4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
clay 4.5.2007 16:44

Re: Neff jako obvykle mlží.

tak pomlouvá Zvědavce jo? ;-D No to je vidět už z ptydepe vašeho příspěvku

Harpyje 4.5.2007 17:00

Re: Neff jako obvykle mlží.

Dnes se roztrhl pytel se zábavnými příspěvky. ;-D;-D;-D

Pavid Havlíček 4.5.2007 17:14

Re: Neff jako obvykle mlží.

Hééhéééé, tupostí dosahuje churchelky z loomu.  Hlavně o brilantnosti argumentů Tondy Váchy. :-D

Václav 4.5.2007 17:20

Re: Neff jako obvykle mlží.

Ano, ano. Tam má ta diskuse takovou úroveň, že by ji občas mohli předčítat v nemocnici Fidelu Castrovi. Na něj by to muselo působit přímo blahodárně, lépe nežli ty nejmodernější léky. A takový Lenin by se musel v mauzoleu doslova tetelit blajem, pokud by měl nějakou možnost sledovat, jak krásně si tam notují ti, které on trefně nazýval "užitečnými idioty".

Komunisty ani nekomentuji, ale fakt mne fascinuje naivita těch, co si myslí, že se vše vyřeší mírovou ratolestí a voláním "máme holé ruce". Jenže dějiny nás učí, že takový postup nemálokrát skončil masakrem těch holorukých. Tyrani se postupem času sice možná dočkali soudu dějin, ale to jim může být několik desítek či set let po smrti celkem jedno a jejich obětem to naopak nepomůže.

Jedno moudré staré úsloví praví něco ve smyslu, že kdo chce uchovat mír, musí se připravovat na válku. Zbraně jsou staré jako lidstvo samo, zkrátka tu byly, jsou a budou. A když už má být zbraň, tak já preferuji stát na té straně, kde je závěr. Jestli pacifistické idioty těší pohled do laufu, tak prosím, je to jejich pitomost, ale ať ji nevnucují druhým.

kopretina 4.5.2007 17:21

Re: Neff jako obvykle mlží.

Vy musíte být provokatér. Děláte si legraci, určitě ano. ;-D

Makléř 4.5.2007 15:17

Děkuji

Panové děkuji za vaše reakce. člověk si aspoň bystří mysl při psaní ;-D

janoryna 4.5.2007 15:16

jak mám věřit webu ministerstva obrany ?

dyť ještě do minulého roku bylo ovládáno socany. a že ještě socani neztratili svůj vliv nám dnes a denně dokazuje ministr vnitra. taka bacha !

Wabi 4.5.2007 15:00

Stanleymu dole:

Tady se říká : Lidská hloupost a vodík jsou nejrozšířenější prvky ve vesmíru!8-o;-D

Wabi 4.5.2007 14:53

Pane Neff, co to tu předvádíte?

!!;-( Chcete mi říci, že když se okolo fotbalu potloukají takový idividua jako příznivci Baníku, Sparty kteří devastují na co přijdou, atd. že je to špatná věc? No to snad zavání demagogií nebo něčím podobným, ne?Pro Vás jsem z dnešního netu vybral:

Když TGM přišel v 1882 do Prahy charakterizoval politické poměry u nás slovy Hulvátov a Kocourkov (K. Čapek: Čtení o TGM, Melantrich 1969, s.108). Mám dojem, že od té doby se v Česku bohužel mnoho nezměnilo.

Mohu to doplnit citáty Einsteina z dopisů z Prahy o "servilnosti" Čechů.Není lepší napsat, že jsem pro radar a že cítím s židovskou loby v Americe ( jsem taky poloviční žid), proč ty okliky?

Místní placený žvanílky žádám ať mi neodpovídají, stejně to nebudu číst. Buď jsou za to placení, nebo to jsou místní a přespolní hlupani. 

 Když Vás slyším v rozhlasu, mám dojem , že jde o něko jiného.

