29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aha 6.5.2007 21:39

Re: Re: Re: radar

1. sada této dokumentace (povětšinou formální úřední povahy) vypovídá o vedoucím postavení a podílnictví Prescotta Bushe v mnoha společnostech spojených s přímým investorem Adolfa Hitlera - Fritzem Thyssenem.

 

2. sada dokumentace pak vypovídá (najmě prostřednictvím archivovaných novinových článků a zpráv) zejména o zadržení majetku Union Banking Corporation Prescotta Bushe a jeho obvinění, že účetními knihami jeho banky procházely prostředky Holland-Trading Corporation, Seamless Steel Equipment Corporation či Silesian-American Company, jež z podnětu Bushe a Walkera byly ovládány Thyssenovými a Hitlerovými lidmi a společnostmi.3. sada dokumentace se pak týká válečných zločinů společnosti IG Farben, s nimiž byla jména Bush, Walker a Thyssen opět přímo spojena.

Seamless Steel Equipment Corporation či Silesian-American Company, jež z podnětu Bushe a Walkera byly ovládány Thyssenovými a Hitlerovými lidmi a společnostmi.3. sada dokumentace se pak týká válečných zločinů společnosti IG Farben, s nimiž byla jména Bush, Walker a Thyssen opět přímo spojena.

Kancelář Nuceného správce majetku pánů Bushe a Walkera současně vydala v roce 1942 zprávu, že od roku 1939 byly pozemky na nichž stály ocelářské továrny a doly, jež spravovali pánové Bush a Walker majetkem nacistické německé vlády a zjevně tedy byly prostředky pomoci nacistického válečného programu.

Aha 6.5.2007 21:40

Re: Re: Re: radar

Prescott Bush (šarmantní muž silného zpěvného hlasu) byl nakonec zakladatelem mocné dynastie Bushů a ač sám jen o vlásek unikl kandidatuře na úřad samotného presidenta USA, jeho syn George a vnuk George Walker jeho sny o ovládání Ameriky nakonec splnili.

Je pikanterií, že již sám Prescott Bush (stejně jako jeho syn a vnuk) byl absolventem prestižní University v Yale a členem tajného studentského sdružení s názvem Skull and Bones (Lebka a Hnáty) jejichž znakem již tehdy byla lebka se skříženými hnáty v podobě, v jaké se až dlouho (několik desetiletí) poté objevovala na klopách a čepicích důstojníků Gestapa a SS!

Zde si dovolím malou odbočku: Snad nepřekvapí, že nejaktivnější současní čeští demagogové Tomáš Čáslavka, Daniel Truxa a Václav Voseček jsou členy vedení podivných sdružení s názvy: Mladí federalisté, Mladí liberálové a Mladí konzervativci, jejichž program vykazuje podivuhodné nesrovnalosti v oficiálních proklamaturách "demokracie" a v jednotlivostech pak svými vyjádřeními demokracii jako takovou přímo popírají! - Jak se snoubí Čáslavkův podpis pod "Petici pro přijetí Evropské ústavy" s jeho snahami přesvědčit českou veřejnost, že rozbití EU vlivem USA je v jejím zájmu je nasnadě. Ta podobnost s tajnými spolky v Yale je až zarážející...

---------------------------------------

Zdroj: http://www.guardian.co.uk/usa/story/0,12271,1312540,00.html

Aha 6.5.2007 21:42

Re: Re: Re: Re: radar

Toť zhruba vše, za co bychom měli být vděčni USA v případě 2. světové války...

