15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cca1 16.3.2006 10:45

Re: ČSSD

není náhodou Jičínský bývalý komunista ?
Jenik 16.3.2006 12:03

Re: Re: ČSSD

soudruh JIčínský - notorický tvůrce ústav - snad již od první socialistické v roce 63.
Mejla 16.3.2006 9:33

Myslím, že příště už zákon projde. V minulých letech byla proti jasná většina,

ale stále více se to posouvá ke zdravému rozumu, to jest zákazu.
IS 16.3.2006 15:18

Re: Blbost je nekonečná, vždy se nějak prosadí.

Vlali 16.3.2006 9:21

Zákazy k demokracii nepatří

Je potřeba chránit demokracii zákazem? Já osobně si myslím, že ne. V demokratické společnosti je ochrana součástí právního řádu. Volání po zákazu je projevem spíše bolševickým než demokratickým. Obávám se, že se spíše jedná o snahu o zviditelnění se s době předvolební než o čistý záměr. Kdyby mělo dojít k zakazování všeho co potlačuje ostatní je nutno počítat se zákazem téměř všech náboženství (vemte si jen nesnášenlivost Katolictví a Muslimství) s jejich prokázanou účastí na terorizování a vraždách miliónů.
kapitán 16.3.2006 9:42

Re: Zákazy k demokracii nepatří

Vy idealisto,
jestli jste si nevšiml tak náboženství je u nás oddělené od státu na rozdíl od KSČM.
 
Vlali 16.3.2006 11:52

Nějak jsem si nevšiml

Nějak jsem si nevšiml, že by náboženství (obecně všechny církve) neovlivňovalo (ať již v dobrém či zlém) náš politický cirkus.
IS 16.3.2006 15:20

Re: omyl kapitáne s náboženstvím

kapitáne, oficiální církve nejsou odděleny od státu, církevní funkcionáři jsou státními zaměstnanci a placeni  daní nás všech, i ateistů.
Jirka 16.3.2006 9:16

Komunisty vybít!

Milý pane Doležale! Já sám osobně bych na nějaký čas klidně oželel kvalitu naší demokracie, jenom kdyby  během tohoto času zmizely ze světa podobné kreatury jako je soudruh Grebeníček. Shluk buněk, který má takový baziliščí pohled jako on by neměl na světě existovat jako cokoliv, natož jako komunista.
Petr Müller 16.3.2006 9:34

Re: Komunisty vybít!

.. jen si laskavě v těchto souvislostech připomeňme, jaké zastání voličstva měli ještě poměrně nedávno (v podstatě jacíkoli) republikáni (aniž bych jejich ideologii vzýval), podporováni masivně i hlasy volících policistů apod. Proto také seděli v Parlamentu. A dnes? Sejde z očí, sejde z mysli. Zpochybňuje někdo vážně demokratičnost procesu, vedoucímu k jejich odchodu z Parlamentu? Do propadliště dějin a mimo prebendy, pramenící z parlamentní účasti, by se tak mohli dostat i současní bolševici umělým zásahem. A ať si pak klidně jejich příznivci chodí do průvodu.
OBČAN XY 16.3.2006 9:35

Re: Komunisty vybít!

 O vytvoření našeho Absurdistánu se zasloužili především ti,kdož stáli v čele státu počátkem devadesátých let......Ti se většinou s bolševickými i jinými zločinci spaktovali a proto to vypadá,jak to u nás vypadá....Nejhorší ovšem je,že po těchtio paktech jsou komunisté používáni - tu k trapné a ohlupující MOBILIZACI,JINDY K VOLBĚ HLAVY STÁTU ATD.
                                       www.cibulka.net   má zřejmě pravdu...
IS 16.3.2006 19:38

Re: nebla by to genocida jako v Indonesii 1965?

Hirka je opravdu demokrat, ale takový rudý od krve.
jirka 17.3.2006 11:10

Re: Re: nebla by to genocida jako v Indonesii 1965?

