29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 4.5.2007 21:37

Re: Re: Re: Re: Rozhovor prez Atlantik

Nikolivěk pane, žádný bolševík nebo komunista, i když ti řvou nejvíce,

jen blb.

Hledajíci 4.5.2007 19:32

Obchod s vojenským materiálem 1

V Der Spiegel Nr.18/30.4.07 je otištěn článek „Treffpunkt Mozart“ pojednávajíci o setkáních irámských zástupců se zástupci evropských firem. Přes přisné embargo se Irán pokouši získat od evropských firem válečný materiál a atomovou techniku. 8-krát týdně startuje letadlo Iran Air z německých letišť do Teheránu. Pasažéři jsou přisně kontrolováni. Zboží, které tato letadla převáží, ale ne. A to z technických důvodů, bedny otevřené a kontrolované celníky na letištích nelze většinou opět dopravit do nákladových prostorů bez zpožďění letadel, a to znamená problémy v dopravě.

Momentálně probíhá před Zemským Soudem ve Frankfurtu proces proti iránskému zástupci Yousef P., obchodníku ze Saarbrücken, a franfurtskému podnikateli. Dle šetření celních orgánů probíhalo jejich setkání ve frankfurtském 3-hvězdičkovém hotelu „Mozart“. Od roku 2005 byly odsposlouchávali vyšetřovatelé Soko-Bethoven (zváštní kriminální komise) hovory těchto lidí, a tak získali obraz o těchto setkáních.

Dle vyšetřovatelů Státního Návladního v Düsseldorf a Potsdam probíhala tato jednání i v jiných částech Německa. Jeden z iránských zástupců, Ali Mobarak, nakoupil přes britského prostředníka high-tech součástky pro bezpilotní špionážní letadla (Drohnen – Trubci), která měla být použita Hisbollah. Ali Mobarek přes české prostředníky dojednal ve Vodochodech prodej 30 bitevních letadel L-30 pro iránské vojenské letectvo. Aby to nikoho netrklo, tak tato letadla měly být oficielně prodána do Taškentu.

ps 4.5.2007 19:58

Re: Obchod s vojenským materiálem 1

To jsem netušil, že se ve Vodochodech vyrábí letadlo s označením L-30. Mohl bys dodat nějaký bližší popis onoho letadla, případně fotky?;-)

Hledajíci 4.5.2007 19:31

Obchod s vojenským materiálem 2

Takže se vesele prodává válečný materiál na všechny strany, a to nejenom v Evropě, ale i v USA,  neboť OBCHOD JE OBCHOD a PENÍZE NESMRDÍ.  Nejprve se prodá Iránu všemožný materiál, aby mohl dokončit svůj raketový a atomový program, a potom se prodá do Evropy USA raketová základna na obranu proti iránským raketám. A tuto základnu vláda ČR vehementně prosazuje a obhajuje. Nádherá, že ano?

V knize Karla Čapka „Válka s Mloky“ a kapitole „Pan Povondra to bere na sebe“ prohlásí pan Povondra starší, že to všechno zavinil on tím, že pustil Kapitána Van Tocha k panu Bondymu. Jeho syn František mu na to odpoví „Nesmysl. To si ani neberte do hlavy, tati. To udělali všichni lidé. To udělaly státy, to udělal kapitál – Všichni chtěli mít z těch Mloků co nejvíce. Všichni na nich chtěli vydělat. My jsme jim taky posílali zbraně a kde co – My všichni za můžeme“  

 

Psí vrah Čumil 4.5.2007 19:20

Hm, tak nám pana premiéra v Borovně vypískali, a to se kamarila tolik snažila:

Radar vysílá mikrovlnné záření, které pouze prohřeje tkáň. Vyvracím spekulace o rakovinovém účinku a záření," řekl zástupce armády.

Podle Josefa Loukoty, starosty Borovna s 92 obyvateli, panuje mezi místními shoda, že je už dávno rozhodnuto a vše je jen mediální divadlo. "Shodli jsme se, že radar nechceme. Nebudeme ale podnikat žádné ankety ani referenda, nemá to cenu," řekl Loukota. "Dříve jsme měli 600 metrů od baráků jadernou základnu. Mířily na nás americké rakety, teď na nás začnou mířit Rusové," dodal.

