2023 19:45

Vy volíte Babiše, který byl v STB a který lže, podvádí, např. svěřenské fondy, linka na toustový chléb, kritizuje u druhých co on sám v mnohem větším měřítku dělá atd. Na rozdíl od Babiše, Pavel má bezpečnostní prověrku.

L. Netolická 29.1.2023 19:57

Myslela jsem lustrační osvědčení.

D. Laurencikova 29.1.2023 20:05

Pani Netolicka, vy jste zpusobila k pravnim ukonum, nebo za vas volil porucnik?

D. Laurencikova 30.1.2023 10:33

Ja jsem volila Bastu. Ani Babis ani Pavel nejsou vhodni kandidati pro urad prezidenta - z meho hlediska. Babis je pro me to "mensi zlo", ja vim, ze vam to nedojde. Zajimava vec je, ze v tech jeho koupenych medii, nad cimz tak placete, by se muselo hledat s lupou, kdyby clovek chtel najit o Babisovi neco pozitivniho. Zatimco o generalovi vsude oslavne pisne a jeho portrety "na vsech sloupich"! Pro vetsinu lidi snadna volba.

Bezpecnostnich proverek bude mit PP asi za sebou vic. Podle toho, komu zrovna slouzi, pani Netolicka.

Z. Lapil 29.1.2023 20:14

Ona je odstěhovaná v Německu. Doufám, že nekecám.

K. Křivan 29.1.2023 9:56

Stydím se. Za polovinu českého národa. Za ty mladé 3,14... které volili Pavla, "protože je krásný a Babiš ošklivý". Stydím se, že něco tak pitomého má volební právo.

D. Laurencikova 29.1.2023 10:11

Po te exemplarne spinave kampani, kdy na jedne strane bylo "ZLO" - Babis, a na strane druhe "DOBRO" - general, ktery byl mnohonasobne vetsi komunisticka sarze, nez Babis a krome svoji kariery oportunisty neudelal pro narod zhola nic, a ktery se poslusne podridi bruselskemu diktatu, se v mediich jasa, ze vyhrala "Slusnost, Respekt a Pravda"! To je Oceanie 2.0, pane Krivan. Mne cesky narod take velmi prekvapil, musim priznat. Dokonce verim, ze Cesi Nemce i ve "wokenessu" nejen dozenou, ale i predezenou, jak uz ucinili v cenach potravin a spotrebniho zbozi. Rv

Ś. Svobodová 29.1.2023 10:50

Jeden kandidát dokázal během covidové krize zničit stovky malých živností, rozdat tolik "vrtulníkových" peněz že způsobily inflaci jak prase a přitom mít jednu z nejvyšších úmrtností v EU s covidem i bez covidu. Dokázal zablokovat soudní systém opakovaným vydáváním nezákonných opatření. Dokázal podepsat všechna bruselská direktiva, vč. většiny greendealových závazků, genderových smluv a přihlásit se i k marrakéšské deklaraci. A zkuste se ho zeptat, jak to, že jeho podniky neprodávají párečky a chleba za poloviční cenu, ale jako leader trhu na inflaci parazitují stejně jako mnozí další.

D. Laurencikova 29.1.2023 11:00

Zabava bez hranic! Mam vam ted vyjmenovat, kolik firem bylo zniceno a je niceno na Zapade, kolik penez se vytisklo a stale tiskne, jakym zpusobem se drzi pri zivote tzv. "zobie-firmy", jak doslova se to tady bere se zakonem - resp. jak rychle se vykouzli z klobouku jakykoliv zakon, kdyz je potreba podezdit nejaky novy bic na svobodu a demokracii... jak snadno se stanete "pravici", coz je tady nadavka, staci kritizovat politiku vlady. Vy tady pisete o tom, ze Babis podepsal "bruselska direktiva" a proto jste si zvolila generala, ktery bude Bruselu jeste daleko oddanejsi, nez kdo jiny? Halo? Jak je mozne, ze cely cesky narod nebyl schopen postavit a zvolit si kandidata, ktery se v minulosti tak nezkompromitoval a za ktereho by se nemusel stydet? O tom premyslejte, pani Svobodova.

D. Laurencikova 29.1.2023 11:01

- zombie-firmy -

P. Sura 29.1.2023 12:24

A jak jste přišla na to, že jsme zvolili generála, protože se za něj stydíme??

A. Nový 29.1.2023 13:17

Jak na to přišla? Velmi jednoduše, je to kráska inteligentní, jak by napsal klasik.

D. Laurencikova 29.1.2023 14:40

Vy jste na to, ze volite do nejvyssi funkce ve state byvaleho bolsevickeho kadra, ktery meni prevleky s lehkosti vanku dokonce i hrdy? V tom pripade budete zrejme nehezky a neinteligentni. Priroda vi, co dela.