Až budešsedět v Hradci v tzv. "březovém hájku" (cimra bez oken a s polstrovanými dveřmi a ve vnitř ty a kapitán Bříza a nadporučík Březina), tak pak si chvíli můžem popovídat  o rukách od krve a o lásce ke komunistům. Mimochodem! Nevíš náhodou jakého "vyznání" byli polpotovci?
divana 16.3.2006 9:06

komunismus nezakazovat!

naopak! a komunistickou stranu chránit proti zrušení! aby jsme je měli stále na očích!
ideální by bylo, kdyby všichni soudruzi s tou jejich legitimací, i odhozenou, kteří se cpou do politiky, mohli politikovat jen v komunistické straně a jen za ni. ale to by zase ostatní strany dost  prořídly.
Lea 16.3.2006 8:52

zákaz komunismu

to bychom mohli rovnou zakázat náboženství.Myšlenka se zakázat nedá. Snahy o rovnostářství se táhnou dějinami jako lidstvo samo. Jde navíc o to,že myšlenka komunismu byla v návrhu zákona spojena s historickými fakty a to vytrženými z celého kontextu. Ta debata v parlamentu byla síla. Nejkvalitnější příspěvek tam měl Jičínský,který udělal z Janečka úplného trotla. Kdybych hledala důvod,proč se komunisté dostali k moci,musela bych jít až před 1.světovou válku. A to by bylo nutné zakázat kapitalismus. Proto bych dala autorovi za pravdu v tom,že by bylo pro dnešní dobu příhodnější říci,že je u nás určité seskupení lidí,které je dejme tomu hrozbou pro společnost svým postojem k SSSR. SSSR bude hrát vždy na strunu velkého slovanského národa,ale jeho jediným zájmem bude využití tohoto slovanského cítění,táhnoucího se už od středověku,pro své vlastní politické cíle.
Andy 16.3.2006 8:56

Re: zákaz komunismu

na myšlenku peče pes, Leo. Dokud ta myšlenka nezačne ovlivńovat osudy lidí, tak ať si myslí kdo chce co chce.
 
Kapitalismus samozřejmě měl být zakázán. Feudalismus byl nejlepším zemským zřízením a je ho věčná škoda.
No a Jičínský ? To je opravdu expert.  No vy s tím SSSR taky.
Lea 16.3.2006 9:42

Re: Re: zákaz komunismu

To SSR jsem Andy uvedla úmyslně.Protože Rusko se nikdy nesmíří s pojmem rozpadu SSSR a ti,o kreých jsem psala, Rusko jako SSSR vnímají. A o to jde. na myšlenku peče pes. Záleží ale, k jakému účelu slouží. To znamená,že je zneužitelná. Jako jsou v Izraeli osady-kibuc-kde vlastně žijí napůl v komunismu,tak se dokázalo pod názvem komunismu popravovat. Jako se dnes mluví o liberalismu a nutnosti liberálních změn,tak 1.svět.válku rozpoutaly průmyslové kruhy hlásící se k liberalismu. Jako si můžu fundamentalismus vysvětlit jako obrácení se ke kořenům náboženství,tak můžu této myšlenky v praxi zmeužít k držení lidí v nevíře,podporováni je v nenávisti k jiným národům,ale důvod,proč tak dělám,je zcela jiný. Proto si myslím,že myšlenku zakázat nejde,jde ale popsat jevy ve společnosti,ke kterým došlo a ty potrestat. To SSSR jsem uvedla i v souvislosti s tím,co jsem napsala.Rusko také nemůžeme vinit z komunismu,jeho snaha je ale ovládnout zpět tohle území ke svým účelům. A využije se k tomu i lidí,kteří se s rozpadem SSSR nikdy nesmířili.
kapitán 16.3.2006 9:10

Re: středověk

Otec vlasti - Karel IV,
byl většinou Čechů zvolen jako největší Čech, se sice narodil v Praze Elišce, ale po otci byl Lucenburg. Vychováván byl ve Francii a Italii.
Územní vazby vedle Čech a Moravy - Slezsko, Lužice, Falc, Braniborsko.
Na Rus jsme se ve středověku neorientovali.
Lea 16.3.2006 10:25

