26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
X/X/O 7.1.2008 10:41

2 abc

A kolik jste těch atomových, chemických a biologických zbraní viděl?Řykala vám to soudružka učitelka nebo pan farář?

abc 7.1.2008 10:27

Radar-Politický problém

Je s podivem, že když v ČSR byly základny SSSR a atomové, chemické a biologické zbraně, nikdo z diskutérů ani nekvikl a dnes, jak slyší slovo radar se zalykají bojovností proti němu. Také asi zapomněli,že kdykoliv vylo Evropě úzko, byly to USA, které přišly na pomoc.

Kiki 7.1.2008 10:45

Re: Radar-Politický problém

Proč nás tedy Američané po válce nechali Rusům. Dohodli se  a dohodnou se vždycky. Američané podle dohody zůstali stát  u Plzně a čekali až nás Rusové osvobodí. 

huhu 7.1.2008 11:02

Re: Re: Radar-Politický problém

USA (Západ) nás po válce nechaly Rusům z prostého důvodu. Neměly dost sil, aby v tom Stalinovi zamezily

Roy Boehm 7.1.2008 11:18

Re: Re: Re: Radar-Politický problém

No, o síly by snad nebylo. Hromada výškových bombardérů B-29, když ruské stíhačky byly valnou většinou stavěny pro boje v malých výškách. A hlavně, recept na výrobu atomové bomby, kteý Rusové hledali ještě dobré čtyři roky (do 29.8.1949). Kdyby byla chuť, tak nás odepsat (podruhé v za sedm let) nemuseli.

Jura Jurax 7.1.2008 12:26

Re: Re: Re: Re: Radar-Politický problém

Jojo - jen detail, ale naznačuje, co o tom víte -  B-29 nebyly nasazeny v Evropě, nýbrž výhradně proti Japonsku. V době konce války v Evropě Američané ještě nasazeníschopnou A-bombu neměli. Navíc Uncle Joe byl spojenec a nebylo politicky únosné jej hned prochlásit za záhubyhodného zloducha, byť jím byl - voliči by to nezkousli; demokracie má i své nevýhody ... a porovnejte si počty vojáků a tanků spojeneckých armád v Evropě a armády sovětské ... a samozřejmě byly dohody, při jejichž specifikaci spojenci, hlavně Roosewelt, částečně takříkajíc sedli Stalinovi na špek; a taky spojenci hlavně chtěli po Stalinovi, aby zničil japonskou kvantunskou armádu ... věci nejsou jednoduché, jak se zdají ...

Jura Jurax 7.1.2008 12:47

Re: Re: Re: Re: Re: Radar-Politický problém

A ještě - Rusové stavěli v malých sériích výškové stíhačky vycházející z Migu-3 právě pro službu v PVOS; z téhož důvodu dodávky Spitfirů Mk. IX nenasazovali na frontě, ale šetřili si je pro eventuální obranu proti angloamerickým bombardérům - Stalin nevylučoval střet krátce po válce - a navíc standardní náletovou výškou dua B-17/B-24 bylo 6000 metrů, což bylo plně v operašním dosahu La-5FN, La-7 i Jaků-3 a 9; je pravdou, že sovětské stíhačky byly s výjimku Migu-3 a později snad Jaku-3 optimalizovány spíš na menší výšky, ale proti bombardérům by výkonově bohatě stačily. Problémem sovětských stíhaček oné doby byla spíš slabá výzbroj pro útoky na těžké bombardéry a až na výjimky (v praxi teměř nepoužitelný Jak-9DD) malý dolet, nikoliv dostup.

Marat 7.1.2008 12:19

Re: Re: Radar-Politický problém

To je tak idiotský žvást,že ČSR nechali Amíci Stalinovi.Všechnu prosovětskou agitaci vedli z Londýna Benešovi hošani.Narod tou agitaci tak zblbli,že se na Sovětské panství třásli,jak ratlík na čubu.Nikdo Čechy nenutil,aby lezli Stalinovi a vůbec Sovětum až do slepého střeva.Češi na rozdíl o Slováku si vládu komunistu a nadvlády SSSR přímo ve volbách v r.1946 vynutili.A to USA mělo zakázat statečným a báječným Čechum, volit komunisty a kteří  tolik chtěli ten socialismus pod Sověstkým komandem?Vždyť to všechno,věčnou poslušnost a podanství sliboval Beneš Stalinovi už v prosinci 1943.Když nemáte tušení,že US nemohla přes zákaz ČNR svevlně osvobodit Prahu a většinu Čech,tak buďte laskavě ticho.To co se stalo,není vinou USA,ale samotných čecháčku kteří tolik,tolik toužili po ruské nahajce.Konečně se kůň ruského vojáka napil z Vltavy.Splnilo se stoleté přání čských vlastencu a slovanistu.A dobře jím tak.

