29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Thorax 4.5.2007 14:34

Re: Divím se Vám pane Neffe

A co povite "darny" na vyhnani keltu z tohoto uzemi slovany.Pisete neco o slusnosti a demagogii,ale sam jste vulgarni a demagog jak se vam to hodi.Slunce v dusi a mir s tebou,Slovane.

Historik 4.5.2007 15:56

Kde jste sebral ten nesmysl "o vyhnání Keltů Slovany"

Mezitím tady byli i Germáni a část Keltů zůstala, jak ukázaly nejnovější genetické výzkumy máme jistý podíl keltské krve.

Mluvit ovšem o čistokrevných Keltech, Germánech či Slovanech ve střední Evropě je v podstatě k smíchu.

regan 4.5.2007 19:01

Re: Kde jste sebral ten nesmysl "o vyhnání Keltů Slovany"

To hochu není nesmysl, ale pravda pravdpucí!

regan 4.5.2007 19:03

Re: Re: Kde jste sebral ten nesmysl "o vyhnání Keltů Slovany"

opravuji - pravdoucí!

Zastrčil 4.5.2007 15:14

Re: Divím se Vám pane Neffe

Jestli si má někdo něco někam strčit, tak hovado jako ty svoje plky.

Richard 4.5.2007 15:20

Re: Divím se Vám pane Darny

Darny neznáš historii a proto plácáš. palestinci jako národ neexistují. Stejně jako jejich umělý stát palestina. izrael po Holocaustu se vracel do země ze které byl vyhnán a rozptýlen ostatně nic mu nezbývalo evropa se jim pěkně odvěčila. Nebýt Ameriky vy pane chytrolíne tak tu ještě máme Sovětský svaz. V celé Koreji jsou Bolševici a na Kubě americké rakety. Všichni teroristé by evropu dávno rozcupovali. Ale připosranost evropanů /potažmo čechů / je známá.

kuk 4.5.2007 15:32

Re: Re: Divím se Vám pane Darny

mily riso,

mas nasrano v hlave, placas presne pravy opak .

kuk 4.5.2007 15:34

Re: Re: Divím se Vám pane Darny

inu pojistovak  vid, tupy a vlezly

darny 4.5.2007 16:11

Re: Re: Divím se Vám pane Darny

Vážený pane, podívejte se do historie, zjistíte, že "Lid Izraelský" byli bohužel jen lidé, kteří žili kočovným životem. Proto jsou po celém světě. Pokud mluvíte o Holocaustu, tak si uvědomte, že tím židé byli nuceni se stáhnout na nějaké území  a nejbezpečnější pro ně v období druhé světové války byla amerika. Tam mnozí přišli  s obrovskými majetky a odtud v roce 1947 podporovali vznik Izraele ať už finančně, či politickými tlaky. Palestinci mají snad trochu větší nárok na území, které obývají od nepaměti. Nicméně židé mi nevadí, jsem schopen žít vedle romů, číňanů, indiánů a dalších etnik. Pouze mi nikdo nesmí vnucovat své názory a náboženství, tak jako to v současné době dělá USA a potažmo naše vládnoucí garnitura s politikou rektálního horolezectví. Zdůvodnění - no přeci "Světový terorismus".>-

Harpyje 4.5.2007 17:13

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Darny

Jak jste přišel na to, že Židi byli výlučně kočovníci? Víte jak se jmenuje nejstarší doposud existující město na světě a kde leží? Asi ne. "...žili kočovným životem. Proto jsou po celém světě..." Takovým argumentem upírat Židům právo na Israel je opravdu síla. ;-D;-D;-D

kopretina 4.5.2007 17:34

Re: Re: Re: Územi Eretz Jisrael je izraelské území

Ne nemají. Největší národk na Svatou zemi mají jednoznačně Židé! Eretz Jisrael je spojena s izraelskými dějinami. Zde se zrodil hebrejský národ, hebrejská literatura, hebrejská kultura. Žádná "Palestina" nikdy neexistovala, řekněte mi prosím nějakého palestinského krále, či jejího zakladatele. To nemůžete. Za to izraelské krále máte popsané v každí historické knížce! Království Izraelské, Judské existovalo, Palestina nikdy!!Navíc srovnáme-li Bibli a Korán- tak v Tanachu- neboli z křesťanského hlediska Starý zákon je Izrael, Sion, Jeruzalém, Judsko, Samaří zmíněn přes 700-krát, v Koránu ani jednou. Pro muslimy je Svatá země jen jako území, kam přišli, kdežto pro Izraelity (Židy) je to svatá posvátna Bohem zaslíbená půda. Navíc většina dnešních Palestinců jsou potomky Arabů, kteří přišli do Svaté země v průběhu 19. století z jižní Sýrie a Libanonu. Zatímco židovská přítomnost ve Svaté zemi/Eretz Jisrael je konstatní. Ke Svaté zemi se modlili i Židé v diaspoře, modlili se" Lashana haba´a byrushylaim " neboli "Příští rok v Jeruzalémě"! Navíc Židé dokázali zúrodnit neúrodnou poušť, malárické bažiny, zkrátka přinutili poušť kvést. Arabové ve Svaté zemi neměli nic. A ještě před vznikem Izraele Židé vlastnili 10% veškeré půdy, které koupili, místní Arabové 3%! Xbytek tvořila opuštěná půda či výsostný majetek britské koruny. Takže i z materiálního hlediska mají Židé mnohem větší nárok než Židé.