Ten Týden, to je ale bulvár...

Sekac 4.5.2007 20:13

Re: Hm, tak nám pana premiéra v Borovně vypískali, a to se kamarila tolik snažila:

Prohrati guli mikrovlnkami mohlo Mirka usetrit problemu na stara kolena ...

Jiří K. 4.5.2007 18:37

Radar - dnes hned 2 špatné zprávy pro zastánce

1. Příslušný výbor amerického kongresu zablokoval jeho financování - dokonce jednohlasně.;-(;-(;-(

2. Návrh zákona o referendu k základně se sněmovně (zatím) nepodařilo zamítnout.;-(

3. ;-D

Starý J. 4.5.2007 18:57

Re: Radar - dnes hned 2 špatné zprávy pro zastánce

;-D;-D;-D Nedočetl jste do konce. Ke schválení by bylo třeba ústavní většinu (zákona o referendu). Tak psali dnes v tisku!;-(;-(;-( Zatím si hoši mohou cintat mašli, hlavně že nebudou mít čas, aby škodili!;-D;-D;-D

komantsch 4.5.2007 18:57

Re: Radar - dnes hned 2 špatné zprávy pro zastánce

Az budes brecet jako stara prodejna zena v ceskoruske gubernii, tak si ten prispevek znova pripomen!;-D

Magor Radek 4.5.2007 18:28

Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

takže obviňovat jej z antisionismu (marxistická forma antisemitismu) je možná mimo parketu. Ovšem jsou i Židé, kteří jsou antisemity, třeba Reinhard Heydrich, který trpěl za svoji židovskou babičku. Ani slavný Rakušák z Lince, Adolf Hitler, nebyl tak docela košer, byl totž parchant a dost se o tom mumlalo, že ten neznámý předek byl Žid.

Cizí armáda je třeba ruská, spřátelená armáda, kterou si pozveme sami, je třeba americká, francouzská nebo anglická. S německou bych ještě nějakou chvíli počkal, ale nevidím zde také velké problémy. Problémy bych měl třeba s armádou tureckou, egyptskou, syrskou nebo čínskou. Od těch bych stejně jako od Rusů nic dobrého nečekal.

komantsch 4.5.2007 18:33

Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Heydrich zadnou zidovskou babicku nemel je to pouze, jako jine podobne zkazky, fama.

Magor Radek 4.5.2007 18:40

Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

je mi líto, ale podívejte se na jeho nos, moc arijsky nevyhlíží! V zásadě lze stejně posoudit i Rakušáka A.H., ten připomíná dost Rudolfa Steinera, rumunského Žida a zakladatele antropofismu. Ta mystika a hra tajemných sil byla v obou případech v korelaci.

komantsch 4.5.2007 18:45

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Neni to antropofismus nybrz anthroposophie. Jinak si prectete moje odkazy.

Jan z Husince 4.5.2007 18:46

a co TGM: byl jeho otec podkoní anwebo byl levobočkem Žida?

Na syna panského podkoního měl, jako ńáš pan pilný, za každého režimu a situace pragmatický prezident KSČM, příliš úusilovnou snahu být vždy na špici.

komantsch 4.5.2007 18:49

Re: a co TGM: byl jeho otec podkoní anwebo byl levobočkem Žida?

Jste antisemita?

komantsch 4.5.2007 18:55

Re: a co TGM: byl jeho otec podkoní anwebo byl levobočkem Žida?

Pan president Prof. Dr. Masaryk, jehoz si velice vazim, nebyl ani Cech. Presto je to  dodnes nas nejlepsi president. Zalezi na jeho skutcich.

Doporucuji precist Hovory s TGM. Nejnovejsi vydani je z roku 1990.

komantsch 4.5.2007 18:43

Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Prominte zapomnel jsem pridat odkaz.