huhu 7.1.2008 12:28

Re: Re: Re: Radar-Politický problém

vrrr, haf...mopslík zaštěkal (Y)

Jura Jurax 7.1.2008 12:31

Re: Re: Re: Radar-Politický problém

No, víte, na Benešovu obranu lze říct, že po Mnichovu byla jeho důvěra v Západ jako spojence dost otřesena. Kdo by chtěl, aby synové britských matek umírali za neznámou zemi kdesi v Evropě - takhle nějak to řekl nějaký tehdejší britský politikv době Mnichova  - nepamatuju se který, paměť selhala a nemám čas to hledat - že by přímo Chamberlain?

RZ 7.1.2008 15:54

Re: Re: Radar-Politický problém

To je v tomto případě nepodstatné. V prvních poválečných (skutečně svobodných!) volbách jsme si stejně zvolili bolševiky.

BUBÁK 7.1.2008 14:02

Re: Radar-Politický problém

Kde jste   vzal  ten vámi uváděný argument , že na území  ČSSR byly umístěny  atomové  a biologické zbraně?  Rakety zde  skutečně  byly ,ale ne  tohoto druhu a  tato informace je snadno dosažitelná. Nedělejte ze sebe  uváděním  podobných  blábolů  troubu.A  argument jak  USA  vždycky přišly  Evropě na pomoc je také dost  pomýlený- jednotky  USA se na  pomoc -vylodění -v Evropě  2 roky  připravovaly v Anglii a  teprve když už vlastně byl výsledek 2ww jasný  tak z obavy o ztrátu svého vlivu  v Evropě se  vylodily, jinak  hrozilo že se SSSR zastaví  při honu  fašistů až na  břehu L:M  kanálu.

robert 7.1.2008 22:01

Re: Re: Radar-Politický problém

Ty jsi úplně blbý,jinak to nelze napsat.

Joob 7.1.2008 10:21

Zajímavé, když je veřejně

činný zástupce zastáncem brdského radaru, tak je to zástupce lidu a machr, když je jeho odpůrcem (zvolený zástupce občanů obce), tak je to individuum, komunista a vůbec cosi zasluhující opovržení. Jak prosté, ostatně co naplat, blahoslavení chudí duchem, což v drtivé většině ti bohatí majetkem v ČR jsou. A evidentně nežijí v okolí prostoru, o který jde. Tak co by radar nepodprovali.

PetrH 7.1.2008 10:34

Re: Zajímavé, když je veřejně

Spíše je smutné, když ono individuum, komunista a vůbec cosi, zasluhující opovržení, a jak se v článku také dozvídáme, buď blázen nebo lhář, se mohl stát zvoleným zástupcem občanů oné nešťastné obce.Rv

Klička 7.1.2008 10:44

Re: Re: Zajímavé, když je veřejně

Je to stejně smutné jako skutečnost, že se KSČM dostala do parlamentu.Na jedné straně to je důsledkem náznaků demokracie u nás ale hlavně výsledkem špatného volebního systému a volebního zákona, který je u nás praktikován. V případě, že by u nás byl praktikován volební systém, známý z anglosaských zemí, komunisté by se do parlamentu vůbec nedostali a když, tak v ojedinělých případech. Není se však co divit, když naši ústavu a navazující zákony a systémy tvořili bývalí komunisté typu pana Jičínského, experta to na komunistické ústavní právo.

X/X/O 7.1.2008 10:13

Pokud se vám libero

líbí to fízlování a špiclovámí, Gitmo, mučení, držení ve vazbě bez soudu, ostaté dráty a jiné vymoženosti US demokracie, tak si zkuste svoje pseudoléčebné pokusy na sobě.Ty báchorky o létajících teroristech jsou stejného původu jako pohádky o létajících kobercích.