Za dále můžeme sledovat, jak se Arabové ve Svaté zemi ze dne na den stali "Palestinci". Jak můžou být "Palestinci", když žádná "Palestina" nikdy neexistovala? To je umělý výmysl po roce 1967, když se najednou Arabové začali označovat za "Palestince". Jinak se jednalo o obyvatele mandátního území, stejně jako Židé. A tese mě nevadí Židé, ale Izrael, je povrchní a hloupá. Jak by se nám Čechům líbilo, kdyby někdo cizí říkal, nám nevadí Češi, ale ČR- stát Čechů! Zcela jistě ne!

kopretina 4.5.2007 17:39

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Darny

A za další Lid Izraelský neboli AM JISRAEL narozdíl od palestinského národa existoval a existuje. To jen rasisté útočí na myšlenku židovské státnosti. Je třeba mít na paměti, že sionismus zrodil stát Izrael. Žádné jiné hnutí nešlo tak rychle k vítěství jako  sionismus. Theodor Herzel na sionistickém kongresu roku 1897 prohlásil "dnes jsem založil Židovský stát", který vznikne buď za 5 či 50 let. Skutečně za 50 let vznikl na základě hlasování OSN ze dne 29.11.1947 stát Izrael. Jelikož po spáchání shoa nepatří k dobrému jménu evokovat klasický rasistický antisemitismus, používají nepřátelé Židů tesi "antisionismus", jako krycí manévr pro klasický antisemitismus. Proto ten, kdo si říká přítel Židů, či ten, kdo má k Židům alespoň neutrální vztah nemůže být proti sionismu.

H.K. 4.5.2007 17:41

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Darny

Z kterých historických zdrojů čerpáte? Pokud to nejsou nějaké tajné materiály, tak bych to rád prostudoval. Jedná se o nové pohledy do základů lidských dějin.Díky.

kopretina 4.5.2007 17:43

Re: Re: Re: Re: Divím se Vám pane Darny

Pán možná čerpá ze zmiňovaného zvědavce.

kopretina 4.5.2007 17:41

Re: Re: Re: Divím se Vám pane Darny

A když už tedy, tak kočovným životem žijí Arabové, nikoliv Židé.!!

Mikro 4.5.2007 16:01

Re: k Palestincům

Když už se otíráš o "chudáky" Palestince, tak velmi zjednodušeně: po 2. sv. válce OSN vytvořilo 2 státy - Izrael a Palestinu. To všechny arabské země odmítly a začaly válku proti Izraeli, která trvá vlastně doteď. tak proč si Palestinci stěžujou, že nemají stát? A podívejte se, jaký stát za těch 60 vybudoval Izrael a jaké státy vybudovali Arabové. Znáte nějaký arabský (muslimský) stát který je demokratický, s prosperující ekonomikou, se svobodnýma volbama atd?

Historik 4.5.2007 16:10

Malé upřesněné k Palestincům

Tzv. mandátní území Palestina zahrnovalo před WW2 také celé dnešní Jordánsko. A samozřejmně, žádný palestinský národ neexistuje, jsou to Arabové. Termín "Palestinský národ" vymysleli Arabové až roku 1964 a používat se začal až po válce roku 1967.

No 4.5.2007 16:53

Re: Malé upřesněné k Palestincům

Historik by měl vědět, že to nebylo žádné tzv. ale Mandate for Palestine, že byl větší než Palestina a Transjordánsko dohromady, ale hlavně, že podle správních norem Společnosti národů měly být mandáty spravovány jako celky a meměly být děleny cf. případ Libanonu a jeho severní hranice.

regan 4.5.2007 13:18

Už je to tak,

radar bude. A že bolševici a sosani řvou? Bodejť by neřvali, soudruzi vzpomínají na staré pořádky!

makléř 4.5.2007 12:55

mikrovlná zbraň ?

Pane Neff váš článek je zajmavý, každý má právo na vlastní názor. Rád bych jen upozornil na pár nepřesností. Když byl izrael napaden rakety scad tak sice byly umístněny  rakety Patriot  které se odpalovali proti scadum, ale valný učinek to nemělo. Přesněji po válce se ukázalo že rakety Patriot  možná zničily asi jednu raketu ale to je vše. Patriot nejsou na to konstruovány, prostě to není v jejich možnostech. Jistě učinek měly psychologický na obyvatelstvo ale realita je jiná.

