16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sch.glosátor 16.7.2007 10:55

Ale funguje.

Vydělává peníze.

divitel 16.7.2007 8:37

Pánové,

1) Readar není raketa. Funguje, zaměřuje!

2) Rakety se zlepšují, vyvíjejí.

3) Každý, kdo tvrdí, že "se to nemá instalovat, protože to nefunguje" je vůl, který v životě nic nevymyslel, nevyrobil, nevyzkoušel, nevypiplal.

wiki 17.7.2007 14:01

volové v US kongresu ?

Podle Vaší logiky je US kongres plný "volů". Na Polskou

základnu tam totiž PRAVDĚPODOBNĚ neschválí peníze, dokud nebudou uskutečněny ÚSPĚŠNÉ TESTY

chystaných protiraket.

viz http://thomas.loc.gov/ - tisk S.1547 , sec. 231

wiki 17.7.2007 14:10

volové v US kongresu ?

National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2008 (Placed on Calendar in Senate)

SEC. 231. LIMITATION ON AVAILABILITY OF FUNDS FOR PROCUREMENT, CONSTRUCTION, AND DEPLOYMENT OF MISSILE DEFENSES IN EUROPE.

" Additional Limitation- In addition to the limitation in subsection (a), no funds  authorized to be appropriated by this Act may be obligated or expended for the acquisition or deployment of operational missiles of a long-range missile defense system in Europe until the Secretary of Defense, after receiving the views of the Director of Operational Test and Evaluation, submits to Congress a report certifying that the proposed interceptor to be deployed as part of such missile defense system has demonstrated, through successful, operationally realistic flight testing, a high probability of working in an operationally effective manner."

čtenář 15.7.2007 21:50

To je přece úplně jedno,

jestli radar či raketový systém funguje nebo nefunguje. US vojenská přítomnost na našem území bude fungovat v každém případě následovně: jakýkoliv další pokus o obnovu bývalého sovětského imperia se bude muset obejít bez Česka.

Cruton 15.7.2007 23:38

Re: To je přece úplně jedno,

1) Asi Vám uniklo, že Sovětský svaz více než 15 let neexistuje. Takže nějaká obnova sovětského impéria nedává smysl.

2) Taktéž Vám zřejmě uniklo, že většina občanů ČR si americkou vojenskou přítomnost na svém území nepřeje.

Magor Milda 16.7.2007 8:14

Re: Re: To je přece úplně jedno,

zeptejte se lidí v Grozném, jestli pociťují nějaký rozdíl mezi sověty a Rusy. Impérium se sice hodně scvrklo ale nepřestalo existovat.

divitel 16.7.2007 8:39

Re: Re: Re: To je přece úplně jedno,

Máš recht. Cruton je buď blbej nebo slepej.

Nebo možná žije na nějaký jiný planetě a informace se k němu nedostávají.

ŽA 17.7.2007 9:32

Re: Re: Re: To je přece úplně jedno,

Optejte se v bombardovaném Srbsku jestli cítí rozdíl mezi sověty a američany a jak.......

Cruton 17.7.2007 17:24

Re: Re: Re: To je přece úplně jedno,

Hm, další "vzdělanec". To, že Čečensko je součástí Ruska, je asi pod Vaší rozlišovací schopností.

Magor Milda 17.7.2007 22:24

Re: Re: Re: Re: To je přece úplně jedno,

Součástí Ruska je ještě mnoho zemí, které se tam dostaly teprve po obsazení kozáckými oddíly cara. Stejně tak byla Indie součástí Britského Dominia, Palestina územím Britského mandátu nebo Alžír součást Francie. Čečenci se rozhodli, součástí Ruska nebýt a ve svobodných volbách si zvolili vlastní neloutkovou vládu. To si ale dali! Groznyj  jim Rusové vybombardovali, vládu honili jako bandity. Teď jim nasadili vlastní loutkovou vládu, ale Čečenci nedají pokoj. Smůla je, že přes jejich území jde ropovod, jinak by Putin možná ty chudáky nechal na pokoji. Nejde přes naše úuemí náhodou také něco do západní Evropy?

Ludva 16.7.2007 20:27

Re: To je přece úplně jedno,

US vojenská přítomnost na území Česka bude demokraticky rozhodnuta proti vůli většiny občanů. Tak jako kdysi internacionální pomoc. To jsme si polepšili. Čtenáři,  Vám vůbec nezáleží na mínění ostatních spoluobčanů ?

Karel008 15.7.2007 20:40

Moc pěkná demagogie pro blbce.

Američtí vojenští specialisté určitě zdělí veřejnosti do jaké míry je funkční, či nefunkční obranný protiraketový deštník, jistě.