Skybird 4.5.2007 14:52

Pro pořádek citace z odborného zdroje :

"Mikrovlny vysokého výkonu představují cílené, zaměřené vyzařování impulsních mikrovlnných polí s cílem zničit nepřátelská zařízení obsahující elektroniku nebo tato zařízení vyřadit z činnosti a tím přerušit nebo zabránit vlastnímu napadení nepřítelem.Za mikrovlny vysokého výkonu (High Power Microwave - HPM) je považována elektromagnetická energie špičkového výkonu více než 100 MW v kmitočtovém pásmu od 0,3 do 100 GHz. Spektrum jejich možného využití je velice široké: - urychlovače částic (cílem je lineární elektronový urychlovač 100 MeV/m); - ohřívání plasmy pro fůzní reaktory (cílem je výkon více než 100 MW po dobu 1 až 10 sekund v kmitočtových pásmech 100 MHz, 5 GHz a 200 GHz); - přenos energie (na ose geostacionární satelit - země); - impulsní radary (cílem je dosažení výkonu 1 GW po dobu 1 ns); - zbraně na principu HPM (výkon 1 až 10 GW po dobu přibližně 100 ns, kmitočet 0,3 až 5 GHz při vazbě „back-door“)."

John 4.5.2007 16:06

Re: Pro pořádek citace z odborného zdroje :

Chudáci ti amíci na Marhallových ostrovech. Ti asi musí mít uvařený mozek, radar totiž je nasměrován přes jejich domy a školy ve vzdálenosti ca 500m.

Ráčej si počíst a přestat se chytat kravin:

http://www.radarbrdy.cz/media/System_protiraketove_obrany_USA.pdf

mirek 4.5.2007 17:18

Re: Pro pořádek citace z odborného zdroje :

Impulsní radar je přece zbraň, která není na Marschalových ostrovech. To není zaměřovací zařízení pro sledování letícího cíle, který bude v Brdech. Komunisté pokračují v celoživotní praxi, kdy jejich politickým prostředkem byla lež. V celém východním bloku se lhalo občanům, jak to ve skutečnosti vypadá se zbraňovými systémy, jejich rozmisťováním a škodlivostí případných zplodin po nějaké havárii.  A "mister Putin" si vzpomněl na svá školení z mládí v KGB.....

Kolemjdoucí 4.5.2007 14:36

Smutné předstvení

Vážený pane Neffe. Asi jsem neměl tento článek číst. Dříve jsem si Vás vážil, ale tohle jsem od Vás opravdu nečekal. To je opravdu hodně smutné... RvRvRv

Václav 4.5.2007 14:54

Re: Smutné předstvení

Taky patříte mezi ty, které pohled na pravdu bolí? Ten článek pana Bartoška byl je totiž skutečně slátanina, kde jsou dobře snad jen předložky a spojky, jinak tam po faktické stránce nesedí skoro nic. Je to blbost na blbost. Za něco takového by se nemusel stydět ani pan Goebels.

Kolemjdoucí 4.5.2007 15:39

Re: Re: Smutné předstvení

Pohled na pravdu mne nebolí. Problém je tu pravdu v té záplavě dezinformací a lží vůbec najít. Souhlasím s Vámi, že za některé výroky by se nemusel ani Goebbels stydět.

STK 16.7.2007 17:43

Re: Smutné předstvení

Milý pane "Kolemjdoucí" pokračujte v chůzi. Ani se nezastavujte...:-)

pulec 4.5.2007 14:04

zničení elektroniky v domácnosti - argument proti radaru ?

cca před dvěma roky došlo v městečku Jiřetín pod Jedlovou ke zničení elektronických přístrojů v některých domácnostech. Důvodem bylo zvýšené napětí v síti způsobené poruchou. Distributor elektřiny poškozené přístroje zaplatil a jelo se dál.

Nikdo nevykřikoval, že se má elektřina zakázat, možná se do parlamentu tato zpráva nedostala :-)