diM-M 7.5.2007 17:48

Re: radar

Celá diskuse je příkladem toho, jak se problém rozplizne, neumí-li se správně položit otázka. Na špatnou otázku totiž nelze dostat správnou odpověď. Otázka totiž nezní:  je radar užitečný nebo ne, škodí nebo ne, vypadá na kopci dobře nebo ne, radar ano či ne. Ona prvotně odmítnutá zní: jednat či nejednat. Moje odpověď je jednoznačná - zatím nejednat. Je to totiž otázka vlastní důstojnosti, proti velmocenské aroganci, chtít umísťovat bezpečnostní systém USA do země, jejíž občany dosud považují vlivné kruhy USA za bezpečnostní riziko své země. Je možno rovnoprávně jednat teprve tehdy, až se osvědčí bezvízový styk s USA, rovnoprávný pro naše občany tak, jako pro jejich občany. Do té doby nechť se senátoři drží za nos, neboť to smrdí.

doubt 13.5.2007 9:34

Re: radar

Milý pane,

zkuste se podívat na tyto stránky

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jana-hybaskova.php?itemid=491#nucleus_cf

Tam pan AHA, bývalý STBák a doposud zavilý komunista také přispíval. Děkuji

Aha 5.5.2007 20:16

Nesdílím žádne antisionistické nálady ani Zvědavce

A ještě poznámečka na úplný závěr:

Nesdílím žádne antisionistické nálady ani Zvědavce, ani jejich návštěvníků (mnohdy jim velice ostře oponuji), ani Vladimíra Stwory. Obávám se však, že oponenti dnešních protimilitantně naladěných občanů ČR si neuvědomují, že odporem proti okupaci části území a suverenity ČR se nestaví občané ČR do role "antiamerikanistů", ale do jasné a nezaměnitelné role "antineokonzervatistů"!

A to bych řek, že je hodně podstatný rozdíl...

Mikin 6.5.2007 3:52

Re: Nesdílím žádne antisionistické nálady ani Zvědavce

Pod jmenem Aha se ve skutecnosti skryva jeden ze Stworovych nejodpornejsich antisemitu a propagatoru rasove nenavisti, komunista "Hugof".

Aha 6.5.2007 15:32

Re: Re: Nesdílím žádne antisionistické nálady ani Zvědavce

LOL! :o)) To jsem to dopracoval! - Postněte mi odkaz na libovolný antisemitský, prokomunistický či rasověnenávistný výrok Aha nebo Hugof! :o))))

Ostatně nick Hugof mám na serveru Zvědavce jen několik týdnů a jen proto, abych mohl náckům efektivně oponovat v rubrikách "ve zkratce"... ;o)

Ale vaše rétorika mi připomíná jednoho, co o všech, kdož nesouhlasí s mocenskou přítomností USA v ČR, ortodoxně označuje jako bolševiky, agenty KGB a demagogy...

Tedy poněkud demagogickým slovníkem. ;o)

Igor 7.5.2007 12:02

Re: Re: Nesdílím žádne antisionistické nálady ani Zvědavce

Pod menom Miki sa schovava jeden z fasisticko-konzeravtivnych vojnovych stvacov.

Budeme i nadalej sytazit, kto dokaze napisat vacsiu blbost, ked nam dojdu argyumenty? Nejak mi to pripomyna praktiky ludi typu Berezovskij.

Aha 5.5.2007 19:25

Ondřeji Neffe, proč je Zvědavec nahnědlý a naše vláda ne?

Pak, nechť mi pan Ondřej Neff, prosím, sdělí, který argument z uvedených, má té "nahnědlé" chátře ze Zvedavce bránit v jejich potenciálním antiamerikanismu?

A jen tak otázka na úplný závěr: Do jaké míry pana Ondřeje Neffa štve, že mu hollywoodští bardi ukradli jeho vlastní synopsis k remakeu velkofilmu "Válka Světů" s Tomem Cruisem v titulní roli? Díval jsem se pečlivě do seznamů autorů a spolupracovníků, ale jeho jméno tam není!!! Přesto, že jeho námět je natolik nezaměnitelný, že jej jen stěží mohli vymyslet losangelešští scénáristé nezávisle na jeho povídce... ;o)

doubt 13.5.2007 9:41

Re: Ondřeji Neffe, proč je Zvědavec nahnědlý a naše vláda ne?

