24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frnžalka 14.7.2007 1:44

Tak co s tím radarem?

Hádajte se zprava doleva, horem a dolem, ráno i večer. Ale nikdo mě nevymluví, že nebudem mít nikdy pokoj. Sotva odtud pan Kocáb vypoklonkoval jedny, už se k nám cpou druzí. A opět nás přesvědčují, že je to pro naše dobro. Že on ten praotec Čech, na tom velkém vandru, si ten kamínek z opánků nemohl vysypat někde jinde. a klidně si mne cupujte!!

hudry 14.7.2007 6:32

pan Kocáb vypoklonkoval

Pan Kocáb někoho vypoklonkoval? (Čili nebýt jeho mimořádných aktivit, tak by tu ti rusáci stále ještě seděli?). Já jsem si naivně myslel, že měl tehdy funkci jakéhosi nočního vrátného, který za nimi jenom zavřel dveře!

Jinak souhlas ...

F r n ž a l k a 14.7.2007 10:06

Re: pan Kocáb vypoklonkoval

Ale no, trošínku nadsázky je snad v takových diskuzích povoleno. On KarellV. ten most taky sám nestavěl (i když aspoň do něj investoval, na rozdíl od jiných dějinotvůrců)

zlý kukuč 14.7.2007 1:41

Celý protiraketový systém je nebeská Maginotova linie

ale RaketoHujeři to neradi slyší.

68 14.7.2007 3:17

Re: Celý protiraketový systém je nebeská Maginotova linie

Náhodou já to slyším rád! Nemusíme si přece všichni notovat. A víme, s kým na čem jsme.

čtenář 14.7.2007 6:35

Re: Celý protiraketový systém je nebeská Maginotova linie

Tohle bys neměl říkat, protože ta slavná linie byla pasivně obranná a potvrdila, že pouze ofenzivní bojové prostředky mají své místo v budoucnosti. Touto svou větou totiž bojovníkům proti antiraketám jenom ubíráš z jejich mírumilovnosti. Pokud bojují proti obrannému systému, tak jen proto, že chtějí systém útočný. Tedy - žádnou "maginotku". :-)

Sowfiw 14.7.2007 1:04

"Autor je publicista a zároveň doktorandský student fyziky a astronomie "

a hlavne dukaldny pitomec. Kdyby vsichni mysleli jako Machalek, tak dodnes lezeme po stromech a zereme bukvice. Pekneho vola si sem zase pustili.

Martin 14.7.2007 3:42

Re: "Autor je publicista a zároveň doktorandský student fyziky a astronomie "

kdyby vsichni mysleli jako raketohujeri, tak do dnesniho dne vydavame miliardy na perpetuum mobile a kamen mudrcu :-D

ucitelas 14.7.2007 9:54

Re: Re: "Autor je publicista a zároveň doktorandský student fyziky a astronomie "

takhle je to fifti fifti a máme na sociální dávky pro cikány. Jo to je blaho.

Libor 14.7.2007 0:49

Pane Machálek, co voni tam

vlastně študujou, že uměj jen štvát proti Čechům i představitelům americké armády? Věděj voni co? Neblbnou, zůstanou u hraní s umělohmotnejma panenkama a nechaj vojenský věci skutečně vzdělanejm odborníkům, co myslej? A já si příště zase rád přečtu, kdo je jako platí za takovýdle články, jestli to voni ovšem přiznaj.

Martin 14.7.2007 3:43

Re: Pane Machálek, co voni tam

kdo je proti raketam je placeny agent /az se vklada sluvko imperializmu/, copak nam to pripomina ? :-D

kdo plati americke zakonodarce, ze jsou take cim dal tim vic skeptictejsi vuci protiraketove obrane ? take nejaci tajni agenti ?

Alfred 14.7.2007 9:27

Re: Pane Machálek, co voni tam

Tak jo, antirakety ani radar nefunguji, jde o potemkinovu vesnici a vyhazovani penez americkych danovych poplatniku. Co si tedy myslet o ruskych vyhruzkach atomovym utokem proti radaru a zkouskach novych utocnych raket s manevrujicimi multihlavicemi? A o ponorkach nove tridy? Nevyvadeli by rusaci stejne, kdybychom amikum povolili vybudovat v Brdech armadni rekreacni stredisko s bazenem a golfovym hristem? Nejde jim opravdu spis o obnoveni sovetskeho  vlivu ve stredoevropskem prostoru? Tohle by jim pritomnost americanu notne zkomplikovala. A ze by nasim  pacifistum tak lezelo na srdci dobro americkeho poplatnika? O co vic by ten "nefunkcni" radar ohrozoval ci hyzdil nasi zem nez ruzne prumyslove objekty, masivne podporovane z nasich penez formou "investicnich pobidek". Mam dojem, ze nenavist ruznych "tvurcu" a "humanistu" k americe je dusledkem skutecnosti, ze USA jsou symbolem individualnich svobod, coz se kolektivistum vsech odstinu silne zajida. Podotykam, ze USA jsou symbolem, ne ze to ak v USA skutecne funguje.  