D. Laurencikova 29.1.2023 13:50

Vy jste si zvolili poradneho komunistickeho kadra, protoze byste se stydeli za mensiho, ja vim. Kdyz uz tak uz! Verim, ze kdyby Husak vstal z hrobu, PRIHLASIL SA K ZAPADNYM HODNOTAM a sel kandidovat, ze byste si ho zvolili taky. ;-)

Ś. Svobodová 29.1.2023 20:14

Protože tvrdím, že charakter lidí se nemění, zvolila jsem chlapa, který, ač nemusel, sehnal 28 dobrovolníků a týden s nimi prohledával srbské hory, aby našel a vysvobodil 54 francouzských vojáků, kolegů z UNPROFOR. Nezvolila bych člověka, který na začátku své kariéry využíval a zahazoval svoje známé a přátele, jakmile přestali být užiteční.

D. Laurencikova 29.1.2023 20:17

Charakter se nemeni rikate? Takze kdo jednou prevlekl kabat, ten ho prevlece i po druhe. A kdykoliv. Ale aspon to, co delate, umite zduvodnit.

Ś. Svobodová 29.1.2023 20:32

Jasně že převleče. Oba kandidáti jsou kariéristé, kteří udělají cokoliv jim přinese body navíc. Ale jde o to, jak to udělají. PP byl ochoten obětovat sebe. AB vždy obětuje jiné. Mně to k rozhodnutí stačí.

D. Laurencikova 29.1.2023 20:51

Ja vam to neberu. Vy jste meli vsichni asi k dispozici materialy jako Forum 24, kde vita pana Pavla s andelskym vyrazem, kde chybi jenom svatozar, zacina hrdinskym cinem v roce 1993, zatimco u oskliveho smraceneho "Burese" zacal zivotopis v roce 1982 jeho evidencni kartou StB. Nejaky prukaz pana generala z doby, kdy jeste nebyl hrdina z roku 1993 autor zcela opomenul. Pritom Geschäftsmann Babis byl jenom velmi mala rybka ve srovnani s nasim hrdinou, co do vyznamu ve sluzbach pro KSC a tajne sluzby - zcela dobrovolne a bez natlaku - se tyka. Dokonce o protekci se dozvite, kdyz chcete. Zajimalo by me, co vsechno PP obetoval, aby si posleze ziskal duveru byvalych imperialistickych nepratel, kdyz prebehl na druhou stranu.... Ale nechme toho. ;-)

D. Laurencikova 30.1.2023 10:17

Babis vladl pokud vim zadarmo, svuj plat venoval na dobrocinne ucely a daroval velke castky na dobrocinnost vubec. O tom se nikde nedoctete. General slouzil vlastni kariere, jedno pod ci taktovkou a i pri te hrdinne zachrane delal proste svuj spickove placeny job! Nechali jste se opit rohlikem, pani Svobodova.

Ś. Svobodová 29.1.2023 20:22

Já přemýšlím jak je možné, že obhajujete panáčka, který doposud pracoval pro systém, který je vám tak odporný. A zároveň se děsíte, že nový panáček bude pracovat pro systém který je vám tak odporný. Já netvrdím, že PP je dobro AB zlo. Ale z mého pohledu se AB sám zdisktreditoval k nevolitelnosti. Možná že PP dopadne stejně, nevím. Dala jsem mu šanci, kterou AB promrhal.

D. Laurencikova 29.1.2023 21:05

Nepouzivejte tak hysterickych slov, jako "odporny", kdyz me chcete citovat. Ja toto slovo nikde nepouzivam.

Tak si to jeste jednou prectete, a sdelte mi, kde konkretne "obhajuji panacka". Ja pouze vysvetluji. Vy volite kandidata oddaneho Bruselu, v Nemecku letaji korky, ze se Ceska republika vraci do luna "evropske rodiny", nechcete ale o politice a stavu EU nic slyset? Myslite, ze to co delal Babis je nejaka zla vyjimka? Vy se jeste budete divit. To neni o tom panackovi, to je o tom, do ceho jdete, pani Svobodova. Jinak o.k. Dala jste komusi sanci, uvidime. Ja nic proti tomu nemam. Pro je Babis volitelnejsi, nez PP, ale take nic moc. Proste to akceptujte.

D. Laurencikova 29.1.2023 21:06

- Pro me -

Z. Lapil 29.1.2023 20:29

No to je hajzlik, to mě fakt nenapadlo, že český důchodce, byť prominentní, má tak dlouhé prsty.

J. Vintr 29.1.2023 10:15

Nedivte se, pro většinu národa jsou jediným zdrojem "informací" masové sdělovací prostředky, které ti šmejdi, co nám odněkud vládnou, stoprocentně ovládají.

Ś. Svobodová 29.1.2023 10:56

Nezlobte se pane Vintře, tentokrát s Vámi nesouhlasím. Ne, že by Čt a Rozhlas nebyly proti AB nezajujaté. To jsou a je to fakt hnus. Ale teď si za to může opravdu sám. To co předvedl v živých vystoupeních bylo ohromně trapné. Kdyby se držel rad svých markeťáků a do debat nechodil, možná by měl větší šanci.

J. Vintr 29.1.2023 11:17

Já jsem to tak nesledoval, ale třeba na těch kouscích prezidentských "debat" byla snaha "moderátorů" udělat z Babiše hlupáka a servilita vůči soudruhu generálovi naprosto jasná. Pokud lidé nejsou naladěni na to, že v televizi nejsou informace, ale státní propaganda, nechali se tím zřejmě ovládnout.