22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Borek@Exil 16.3.2006 4:23

Re: Re: to neznáte Hadimršku českou pravici

Vítáni nejsou. Nicméně dosti dlouho fungovali oficiálně. Vedl to nějaký Gus Hall a kibicovala mu kriminálnice Angela Davis. Pak jim z CCCP přestaly chodit penízky a nějak se rozplynuli. Nějaká komunistická strana tady, myslím, pořád ještě živoří. Když občas demonstrují, mají kolem sebe policajty aby jim veřejnost nenabila huby.
 
kirast 16.3.2006 0:27

Tvrdím, že

"totalitní diktatura vycházející z ruských tradic (samoděržaví, imperiální nacionalismus usilující o světovládu a všeobecně závazná ideologie náboženské povahy) a opřená o modifikaci marxismu (tzv. marxismus-leninismus) upravená v duchu těchto tradic" je komunismus! Nepokoušejte se tvrdit, že komunismus je něco jiného, vznešenějšího.
Vodník 16.3.2006 0:42

Nepokoušejte se tvrdit, že komunismus je něco jiného, vznešenějšího

Komunismus ne. Něco vznešenějšího bylo ruské samoděržaví, pravoslavná svatá Rus, která mimochodem nikdy o žádnou světovládu neusilovala, to jsou neustále perpetuované kecy antirusky orientovaných českých intelektuálů.
Když se skupina ruské dekadentní inteligence a odpadlých židů chopila povýtce dekadentní a povýtce západní ideologie marxixmu, uskutečnila za peníze ze zahraničí státní převrat, zavraždila cara a otrávila stereotypy ruské duše a společnosti ekonomickou optikou a rovnostářskými bláboly, vznikl komunismus a Sovětský svaz. Nazývat ho "ruským" je asi stejné, jako nazývat sračky "křišťálové" proto, že je vám někdo leje na hlavu ze stejné křišťálové mísy, jako před tím pramenitou vodu. Až tohle Doležal a další čeští intelektuálové pochopí, budu je brát vážně.
Doxa 16.3.2006 1:00

A zas ti Židi!

Vodník 16.3.2006 1:02

Re: A zas ti Židi!

Nemám snad pravdu?? Mám, to musíš přiznat! Takže k čemu ten výkřik do tmy? He? (Žádná odpověď?)
Doxa 16.3.2006 1:10

Re: Re: A zas ti Židi!

A co třeba Gruzínci?
Vodník 16.3.2006 1:11

Re: Re: Re: A zas ti Židi!

Přestaň mlžit, je to trapné!
Doxa 16.3.2006 1:12

Re: Re: Re: Re: A zas ti Židi!

Zkus to věcně.
Vodník 16.3.2006 1:16

Re: Re: Re: Re: Re: A zas ti Židi!

Většina bolševických komisařů a členů prvního bolševického UV byli odpadlí židé. Bylo tam pár Gruzínců, Rusů, Dzeržinskij (Polák), snad nějaký Lotyš nebo Litevec, zbytek odpadlí židé.
Doxa 16.3.2006 1:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zas ti Židi!

Od čeho odpadlí?
Vodník 16.3.2006 1:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zas ti Židi!

Od židovství, judaismu.
Doxa 16.3.2006 1:23

Aha

a ti Rusové a Gruzínci zaručeně nebyli odpadlí od pravoslaví
Vodník 16.3.2006 1:28

Re: Aha

Samozřejmě, že byli. Ale bylo jich mezi těmi bolševiky mnohem míň.
doxa 16.3.2006 7:53

Re: Re: Aha

Ale to odpadlictví mají na triku jen Židi
Vodnik 16.3.2006 10:05

Re: Re: Re: Aha

Odpadlictvi ne, o tom tu neni rec. Odpadli zide (predevsim) maji na triku pripravu, realisaci a fixaci bolsevicke revoluce, ktere se stali Rusove obeti.
Vlastimil Obereigner 16.3.2006 1:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zas ti Židi!

Zapoměl jste, že většinu těch Židů Stalin později nechal postřílet v serii čistek. Kdykoliv někdo zdůrazňuje úlohu Židů ať už v positivu, nabo negativu, ztrácí u mně i ten nejmenší respekt.
Vodník 16.3.2006 1:33

To máte úplnou pravdu, Vlastimile.

Já to zdůrazňuji pouze v situacích, kdy pitomci jako Doležal neustále melou o "ruském bolševismu". Bolševismus nebyl ruský a Rusové byli jeho první a největší obětí.
Stalinovy čistky neměli s židovstvím jeho komunistických obětí nic společného; jistě byli i oběti jako Osip Mandelštam, ale těch bylo zase jako šafránu ve srovnání s desítkami milionů pravoslavných Rusů. Na Židy došlo až těsně před Stalinovou smrtí (i v ČSR), Beriju odpravil až Chruščov, Kaganovič dožil v klidu vysokého věku.
IS 16.3.2006 1:40

Re: bolševismus byl ruský

Vodníku, patříte asi k nějaké zdivočelé frakci anarchokomunistů. Bolševismus byl ruský a termín byl  odvozen z ruského slova bolšinstvo - většina zcela náhodně, protože na jakémsi shromáždění Lenin a jeho stoupenci byli ve většině..
Vodník 16.3.2006 1:51

Re: Re: bolševismus byl ruský

Vážené IS, na bolševismu je ruský právě jen ten termín. Myšlenka je čistě západní produkt 19. stol., ruská země byla hluboce nábožensky věřící ( x "vědecký" atheismus), hierarchicky uspořádaná ( x komunistické rovnostářství) a národně vlastenecká ( x proletářský internacionalismus). A jak jsem zde uvedl - k velké nelibosti některých účastníků - ti, kdo ji prováděli, z naprosté většiny nebyli Rusové; Rusové se stali oběťmi tohoto experimentu v počtu desítek milionů. Tomu se ovšem holokaust neříká.
Vlastimil Obereigner 16.3.2006 1:53

Re: To máte úplnou pravdu, Vlastimile.