Re: Re: středověk

Jistěže jsme spojeni kořeny se západní Evropou. Na druhou stranu zde byly půtky s Němci a vnímání podobnosti slovanské řeči a slovanství jako takového ,bylo na tyto půtky odpovědí. U nás Dalimilova kronika, spisy Přibíka,pak Kollár a další. U Poláků Martin Gall mluvil o společenství Poláků,Čechů a Rusů,také biskup Matouš ve XII.stol.atd. Slovanstvím jako takovým se zaobíraly téměř všechny slovanské státy . A je u nás zakořeněno dodnes. Jinak nemám vysvětlení pro to, jak je možné poměrně rychlé se smíření našeho národa s ruskou dvacetiletou okupací a na druhou stranu jiný metr na Německo. A ten strach z Němců, to není jen druhou svět.válkou, to je v lidech zakořeněno celá staletí,kdy jsme se jako sousedé nechovali vždy vstřícně.Na tuto kartu hraje dnes president, nutno říct,že nikoli k našemu prospěchu.
kapitán 16.3.2006 10:54

Re: Re: Re: strach z Němců ?

Lidi ve středověku měli strach z loupeživého drancování a z čarodejnic, ne z "němců".
Navíc jsme namícháni z Keltů, Germánů a Slovanů, takže ani geneticky to není podmíněno. 
Čumil 16.3.2006 8:36

Hm, jednou se dokonce s Doležalem shodnu.

Takže ano, pane autore, asi tak.
Vodník bývá zajímavý, ale dnes plácá nebezpečné voloviny. Že by to v něm bylo jako v koze?
Vodnik 16.3.2006 9:31

Ad: nebezpečné voloviny

Argumenty by nebyly?
Andy 16.3.2006 10:02

Re: Ad: nebezpečné voloviny

TY jsi sám nejpádnější argument
Vodnik 16.3.2006 12:30

Re: Re: Ad: nebezpečné voloviny

Na urovni Pasek-Volarik nehraju, to si tu povidej sama.
kapitán 16.3.2006 8:20

židovství X komunismus

Židovství (na rozdíl od křesťanství)
nikdy nebylo ŠÍŘENO, nikoho nenutili stát se Židem (Židé se naopak se cítili vyvoleným kmenem)
 
Rusové komunismus ŠÍŘILI a chtěli ho mít po celé Zemi.
Korsika 16.3.2006 8:10

Má smysl kriminalizovat komunismus?

"To, že se KSČM stala tak významnou politickou silou, je především vina ostatních politických stran a jejich marasmu." Tahle věta v článku vystihuje všechno.
kapitán 16.3.2006 8:27

Re: Má smysl kriminalizovat komunismus?

Ale mnoho lidí má osobní negativní zkušenost s komunismem a nechápe, že se něco neudělalo.
Ale je pravda, že pokud gulagy a desítky miliónů mrtvých v SSSR nevede k zákazu komunistů v Rusku, tak nepovedou ani u nás, kde tolik obětí nebylo.
Korsika 16.3.2006 8:43

Re: Re: Má smysl kriminalizovat komunismus?

Ano, kapitáne, souhlas, ale mnoho lidí nečekalo po listopadu děsivou korupci, krininalitu, bezzubé zákony, které více podporují lotry, nemorálnost politiků atd.,proto jsou zklamáni současnými politickými stranami a to je směruje do KSČM.
kapitán 16.3.2006 8:53

Re: Re: Re: Má smysl kriminalizovat komunismus?

Zklamaní lidé hledají spíš NOVÉ zachránce, než historií profláknuté komunisty.
 
Lea 16.3.2006 10:38

Re: Re: Re: Re: Má smysl kriminalizovat komunismus?

myslím,že nemáte pravdu. Zklamaní končí fakt u komunistů.Někteří po aférách ČSSD přešli do SZ,jiní ke komunistům.