Pane AHA, vy mi zkuste odpovědět na mé otázky!

Aha 5.5.2007 19:24

Ondřeji Neffe, proč je Zvědavec nahnědlý a naše vláda ne?

A mohl by mi pan Ondřej Neff sdělit, čím se provinili dva 16 letí kluci, Kevin Ives a Don Henry, když je nechal George Walker Bush v roce 1987 "odpravit", protože se stali nechtěnými svědky překládky drog v arkansaské Meně, které pašoval pravděpodobně pro Georgea Walkera Bushe (protože jeho zbrusu nové tajné telefonní číslo přímo na stůl Guvernéra Texasu měl ve svém notesu nalezeném u něj i po jeho následné vraždě v rámci "zahlazování stop") bývalý agent CIA Barry Seal a z prodeje těchto drog pak George Herbert Bush financoval a nákupem sovětské výzbroje ve Varšavě vyzbrojoval v rámci CIA nejen bojovníky dnešní Al Kajdá, ale i někdejší hondurasské a nikaragujské Contras? A je to náhoda, že prokurátorka, která opětovně případ obou zavražděných pubescentů v roce 1993 otevřela v souvislosti s vraždou Barryho Seala byla následovně nejen sesazena (zásahem Georgea Herberta Bushe) z funkce státního zastupitelství, ale postupně jí byla zkázána veškerá právnická činnost a šerif, který jí pomáhal vést vyšetřování případu byl obětí útoku dopisu se spórami Sněti Slezinné, jako mnoho údajných "obětí terorismu" v USA po roce 2001?

Aha 5.5.2007 19:23

Ondřeji Neffe, proč je Zvědavec nahnědlý a naše vláda ne?

A mohl by mi osvětlit pan Ondřej Neff, jak to myslel William Casey (někdejší ředitel CIA pro Střední a Blízký východ), když na začátku 80. let na kameru provolával: "Let´s go, friends! I wanna see Russian blood!" a přitom objímal kolem ramen dnešní bojovníky Al Kajdá v době, kdy je pod přímým velením Georgea Herberta Bushe (tehdejšího generálního presidenta CIA) cvičil s pomocí Pákistánské tajné služby a MI6 nejen v Afgánistánu, Pákistánu a Sudské Arábii, ale i přímo na rozlehlých skotských pláních?

A mohl by mi pan Ondřej Neff vysvětlit, proč bylo nutné odstranit zhovadilý režim Talibánu sanací bezmála 20.000 civilistů, když ještě v roce 1993 byl tentýž despotický režim dotován přímými platbami 4 miliardy dolarů ročně ze státního rozpočtu USA?

Aha 5.5.2007 19:22

Ondřeji Neffe, proč je Zvědavec nahnědlý a naše vláda ne?

A mohl by mi pan Ondřej Neff vysvětlit, proč je v USA (když je to tak pokroková země) 3 miliony vězňů, čímž se USA řadí na samu špici kriminality ve Světě?

A mohl by mi pan Ondřej Neff vysvětlit, proč je v zájmu organizací, jako je RNA nebo Carlyle Group Georgea Herberta Bushe, aby od roku 2002 dodnes stoupla bilance obětí střelby v USA 3x z původních 11.000 na bezmála 33.000?

