19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

VOLBY: Také se stydíte, že volíte Babiše?

Zvláštní věc. Kdyby volební preference odpovídaly tomu, jak se ke své volbě vyjadřují lidé v médiích i v docela běžné komunikaci, bylo by po dramatu, neboť bychom očekávali drtivé Pavlovo vítězství. Ale tak to není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Molík 29.1.2023 12:27

Volit Babiše znamená volit pravdu, důstojnost a morálku bez přívlastků, tedy morálku neohebnou resp. nerelativizovanou. Pokud se mě někdo zeptal před volbami koho budu volit, pak jsem stručně sdělil "Babiše". Bohužel má vítězství Pavla již teď různé stíny v podobě nečestného vítězství, když nepřátelé ve službách Pavlovy kliky soustavně a programově vážně narušovali setkání lidí s Babišem tak, aby takováto setkání ztratila smysl a lidé byli znechuceni. Mnohé indicie napovídají, že v rozporu s dobrými mravy hrubě narušovali setkání lidí s Babišem zejména milionchvilkoví aktivisté a další farizejové ve službách Bruselu, kteří moralizují, kádrují a napadají každého člověka, který s jejich zvrácenými anticivilizačními aktivitami nesouhlasí. Lidé jsou zmateni a tak snadno podléhají bludům a tlakům protibabišovské hysterie. Navíc je mezi námi dost slušných lidí, kteří se nechtějí pustit do půtek s milionchvilkovými ordnery, takže jim raději ustoupí, nejsou asertivní. Již teď jsou mnohé skutečnosti varující - třeba babička důchodkyně si chtěla dát do okna svého bytu podobiznu Babiše, ale sousedi a přátelé to starobní důchodkyni rozmluvili s tím, že by jí milionchvilkoví agresoři rozbili okna nebo ji i fyzicky napadli apod. Šíří se kolem nás atmosféra strachu, lidé se bojí nahlas říct pravdu, kryptofašisté ve službách Bruselu se nám snaží vnutit své úchylné představy. Prožíváme těžké období útlumu demokracie, útoků na základní svobody člověka, mlčící většina se bojí. Podobná mlčící většina v Německu zavinila vzestup Hitlera a zahájení druhé svět. války.

M. Valenta 29.1.2023 12:33

Jako satira docela dobrý. Máte opravdu talent.

D. Laurencikova 29.1.2023 14:18

To bohuzel neni satira, to je tvrda realita. Jak je vubec mozne, ze to nevite?

L. Netolická 29.1.2023 16:47

Nejspíš to bude tím, že nemáme křivé charaktery.

D. Laurencikova 29.1.2023 17:45

Vy povazujete nevedomost za znamku rovneho charakteru?

L. Netolická 29.1.2023 18:26

Vy to musíte, pokud Babiše trochu sledujete, moc dobře vědět jak lže a manipuluje lidmi. Divím se vám, že to snesete.

D. Laurencikova 29.1.2023 18:36

Ja snesu dokonce i vas a to je daleko horsi.

D. Laurencikova 30.1.2023 10:47

Nesnesu to. Ja sleduju spis nemeckou politiku a zpravodajstvi a ujistuji vas, ze z verejnopravnich mediich neuslysite nez vychovu a manipulaci. Media dnes nekontroluji vladu, ale ctenare a posluchace. V Cesku aspon prijde opozice take ke slovu, v Nemecku ani to ne. Za cely rok 2022 nebyl pozvan do verejnopravni televize ani jeden jediny zastupce opozicni strany AfD, voleny nekolika miliony lidi, z jejichz prispevku vysilace ziji. Na muj dotaz, proc tomu tak je, proc slysime porad jenom ty same nazory tech samych lidi a proc nepozvou nekoho s AfD, kdyz tak radi o AfD mluvi - negativne samozrejme, mi bylo zcela nepokryte receno, ze AfD nezvou, protoze zastava nevhodne nazory! Tak to je ta nase vychovna demokracie, pani Netolicka! Vy byste to asi snesla lip nez ja.

