22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mimozemstan 16.3.2006 12:12

Re: Co to ta propagace komunismu je?

Musim bohuzel s Vami souhlasit. Zakazat neco, co nikdo neni schopen definovat a kontrolovat, je naprosto smesne gesto. Pokud budeme pokracovat v podobnych zakazech, skoncime zakazem zemekoule, aby se neotacela.
 
Vec je takova, ze to co je doopravdy nebezpecne je to cemu ja rikam bolsevismus. V Rusku definovany zpusob zivota v rizenem totalitarnim imperialistickem state podobnem velmi dobre fasismu (jak nakonec sam dobre popisujete). Komunismus samotny je nerealisticka naivni teorie, ktera nikdy nemuze fungovat. Takze jsme zakazali neco co nemuze existovat. Asi malo lidi si pamatuje, ze v obdobi '48-'89 bylo CSR/CSSR pouze socialistickou zemi se socialismem. Tak kdyz uz neco, tak meli spise zakazat socialismus.
 
A co je propagace komunismu? Je to napr. vyveseni vlajky Ciny? Je tam srp a kladivo, je ruda, je to symbol dodnes zijici komunisticke spolecnosti. Vyvesena jako pratelsky symbol pri navsteve nejakeho cinskeho papalase?
 
To jsme to dopracovali presne na uroven fasismu a komunismu samotneho. Zakaz vseho, co se nam nelibi. Namisto toho, aby jsme nabidli program, ktery by byl pro lidi pritazlivejsi nez komunisticka manipulace s fakty a vymyvani mozku. A bolsevismus, ten se bude po zakazu sirit jeste rychleji nez doposud.
 
A vlastni sireni? Komunisticti poslanci jsou prece chraneni imunitou, tzn. muzou si hlasit co se jim bude libit. Proto maji imunitu, aby mohli hlasit politicke myslenky, za ktere nemuzou byt trestani.
kapitán 16.3.2006 12:25

Re: Re: Co to ta propagace komunismu je?

A propagace nacismu je také podle Vás neuchopitelná?
A nepostihuje se u nás ?
Mimozemstan 16.3.2006 12:45

Re: Re: Re: Co to ta propagace komunismu je?

Nacismus je lehceji postihnutelny, protoze neexistuje zadna politicka strana, ktera by prislusnou propagaci mohla jako soucast sveho programu hlasit. S komunismem je to ovsem nesrovnatelne, protoze nacismus skoncil naprostou financnim fiaskem a dusledky pro vsechny, predevsim diky valce. Komunismus na druhe strane znamenal v CR pro urcitou a relativne velkou skupinu obyvatel mnohem lepsi financni podminky a take mnohem jednodussi zivot.
 
Ziji v zahranici a tady se aktivne nacismus a i komunismus potira jinym zpusobem nez zakazem. Verejnopravni televize a vyuka lidi jasne ukazuji, jake zvirectvo nacismus byl a jake podminky jsou dodnes v komunistickych zemich. Neni potom potreba nikomu nic zakazovat. A to same by melo byt i soucasti vyuky a vysilani v CR.
RadekH 16.3.2006 12:59

Re: Re: Re: Co to ta propagace komunismu je?

Ale to je právě to směšné.  Zavírají hololebečníky za jedinou věc.  Že zvedají ruku a hajlují.  To je v podstatě jediný přijímaný důkaz podpory fašismu.  Jenomže komunisté žádný takový pozdrav nemají.  Ledaže bys je zavíral za oslovení soudruhu, ale to je již totální potíž, oslovení "comrade" v angličtině a "compaňero" ve španělštiěn kormě soudruha značí také kamaráda, přítele a je hojně užíváno.  A na třistatisíc jihoameričanů už by asi naše věznice nestačily.  Anebo navrhuješ zákon o trestnosti použití slova soudruh v Češtině? Trochu směšné.
IS 16.3.2006 15:10

Re: Re: Re: Re: za co ty komunisty vlastně zavřít ?

RaekH, asi jste vlastně nechtěně narazil na hlavní problém, že vlastně neeexistuej  formální důvod, za co komunisty zavřít, kromě strachu antikomunistů.  
Mimozemstan 16.3.2006 15:55

Re: Re: Re: Re: Re: za co ty komunisty vlastně zavřít ?