darny@centrum.cz 4.5.2007 13:34

Divím se Vám pane Neffe

Vážený pane Neffe, přečetl jsem si vaš článek o radarech a musím konstatovat, že jsem si Vás jsko spisovatele velmi vážil. NIcméně, Vaše názory na světové dění, politiku - obzvlášť Vaše vyjádření v tom smyslu, že USA jsou garantem světové demokracie mi připadá velice dementní. Já osobně si pohrávám s myšlenkou podat žalobu na hamburgrožrouta Bushe a Blaira za podněcování k rasové a náboženské nesnášenlivosti a podporování válečných konfliktů, vyvolávání válek, převratů a podporování politických režimů, které půjdou na ruku lobistickým zájmům těchto států, resp. finančních skupin. Rád bych je viděl před soudem, jako válečné zločince. Co mi povíte na to, že hledali zbraně hromadného ničení Saddáma Huseina bombardováním a ve finále po zbraních ani památka. Co povíte k tomu, že dnešní Palestinci jsou skoro hosté ve své vlastní zemi a tzv. Izraelité-nomádi co putovali po celém světě, tak se Palestince snaží vyhnat ze země a USA - garant světové demokracie Izrael v tomto podporuje.Nepodporoval by, kdyby finanční skupiny neměly své zájmy v tomto místě. Co mi povíte k tomu, že před pár lety přišel do ČR otevřený dopis, ve kterém nás USA vyzývaly, abychom udělali něco s diskriminací Rómské menšiny. Nějak tito lidé zapoměli, že "američané" jsou stále hosty na území amerických indiánů, kterých jen tak mimochodem 85% vyvraždili a zbytek nahnali do rezervací jako dobytek. To je ta Americká demokracie? Nebo válka ve Vietnamu, Koreji a všude tam kam Amík strčí nos, kde chce mít své finanční zájmy. Před rokem 1990 to bylo Rusko, komu naše vládní garnitura lezla do zadku a dnes je to USA. Tomu se říká rektální hoprolezectví. Nechápu vůbec stupidní demagogii zdůvodnění, že pokud umístíme radarovou základnu na území ČR tak nám možná USA odpustí víza. Mám pro Ami jeden vzkaz: Strčte si radary a svoje víza do pr...., já jsem mírumilovný čech z čech (všimněte si, že ne z Česka, ale z Čech) a nestojím o žádné zbraně na území čech, ani po podělané radary.

regan 4.5.2007 13:45

Re: Divím se Vám pane Neffe

Co vy jste asi zač: rudej, nebo sosan? Nejspíš rudej sosan, co všemu rozumí a spasí celej svět, když pomotá dohromady Koreu, indiány, Huseina,Blaira,Rómy . ... No nedivím se, že jste se z toho zbláznil.

EAN 4.5.2007 14:03

Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

Já myslím, že Darny nic nepomotal. Jen dává do souvislostí věci a události, analyzuje je a vytváří tak komplexní obraz. Což je vám zřejmě cizí, protože místo protiargumentů používáte pouze nadávky. A bohužel je pravda, že neustále lezeme někomu do pr...., místo abychom si konečně uvědomili, kde leží naše země, jaký má strategický význam, a vytěžili z toho co se dá. Aby nás konečně svět začal brát vážně, protože mu předvedeme něco jiného než poníženecké přisluhování "kam vítr tam plášť".

Historik 4.5.2007 15:35

Teda, takováto "komplexní analýza" musí být opravdu nad chápání logicky

uvažujícího člověka.

Ovšem pro takového psychiatra je to jasné, autor říká namám rád Židy a Američany a potrřebuji si to nějak zdůvodnit.

kenval 4.5.2007 15:37

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

Je to tak,souhlasím.Jen ti co nemohou najít argumenty proti(možná je ani nehledají,jen se potřebují uvolnit,někomu vynadat,a je to jedno,jestli je pravý nebo levý),začínají škatulkovat a hlavně urážet.Pokud člověk řekne názor,to přece není nic trestného,jen to tak ten člověk cítí.Ale urážet,to ne.

