24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nepolitik 14.7.2007 13:56

Machálku, Machálku,

nejste Vy klonem Erazima Koháka? Považovat selhání rakety určené k sestřelení za selhání protiraketového systému může jenom dokonalý pitomec. A ono je to doktorandem. Bože, kdo to jeho studium platí? Až to dostuduje, tak to přijde rozdávat své moudra do Č, jako Erazim Kohát, pardon Kohák.;-(

Mard 14.7.2007 12:54

Hahaha, autor je Švejk007

To je děsné neštěstí že se ty zkoušky dělaly přes den :-) V noci by asi pan Obering letící na raketě cíl neviděl. Samozřejmě že se zkoušky dělají ve dne, v pracovní době. Raketa je stejně naváděna pomocí senzorů, které nejsou citlivé na světlo a pozemní XBR také na světlo kašle. To co píšete jsou blbosti maximálního kalibru. Kdyby jste se podíval na zprávu tak zjistíte že nepovedené testy byly ve třech!! případech zaviněny selháním cíle, který pak následně nemohl být sestřelen.

Dan 14.7.2007 12:32

Dyť je to všecko jedno: Česko je země Švejků, magorů a vožralů a potřebuje zcivilizovat.

Škoda, že už demokracie neumí kolonizovat. Když si Čecháčci vymůžou referendum a obranu nepodpoří, tak je třeba je vykopnout z EU, NATO, OSN i UNESCO a ať si je schramstne islám. Stejně katolíky za husitů vyvraždili a dnes věří už jen ve vyčůranost.

s 14.7.2007 12:24

Bože, to je vool! 6 zásahů z jedenácti je málo? Zrušíme armádu, když vojáci netrefí každým výstřelem?

Hloupost pisálků nezná mezí. Stejné kecy měli podobní bolševici o Reaganově systému kosmické protiraketové obrany a pak to nakonec zabalili. Komunismus se zhroutil. V dišách těchto pisálků, ne.

s 14.7.2007 12:25

Re: Bože, to je vool! 6 zásahů z jedenácti je málo? Zrušíme armádu, když vojáci netrefí každým výstřelem?

pardon: "v duších..."

Ivan Nový 14.7.2007 12:16

Nejde přece o radar,

ale o přímou vojenskou přítomnost USA u nás. Vidíte přece, jak se naši nepřátelé Rusové vztekají, i když radar nefunguje.

čtenář 14.7.2007 13:04

Re: Nejde přece o radar,

Rusové jsou naši nepřátelé ????

Ivan Nový 14.7.2007 15:47

čtenáři,

ano. Chtějí nás ovládat.

A. 14.7.2007 16:51

Re: čtenáři,

A proč?

Anděla 15.7.2007 11:24

Re: Re: čtenáři,

zřejmě z principu. Zeptejte se jich.

čtenář 14.7.2007 22:46

Re: čtenáři,

Nesmysl.

Esmerald 14.7.2007 11:20

Pane Machálku......

.....proč se s....e to fyziky, když je Vám již předem jasné, že nějaký "....systém nefunguje a v dohledné době ani fungovat nebude." Vědec či technik vytváří NOVÉ věci na základě třeba jen možnosti či intuice, že to fungovat může. Říká se tomu " vize", či " open mind ".

V duchu Vás vidím v r. 1900 jak píšete do Kitty Hawk Daily odborný článek o dvou bláznech, ohrožujících krávy na poli a stojíte s úšklebkem na tváři a diplomem " physic " před bratry Wrightovými a vysvětlujete jim, jakou nehoráznou pitomost právě vymýšlejí. Ano, nešlo poprve, nešlo ani podruhé, ale dnes je zde Airbus. Nesedejte do něj, jste vzdělaný "physic" a víte, že to létat nemůže a tudíž nebude. Oni to dělali z vlastních prostředků a na svoji zodpovědnost. Z jakých prostředků čerpáte VY !!!! Ptám se  !!