No ano, ale nebyl to jen Mandelstain, byli Zinoviev, Kameněv, Bucharin, Kirov, Trockij - ale kdo si je všechny má pamatovat? Ne, opravdu není rozumné (slušně řečeno) míchat do všeho Židy.
Možná paralela je i Gottwaldowa očistka od Židů ve Slánského aféře. Takže po těchto vraždách byli komunisti a jejich zločinný režim přijatelnější? Pro mně ne!!! 
Vodník 16.3.2006 1:58

Re: Re: To máte úplnou pravdu, Vlastimile.

Zinověv, Kameněv atd. - to byl normální boj o moc mezi grázly (dodal bych židovskými grázly, ale to by na Vás bylo moc  ), rozhodně se nejednalo o žádné "tažení proti Židům". K tomu došlo, jak jsem uvedl, až na konci Stalinova života a u nás si to odsrali vysoce postavení židovští zločinci, kteří předtím neváhali oběsit Horákovou, Pecla, Kalandru a Buchala; tentokrát v tom jejich židovský původ ovšem už hrál roli.
IS 16.3.2006 2:22

Re: Re: Re: o bolševicmu

Vodníku, máte pravdu, že bolševismus byl ruský  podle původu slova z ruštiny, která byla všeobecným komunikačním jazykem. Můžeme se dohadovat donekonečna o ruském vlivu, který byl asi převažující v carském Rusku. Základem bolševismu byl ovšem zcela internacionální marxismus, přepracovaný Leninem na  podmínky carského Ruska (i s neruskými národnostmi).
Zamíchat jakkoli židovství  do věci však znamená vystavit se posměchu ze všech stran, ačkoli i Hitler se rozhodl vymazat ze světa  "židobolševismus".
Vodník 16.3.2006 8:10

Základem bolševismu byl ovšem zcela internacionální marxismus,

A o to tu jde.
Že z nich většina byla odpadlých židů, za to já nemůžu. Když na to poukážu, obviní mě místní demagogové z antisemitismu. Můžu za to, že to nebyli z valné části Kazachové nebo Irkuti??
Mejla 16.3.2006 9:16

Vlastimile, Tockij se ve skutečnosti jmenoval Bronstein, podoběn i Vámi

uvádění ostatní pašáci měli krycí jména. Z celého vedení bolševického Ruska bylo 90 % Židů a některé výbory měli obsazené ze 100 %. Destrukcí Ruska a jeho destabilizací se uvolnila cesta dalším zrůdám i z řad Rusů a začal boj mezi tzv. židobolševiky (vedenými Trockým-Bronsteinem) a asijsko-ruskými nacisty vedenými Stalinem-Džugašvillim. Komunistická revoluce nebyla vázaná jen na Rusko, protože komunisté byli internacionální a čekali v Evropě na příležitost, jaké země se zmocnit. Válkou zdecimované Rusko bylo však nejsnadnější kořistí a tlupa cca 400 interbrigadistů z celého světa vedených Bronsteinem a Leninem vyrazila na zteč. Dokonce i na vyvraždění carské rodiny bylo nutné povolat interbrigadisty, protože Rusové samotní by to nikdy neudělali.
JAS 16.3.2006 3:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zas ti Židi!

Pane V.Ob., možná by to téma "židé a bolševismus" nebylo tak výbušné, kdybychom si uvědomili jistý mezičlánek: carské Rusko židy neskutečně diskriminovalo (tuším, že ta dlouhá tradice i "inspirovala" nácisty), nový "režim" byl něco jako vakuum, které židy(přesně řečeno fragment) bažící po změně, "vcuclo". To, že Stalin později židy likvidoval, je ve Vaší námitce trochu logický lapsus. Nemá to vliv na perspektivu-situaci před tím.
Vlastimil Obereigner 16.3.2006 4:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A zas ti Židi!

Nevnímám žádný "logický lapsus". Samozřejmě to může někdo cítit, pokud se dostatečně nezamyslí nad původem této, na prostor strohé, diskuse. Ale nemyslím, že je to třeba více rozvádět. Kdo by se chtěl přiživit na množství antisemitských myšlenek, či se jimi pobavit, doporučuji nové dílo nesporně protibolševického hrdiny, bývalého exulanta ale i neskrývavého antisemity Alexandra Isajeviče Solženicyna - Dvěstě let pospolu.
L 16.3.2006 7:44

Jsou to fakta

Staci si precist slozeni ustredniho vyboru a je to jasne.
Borek @Exil 16.3.2006 0:25

Kdo podporuje nebo propaguje komunismus, nacismus nebo jiné podobné hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá národní, rasovou, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán

...tak to by teda presne pasovalo na Islam.....takze..muslimove se postehuji za mrize?
IS 16.3.2006 1:43

Re: a také na sociální demokracii

Borku, označování Rathových opatření  ve zdravotnictví jako socialistické a znárodňovací experimenty z roku 1948 směřuje i k zákazu sociální demokracie pod taktovkou ODS..
trojan 16.3.2006 6:55

Re: Kdo podporuje nebo propaguje komunismus, nacismus nebo jiné podobné hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá národní, rasovou, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán

muslimové za mříže nikoliv ale zpět tam odkud přišli ale zřejmě Francie,Německo atd. to pochopí až bude pozdě.