21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vlasta 12.9.2009 9:51

Re: Článek 85 Ústavy zní:

Rozumí svému řemeslu?! Myslite ty soudce ústavního soudu? Proč tedy nehlasují jednomyslně, když je to tak jasné? Jsou to přece všechno ti, kdo "rozumí svému řemeslu", měli by tedy mít shodný názor.

Vilda 12.9.2009 11:30

Re: Článek 85 Ústavy zní:

A proč by měli mít stejný názor8-o? Doba Národní fronty dávno skončila. Podle vaší filozofie by stačil jeden jeden ústavní soudce. Jenže právě proto jich je víc, aby se minimalizovala pravděpodobnost špatného rozhodnutí!!

J:K 12.9.2009 9:57

Re: Článek 85 Ústavy zní:

a jak to víte, že rozumí svému řemeslu?

Eva D. 13.9.2009 12:19

Re: Článek 85 Ústavy zní:

R^  Protože jsou soudci ÚS. A soudci ÚS jsou, protože rozumí svém u řemeslu. ;-)

j9 12.9.2009 8:55

Co bude dál?

Děkuji za skvělý článek.

Přístup soudu je tragický. Jestliže zákony zašne ničit Ǔstavní soud, měl by vystoupit lid. Aby pořádek v naší zemi nebyl zcela rozvrácen, zůstává jediná naděje, že Ǔstavní soud v klidu znovu rozváží svůj čin a své rozhodnutí o "zrušení" zákona vezme zpět.  Zákon totiž není zrušen (Ústavní soud k tomu neměl oravomoc) a zákon platí dál. To, že vláda rezignovala na jeho plnění, ještě neznamená, že neplatí. Jiným řešením je, že parlament by měl ústavní cestou svůj zákon o volbách 9. a 10. října  zrušit.

Loki_F 12.9.2009 8:41

No, nazdar! Tady se dnes sešla tlupa nechápajících živočichů...

1) Autor článku již delší dobu nepracuje na Hradě a ani v době kdy tam pracoval, nepublikoval jiné názory než své vlastní a zpravidla dobře zvážené a promyšlenné, což se o názorech většiny zde exhibujících duševních quadruplegiků říci nedá

2) Aby bylo možno pochopit, co v současné i nedávné době prováděl a provádí ÚS, musela by většina jeho adorantů i kritiků vědět víc než jen jaké je datum. Takto provádí jen jakési podivné auspicie či haruspicie na slepých kuřatech.

3) přesto jedne tip: Nastudujte si F.A Hayeka: "The Road to Serfdom"... snad, opravdu jen snad, pochopíte... I když možná ani nechcete pcohopit. Stačí mrsknout nadávkou nebo jedovatou slinou. To je dnes politcky "cool"

wiki 12.9.2009 11:10

Re: No, nazdar! Tady se dnes sešla tlupa nechápajících živočichů...

R^

Eva D. 13.9.2009 12:17

Re: No, nazdar! Tady se dnes sešla tlupa nechápajících živočichů...

:-)R^

Ludva 12.9.2009 8:25

Naprostý souhlas s článkem

Ještě by se s touto novou rolí ÚS dalo souhlasit, kdyby šlo o nějaké viditelné porušení ústavy. Ale zrušení tohoto v zásadě prospěšného zákona mělo jediný důvod - soudci čekali na svou příležitost.

Vilda 12.9.2009 9:01

Re: Naprostý souhlas s článkem

Vy tvrdíte, že nešlo o viditelné porušení ústavy. Já ano, tak co s tím?

Realista 12.9.2009 9:06

Re: Naprostý souhlas s článkem

jak navrhuje Klaus: začít se zabývat pravomocemi ústavního soudu, aby nemohl porušovat ústavu !!!

Vilda 12.9.2009 9:43

Re: Naprostý souhlas s článkem

V odpovědi je apriorně vysloven názor, že ÚS porušil ústavu. Pořádně "cinklá" odpověď s odkazem na Klause, který není nestranný.

Vy taky asi jen mlhavě tušíte, co to znamená rovnováha moci výkonné, zákonodárné a soudní, že;-(?

Kolda 12.9.2009 8:15

Jakejpak Parlament, stačí jeho vysokoblahorodí!:

Jen Klaus ví, co je pro nás nejlepší.

Klausovi se postavil jím nejmenovaný soudní čekatel Langer a žaloval ho u správního soudu. Nejvyšší správní soud rozhodl, že ho jmenovat musí nebo musí jeho nejmenování řádně zdůvodnit.

Tatíček ale ví, co je pro nás nejlepší! 

A tak ho prostě NEJMENUJE, NEJMENUJE, NEJMENUJE, NEJMENUJE, NEJMENUJE, NEJMENUJE, NEJMENUJE, NEJMENUJE, .......i kdyby se všichni posrali.

A co na to Haas? Mektá tu něco o soudcokracii.

Jan To 12.9.2009 8:22

Re: Jakejpak Parlament, stačí jeho vysokoblahorodí!:

Některé lidi je skutečně lepší nejmenovat. Zejména pokud si myslí, že na jmenování mají nárok  (zřejmě proto, že je osvítil Duch svatý).

Kolda 12.9.2009 8:24

Re: Jakejpak Parlament, stačí jeho vysokoblahorodí!:

Ale Klaus nebyl jmenován, ale (řádně) zvolen. ;-)

Jan To 12.9.2009 8:27

Re: Jakejpak Parlament, stačí jeho vysokoblahorodí!:

Zatímco soudní čekatel Langer, o kterém se tu mluví, zvolen nebyl. Další námitka?

Kolda 12.9.2009 8:09

Jakjpak Parlament, stačí jeho vysokoblahorodí!