A strach ma jak znamo velke oci a maly mozek.
jezevec 16.3.2006 13:09

Re: Co to ta propagace komunismu je?

proč zavírat?
pro komunisty je nejhorší představa práce.
takže kdo bude nosit rudou hvězdu, srp a kladivo, a hlásat diktaturu proletariátu - šup s nim čistit pankejty.
Mimozemstan 16.3.2006 13:24

Re: Re: Co to ta propagace komunismu je?

I kdyz to bude radne zamestnany clovek, pripadne majitel spolecnosti? Mam takovy pocit, ze spise verite nejakym poveram nez skutecnosti. Osobne jsem se setkal na zapade s mnoha lidmi na studiich, kteri narozdil ode mne byli verici komuniste a dnes maji velmi dobre zamestnani. Proc by oni meli "cistit pankejty"? Nebylo to nahodou to same, co komuniste delali tzv. odpurcum socialismu?
IS 16.3.2006 15:15

Re: Re: Re: Svatá Markéta hodila srp do žita?

Šups s ní do vězení.
JJ 16.3.2006 14:02

Normalne se to bude postihovat - jako to postihlo toho blbce z UK v Rakousku

 
Odznacek muze byt v pohode, ci se resit domluvou, ale za vyzyvani k tridni nenavisti a k nasilnemu prevzeti moci - kriminal. At je to Ital ci Cech.
Mimozemstan 16.3.2006 16:06

Re: Normalne se to bude postihovat - jako to postihlo toho blbce z UK v Rakousku

Udelame cetu pro odhalovani propagace pro komunismus. Bude prohlizet odznacky Italu, tricka Anglicanu a ponozek Francouzu a spodky Nemcu. Pokud po prisne domluve a narizeni, ze dolicny predmet musi byt okamzite sundan, vinik neuposlechne bude uvrzen do vezeni. Vsechny turisticke organizace budou mit za povinnost vybavit turisty houslemi, aby meli v zalari co delat.
Josef Petříček 16.3.2006 11:00

Nikdy není pozdě

Každá ideologie i každé náboženství, které nutí lidi žít podle svých ideálů je nebezpečné. Ty, kterým se podařilo zvítězit se zprofanovaly. Ukázaly, že jsou schopné pro svoji vládu a ideály vraždit. To je případ komunistů. Jen čekají na další příležitost. Pokud se budeme snažit komunismus kriminalizovat budou muset ukazovat svoji tvář, budou citovat Klementa Gotwalda, budou vidět jejich otcové, kteří mučili politické vězně a bude nebezpečí viditelnější. Možná se nikdy nepodaří je zakázat, ale jde především o to je stále soudit a připomínat, že mají na rukou krev. A že ji případně budou mít zase. Ale pozor nejsou sami, katolická církev má také ruce od krve.
Lea 16.3.2006 11:07

Re: Nikdy není pozdě

No to je tedy vidění. Ano,Gottwald a mnozí další mají na rukou krev. Tito lidé zneužili myšlenky komunismu. V 1.světov.válce padly zásluhou průmyslníků,hlásících se k liberalismu miliony lidí.Miliony, v zájmů území,které někdo chtěl,druhý je odmítal pustit.Je proto špatný liberalismus?
VladaPing 16.3.2006 11:58

Re: Tito lidé zneužili myšlenky komunismu.

Nezneužili.
Pochopte, že "myšlenku komunismu" zneužít nelze. Z jednoho prostého důvodu, že tato "myšlenka" sama o sobě NUTNĚ vede k tomu, co se projevovalo v Sovětském svazu, u nás, co se projevuje v Severní Koreji a,  v krystalické podobě kdysi v Kambodži.
Prostě, komunismus, tak jak jej komunisté hlásají, nutně vede k tomu, že se objeví VŮDCE (velký "vožď") spolu s instalací dalších "podvůdců", zahalených do "líbivých" hesel, hájících se "blahem dělnické třídy, rolnictva a pracující inteligence", "dktaturou proletariátu" (pod čimž si lze představit pouze a jenom diktaturu vůdce a jeho podvůdců), vzniku kasty "lepších" lidí ("předvoje dělnické třídy").
Proboha, to Vám těch 40 let tady u nás nestačilo?
Josef Petříček 17.3.2006 0:23