Esmerald 7.1.2008 10:53

Re: Pokud se vám libero

Nebyl jsem osloven, ale připojuji se. K masovým nediskriminujícím vrahům, operujícím bez uniforem či identifikace na cizích územích je nutné přihlížet jako ke ZLOČINCŮM. Zločinci patří do vězení. Vězení musí být oploceno, nejlépe ostnatým drátem. Na Gtmu netrpí hladem, žízní či zimou. Ani je nekrmí vepřovým, ale stravou, odsouhlasenou imámem.Ti, kteří vazby na své rodiny mají, ti samozřejmě trpí, " mučí je to ", ale to je důsledek, ne příčina. "Fízlování a špiclování " je dnes naprosto legitimní sběr informací. Jak jinak byste byl Vy seznámen s těmi "hrůzami" na Gtmu ? 

huhu 7.1.2008 11:03

Re: Pokud se vám libero

nejsou oni Havel ? že by všem těm "obětem poškozování lidských práv"  na Guantanámu dali amnestii...

tony 7.1.2008 12:15

Re: Pokud se vám libero

Myslíte ty dráty okolo Jáchymova, Příbrami apod? A střílení na hranici a zákaz cestování?

Queribus 7.1.2008 10:07

Když nám bolševik

říká, že je něco špatné, tak by slušní lidé měli zbystřit.

Esmerald 7.1.2008 12:07

Re: Když nám bolševik

R^!!

lerak 7.1.2008 9:59

Nedivme se,

ten zku..venej bolševik to adresuje hlupákům, kteří nemají mozek. Soudný člověk to ani nečte. Je to zmr. .(Y) Nedivil bych se, že je agentem imperiálního Ruska.

X/X/O 7.1.2008 9:58

A co vám Esmeralde udělalo Česko

že jste tak rychle zapomněl na to, kdy se vyprovodil poslední sovětský voják se slovy, že už nikdy víc!Tehdy to byl bratrský voják, nyní se mu říká spojenec a přítel, přitom podstata vojenské přítomnosti jakéhokoliv vojáka cizí mocnosti zůstává stále stejná.Pokud za lidi rozhoduje v otázce smyšleného boje proti terorismu volený poskok, tak to s tímto státem zle dopadne, to už je taková československá specialita.Občanská válka v USA(válka proti terorismu) se stejně brzy přenese na místo svého původu, takže radar je naprostý nesmysl, který Česko zbytečně ohrožuje.

libero 7.1.2008 10:05

Re: A co vám Esmeralde udělalo Česko

A teď prášek a zpět na lůžko .........

Esmerald 7.1.2008 10:25

Re: A co vám Esmeralde udělalo Česko

Přijímám Vaši nabídku k diskusi, tedy musím uvést to, co mi jeví jako nesprávné : 1) MANIPULACE SE SLOVY; "...vyprovodil poslední sovětský voják se slovy, že už nikdy víc! ". Jenže ten vyprovozený voják řekl OPAK (!!!!), že se vrátí, že  to ČESKO je JEHO teritorium. A to už nikdy víc, prosím. 2) V bodě č. 1 jste manipulačně podstrojil, že radar je protiruský !!! Radar má být bez barvy pleti, politického či teologického vyznání, bez geografických omezení a pokud TOTO RUSKO z bodu 1 včetně našich bolševiků doma prohlásí, že " RUSKÝ vliv je stejně nepřijatelný jako jiný ", otevírá se možnost porozumění.  3)  " VOLENÝ poskok " je sice poskok, ale stále V.O.L.E.N.Ý. Je lepší, než "poskok DOSAZENÝ". 4) Prohlášení ".....brzy přenese na místo svého původu, takže radar je naprostý nesmysl, který Česko zbytečně ohrožuje " je " SYLLOGICAL FALLACY ".  5) Definujte pojem "poskok", ale mějte na zřeteli oběktivitu, tedy i minulost. Prosím, to je tak ve zkratce.

randa 7.1.2008 10:39

Re: Re: A co vám Esmeralde udělalo Česko

nesouhlasím s oběktivitou !!!

Esmerald 7.1.2008 12:19

Re: Re: Re: A co vám Esmeralde udělalo Česko

V tom s Vámi souhlasím. Žil jsem totiž dlouhá desetiletí v zemi jiného jazyka, tak že po návratu domů mi zbylo mnoho nedostatků a zapomenutých pravidel. Doufám, že toto vysvětlení přijmete, snažím se totiž ze všech sil ctít krásu tohoto jazyka. Je to těžké. 

Vodák 7.1.2008 11:04

Re: A co vám Esmeralde udělalo Česko

Myslel jsem, že srovnávat ruskou okupaci s americkým radarem, může jen starosta Trokavce.

Jura Jurax 7.1.2008 12:49

Re: Re: A co vám Esmeralde udělalo Česko

nebo blbec