MB. 14.7.2007 10:17

Re: Re: Pane Machálek, co voni tam

Dobry...

Marek 14.7.2007 10:37

Re: Pane Machálek, co voni tam

A nějakou reakci na obsah článku by jste neměl? Nějakou konstruktivní kritiku k OBSAHU článku. Autora si pruďte dle libosti, ale zatím sem tu v reakcích nenašel jedinou uspokojivou reakci na článek.

Abdéřan 14.7.2007 10:59

Re: Re: Pane Machálek, co voni tam

R^R^R^!

Esmerald 14.7.2007 12:06

Re: Re: Pane Machálek, co voni tam

Těžiště je ve slově " uspokojivou " ! Odpovědí, námitek a i věcných kritik je zde až habafůůůra, ale jakou si ráčíte přát, aby byla "uspokojivá" ? Souhlas s " DUMOU " ? Myšleno bez narážky na anglosasské spellování. Moje jednoduchá kritika k obsahu článku je opakování, že před darebáky je třeba se bránit, bránit se znamená předvídat, předvídat znamená konat. Kdyby Jan Žižka nepředpokládal ten správný druh útoku, neměl by své dubem oplátované vozy a ani dnes by nebyl tím, čím byl. 

ulik 15.7.2007 0:47

Re: Re: Re: Pane Machálek, co voni tam

Ano, kazdy si budouci valku predstavuje tak, jak byla prave ta skoncena. Jenze ta nova valka je vedena vetsinou jinak. Ten budouci a nefungujici antiraketovy system je pohrobkem ze studene valky, ktera skoncila. A nova valka, ktera zacala, ma spise formu toho, co je videt spise v Britanii nebo Iraku: tedy v nejakem smyslu obcanske valky a to co se dnes nazyva terorismus. A na to vam nejaky radar samozdrejme nepomuze. Tenhle anti-raketovy system nefunguje a je staven proti nebezpeci, ktere dnes uz neexistuje. No, tak je pak regulerni otazka, proc se teda stavi. Myslim, ze vlastne neni namiren ani proti Rusku, to jen tak dela vlny. Za nejpravdepodobnejsi mi prijde, ze se tim zapskle staty jako CR a Polsko se timto vymezuji proti zapadni evrope, konkretne hlavne vuci nemecku. Na oplatku, USA by rado mit evropu rozhadanou a navzajem neduverivou, coz k tomu take prispiva.

Vaněk 14.7.2007 0:42

Tak 6 z jedenácti zafungovalo?

To je ovšem o hodně víc, než účinnost při obraně Izraele proti Saddamovým raketám. Blahopřeji k tomuto pokroku. Když zvážíme, že by dnes taková jaderná bomba mohla mít cca jeden milion obětí, tak by to bylo 6 milionů ušetřených životů. Mno pro humanitně založeného intelektuála jistě zanedbatelné množství.

Martin 14.7.2007 3:45

Re: Tak 6 z jedenácti zafungovalo?

6 z 11 cilu o kterych mel system predem vsechny informace, nijak ho nematly atd. myslite si, ze saddam poslal izraeli pred odpalenim kazdeho scudu informaci co a jak se bude dit, ze to porovnavate ?

Muki 14.7.2007 0:41

no jo

Konecne mel odvahu ohalit ruskeho presidenta, jako hlupaka, ktery je proti necemu co nemuze fungovat. A to aby americane u nas utratili dollary za nejakou potemkinovu vesnici, to by snad mel doporucit, Penize za nic Cesi potrebuji. Nejak se mi to nerymuje, spise mi pripada, ze ma strach, ze by to mohlo fungovat.

Martin 14.7.2007 0:32

je zajimavy

ze kdyz se zacalo probirat v komisi americke snemovny financovani, tak na rakety nebylo /mimo jine i z duvodu pochybnosti o uspesnosti/, ale na radar, ktery podle proradaraku muze slouzit jen a vylucne pro protiraketovy system v polsku se penizky tehdy nasly :-D cimpak to asi bude ?

Alfred 14.7.2007 9:32

Re: je zajimavy

Takto je opravdu zajimavy. Ovsem pokud ten radar nema navadet antirakety, pak by uz mohl slouzit jen jako system vcasne vystrahy. Vystrahy pred cim asi? Ruskymi mirovymi holubickami?

68 14.7.2007 0:26

Machálku! Že „v Česku panuje všeobecné mínění, že co americké, to dobré”?