Magor Radek 4.5.2007 18:59

Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

oba předkové A.H., Hiebler a Húttler, mají snad něco společného s rodinou Hieblerovou z Polné u Jihlavy, která byla židovská. Pokřtěných Židů bylo už kolem 1900 nespočet, sám znám jednoho profesora Suesmanna, který byl ze Slezska, jeho rodiče konvertovali k evangelíkům a on byl jako mladík nasazen jako pomocník u Flaku, místo aby byl poslán do koncentráku. V Čechách by to štěstí neměl, sudeťáci by ho práskli.

komantsch 4.5.2007 19:01

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

I to je pouze fama. (To o Hitlerovi. Zbytek nevim.)

komantsch 4.5.2007 19:03

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Odkaz (Hitleruv rodokmen).

Magor Radek 4.5.2007 19:08

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

ty odkazy jsou samozřejmě zajímavé, mám v knihovně ale celou řadu knih v němčině o A.H. a výsledek je stejný, určitého nevíme nic, všichni postižení, Reinhard Heydrich i Adolf Hitler po sobě zametali stopy jako lišky.

Právě proto ale můžeme předpokládat, že měli co skrývat, jestli židovské předky, nebo incest, nebo jiné věci, které by vadily. Totéž lze ale sledovat i u našich politiků, kteří neustále pracují na zkrášlování svých životopisů a kvalifikace.

komantsch 4.5.2007 19:13

Re: Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Treba Vaclav Klaus (Pruzinskij).

komantsch 4.5.2007 19:12

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Odkaz.

Magor Radek 4.5.2007 19:25

Re: Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

děkuji, pro mně zcela nové. Ta Polná u Jihlavy, kterou znám, pocházím z Jihlavy, je samozřejmě jenom jeden možný bod, těch Polných je více a logicky se zdá Waldviertel to místo, kde je třeba hledat. Osobně mám však co dělat se svými předky, s těmi cizími se zabývám spíše v souvislosti s dějinami vlastního kraje.

CD 4.5.2007 19:29

Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Pane Magore, i kdyz byl Hitler veliky parchant - parchantem nebyl. Jeho otec byl  ourada u celniku a to byl opravdu parchant. Jeho matka (Adovo babicka) slouzila kdesi na statku pobliz ceskych hranic, predtim slouzila nekde ve Vidni, ale neni jasne, zda si vyslouzila maleho parchanta ve Vidni a nebo az na statku. Po par letech se provdala za kociho Hitlera a ten toho parchanta adoptoval. Adovo matka, tedy manzelka  parchanta Hitlera byla bud prvni, nebo druha  parchantova sestrenice.

Mgr. Radek 4.5.2007 20:20

Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

souhlasím, ten problém měla jeho babička. Takhle to alespoň je v té německé literatuře. Autoři se shodují v tom, že Adova babička si to neštěstí dějin uhnala na statku někde blízko Budějic. Z toho pak ten Böhmischer Gefreiter.

komantsch 4.5.2007 22:17

Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

Opet se mylite. Von Rundstedt si spletl Hitlerovo rodiste Braunau am Inn s ceskym Broumovem, nemecky take Braunau. Odtud pochazi prezdivka Böhmischer Gefreiter.

Mgr. Milda, Dr.Sc. 5.5.2007 15:26

Re: Re: Re: Re: Kohlíček má podle jména židovské předky, stejně jako Kohák, Kohn atd.

děkuji, mýliti se je lidské, na rozdíl od nacionálního socialismu, který byl nelidský.

vyberove komise 4.5.2007 18:24

cenu

NEJBLBJESI AMERICAN bezkonkurencne vyhrava Jiri Janecek!

BLAHOPREJEME! ;-D

ZK 4.5.2007 18:19

Pochybena diskuse

V cele debate o radaru mi chybi tri veci:  1.  nejpreve rozhodnuti, jestli chceme mit na uzemi (opet) cizi armadu, ktera si tu bude delat co chce (kazda smlouva se porusi, duvody se vzdy najdou); 2.  Co ten radar bude delat? Rakety prileti uz zitra? Nebo bude osahavat Evropu vcetne Ruska, aby bylo videt na co nestaci druzice? 3. Je-li cely system tak vyznamny, tak se divim, ze nase armada se okamzite nenabidla k provozovani celeho zarizeni, ci poskytovani potrebnych informaci Pentagonu, kdyz jsme takovi kamaradi s nima. Nebo nejsme?