David 14.7.2007 11:57

Re: Pane Machálku......

esmere az to budou amici delat z vlastnich prostredku, pocitaje v to uzemi a ohrozeni svych obyvatel a to jak riziky zdravotnimy tak riziky z umisteni primarniho cile, tak se do tohe nebudou cesi montovat, nevim sice nakolik system bude fungovat po technicke strance ale po strategicke si to dovedu predstavit , jakozto primarni cil bude radar znicen jako prvni, takze pokud je dostatecne predsunuty, tak svuj ucel splni co na tom ze pri tom nejaky evropsky statecek zmizi z mapy. takze souhlasim s panem Machalkem ze tu nema co delat ponevadz nas neochrani treba pro to ze nebude fungovat a stejne bude znicen prvni (cimz splni svuj ucel) anebo bude fungovat a bude znicen jako prvni a tim take splni svuj ucel

strejda 14.7.2007 12:14

Re: Re: Pane Machálku......

Hezký příklad s těmi bratry Wrightovými. Až na to, že neprodávali letenky na transatlantické lety a nestavěli letiště. Vše chtělo svůj čas.

čtenář 14.7.2007 13:06

Re: Re: Re: Pane Machálku......

V tom případě už čas pro tu radarovou a antiraketovou základnu přišel !

strejda 14.7.2007 21:44

Re: Re: Re: Re: Pane Machálku......

Váš čas přišel, jiní si myslí pravý opak. Proti raketám, které ještě neexistují bude základna. Na teroristy, kteří reálně existují máme jen vědmy. Špatně skončíme.

Esmerald 14.7.2007 12:24

Re: Re: Pane Machálku......

Davide, takže když od podstaty článku ucuknete, podstata neexistuje ? Držte se koleje, po které jedete. Vy přinášíte problem paralelní, který spočívá na tvzení, dle mého názoru naprosto neoopodstatněném, že tím, že když tady radar nebude, jsme bezpeční. Přírodním zákonem je, že problem je vždy v nejslabším místě. Zákon vyplnění VAKUA. Tudy se útočí, tam jsou slavena první vítězství a první ztráty na živoyech právě pro svou nahou naivitu. Nezapomínejte na dobráka a mírotvorce Chamberleina, co všechno způsobil. 

komantsch 14.7.2007 11:04

Nevadi

Nemusi fungovat vubec, hlavne abychom meli v C(SS)R americke vojaky.

Abdéřan 14.7.2007 10:54

Pokud má pan autor pravdu,

že americký protiraketový systém nefunguje a v dohledné době ani fungovat nebude, pak je to pro naše "raketometčíky" (zvláště Vondru a Klvaňu) zpráva zatraceně nepříjemná. Nepochybuji však, že naši mistři "kvadratury kruhu" zvládnou i tuto lapálii s přehledem jen jim vlastním.;-D 

go.west 14.7.2007 11:16

Re: Pokud má pan autor pravdu,

Že americký protiraketový systém nefunguje je především zpráva, která musí naše protiradarové hujery přivádět do extáze. Kyždý výmysl a drb, který deklasuje snahu o obranu je jim dobrý. Když nepomohl reaktor pod radarem, budou vykládat, že systém nefunguje. Máte zřejmě asi přístup k top secret informacím americké armády.