Máte pravdu jen v tom, že “Pravda je však složitější” – ponivádž pravý opak je smutnou pravdou, Vy jeden Machálku. A vůbec, co mi tady lžete o tom, co si Češi myslí? A lžete až z Emeriky! Kdybyste raději studoval a nechal ty rakety na pokoji a na Oberingovi. (A na nás.)

A.S. Pergill 14.7.2007 0:11

Když nefunguje,

Tak proč ten jekot?:-P

Jiří K. 14.7.2007 3:10

Re: Když nefunguje,

Protože už samotné rozmístění systému (raket i radaru) znamená narušení rovnováhy, zhoršení mezinárodních vztahů (zejména s Ruskem), oslabení vzájemné důvěry v těchto vztazích a odklon od úspěšně realizované politiky (a praxe) odzbrojování zpět k závodům ve zbrojení a to v té nejnebezpečnější kategorii - v kategorii strategických a raketojaderných zbraní.

Tyto negativní dopady jsou bohužel to jediné, co na celém tom systému opravdu funguje. A funguje to spolehlivě, a už dnes.

Vy to nevidíte? Vy to nechápete?

s.p. 14.7.2007 3:52

Re: Re: Když nefunguje,

Jiri koni "naruseni rovnovahy"? Jake rovnovahy "zbytkovych bolseviku umistenych v Cechach"?

Bavit se s panem Machalkem mohou leda tak male deti, pripadne bolsevici v nas.

Kongres Spojenych statu uvolnil na program MDS 9 miliard USD. Slusnou castku, pracovni systemy programu jsou rozdeleny do kategorii USAF (vesmirne programy) USN  (vesmirne programy) a  US Army  pozemni cile.

Blizsi na  www.missiledefenseadvocacy.org

Jinak ze Sovetskym svazem DO VECNYCH LOVIST! ;-)

www racek 14.7.2007 10:41

Re: Re: Re: Když nefunguje,

no, milý steve, sovětský svaz už je ve věčných lovištích asi 15 let.

problém je, že my už to v evropě víme. k vám se to ještě nedoneslo.

tahle záležitost je jen velice hrubé zneužití jednoho malinkého státečku pro vlastní cíle. prostě obětovat čechy pro vlastní ochranu ... to už udělali všichni spojenci. teď i usa.

jirka.s. 15.7.2007 17:18

Re: Re: Re: Re: Když nefunguje,

Pr/ůser je, zwratku, že sovětský svaz je ve věčných lovištích sice už 15 let ale nejsou tam, bohužel rusáci! Jestli u nás existuje pár pitomců, kterým se to nedoneslo, to též není podstatné! Další pr/ůser je totiž v tom, že se to nedoneslo ani těm rusákům!

Anděla 14.7.2007 8:47

Re: Re: Když nefunguje,

Jak může něco, co nefunguje (teda) narušit nějakou rovnováhu a oslabit důvěru?

Jiří K. 14.7.2007 9:54

Re: Re: Re: Když nefunguje,

Milá Andělko - tedy polopaticky: Systém proti raketám opravdu fungovat nebude, navíc oficiálně nemá fungovat proti čemu - žádně Íránské ani Korejské rakety s jadernými hlavicemi, které by teoreticky mohl sestřelovat, neexistují a ta Korea je navíc dost daleko a ještě nešikovně přes glogus.

Co ovšem může a bude fungovat je onen radar, který bude spolehlivě schopen fungovat k monitoringu vzdušného prostoru nad ruským územím do hloubky několika tisíc km a sledovat tak například zkoušky nových ruských raket. Navíc je to - v rozporu se sliby, které byly Rusku dány - rozmístění stálých základen armády USA do dalších dvou zemí, stále blíže a blíže ruským hranicím (aniž by něco podobného - v blízkosti území USA i kdekoliv jinde recipročně podnikalo Rusko). To jsou prosím praktické kroky, to není jenom rétorika. Kdo tedy zcela zbytečně zatahuje svět do nových kol nesmyslného zbrojení a zpět k praktikám studené války?

To je milé děvče naprosto zbytečné a zrůdné narušení rovnováhy, složitě ustavené vídeňskými a jinými odzbrojovacími dohodami, to je oslabení vzájemné důvěry, která umožnila tyto dohody nejenom uzavřít, ale hlavně prakticky zrealizovat a opravdu zásadním způsobem snížit počty vojsk a zbraní, zejména těch nejnebezpečnějších jaderných. To je cesta nejméně o čtvrtstoletí zpátky, od důvěry a spolupráce ke konfrontaci a nedůvěře, zpátky k rétorice a praktikám studené války a nového dělení světa železnou oponou.

Myslíte si, že nám všem je toho opravdu zapotřebí?

Ještě Vaši a Pergillovu otázku otočím. Když něco nefunguje (k účelu pro který to má být zavedeno), proč to vůbec rozmisťovat? Používejte prosím hlavu více k přemýšlení, Andělo.