24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO 14.7.2007 20:33

Re: Topolánek je génius - co všechno ten moravský magor nestihne

Kotíku, vy idiote nevychovaný, přijdete do pekla...lhát se nemá. Nejste vy také nějaký ten panchart ?

Kotík 15.7.2007 7:34

Re: Re: Topolánek je génius - co všechno ten moravský magor nestihne

Andy - to je krásné jméno tak pro psa. To vyjadřuje i tvé myšlení. V mé litánii nebyla ani jedna lež, byla to smutná pravda, která nikoho nepotěší. Vezměte se s tvým ogarem, kterého jistě miluješ, za ruce a odejděte pryč a hodně daleko. Šmej zůstane šmejdem, at dělá co dělá.(Y)

Brblal 15.7.2007 10:06

Re: Re: Topolánek je génius - co všechno ten moravský magor nestihne

Kotík - zastánce neomalenosti,vulgarismu a hulvátství se ozval a hájí svého guru prázdného /podle Klause/ TOPOLA.

jirka.s. 15.7.2007 8:39

Re: Topolánek je génius - co všechno ten moravský magor nestihne

No řeknu ti, má toho ale ten Topolánek na svědomí! A to si ještě představ, že ještě jako dvacetiletý nepustil jednou jednu stařenku v šalině sednout!

kacir 14.7.2007 19:15

NEBAT SE

Mluvis o protiraketove obrane jako o uzavrene veci....dnes nefunguje, tak zitra nebude taky a nema cenu na ni pracovat. Takovy nazor je hloupy, naopak musime se pripravit na horsi casy, bude lehci dostupnost k jader. zbranim , valky o zdroje atd.  Americane vyzkouseli atom. bombu v cervenci 1945, kdyz byl Truman na zamecku Cecilienhof v Postupimi a za 20 dnu  Japonsko kapitulovalo.

Mimochodem o nezavislosti jakekoli spolecnosti se da vzdy uspesne pochybovat.....

Brblal 15.7.2007 10:12

Re: NEBAT SE

Takže doporučuješ zbrojit,zbrojit,zbrojit.Raději než do vzdělání dávat rozpočet do zbrojení.Co kdyby jednou byla potřeba...Po letech to jako haraburdí vyhodíme a budeme zase zbrojit,zbrojit a zbrojit.Že mezitím tady bude víc analfabetů než vzdělaných,to nám vadit nebude.Jen si dovolím připomenout,že se zrušila základní vojenská služba jako nepotřebná a těch pár tisíc našich žoldáků by nás neubránilo.Ale připraveni a vyzbrojeni budeme,že?

Richard III. 14.7.2007 18:48

Tohle už tu bylo a vždycky to dopadlo špatně

Tyhle defétistické žvásty jsme v minulosti slyšeli mockrát. Jediným účelem je usnadnit úlohu agresora, v minulosti např. Hitlera, dnes třeba al Kaidy.

Lidé, kterým šlo o věc, vždycky dokázali dosáhnout úspěchu a podobně dosáhnou úspěchu i tvůrci protiraketové obrany, i kdyby to mělo ještě pár let trvat. Ostatně radar u nás a základna v Polsku má stát někdy za pět roků.

ulik 15.7.2007 0:19

Re: Tohle už tu bylo a vždycky to dopadlo špatně

jak prosim souvisi Al.Kaida a radar? Myslim, ze si pletete pojmy, organizace jako Al.Kaida nikdy rakety dlouheho doletu mit nebodou. Vypustit raketu dlouheho doletu je podobne jako vypustit raketu do vesmiru, to neudelate na kolene nekde na poli ....

čtenář 15.7.2007 6:48

Re: Re: Tohle už tu bylo a vždycky to dopadlo špatně

A kde je psáno, že Al Qaeda se nezmocní vlády v např. Pákistánu ? Každý rozumný politik se stará o účinnou obranu a odstrašení nepřítele dřív, než mu takový nepřítel visí na krku. Z neznámých příčin pak bývá pozdě a ti, kteří vyřvávali, že nic nehrozí pak obvykle nadávají na to, že se nikdo o nic nepostaral. Obzvláště v Čechistánu to je každodenní praxí. Rv

NevericiTomas 15.7.2007 16:47

Re: Re: Tohle už tu bylo a vždycky to dopadlo špatně

Kdybys neposlouchal hnupa Zaoralka a radeji cetl noviny, vedel bys, ze takovy Hamas mel k dispozici nekolik Iranskych balistickych raket ala SCUD s doletem 300km. Nepouzili jen proto ze jim je Izraelci hned na zacatku vybombardovali...