Abdéřan 15.7.2007 10:56

Re: Re: Pokud má pan autor pravdu,

Milý pane kolego, nemám žádné top secret informace a nepatřím ani ke stoupencům ani k odpůrcům radaru. Život mě totiž naučil, že vrchnost (dnes zejména americko-ruská) si udělá stejně co bude chtít, takže mou jedinou starostí je v těchto hektických časech přežít a uživit rodinu. Přeji hezký zbytek víkendu.:-)

Marek 14.7.2007 10:49

Stará dobrá ropa

Stejně to bude celý o tom že už Saudi nemaj jak navýšit kapacity těžby ropy a v příštích letech začne jejich produkce klesat. To bude cirkus :-)

Kasl 14.7.2007 10:47

Funguje-nefunguje

 Není vůbec rozhodující, zda tento systém jako celek funguje a nebo nefunguje. Rozhodující je že radar už je vyzkoušený od druhé světové války a ten funguje. Takže to hlavní o co tady běží je to dostat se do Čech (kde v současné době vládne vláda tupounů a vlezdořitistů), a potom se sledovat co se děje v Rusku. Rakety v Polsku to je holt vícenáklad, který se nebude používat.

strejda 14.7.2007 11:19

Re: Funguje-nefunguje

Tak proč to tedy neříci nahlas. Je to příprava na válku s Ruskem. Vysvětlit lidem, že v případě vojenského konfliktu jsou nezbytné oběti a že se beztak umírá. Tak o co jde. Papá Topolánek to jen naznačil.

čtenář 14.7.2007 13:14

Re: Re: Funguje-nefunguje

Člověku se skoro chce říct, že na to, co se děje (a to nejen) v Rusku dohlíží z oběžné dráhy toho tolik, že kvůli tomu sem tahat nějaký radar nemá cenu. Ale vy vždycky trefíte hřebík na hlavičku. ;-D

P.S.: strejdo, do kolika metrů pod zem zjistí výzvědná družice přítomnost živého cíle. Tak odpověz strejdo, buď tak laskav. Díky.

Jiří K. 14.7.2007 15:42

Re: Re: Re: Funguje-nefunguje

Strýcu, jaký příkon potřebuje takový radar pro svoji činnost? Už jsi viděl něco takového na oběžné dráze? Jaký to mělo zdroj energie a kolik takových družic by muselo být, aby spolehlivě a nepřetržitě pokryly zájmovou oblast? Družice můžou zaregistrovat start, ale podrovné sledování dráhy rakety a její hlavice (hlavic) nejsou schopny a už bůbec ne na úrovni potřebné pro navádění antiraket.

Co proboha má společného hledání živého cíle (třeba i pod zemí) s problematikou podrobného sledování rychle letící hlavice rakety?

Vůbec tomu strýcu nerozumíš ale meleš!

čtenář 14.7.2007 20:48

Re: Re: Re: Re: Funguje-nefunguje

Ale jdi. Já jenom toho strejdu upozorňuji, že toho je nad námi tolik a s takovými sofistikovanými sledovacími systémy, že neunikne ani myš. Ani pod zemí ne. Takže ten nový radar není nějaká schovávačka pro nějaké tajné zámysly Američanů. Prostě má sledovat a zaměřovat letící cíle, přesně tak, jak je deklarováno. A ne k tomu, co tu pořád odpůrci blábolí.

:-) 

Jiří K. 14.7.2007 21:07

Re: Re: Re: Re: Re: Funguje-nefunguje

Je toho nad námi opravdu hodně. Myš možná neunikne, hlavice raket ve střední fázi letu však zatím ano. Proto ten radar představuje změnu a porušení rovnováhy.

strejda 14.7.2007 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Funguje-nefunguje

Každý nový zbraňový systém na místě, kde nic nebylo, je porušení rovnováhy. Slabí se třesou strachy, silní dají odpověď. Poznáme, zda jsou Rusové slabí nebo silní.

ondys 14.7.2007 10:34

Asi by bylo zajímavé

porovnat hrozby, s nimiž establishment šermuje v zájmu konzumního systému - populisticky jej vydává za civilizační normu - s nekřesťanskými zisky kruhů zainteresovaných na rýžování zlata ze strachu. Nejvýhodnější je udělat z kozla zahradníka, který umí krást a řvát o chytání zloděje: podle škod způsobených mazaným přerozdělením ze společného rozpočtu.(Y)

http://odys.asp2.cz