Re: Re: Nikdy není pozdě

Ne, je špatný kapitalismus. 
JJ 16.3.2006 10:58

Tak nevim, pro zakaz propagace komunismu prostrednictvim stran se argumentuje tim, ze

 
1. je to strana okrajova mala, casem stejne vymizi, urcite neporoste
2. jde o treti nejsilnejsi stranu s 10-20% preferenci
 
A budeme se mezi temito aregumenty tocit az do doby, kdy se dostanou k moci a zakrouti nam krky. Tem aktivnejsim doslova, ty mene aktivni alespon umlci.
JJ 16.3.2006 10:59

pardom, "proti" zakazu

www racek 16.3.2006 12:31

Re: Tak nevim, pro zakaz propagace komunismu prostrednictvim stran se argumentuje tim, ze

aha. zakroutí nám krkem, asi proto, že jí zvolíme. fakt chceš uzákonit koho maj lidi volit? třeba národní frontu, nebo něco takového? milíý příteli, komouši odcházejí a ti naši jsou anomálie. ale nastupují noví . jmenují se zelení. opakuji, zelení.
JJ 16.3.2006 13:38

Ach jo

 
CR ma parlamentni system, opirajici se o Ustavu CR. Pro to, aby komousi mohli zacit kroutit krkem jim staci mit ve volbach vic, nez CSSD, ale spolecne pres 50% v parlamentu. Potom uz jenom ziskat plnou kontrolu nad silovymi ministerstvy ...
 
Ve 48 take nemeli ustavni vetsinu a jak s volici vyjebali. Vase kratka pamet me fascinuje.
Šnek 16.3.2006 10:19

Ať si každý mluví co chce.

Návrh je takříkajíc nahlavu. Pokud zakážu propagaci komunismu, nacizmu a nebo i antisemitizmu (poslední je úplně debilní už proto, že Židů je maximálně tři procenta všesch semitů), pak bych měl v rámci spravedlivosti zákona zakázat i štvaní proti těmto politickým směrům. Tím ale by zákonodárce potřel jakoukoliv diskuzi a ani by se nedalo budoucím generacím dokázat, jak zhovadilé tyto jevy byly.
kapitán 16.3.2006 10:37

Re: Ať si každý mluví co chce.

Takže můžeme říkat co chceme i o Vás:
že jste kašpárek a mamlas či trdýlko ?
muf 16.3.2006 10:38

Re: Re: Ať si každý mluví co chce.

Jak vidíte,tak si to klidně psát můžete, ne ???
kapitán 16.3.2006 10:44

Re: Re: Re: Ať si každý mluví co chce.

Pod anonymitou "kapitán" ano.
Šnek 16.3.2006 11:53

Re: Re: Re: Ať si každý mluví co chce.

Jo, ale všichni tu píšem projistotu pod pseudonymem.
Šnek 16.3.2006 11:50

Re: Re: Ať si každý mluví co chce.

Šnek 16.3.2006 11:52

Re: Re: Ať si každý mluví co chce.

Když to všechno bude zakázáno tak už budem jako Němci. Pokud bude vše povoleno, budem jako Dánové. Tak si vyberte.
Mimozemstan 16.3.2006 12:23

Re: Re: Re: Ať si každý mluví co chce.

Radsi budu Danem, nez poslouchat vsechny mozne nesmyslne zakazy a prikazy. Mimochodem osobne bych rekl, ze mnohem vice zakazu maji Svedove nez Nemci.
Šnek 16.3.2006 17:12

Re: Re: Re: Re: Ať si každý mluví co chce.

Obojí jsou Germáni a ti to mají v krvi.
L 16.3.2006 10:07

co jsou cervanky

K veceru byvaji na obloze cervanky. Co to je? To jsou rudi rozstrileni na mraky.
kapitán 16.3.2006 10:10

Re: co jsou cervanky

Je pravda, že červánky jsou i do růžova a oranžova, takže to celkem sedí :-)