F.VÍZEK 14.7.2007 18:38

Nemělo by zapadnout...

Celosvětové výdaje ve zbrojení jsou historicky na nejvyšší úrovni. Za uplynulých deset let vzrostly zbrojní výdaje o 37% (!).   Podle SIPRI (Stockholmský mezinárodní ústav) bylo vydáno ve všech zemích na vojenské účely na 900 miliard eur (= 25,6 bilionů Kč).  USA vydávají na vojenské účely v přepočtu přes 396 miliard eur, čili skoro polovinu všech výdajů na světě. Čína vydává zatím jen 37,1 miliard a předhonila tak Japonsko. Rusko vydává 31 miliard.

O nějakém odzbrojování se téměř přestalo mluvit. A to vše za situace, kdy je potřeba obrovských prostředků na boj s globální chudobou a s devastací životního prostředí, což jsou skutečné zbraně hromadného ničení dneška (vedle bezdomovectví, rasismu, nezaměstnanosti, strachu a netolerance).  O co tedy opravdu jde?  Započal proces utváření nového multipolárního modelu světa, ve kterém Spojené státy budou zřejmě ztrácet svoji superiorní roli. O svoje místo se hlásí Čína, ale Indie a Brazílie a o významnou roli chce hrát i Evropská unie, pokud se její vliv neumenší vnitřními spory, ke kterým přispívá notnou mírou i současné euroskeptické Česko.   Vzhledem k Číně je vývoj jasný: Buď bude EU + USA + Rusko spolu, nebo za 20- 30 let hrozí, že Čína převálcuje všechny, případně hrozí souboj každého s každým o její přízeň: a to by byl začátek katastrofy...

kacir 14.7.2007 19:06

Re: Nemělo by zapadnout...

v podstatě souhlas, multipolarni svet je nejnachylnejsi k valkam, USA dnes maji na obranu vyssi rozpocet diky Iraku cca 0,5  bilionu dolaru.

Musime se zamyslet, jestli se euroatlanticky prostor, vcetne Ruska spoji hrozbe Ciny.

jak znamo, kdo ovlada Jihocinske more vladne Asii, dnes jsou to Spojene staty , ale je znatelna vyssi agresivita  Ciny , i kdyz v Bile knizez prelomu roku mluvi Cinane o mirumilovnosti......moc bych tomu neveril

ulik 15.7.2007 0:23

Re: Re: Nemělo by zapadnout...

podivejte se na historii Ciny, z dlouhodobeho pohledu je to velice mirumilovna civilizace. Co vim, tak zadnou velkou valku nikdy nezacala. To ze si je schopna sama zabit 10 milionu (?) lidi behem komunismu je vec jina. Jinak strach z ciny je prehnany, tam odtud zadna nova technologie dlouho neprijde. Spise mi to prijde ze rozlozi kapitalsimus zevnitr tim, ze udelaji jeho dokonalou ironii...

doxa 15.7.2007 2:17

No co pamatuji, tak Čína přepadla Vietnam

Kanuk 15.7.2007 5:57

Re: No co pamatuji, tak Čína přepadla Vietnam

Doxo, nepletete si to náhodou s Tibetem? Pokud vím, tak ve Vietnamu byla Čína jen nepřímo, podporou Severního Vietnamu, možná, že také "dobrovolníky". Ale ne ofociálně.

Kanuk 15.7.2007 5:50

Re: Re: Re: Nemělo by zapadnout...

   ...tam odtud zadna nova technologie dlouho neprijde....Abyste nebyl překvapen, uliku. 75 pct všech přehrávačů na světovém trhu je vyrobeno v Číně. Údajně vymysleli lepší system, než DVD nebo M3, nevím přesně co. Úspěšnou zkoušku s odstřelením satelitu udělali už před několika lety.

jirka.s. 15.7.2007 8:43

Re: Tak to buď klidný, Francku!

Za 20- 30 let .... Ty už na tu operaci s očními víčky ani chodit nemusíš!

karel 14.7.2007 18:28

Pane Machálku, škoda námahy.