L. Netolická 30.1.2023 13:43

Zvát do TV Afd, to je téměř stejné, jakoby zvali bývalé nacisty. Je hodně znát, že násilí, lež a manipulace vám není cizí.

D. Laurencikova 30.1.2023 14:06

To je hloupost nejhrubsiho zrna, co jste ted napsala! To je tak nehorazna hloupost, ze se mi vam to ani nechce vysvetlovat. Pro dalsi diskuzi se mnou jste se naprosto diskvalifikovala a uz mi vubec nepiste. Jenom pro vasi ctenou informaci uvadim, ze AfD je LEGITIMNI, DEMOKRATICKA STRANA STOJICI NA PUDE NEMECKE USTAVY a ma nekolik milionu volicu. Je zastoupena ve vsech zemskych snemech stejne jako ve snemu spolkovem a nezvat ji do diskuzi verejnopravnich medii, zijicich z prispevku obcanu, je slapani se po demokracii, jake nema obdoby!

AfD ale stejne nabyva na sile, pres vsechnu tu propagandu a dusevni bidu lidi, jako jste vy. Ceska obdoba AfD je ostatne SPD, rakouska ÖFP - ta je dnes dokonce nejsilnejsi rakouska strana v dotazovnach. Italska obdoba - Fratelli dÌtalia a Lega dnes dokonce v Italii vladnou a i v jinych zemich jsou vlastenci - a nic jineho to neni - na postupu! (Vy asi zijete v jeskyni, kam vam jenom nekdo haze propagacni letaky.) Jenom v Cesku jste tento trend prave zvrtli smerem likvidace suverennich narodu, upadek, dekadence, gender, masova migrace, islam, ... atd. Ale to by vam nevysvetlil ani panbu!

M. Valenta 29.1.2023 12:33

Jako satira docela dobrý. Máte opravdu talent.

P. Han 29.1.2023 12:47

Jsem docela rád, že nežijeme ve Výmarské republice a že to, co vydáváte za mlčící většinu, je jen zpitomělá menšina, frustrovaná z marného čekání na pečenou vodňanskou drůbež do huby.

D. Laurencikova 29.1.2023 14:24

Ja bych to nepodcenovala. Az udalosti od roku ca. 2013 mi pomohly pochopit, jak mohlo ve Vymarske republice dojit k tomu, k cemu tenkrat doslo.

L. Netolická 29.1.2023 16:51

Že Babiš shodil Nečasovu vládu, protože mu nešla na ruku a spadla by mu miliardová investice do řepkového výnosného obchodu?

D. Laurencikova 29.1.2023 17:42

Vite o cem ja mluvim? Mluvim o tom, ze se mi podarilo na zaklade deni v Nemecku od roku 2013 trochu pochopit vyvoj ve Weimarer Republik ve tricatych letech. Co to ma s Necasovou vladou a repkovym obchodem?

D. Laurencikova 29.1.2023 17:49

Myslim Weimarskou republiku ve tricatych letech minuleho stoleti, pani Netolicka. To vam musim vysvetlit, protoze na to sama asi neprijdete. "Intelligenzbestie" vy zrovna nejste, jak se mi stale sverujete.

H. Lukešová 29.1.2023 18:17

Výmarská republika ve 30.letech minulého století? To byl přece ještě demokratický režim, i když nacisté začali "vysrkovat růžky"...

No Primě ZOOM vysílají spousty dokumentů o nacistech, Hitlerovi a holocaustu... Je mi samozřejmě zle, jak Němci za Hitlera mohli tak propadnout davovému šílenství a posléze přistoupit k vyhlazování jiných národů.

Dnes jsem viděla dokument "Hitlerovi navzdory", který zachycoval příběh židovských dětí, které zrovna přežily. Avšak 1,5 milionu židovských dětí bylo vyhlazeno.

