1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Agent 17.5.2006 10:31

Re: Re: Re: Líbí se mi dnešní diskutující

 - v celých 90. letech to bylo rozkradeno 10x méně než za poslední 4 roky KSČSSD (zdroj ČSÚ)

- právní forma subjektu přeci neznamená "privatizaci", jelikož akcionáři jsou volení zástupci daňových poplatníků, nevím proč odsuzovat tuto formu přímé demokracie a orodovat za řízení de facto jedním člověkem, navíc nevoleným.

- argumentace ohledně dluhů a odměn se neopírá o fakta. Co to je horentní? Pokud se dá dohledat na KÚ, tak ty odměny jsou stále stejné. A ty dluhy 10x menší než před převodem právě na KÚ.

(Y)

áš 17.5.2006 12:21

Re: Re: Re: Re: Líbí se mi dnešní diskutující

Jistě, protože byly při převodu nákladem 3,5 miliardy oddluženy :-P

jeff 17.5.2006 11:13

Re: Re: Re: Líbí se mi dnešní diskutující

Vlali OK, ale kde je odpověď na moje otázky?

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 14:01

Re: Re: Líbí se mi dnešní diskutující

Tady bych řekl jednu věc :  Soustředění na ony ekonomické a vlastnické aspekty jen s ohledem na možné podloudnosti   trochu zatlačuje do pozadí druhý, dle mého soudu zásadní problém. Obchodní ( akciová ) společnost má ze zákona právo zvolit si předmět své činnosti. To mám já pro garanci dostupnosti lůžkové ( ústavní ) péče za značné risiko ohrožení oné dostupnosti.

berušák 17.5.2006 1:02

volte úplátkáře, estébacké děti, bigamisty a hnus

:-D

www racek 17.5.2006 0:58

hmm, kromě revolučních hesel jaksi nic

kde bychom se dozvěděli, v čem je špatný ten zákon ... takhle se nedosáhne nic.

mimochodem, já ho považuji za poněkud nepromyšlený taktéž. i když rath se mi jako ministr líbí velice.

Senior 17.5.2006 8:12

Re: hmm, kromě revolučních hesel jaksi nic

 Kudy chodil, tudy krad,  sociální demokRATH !!!!!!

qqq 17.5.2006 8:37

Re: Re: hmm, kromě revolučních hesel jaksi nic

Značně prostoduché, na úrovní tak 8 třídy ZDŠ...

pavel 99 17.5.2006 9:07

Re: Re: Re: hmm, kromě revolučních hesel jaksi nic

když už jste přes ty certifikáty - můžete vyhodnotit výrok "...Já mám pravdu, a vy jste hloupá a ještě to křičíte do světa..."? (kontextmáte o pár řádek níže).

Vlasta.on 17.5.2006 0:58

Hele "doktore"

1. I soukromé nemocnice mohou mít nadále smloouvu s pojišťovnou - a to na základě výběrového řízení jako tomu bylo dosud

Na seznam se dostane každá nemocnice která bude chtít.

jste sprostý lhář. Nebo blbec neschopný chápat psaný text. To je horší.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 17.5.2006 3:21

Re: Hele "doktore"

Vlasto (on), ono to neni tak jednoduche, jak to chapete. Stat prevedl na kraje zadluzene nemocnice a na oddluzeni nedal nic. Kraje nemocnice zcasti nebo zcela oddluzily, investovaly do nich urcite penize na opravy, vybaveni atd. A ted by je mely zadarmo prevest zpet na stat? Ono nejde jen o pouhou zmenu pravni formy. Kdyz mam terba auto a je moje, opravuji je za vlastni penize. Take je mohu prevest treba na obec, ale pak muzi opravy platit obec a me musi platit jako ridice. Nedovedu si predstavit situaci, kdy bych s autem jezdil bez platu a pouze podle instrukci obce. Nejde tedy rici, ze nemocnici bude spravovat kraj za sve penize, ale ridit ji bude ministerstvo. Ministr nakaze pridat na platech a kraj na to ma sehnat penize? Ministr prikaze v okresni nemocnici zridit transplantacni centrum a kraj ma za miliardy nakoupit pristroje? Sam asi uznate, ze to je dost nelogicke. Bud je neco moje, staram se o to a financuji to a pak je i pripadny zisk muj, nebo to moje neni, ale pak to pochopitelne nebudu financovat. A jeste k principu neziskovosti. Kazda organizace, ktera musi byt neziskova je uz z pricipu "líná". Nemusi vytvaret zisk, nic ji k tomu nenuti, tak proc by se ti lide tam nejak moc snazili. Udelaji co nezbytne musi, aby byli se ziskem na nule a ani i fous vic. Proc byt v kancelari 15. prosince, kdyz uz od 10.prosince vim, ze jsem "na nule"? Proc jeste vubec neco delat? Dam vsem neplacene volno, nebo i placene, pokud jsem nahodou ten zisk trochu prehnal. A pokud jsem zisk nejakym omylem prehnal moc, tak nakoupim veci, ktere by me jinak nakoupit ani nenapadlo.