Magor Milda 16.7.2007 8:25

Re: Moc opatrná sdělovací politika

podle oficiálních údajů se má jednat o radar v X-Bandu, což je pásmo používané policií. To je určitě jenom část pravdy, přesnost, dosažitelná takovým radarem je pro daný účel nedostatečná. Přesné zaměření je možné pouze optickým zařízením, zvaným Lidar, jeho vyzařování mimo měřený úsek je zanedbatelné, svítí jako fokusovaná baterka. K proměřování drah satelitů se užívá už skoro dvacet let. Nepochybně má měřicí stanoviště evidovat všechny objekty letící nad ČR, třeba meteorologické a sdělovací satelity. Tím lze zjistit i ty neznámé, pocházející třeba od nepřátelských států. Putinovi bude nejspíš vadit, že se dráhy jeho sputniků mají tak přesně měřit, dosud byly sledovány až v Německu.

Cruton 15.7.2007 20:27

Pochyby o efektivnosti antiraket jsou oprávněné

Projekt protiraketového systému GMD skutečně vzbuzuje z hlediska jeho efektivního fungování velké pochyby i v samotných USA. S antiraketami, které jsou v současné době v operačním nasazení, bylo provedeno celkem 7 následujících testů. Při testech v březnu a v říjnu 2002 došlo k úspěšným zásahům. V obou případech však cílová hlavice vysílala rádiový signál, s jehož pomocí byla hlavice antirakety (tzv. EKV) naváděna. V prosinci 2002 se EKV neoddělila od nosiče a tak k zásahu nedošlo. Při dalších testech v prosinci 2004 a únoru 2005 se vůbec nepodařilo antiraketu vypustit. K úspěšnému zásahu došlo až v září 2006. Při tomto pokusu však nebyly kromě cílové hlavice použity žádné klamné cíle. Při posledním pokusu v květnu 2007 zase pro změnu nedošlo k vypuštění cíle. Celkově tak lze konstatovat, že z dosavadních 7 testů byly úspěšné pouze 3, avšak za velmi nereálných podmínek (cílová hlavice udávala svou polohu nebo nebyly použity klamné hlavice, zásahy byly prováděny při nízkých rychlostech v malých výškách apod.). Výsledky zmíněných testů tak vzbuzují oprávněné pochybnosti o kvalitě vedení samotného projektu a pochybnosti i o bojové efektivnosti vyvíjeného GMD systému.

Josef 15.7.2007 22:20

Re: Pochyby o efektivnosti antiraket jsou oprávněné

Take udavate stare udaje! Novejsi test, ktery by stacil na putinovy rakety je zde:  http://flapsblog.com/?p=3009 

a dalsi na balisticke rakety je zde : http://righttruth.typepad.com/right_truth/2007/06/successful-miss.html

Mimo jine jsem proti umisteni radaru na nase uzemi ciste z politickych duvodu. Cesky narod nikdy neveril USA a vetsine obcanu vyhovuje vychodni styl demokracie. A osobne citim  sympatie s narodem, protoze kvuli radaru, (ktery by byl stejne vysadkem z Karlovych Varu zlikvidovan manualnim prepadem ruskych specialnich jednotek vyslanych do K. Varu na leceni ) tak k vuli radaru by  78% naroda nespalo!  Na tolik se zase USA nemusi angazovat!

Cruton 15.7.2007 23:45

Re: Re: Pochyby o efektivnosti antiraket jsou oprávněné

Váš první odkaz se týká systému THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) a druhý odkaz systému Aegis Ballistic Missile Defense System. Žádný z těchto systémů nemá být rozmístěn na území ČR. Radar v ČR má sloužit výše uváděnému systému GMD (Ground-Based Midcourse Defense).

Josef 16.7.2007 0:01

Re: Re: Re: Pochyby o efektivnosti antiraket jsou oprávněné

Ja jsem odpovidal na nazor, ze raketovy system nefunguje! System GMD radar je uz rozmisten v Tichomori , na Aljasce v UK a v Gronsku! Pracuje i na platvormach na mori : http://www.boeing.com/defense-space/space/gmd/gallery/photos1.html

 

Cruton 16.7.2007 0:15

Re: Re: Re: Re: Pochyby o efektivnosti antiraket jsou oprávněné

Máte problémy s logickým myšlením. Systém GMD není totožný s radarem. Do tohoto systému patří hlavice EKV, nosiče EKV, radary GBR, radary UEWR, radary FBXB (jeden v ČR), velitelské a řídící centrum a příslušný komunikační systém.

Josef 16.7.2007 1:55

Re: Re: Re: Re: Re: Pochyby o efektivnosti antiraket jsou oprávněné

Radeji si to po sobe prectete! Napsal jste:  Radar v ČR má sloužit výše uváděnému systému GMD (Ground-Based Midcourse Defense).

Cruton 16.7.2007 6:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pochyby o efektivnosti antiraket jsou oprávněné

1) No a co? Snad si nemyslíte, že radar v ČR nemá sloužit systému GMD?

2) Autor článku i já jsme se zabývali systémem GMD, jehož jeden prvek (radar) má být v ČR umístěn. Na faktech a odkazech jsme doložili pochybnosti o efektivním fungování tohoto systému. Tyto pochybnosti nesouvisí s jinými protiraketovými systémy ani s tím, že některé prvky systému GMD fungují řádně. Pochybnosti o efektivnosti systému GMD jste tak nevyvrátil.