Tož si říkám, že u nás zajisté není vše ideální, proti-ruská i anti-babišovská hysterie je všudypřítomná, ale pořád si myslím, že takto klesnout jako Němci za nacistické éry bychom snad nedokázali.

D. Laurencikova 29.1.2023 18:32

Naciste nezacali "vystrkovat ruzky". V roce 1933 se chopili moci a Adolf Hitler byl jmenovan kanclerem. To byl konec Weimarske republiky a zacatek Treti Rise!

Ja jsem donedavna jeste take verila, ze Cesky narod je chytrejsi. Ted si muzeme myslet, ze je aspon empatictejsi. Ale do viry to ma daleko.

H. Lukešová 29.1.2023 18:40

Tak za komunismu většina Čechů mlčela, držela ústa, ale věděla, že ten komunismus nebyl dobrý.

Mí rodiče také mlčeli, neprotestovali, normálně žili, protože ten komunistický režim u nás byl, brali to jako řád, který se nezmění, ale věděli, že je komunismus hnusný systém.

Hlavně, když komunisté podporovali a cvičili palestinské teroristy a tvrdili, že tzv. Palestinci nemůžou za Mnichovský masakr z roku 1972, ale jen nějací teroristé a démonizace Izraele se jich také dotýkala.

D. Laurencikova 29.1.2023 18:50

Ja si na realny socialismus dobre pamatuju. Vyrostla jsem v nem. Tenkrat se hrala jista spolecnska hra: Vlada nechala lidem urcity skromny luxus a oni za to proti ni moc neprotestovali. Kdo se podridil, ten nemel problemy. Horsi ten, kdo mel naroky a nepodridil se. Ten byl exemplarne potrestan... ostatni zalezli a zivot sel dal. Vladly tenkrat principy: "Mala domu", "Kdo nekrade, okrada sam sebe a celou rodinu", "Do prace chodit a jeste delat?", "Nehonte me, nejsem na uteku, jsem tady na pracovisti"... atd. Nebylo vsude nutne skutecne pracovat, clovek ale musel chodi do prace. Nebo mu mohl dokonce nekdo stipnout kontrolku, kde to bylo mozne... Atd. Byl vselijaky slendrijan a vsudypritomna propaganda: "Se sovetskym svazem na vecne casy a nikdy jinak"! "Volte kandidaty Narodni Fronty"! Stale se slavily uspechy socialismu a gratulovalo k narozeninam spratelenych statniku sozialistickych zemi a v televizi bezela propaganda o tom, jaka je na Zapade "nezamestnanost, bida a stavky. Docela se darilo umeni, vznikaly napr. velmi zabavne filmy... Ta nenavist dnesni doby tenkrat v zadnem pripade nebyla!

H. Lukešová 29.1.2023 18:58

Tomu přece kdokoliv soudný nemohl věřit. Ale co, lidé chtěli vystudovat, mít dobré zaměstnání a obstarat rodinu, co z toho, kdybyste byla disidentka?

Ano, je to obdivuhodné hrdinství, ale co Vás čekalo? Kriminál, zákaz studia a zaměstnání, se kterým člověk není spokojený. I mí rodiče normálně vystudovali vysokou školu. Takže mnoho lidí ohnulo hřbet.

D. Laurencikova 29.1.2023 19:12

Lidi tomu samozrejme neverili. Nekteri ano, ale vetsina myslim ne. Delali si z lecceho legraci, to je dobry zpusob preziti. Neverte tomu, ze clovek se stal disidentem cilene, s umyslem to dotahnout az do kriminalu. Clovek, jako muj muz napr. chtel jenoduse prosadit svoje ZAKLADNI PRAVO na svobodu pohybu, garantovane mu ustavou i vseobecnou deklaraci lidskych prav. Nemohl tusit, kam az to zajde, byl presvedcen, ze ma pravdu, ze to prosadi a prokaze, protoze, jak jinak?? No vidite a dopadlo to uplne jinak. Kdyz se clovek do toho soukoli jednou dostal, nebylo cesty ven. Jednou pochopil, ze nema zadnou sanci, a tak - to je pripad meho muze - se zcela osvobodil a prestal hrat tu spolecenskou hru na to, ze oni jsou autorita a ja jsem nic. Zacne rikat co si mysli... Pise, co si mysli, nekam to vysle - dalsi paragraf, dalsi dva roky navic... atd. atd. To je dlouha historie. Jisteze bylo praktictejsi ohnlout hrbet. A bude se ohybat zas, jestli se nemylim.