A mohl by mi pan Ondřej Neff osvětlit historickou skutečnost, podle níž Prescott Bush (děd současného presidenta USA) a Herbert Walker (praděd současného presidenta USA), financovali prostřednictvím své banky Union Banking Corporation a společností Consolidated Silesian Steel Corporation či Upper Silesian Coal and Steel Company, financovali, přímo vyzbrojovali, dodávali technologie a spravovali doly, hutě a průmyslové komplexy na území USA pro režim Adolfa Hitlera a NSDAP a tím se přímo podíleli nejen na rozpoutání 2. světové války, kam se zbrojařské koncerny USA vrátily 2 roky před jejím ukončením, prakticky jen vybrat výsledky investice amerických korporací do německého vojenského výzkumu tajných zbraní a zbraní hromadného ničení, vydávajíce to později Svět, jako osvobození Evropy od nacistické nadvlády americkou armádou, ale dokonce se přímo podíleli prostřednictvím Consolidated Silesian Steel Corporation umístěné v blízkosti polského města Oswiecim, v jedné polské oblasti bohaté na suroviny, kde založil Hitler nechvalně známy Konzentrazionlager Auschwitz a podobně i podporou, přímými investicemi a propíráním finančních prostředků AG Farben, jež na otrocké práci židovských, slovanských i německých vězňů dalších koncentračních táborů získávali další nemalé zisky?

Aha 5.5.2007 19:21

Ondřeji Neffe, proč je Zvědavec nahnědlý a naše vláda ne?

A mohl by mi vysvětlit pan Ondřej Neff, proč v zájmu Evropy musíme Evropu dokonale rozvracet, ač jsme se ještě nedávno kasali, že chceme být součástí sjednocené Evropy, neb tam patříme?

A mohl by mi pan Ondřej Neff vysvětlit, proč je v zájmu světové bezpečnosti, abychom se stali pachateli těch nejodpornějších zvěrstev, jaké se dnes dějí po celém Světě pod taktovkou neokonzervativní vlády v USA?

A mohl by mi pan Ondřej Neff vysvětlit, proč odpůrcům vojenské přítomnosti USA v ČR fandí lidé, kteří žijí v jiných (cca 700) Pentagonem okupovaných místech po Planetě?

A mohl by mi pan Ondřej Neff sdělit, jak je možné, že odporem proti současné fašistické vládě v USA jsou nesouhlasící "antiamericky orientovaní", když vyjadřují názor dnes již většiny občanů USA? Že by v USA žili samí antiamericky orientovaní občané?

A mohl by pan Ondřej Neff také sdělit, do jaké míry je dnes Ústava USA demokratická, když je doplněna o ústavní zákony Patriot Act, Patriot Act 2 a Criminal Commission Act, dovolující americkým mocenským složkám unášet, mušit a vraždit kohokoliv na této Planetě, pokud to zpětně vykáže jako "činnost v národním zájmu USA", dovolujícím odposlouchávat a sledovat každého, kdo vyjádří jen letmý nesouhlas s kroky současné vlády v USA, provádět domovní prohlídky bez nutnosti soudního příkazu prokurátora a bez vědomí majitelů bytů, provozování koncentračních táborů na území USA a věznění dnes již desítek tisíc američanů v těchto koncentračních táborech Halliburton a DynCorp bez soudu a možnosti se hájit prostřednictvím amerického zákonodárství?

Aha 5.5.2007 19:21

Ondřeji Neffe, proč je Zvědavec nahnědlý a naše vláda ne?

Mohl by mi odpovědět pan Ondřej Neff (jehož jsem si kdysi - kdysi! - velice vážil, jako velmi moudrého pána, do jaké míry je "namodralý" výrok páně Topolánka: "Nach kommt der Tag?"

Mohl by mi vysvětlit pan Ondřej Neff, proč obvyklá argumentace zastánců okupace ČR Spojenými státy má takovýto tvar:

"Zbláznil se někdo jiný - ne Havel. Podívejte se na mapu, podívejte se, kde žijete a kam patříte, přečtěte si historii. Přemýšlejte, jak chcete žít. Pokud chcete ručník na hlavu, klanět se Mohamedovi a vrátit se do středověku, tak buďte proti radaru. Soudný člověk bude uzavírat spojenectví s lidmi a státy hájícími stejné hodnoty, hájícími civilizaci v našem pojetí. A to i za cenu obětí (je to hrozná oběť, postavit v lese barák s radarem a několika americkými vojáky). Hloupý ten, kdo se nepřipraví na obranu, když vidí nebezpečí. Nestačí Vám postupné dobývání Evropy dělohami muslimských žen? Jakým právem se dožaduje muslimská přistěhovalecká menšina v Evropě aby se Evropa podřizovala jejich zvyklostem."?

kocman 5.5.2007 12:04

zbytečné řeči kolem...