darny 4.5.2007 15:53

Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

1) Asi jste chtěl napsat socan a ne sosan, že?  2) Nejsem ani nalevo a ani napravo. Jsem pouze obyčejný čech, který chce, aby jsme si uvědomili, že máme také svou hrdost a tudíž nemáme zapotřebí kupčení s Ami. Bezvízový styk výměnou za radary. Dále chci normální život v míru a nepotřebuji hysterii typu rakety a radary. Polský představitel vlády to řekl jasně, proč by lidé měli chtít rakety, když nejsou s těmito zeměmi ve válečném stavu a žádném jiném konfliktu. Ten kdo vytváří konflikty jsou převážně Ami. Jejich agresivní politika, pomoc při převratech, podporování finančních skupin a hlavně vývoj a vývoz zbraní. Pokud vám to není jasné, tak zbrojařský průmysl je jedním z nejvýdělečnějších. Dával jsem jen do souvislosti namátkou americkou politiku za ta léta co pamatuji. Pan Neff by si uvědomit, že umisťováním radarů to jen začíná. Kde to skončí, nikdo neví. On se vždy bude hledat další argument pro to či ono a zdůvodňovat proč po radarech je potřeba ještě takový či onaký další zbraňový systém. Je to stejné, jako před rokem 1990. Tehdy to byla Varšavská smlouva, dnes je to NATO. My jsme Češi a MUSÍME  si uvědomit, kam patříme, že máme nějakou hrdost a že můžeme něco dokázat. To ovšem předpokládá mít v politice lidi, kteří se nedají ovlivnit lobistickými skupinami a kteří budou skutečně dělat to, co nám voličům naslibovali, než se dostali na své teplé a velice dobře placené posty. Dnešní politika je jen o korytářství, kontaktech do budoucna, braní úplatků a pod. Náš dnešní politik má hroší kůži. Po zvolení ho nezajímá názor voliče o dodržení volebního programu nemluvě. Ale to jsem odbočil. Jsme Češi, tak toho využijme a hlavně se podle toho chovejme. Nelezme nikomu do rekta a snažme se mít plitickou a morální kulturu.

Historik 4.5.2007 16:06

Daladier a Chamberlain také chtěli jen "normální život v míru" a žádali

to po nich také jejich voliči. Výsledkem jejich politiky byla válka, ve které zahynulo 60 miliónů lidí. Ono totiž na mír musí být dva, na válku stačí jeden. Mimochodem, víte třeba, že Alsasané, (i ti bojující původně ve francouzské armádě), museli po dobytí Francie Hitlerem narukovat do Wehrmachtu. A nikdo se jich neptal, zda s tím souhlasí. Na tento faktor apeacementu se velice často zapomíná. Za sebe bojovat třeba nechtěli, za cizí museli.

Si vis pacem, para bellum, jak říkali Římané.

Politická a morální kultura je u nás opravdu mizerná, ale to je o něčem úplně jiném.

H.K. 4.5.2007 16:36

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

 Vojáci USA museli zachraňovat Evropu před fašismem i před komunismem. Evropa nedokázala vyřešit ani problémy, kteríé vznikly rozpadem Jugoslavie. Píšete-

." My jsme Češi a MUSÍME  si uvědomit, kam patříme, že máme nějakou hrdost a že můžeme něco dokázat. . Jsme Češi, tak toho využijme a hlavně se podle toho chovejme. Nelezme nikomu do rekta a snažme se mít plitickou a morální kulturu."

Rád bych se Vás zeptal, kde my Češi patříme a co buideme dokazovat? Já jsem nikomu nikdy nikde nelezl, tak mluvte jenom  za sebe. Já nechci být černý pasažer a jsem rád, že  se může Česká republika podílet na obraně proti jakékoli agresi. Taky by jste byl rád v bepečí. Ale kdyby Vám to tak někdo zajistil a platil:

berfbf 4.5.2007 17:20

Re: Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

ty problémy v Jugoslávii vznikly díky tamní politice USA, které vsadily, jako u hodněkrát předtím, na muslimskou kartu.

H.K. 4.5.2007 17:31

Re: Re: Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

Problémy v Jugoslávii vznikly tím, že Německo uznalo Chorvatsko a nebyl vyřešen osud menšiny Srbů na území dnešního Chorvatska. Potom to pokračovalo . Pokud by USA vojensky nezasáhly, tak se tam podřezávají dodnes.

Pametnik starejch dob 4.5.2007 20:44

A moc dobře si pamatuji, že Václav Klaus, jako předseda vlády

nechtěl tehdy samostatnost Chorvatska právě z těchto důvodů uznat - mluvil o tom v televizi.

A mám silné podezření, že to uznání samostatnosti Chorvatska byla ze strany Němců odměna pro bratry ve zbrani z doby WW2.

Američané se tím začali zbývat až v době, kdy se válčilo v Bosně, to bylo po Chorvatsku.

H.K. 4.5.2007 21:24

Re: A moc dobře si pamatuji, že Václav Klaus, jako předseda vlády

R^

regan 4.5.2007 18:49

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Neffe

chtěl jsem napsat sosan.