Jan H. 17.5.2006 6:49

Vinu ma nejen ministr, ale i premier

Kazdy si pamatuje, jak se za socialismu se statnimi penezi nakladalo. Nejuspesnejsi byli "zduvodnovaci", kteri generovali, proc je to nebo ono potrebne nakoupit, natrit, postavit, predelat..., i kdyz to s chodem instituce nemelo nic spolecneho ("reknete, co chcete a ja vam to zduvodnim"). Ze CR se na svetovem zebricku zemi propadala niz a niz, byl jen prirozeny celkovy dusledek.

Touha p. Ratha po osobni moci je vseobecne znama a mnohokrat zdokumentovana (napr. doporucil opravit svou spatnou vyhlasku nasledujici pro-korupcni radou "at si MNE pozadaji o mimoradnou dotaci"). Obavam se, ze jeho zamer s nemocnicemi je jen dalsi krok typu "vsechnu moc mne, vsechnu zodpovednost vam". To, ze o tomto zavaznem kroku nebyly zverejneny zadne rozbory, u p. Ratha neprekvapi, to ze je zamer v rozporu s Ustavou je pro nej jen zanedbatelny detail.

Jsem presvedcen, ze p. Rath ceskemu zdravotnictvi velmi skodi Prehledneme-li skodlive jeho soukrome aktivity, ktere uz staly pacienty stamiliony (jez p. Rath pouzil pro vytvareni "spravneho" nazoru zdravotnicke verejnosti), jeho zmatecni kroky na MZ jsou skodlive podstatne vic. Transformace zdravotnictvi cestou nahodnych pokusu a omylu bude stat zivoty lidi a miliardy danove poplatniky - o moralnich skodach napachanych na ceske spolecnosti ani nemluve...

Za tyto nesmirne skody je ale nejmene spoluzodpovedny premier, ktery dal prednost osobnim zajmum a nekompetentniho cloveka s neprijatelnym moralnim profilem i historii do funkce instaloval.

jonáš 17.5.2006 8:06

Že na oddlužení nedal nic?

Jestli myslíte letos, tak ano. Jinak do nich erár totiž vrazil během převodu  na kraje asi 3,5 miliardy -- asi máte nějaké nepochopitelné mezery ve vstupních datech. Ale nic si z toho nedělejte, hejtmani a ODS věrchuška je maj taky.

http://fenrir.psp.cz/eknih/2002ps/stenprot/037schuz/s037066.htm

http://www.zdrav.cz/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=6161

http://zpravy.atlas.cz/clanek_tisk.aspx?clanek=29415 .. další si snadno najdete.

www racek 17.5.2006 9:30

Re: Re: Hele "doktore"

výleto, na oddlužení nemocnic předaných do krajů se dalo něco kolem 5 miliard, tuším nadvakrát.. což svědčí o úrovni vědomí o téhle operaci zvláště mezi vyhraněnými příznivci ...

neziskovost vůbec neznamená, že by nemocnice neměla být rentabilní, stačí jen nastavit parametry pro management. ale rozhodně nechápu, proč by soukromý majitel měl mít majetek co nic nenese (pokud by se ovšem nenechal zaměstnat, třeba jako vrátný za 5 melounů měsíčně ... ne že se to nestává, zažil jsem...) v tomto bodě je neziskovost docela problém a v téhle podobě se to nemělo opravdu přijímat. 

jo chápal bych stejný přístup do systému pro soukromé i státní subjekty, ty státní neziskově, ty soukromé dle uvážení a rozhodovala by jen kvalita ... a soutěž.

Doktor 17.5.2006 7:53

Re: Hele "doktore"

Tak si ten zákon napřed přečtěte, než tady budete někoho napadat.

Já mám pravdu, a vy jste hloupá a ještě to křičíte do světa

NoName 17.5.2006 7:58

Re: Re: Hele "doktore"

Já jsem si ho přečetl a je přesně takový, jako p. Stránský píše.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 12:53

Re: Re: Re: Hele "doktore"

To jste asi četl skutečně něco jiného, než o čem je řeč.

Doktor 17.5.2006 0:37

Pan kolega Stránský mlží - ostatně jako obvykle.