Mám dojem ,že zatím nikdo z propagátorů nutnosti přítomnosti amerického radaru v Čechách neodůvodnil věrohodně , proč ho tu Američané (protože to není a nebude náš radar ) musí mít . Mám už dost těch povídaček o boji proti terorismu pomocí takových kolosů jako tento radar . Není mou povinností odůvodňovat , proč ho tu nechci, protože jsem nepřišel s danou věcí jako první , ale požaduji naprosto jasné a jak říkám důvěryhodné odůvodnění americké zádosti . Potom se rozhodnu a své rozhodnutí zdůvodním . V takovémto případě nechci , aby to za mne dělal Topolánek ,  Paroubek , Klaus či Schwarzenberg . Ten radar tu totiž jinak zůstane do té doby , dokud to Američané budou chtít a když už ho nebudou potřebovat , zůstanou tam jeho zbytky navěky , protože kdo by se s jeho odklízením páral !!!  A kde budou naši přátelé Bush s kamarády , kteří měli tu skromnou žádost a naši politici , kteří jim to dovolili ? Oni budou ti, kteří za nic nemohli , vždyť jsme si je zvolili !!!  Ano , zvolili . Ale ne proto , aby nás zneužívali v záležitostech , ke kterým nemají od nás poslání .

Cato 5.5.2007 17:35

Re: zbytečné řeči kolem...

Jen houšť a větší kapky......R^R^R^

Calypsol 6.5.2007 14:13

Re: zbytečné řeči kolem...

obavam se ,ze pan Neff nevysvetli nic. On totiz jen, chudacek, zpiva pro ty, kteri ho plati. Jen strach o vlastni koryta a nadite pupky muze vest lidi k tomu, ze zacnou lhat sami sobe, ze se zacnou chovat jako bezcitne bestie.

Mistr Jan Hus 5.5.2007 8:05

Pane Neffe, chápu, že USA je Váš vzor !!!

Můj ne, alespoň ne v otázkách zahraniční politiky. Za vše může USA (Vaše věta z článku), v otázkách zahraniční politiky, jistě sedí. Ví to každý na západ (a nejem směrem tam) od nás. Tak koho nebo co proboha požřád obhajujete?

Ludva 5.5.2007 12:00

Re: Pane Neffe, chápu, že USA je Váš vzor !!!

Zajímavé že v amerických filmech typu Startrek se často operuje se zásadou nevměšovat se, neovlivňovat jiné kultury. Přitom praxe jejich vlády je zcela opačná. Vměšují se a vnucují po celém světě. Co když těm lidem vyhovuje jejich kultura a nestojí o americkou ? To je tak těžké pochopit ? K čemu vede vměšování USA do cizích států vidíme třeba na případu radar. Vyvolají nepřátelství vůči své politice a pak jsou všichni, kdo chtějí mít klid a pokoj označeni za teroristy a musí se proti nim stavět základny v dalších státech, které jsou do toho zataženi jak slepý k houslím. Česká republika v zásadě nemá žádné nepřátelé, teď jich bude mít tolik co USA.

Cato 5.5.2007 17:41

Re: Re: Pane Neffe, chápu, že USA je Váš vzor !!!

Americká zahraniční politika je něco jako známý seriál dr.Quinová, co se taky musela do všeho namíchat (stejně si myslím, že v reálném životě ji musel už dávno někdo zahlušit). Stejný obraz americké politiky je nám vnucován horem dolem, v novinách, televizi, rádiu, že mám strach otevřít ledničku. Dělají z nás blby a ještě tvrdí, že to je pro naše dobro!