Jen Klaus ví, co je pro nás nejlepší.

Klausovi se nelíbí Lisabonská smlouva. Ta byla řádně odhlasovaná zákonodárci. Ústavní soud i přes stížnosti na neprohlásil, že je v rozporu s ústavou. Tatíček ale ví, co je pro nás nejlepší! 

A tak ji prostě NEPODEPÍŠE, NEPODEPÍŠE, NEPODEPÍŠE, NEPODEPÍŠE, NEPODEPÍŠE, NEPODEPÍŠE, NEPODEPÍŠE, NEPODEPÍŠE, NEPODEPÍŠE.......i kdyby se všichni posrali.

A co na to Haas? Mektá tu něco o soudcokracii.

Jan To 12.9.2009 8:30

Re: Jakjpak Parlament, stačí jeho vysokoblahorodí!

Lisabonská smlouva byla schválena stejnými poslanci a senátory jako ústavní zákon o zkrácení volebního období. Chcete tím říci, že poslanci a senátoři dělají jen samé boty?

Realista 12.9.2009 9:08

Re: Jakjpak Parlament, stačí jeho vysokoblahorodí!

v případě LS ano.

Skrhola 12.9.2009 7:41

Volte zmenu

Zda se, ze klaus uz naridil te sve bande tupych slimaku zacit pomlouvat ustavni soud. Nelzi, tupoune. Je jedine dobre, ze existuje instituce, ktera nedovoli ulhanym parazitum zprivatizovat nasi zemi. Prznidentska psychopaticka drzost je nehorazna.

Šerlok Homeless 12.9.2009 7:43

Re: Volte zmenu

R^R^R^

Jan To 12.9.2009 8:19

Re: Volte zmenu

Bezdomovectví je naším cílem?

BERAN 12.9.2009 7:38

Mentálně blízcí lidé se přitahují

Genosse Haas arumentuje logicky a formuluje přesvědčivě, ... stejně jako jeho vzor Goebbels.  

Živě si ho předstauji, jak ve Varšavě či Budapešti v třicátých letech dští oheň a síru na prohnilou československou demokracii a velebí domácíklid a pořádek.

Šerlok Homeless 12.9.2009 7:44

Re: Mentálně blízcí lidé se přitahují

A řádně odhlasované Norimberské zákony.

slávek 12.9.2009 7:23

Dobře Ústavní soude

Možná to někdo nechápe. Ale při inteligenci a všehoschopnosti poslanců  a senátorů bychom se mohli dočkat zákonů o doživotním placení posranců a jejich rodin, zákonů o tom, že se jim na ulici budeme klanět, že jsou doživotně poslanci a mají to dědičně. Ne , Ústavní soud jim řekl, že tudy cesta nevede a dovolovat si to nebudou. Přeci jen je na světě spravedlnost. Nebo si myslíte, že hulákající Zaorálek s rukou v bok, řečnící o své prozřetelnosti je zárukou svobydy a demokracie. Měli je hnát z ústavního soudu bičem a rovnou do basy. I předseda senátu Sobotka, místo aby senát střežil ústavnost tak jede na stejné káře. Nyní senát ztratil jakékoliv oprávnění k existenci. Můžou se rovnou rozejít.. A ten neználek černých peněz se svým NE ne ne z hradu. Měl by se ústvnímu soudu klanět a každý den si pustit poslední volby, kde byl v šaškovské atmosféře 8-odomluven ( říkají tomu zvolen) presidentem.

Šerlok Homeless 12.9.2009 7:45

Re: Dobře Ústavní soude

Haas je jenom Klausův píárista. Dřív jsem ho baštil, ale už jsem tuhle bandu odepsal.

jo.noname 12.9.2009 7:22

nejvíce škodí Klaus a jeho řiťolezci

To, že by ústavní soud měl chránit Ústavu před účelovými deformacemi je snad jasné. Svým spůsobem je to jeho nejdůležitější úkol. Co se týká řečí o geniálnosti poslanců a nepřípustnosti korence jejich rozhodnutí - kdo  se u Ústavního soudu chystá napadnout řádně poslanci i senátory odsouhlasenou Lisabonskou smlouvu? Takže, když  Klaus potřebuje převálcovat Sněmovnu, je Ústavní soud dobrý, když se mu rozhodnutí ÚS nelíbí, tak křičí, že je potřeba soud zkrouhnout. Klaus škodí,. A Parlament, který ho do jeho funkce dosadil, nezaslouží žádnou shovívavost. Je na čase, aby se Klausovi řitilezci z veřejného žovita poroučeli, a to bez rozdílu stranické příslušnosti

Kajan 12.9.2009 7:00

V této věci zásadně s názorem pana prezidenta nesouhlasím a myslím, že se v něm projevuje jeho osobní naštvanost na ÜS ! Dzp.

batys62 12.9.2009 7:10

Re: V této věci zásadně s názorem pana prezidenta nesouhlasím a myslím, že se v něm projevuje jeho osobní naštvanost na ÜS ! Dzp.

TENHLE názor nepsal pan Klaus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vilda 12.9.2009 1:49

Hradní sebestřednost

Kdyby se nejednalo o tak vážnou věc, jako je primární úcta k zákonům, bylo by to snad i k pousmání. Bohužel, smutné je, že v čele státu je člověk, který si, díky vlastní ješitnosti, uzurpuje právo ohýbat paragrafy dle subjektivních výkladů.

Bohužel, kdo nepochopil ze zdůvodnění ÚS, proč bylo rozhodnuto tak jak bylo rozhodnuto, je zbytečné mu to vysvětlovat. Lze jen konstatovat, že promarnil příležitost moudře mlčet a historicky se neznemožnit:-/!!