BIS 15.7.2007 20:21

Soudruzi Americane maji informace

V té chvíli jsem litoval, že jsem neměl víc požadavků.

Potom mi jednoho dne volal známý ze zpravodajské komunity: „Kolegové z Washingtonu telefonovali, že Šándor, kterého si velmi považují, má být vyhozen. Nemohl bys o tom napsat a pomoct mu?“

Josef 15.7.2007 17:04

Radar jako ideologicky problem!

 Problem je, ze stale vetsina naroda  ma v podvedomi, ze nesmime nase osvoboditele urazit a nejak moc se bratrickovat se zapadem. Putin to vi a stacilo pohrozit namirit UTOCNE rakety na CR a vsichni sklopili usi, pritom on keca, Rusko si nebude nicit sve oblibene lazne Karlovy Vary raketama do blizkosti teto lazenske perly. Autor, aby dokazal svuj nazor rafinovane vynechal nekolik skutecnosti. Rika se tomu lhani nezverejnenim pravdy. 

Kdo spolupracuje s USA na protiraketove obrane:

Britanie, Dansko, Nemecko,Italie,Holandsko a Norsko a Izrael; v Tichomori jsou to Australie a Japonsko! A co pise zapadni tisk:In February 2003, the Blair government agreed to software and hardware upgrades of ground-based radar stations in the UK. Denmark has since approved similar upgrades at radar and satellite-tracking stations in Thule, Greenland.

In December 2003, then-Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi gave military officials the go-ahead for construction of a layered missile defense system, in close partnership with the US. Word of Australia's intention to join the IMD partnership also came in December 2003, when its foreign minister officially informed parliament of the “strategic decision to put in place a long-term measure to counter potential threats to Australia's security and its interests from ballistic missile proliferation.” Australia signed a 25-year pact on missile defense cooperation in 2004.

Germany, Italy , the Netherlands and Norway are also cooperating with Washington on elements of missile defense. And not surprisingly NATO has essentially blessed the IMD coalition, vowing to “pursue a three-track approach to missile defense” that includes deployment of theatre missile defenses; an asessment of the full implications of basing parts of the US-built system in Europe;

Cruton 15.7.2007 19:44

Re: Radar jako ideologicky problem!

Máte evidentní problém pochopit psaný text. Autor se nezabývá možnostmi spolupráce na protiraketovém systému USA - autor se zabývá otázkou, zda tento systém bude dostatečně spolehlivě fungovat.

Josef 15.7.2007 20:57

Re: Re: Radar jako ideologicky problem!

Kdyby autor chtel dokazat, ze systemy nebudou pracovat tak do odkazu neda adresy na soukrome levicove "tink-tank", ale link na "Department of defense" : http://www.mda.mil/mdalink/html/nmdimg.html, nebo : http://eyeball-series.org/bmd/bmd-eyeball.htm - doporucuji shlednout fotografie.

Myslite, ze Amici vyhazuji tolik penez na neco, co nepracuje? A za druhe, kdyz jako amater nemam pristup k tajnym udajum a vysledkum, tak jakakoliv debata  je ciste akademicka a ani to nejsem! Je jasne, ze probihaji intenzivni testy, ale problem je, ze  vetsina ctenaru podlehla psychoze, ze kdyz je neco americkeho, tak to musi pracovat hned na poprve!. 

Cruton 16.7.2007 0:02

Re: Re: Re: Radar jako ideologicky problem!

Američané vyvíjejí více systémů protiraketové obrany. Autor se zabývá systémem GMD (Ground-Based Midcourse Defense), který má být umístěn v ČR. Jeho tvrzení o problematickém fungování tohoto systému jste odkazy na jiné systémy nezpochybnil.

Farniente 15.7.2007 15:50

My vám to do tý hlavy vtlučem!

Tento článek byl na NP v nezměněné podobě již někdy 8.-10.7. Slušnost by velela oznámit, že se jedná o opakování, a proč se panu Neffovi tak líbí. Jinak to budí dojem, že NP nastupuje politiku stokrát opakované lži, která se má stát pravdou

Šnek 15.7.2007 11:00

Dva závěry.

Z toho, jak Putin řve proti, se dají odvodit dva závěry:

1. Asi ty rakety přece jen nebudou tak k zahození.

2. Zřejmě má Putin v plánu tak nás něčím obšťastnit, když nebudem tancovat jak si přeje.

antiterorista 15.7.2007 4:37

miliardy dolaru - pres 30 let - a nezastavi to ani

letaci autobus (kde se presen vi kdy, kde, odkud prileti). Par lidi ma zivobyti - a par demagogu na psu taky. System nepracoval, nepracuje, a nebude pracovat. Jako za Cisare Rudolfa - delat zlato z uhli -

68 15.7.2007 5:10

Re: miliardy dolaru - pres 30 let - a nezastavi to ani

Časy:  1) přítomný,  2)  minulý,  3)  budoucí,  jste obdivuhodně zvládl. Sám bych to nedal tak najednou dohromady bez nápovědy.