Nevím jestli je to celé naivní důvěřivost autora nebo úmyslné mlžení skutečné situace, kam by nás radar dostal, nebo víra autorů kampaně Pro radar v naši naivní důvěřivost. Osobně ale předpokládám, že c je správně.

karel 5.5.2007 22:04

Re: Re: Re: Pane Neffe, chápu, že USA je Váš vzor !!!

Z Tebe , ho nikdo nemůže udělat!To ,už nejde.

darny 5.5.2007 1:04

oj, oj.

Podle Parkanové mají o radaru rozhodovat politici, ne pár desítek neinformovaných občanů

Paní ministrině asi neumí počítat. Podle průzkumů je to 65% čechů, co nechtějí radary a v přepočtu mi to vychází na 6,5 milionu obyvatel. Když odečtu nemluvňata, tak to bude cirka 3 miliony lidí, co radary nechtějí. Asi si mylady Parkan uvědomuje, že referendum je zbraní nebezpečnou a mocnou a že ba se mohlo stát, že někdy v budoucnu by nemusela být ministriní a že přinejmenším ty kontakty, které získá v době funkce by jí byly k ničemu. Nebudu zde mluvit o nějakých provizích, nedejbože úplatcích. Naši politici jsou přece neúplatní jako sedm statečných.

Kori 5.5.2007 12:28

Re: oj, oj.

Aby mohlo mít referendum u nás nějaký smysl,museli by Češi vidět dál,než do termínu příští výplaty,eventuelně dále za hranice svých záhonků s ředkvičkami či kedlubnami.Většina Čechů (a i Evropanů) je zbabělci a alibisté a chtějí si v klídku a v pohodě vegetit v tom svém smrádečku a hlavně nikde nevyčnívat a zbytečně na sebe nepoukazovat.Radar, sám o sobě, hrozbou není.Já osobně ho chápu jako takový malý "test" naší občanské statečnosti a schopnosti svobodně rozhodnout o naší budoucnosti.Já NE radaru chápu,jako další malé vítězství militantního islámu a jeho stoupenců.Svojí agresivní politikou dokázali na dálku zastrašit další Evropany.A jak víme,s jídlem roste chuť.Kolik hřiven grošů jim příště pošleme,abychom měli klid?A kam jsme až ochotni vůbec zajít v rámci zachování našeho zatuchlého blahobytu?Nebo si opravdu upřímně myslíme,že nás může náš "pseudopacifismus" spasit?

Cato 5.5.2007 17:44

Re: Re: oj, oj.

Ty asi žiješ někde jinde a tak nevíš, kdo tady vládne. V otázce kolem radaru je ministryně nebo premier stejně kvalifikován, jako dotyčná dáma od krav co mluvila v televizi.

Žádný mandát vláda k jednání o radaru od voličů nedostala !

Aston 14.5.2007 8:51

Re: oj, oj.

Nejlepším fórem je že sama dělá ministra resortu o kterém neví vůbec nic a je odkázaná na to co jí kdo nakecá. Ta bude určitě rozhodovat odpovědně a hlavně odborně.:-/

tomfuk 5.5.2007 0:07

Taky jsem slyšel...

Taky jsem slyšel,že Sověti vyzkoušeli laserovou zbraň na Usuri.Mnoho milionů číňanů se vypařilo.Nevím za koho  komunisti a a stejně myšlenkově ostatní ,tak vehementně bojují proti obraně demokracie ve světě.Dříve to byla kominterna v Moskvě.Snad existuje zednářské společenství "rudého draka".Musíme doufat,že pochopíme pozdě ,ale pochopíme včas všichni v Evropě i ve světě,poslouchat slova komunistů a jiných demagogů,jimi se řídit je záruka jak svět zničit a vydat ho na pospas fanatikům.!

jarda 4.5.2007 23:45

A vy jste pane Neff pro radar, nebo proti?

Cato 4.5.2007 23:54

Re: A vy jste pane Neff pro radar, nebo proti?

Jak to jenom říkali v synagoze?