H. Lukešová 29.1.2023 19:27

Tak to byl Váš manžel hrdina, byť nedobrovolně, jak jsem pochopila za Vašeho příspěvku, ale byl. Tak to smekám. A to Vám někteří lidé zde spílají do komunistek a soudružek.

D. Laurencikova 29.1.2023 19:43

To je obraz dusevni bidy, pani Lukesova. Ja bych vam mohla povidat historky, tem byste ani neverila. Sem je davat nebudu, nejsem zvedava na urazky a znevazovani toho vseho od lidi, kteri sami neprozili nic a tlacili komunistum karu.

H. Lukešová 29.1.2023 19:51

Já naprosto chápu, že většina lidí ohnula hřbet a mlčela, mí předci tak činili rovněž, chtěli zkrátka přežít a měli velký strach, ale když už nejsem hrdinka, tak blbě nekecám, nepovyšuji se nad jiné a neurážím je a nešířím nepravdy či vědomé lži o jiných lidech a nenadávám lidem do komunistů a soudruhů.

D. Laurencikova 29.1.2023 20:04

Vy jste slusny a inteligentni clovek, pani Lukesova. S takovymi ja nemam a nikdy jsem nemela zadny problem. :-)

H. Lukešová 29.1.2023 20:34

Díky. :-)

D. Laurencikova 29.1.2023 14:15

Takez ty "Miliony chvilek" jsou neco jako u nas v Nemecku Antifa! Antifa vytlouka (pardon, odskliva) okna lidem, kteri maji sympatie k AfD, cmara po fasadach, vyhrozuje majitelum mistnosti, kteri by jim pronajali prostory, hotelierum, kteri jim daji pokoj ve svem hotelu, zapaluje auta i chaticky, napada fyzicky, nejlepe v pomeru deset na jednoho, vydira a vyhrozuje. Dokonce do mnohe hospody AfD nesmi, to uz visi na dverich cedule ve smyslu "Juden (pardond AFD) unerwünscht"! Nektere veci jsou holt nemenne.

Akce AfD rusi Antifa nesourodym revem, hazenim kyseliny mlecne a snahou dostat se na "nepritele" pres policejni ochranu. A nepritel je kazdy, kdo stoji vpravo od Antify. Mimochodem - vazby na Antifu maji politici od vladnoucich sozialnich demokratu i Zelenych a vubec se tim netaji. Naopak, vydavaji stamiliony Eur na "Kampf gegen rechts" (boj proti pravici = levicove vymyvani mozku napr.) To je to, co vcera zvitezilo v Cesku! At kazdy zvazi sam, do jake miry je to "pravda, slusnost a pokora", jejichz vitezstvi svym libivym hlasem pestene oznamil nas novy pan prezident. ;-)

L. Netolická 29.1.2023 16:53

Lidi jako vy si vymyslí cokoliv a vůbec se nestydí, paní Laurencikova.

D. Laurencikova 29.1.2023 17:39

Mne se spis zda, ze si nekdo vymyslel vas. Tolik nevedomosti na jednu slabou zenskou, jak vy tady prezentujete, to je trochu moc! Stydte se vy, vy nemate o nicem ani paru! Jak jste to vubec dokazala? Ja perfektne vim o cem mluvim. Ja na ty akce chodim. Ja v tom ziju! Vy vubec nevite, who is who a co se ve svete kolem vas deje. Nejste bohuzel sama, takovych jsou vas mraky. Kde vy se informujete o deni ve svete, smim-li se zeptat?