Váš článek uhlířskou vírou modrých svazáků neotřese. A Bush už žádný radar také postavit nestačí. A kdo ví, kdo přijde po něm...

kacir 14.7.2007 19:18

Re: Pane Machálku, škoda námahy.

radar neni o Bushovi, ale o kontinualite americke zahr. politiky, tento smer vychazi od Reagana, pres Bushe i Clintona a je jiste, ze bude pokracovat i za pripadnych demokratu Hillary Cl. nebo Obamy

zlý kukuč 14.7.2007 20:24

Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

ano směr zůstane, radar a rachejtle ovšem ne, což Boeing a Rayethon těžce nesou...

karel 14.7.2007 20:31

Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

O jakém směru konkrétně mluvíte? Clinton zas takový nadšenec Reaganových Star wars nebyl. A Bush se v domácí popularitě dopracoval Nixonovy úrovně. Takže jeho nástupce bude muset hodně změnit jak v domácí, tak zahraniční politice, jen aby se odlišil. A některé změny jsou nevyhnutelné. Jako například "írákizace" k občanské válce osvobozeného Iráku.

kacir 14.7.2007 20:43

Re: Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

tzv. hvezdne valky jsou davno na slepe koleji, jde predevsim o preziti ...........kazdy stat sveta chce prosadit sve zajmy a dari se mu podle toho jakou ma silu, tedy USA a jeho spojenci jsou dnes nejuspesnejsi ..... strategie preziti  v sobe obsahuje obranu vlastniho prostoru a protirakety jsou dnes nejlepsim resenim, takze je nesmysl, aby pristi US prezident nechtel ochranit svuj lid  , ale treba se jiz vyviji ucinejsi system , jak minimalizovat jaderne hrozby (kdo vi?)

karel 14.7.2007 21:10

Re: Re: Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

:-) Americká obrana nepadá s jednou potěmkinovskou vesnicí v Brdech.

Studená válka skončila a dnešní nepřítel je diametrálně odlišný od SSSR. Strategie vzájemného odstrašení je v současnosti nesmyslná. A k čemu jsou nakonec všechny kosmické technologie, když USA nedokáží zpacifikovat ani předfeudální státy jako Afghanistán nebo Somálsko.

kacir 14.7.2007 21:35

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

souhlas v tom, ze nepratele jsou odlisni a navic se mohou vyrojit jeste novi , o kterych dnes nemame ani predstavu.  O straseni nemuze byt rec, kdyz se jedna o obranej system, rakety nebudou dopadat na cizi uzemi , ale odstraseni nepratel je velmi dobry mechanismus, jak zabranit valce.... prikladem toho je Studena valka.

Magor Milda 14.7.2007 22:24

Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

ale vy se, jak vidím, opravdu vyznáte! Asi jste to nasál u píva? Slyšel jste už někdy srovnání kladiva a kovadliny, jeho autor je Zbygniew Brzezinski? Hilary, Clinton nebo Carter jsou už museum.

Cato 14.7.2007 18:14

V jednom bude radar fungovat naprosto spolehlivě

Přitáhne do Čech teroristy vyzkoušet odolnost pražského metra nebo Hlavního nádraží proto trhavinám.>-

Magor Milda 14.7.2007 22:20

Re: V jednom bude radar fungovat naprosto spolehlivě

soudruhu Kavane, buď rád, že nejezdíš metrem, na Hlavním Nádraží, čili Wilsoňáku, tě nikdo nespatří. Tihleti sociální demokrati, vzniklí ze sociální větve komunistické partaje jsou nám opravdu oporou, zejména když se stanou předsedou zeměkoule.

Cato 14.7.2007 22:40

Re: Re: V jednom bude radar fungovat naprosto spolehlivě

jsi trouba, Kato a Cato je dost veliký rozdíl, ale s blbem marná řeč.

Asi bych marně čekal na věcné argumenty, vypadáš tak na 9 tříd základky a pak dredy,fet a podpora.

Karel 22 14.7.2007 17:50

Americký protiraketový systém nefunguje...

"Americký protiraketový systém nefunguje..."

- mimořádně dobrá a potěšující zpráva. Znamená to, že radar u nás a rakety v Polsku jsou zcela neškodné a amíci je zde mohou instalovat, aniž by se cítil kdokoliv ohrožen...třeba Rusko...8-o8-o8-o A teď by měl někdo kompetentní objasnit, proč se ruský medvěd tak vzteká.;-D;-D;-D A proč naši bolševici tak zuří.;-D;-D;-D

Wabi. 14.7.2007 20:19

Re: Americký protiraketový systém nefunguje...

Kadlíku, ne kvůli raketám ( na které stejně nejsou prachy) , ale kvůli radaru. Hádej proč?8-o