A co se tyká radaru který tady bude umístněn tak je opravdu schopen zničit elektroniku. Aspoň jeho konstrukce to umožňuje. Na vysvětlení  nové moderní  radary včetně toho typu se skládají zněkolika tisíc aktivníh prvku kde samotný jeden aktivní prvek je vysílač a příjmač zároveň. A tak je schopen tento typ radaru mimo jiné soustředit  všechny  aktivní prvky do jednoho bodu a působit jako mikrovlná zbraň která může odpálit elektroniku u letadel, raket,  ale také třeba u družice  a  co se stane když  přestane  fungovat  GPS družice nebo komunikační družice. Zdá se vám to jako fantazie? ne jen málo víte v oblasti zbraní to je vše, zkuste se zabývat tím co umí nový typ radaru. Ten to typ se už používá na letadlech jak amerických tak ruských. přeji hezký den

honzak 4.5.2007 13:11

Re: mikrovlná zbraň ?

pán je patrně opravdu finančník, že? "soustředit  všechny  aktivní prvky do jednoho bodu" uděláte jak??? Na vzdálenost stovek až tisíců kilometrů? Fázové řízení mnohaprvkové aktivní antény je realita, šíření elmg. vln druhá. Ten "bod" bude hodně veliký...

Vojenská elektronika byla průkopníkem EMC, MIL normy s epoužívají i v civilu. Takže opravdové zničení by se povedlo za velmi specifických podmínek a to  z vojenského hlesika na směšně malou vzdálenost.

zdeněk 4.5.2007 13:16

Re: Re: mikrovlná zbraň ?

Omyl, již dnes se testují vozidla a zbraně na odolnost proti "umělým" elektromagnetickým impulzům. Zajeďte do vyškova. Máte pravdu že s radarem to ale opravdu nesouvisí.

Roli hrají i otvory ve stínění dnes se generují ještě strmější impulzi které mají vyšší účinnost než NEMP a daleko rozsáhlejší spektrum.

zdeněk 4.5.2007 13:32

Re: Re: mikrovlná zbraň ?

http://www.etm.cz/index.php?art=125

Trochu o těchto zbraních

zdeněk 4.5.2007 13:13

Re: mikrovlná zbraň ?

nedávno jsem byl na exkurzi v jednom vojenském ústavu. Nejen že jsem se dozvěděl že v ruském divadle nepoužili čečenci žádný plyn ale elektromagnetický impuz(nesmělo se o tom mluvit) ale že to dnes již američené běžně používají. Například tím paralizují na dálku skupinu ozbrojenců. Generátor není až zas tak složitý tak se řeší jak to udělat aby jej nemohli zneužít teroristé. Je jen otázkou času kdy se to začne ve velkém používat.

Toto s radarem moc nesouvisí(jedná se o specifický impuz krátké délky který v postatě má stejné účinky jako jaderná bomba bez radiace) ale jasně to ukazuje že zbraně na tomoto principu budou v budoucnu možná použity na pacifikaci demonstrantů, ozbrojených skupin, nebo třeba i k bankovním loupežím.

Thorax 4.5.2007 14:46

Re: Re: mikrovlná zbraň ?

Clapce neplet te populare -vedecky casopis z vedeckymi poznatky.Trosku ses ve scifi budoucnosti.A never vsemu, co si kde prectes a vyslechnes.Nebo muj "bas-nizko-frekvencni modulator"zvany "SG 701" usmrti behem vteriny(ci skundy?)

zdeněk 4.5.2007 16:33

Re: Re: Re: mikrovlná zbraň ?

takovýmito zbraněmi se na VUT seriózně zabývají.  O tom že byli operačně nasazeny v iráku nemůže být ani řeč.

zloch 4.5.2007 13:20

Re: mikrovlná zbraň ?

Makléři, to jsi vyčetl ve Zvědavci? Že ty jsi strčil do mikrovlnky plechový kastrůlek s obědem? A hned byla zbraň, viď?  A cože umí ten nový typ radaru na amerických a ruských letadlech? ;-D

zloch 4.5.2007 13:22

Re: mikrovlná zbraň ?

komatsch 4.5.2007 14:01

Re: mikrovlná zbraň ?

Zato vy jste asi skutecny odbornik. Ty rakety se jmenuji v kodu Nato SCUD!

elektronicky konzument 4.5.2007 12:53

prosim vas pane Neff

vyvratte stejne plausibilne take famu, ze radary rusi dojem mozneho reseni protichudnych statnich zajmu pomoci diplomatickeho vyjednavani.  Je to opravdu zapotrebi, tahle fama jak vidno poskozuje fikalitu projektu.