Takže popořadě budeme vyvracet nepravdy:

1. I soukromé nemocnice mohou mít nadále smloouvu s pojišťovnou - a to na základě výběrového řízení jako tomu bylo dosud. 2. Nemocnice nikdo nepřebírá do majetku státu, i veřejné nemocnice zůstávají v majetku původních subjektů. 3. Smlouvy mezi pacientem a pojišťovnou jak je dr. Stránský navrhuje jsou vhodné pro komerční připojištění. Představa, že by se lékař u pojišťovny pouze registrobval je velmi iluzorní, to snad není myšleno ani jako vtip. Pan dr. Stránský si totiž neumí představit jiný systém než podobný tomu v USA. Ostatně další větou- stát by se staral základní síť zdravotních zařízení a kontroloval pojišťovny -  dr. Stránský vyvrací vše co napsal předtím a dává dr. Rathovi za pravdu. 4. Kteří politici? - ODS a kdo ještě? Kteří odborníci? 5. Síť zdravotních zařízení je stavěna dle principu každý okres, minimálně jedna. Na seznam se dostane každá nemocnice která bude chtít. 6. Omezení dostupnosti péče rozhodně nehrozí, práve zachování dostupnosti a kvality bylo hlavním důvodem přijetí zákona. Výkřiky o zavírání nemocnic už skutečně jsou zcela mimo mísu, zrušit veřejnou nemocnici je totiž dosti obtížné.

A co je hlavní - zákon nenavrhl ministr Rath. Jde o návrh poslanecký a jeho vznik iniciovala Česká lékařská komora. To je ta organizace, pane kolego Stránský, co jste na ni nejprve podal několik žalob a poté jste kandidoval na jejího předsedu a posléze i místopředsedu. Kdybyste na příslušných sjezdech vyčkal i odborné části programu, mohl jste se leccos dovědět. Pak jste si mohl ušetřit takovéhle články plné, řečeno eufemisticky, nepřesností.

Kodiak 17.5.2006 0:48

Re: Pan kolega Stránský mlží - ostatně jako obvykle.

Soudruhu Rathe, nevěřím Vám ani slovo

dulcibelka 17.5.2006 8:53

Re: Re: Pan kolega Stránský mlží - ostatně jako obvykle.

R^

Jan H. 17.5.2006 6:58

Fakticky argument zadny?

Obavam se, ze jste nevyvratil ani jedine tvrzeni, o absenci faktickych argumentu a souvislosti ani nemluve. Pomery v CLK masirovane tiskovym imperiem p. Ratha jsou dostatecne zname, opozice vuci nemu rovnez. Mnozi lekari se radeji o napravu pokouset prestali, nez by celili jeho nemoralnim utokum, jini z prosteho duvodu, ze na to uz "nemeli zaludek". Zastitovat Rathovy kroky jim zmanipulovanou CLK je prinejmensim usmevne..

filip 17.5.2006 7:43

Re: Fakticky argument zadny?

Kdokoli nesouhlasí je zmanipulovaný ! A máme po diskusi. Měl bych ale jeden dotaz: modrý superman Julínek na podzim v r. 2004 na zasedání Lékařské komory vehementně prosazoval změny podobné těm na Slovensku. Rath mu oponoval tím, že zatím daleko více Slováků utíká za léčením a prací ve zdravotnictví do Čech, než Čechů na Slovensko. Julínek řekl, ať pan prezident počká, že do roka  a do dne ... t.j. do podzimu 2005 bude vše naopak. Rath zajásal a nabídl mu sázku o bednu nejdražšího koňaku, že tomu rozhodně naopak nebude, ale stav se možná ještě prohloubí. Původně mě sice napadal dotaz jiný, ale teď byc měl tento: pánové neopustíte svého Julínka a pomáháte mu šetřit na ten koňak ? Ten Rath, ten se upije ! 

Agent 17.5.2006 10:35

Re: Re: Fakticky argument zadny?

Pokud se dá zjistit, tak Julínek vyhrál. Zdroj ČSÚ a SSÚ. Slovy min. fin. Sobotky: za poslední dva roky se prudce změnil trend ve prospěch občanů ČR. ;-P

Junior 17.5.2006 14:31

Re: Re: Re: Fakticky argument zadny?

Tak tomu nerozumím. Za poslední dva roky se prudce změnil trend ve prospěch občanů ČR a Julínek vyhrál?? Pokud já vím Slováků (doktorů i pacientů) u nás stále přibývá.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 14:28

Re: Re: Fakticky argument zadny?

cesta za prací není útěkem

Junior 17.5.2006 14:35

Re: Re: Re: Fakticky argument zadny?

Samozřejmě. Pokud někdo odchází za prací, jde si polepšit. Jako např. Slováci do Čech, nikoli naopak, jak věštil pan Julínek. 

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 15:45

Re: Re: Re: Re: Fakticky argument zadny?

Češi do Irska třeba, víte, to je stejné. Hloupé sázky, ale nechť. jejich věc.

Doktor 17.5.2006 7:51

Re: Fakticky argument zadny?

Jaké jsou poměry v ČLK?  Poučte mě, já se jenom pravidelně účaatním jednání a sjezdů, vy se asi pohybujete hluboko uvnitě vedení.

jonáš 17.5.2006 8:08

Re: Re: Fakticky argument zadny?

Jen jestli to neni spíš v potrubí ;-)

Ivan R. 17.5.2006 7:01

Re: Pan kolega Stránský mlží - ostatně jako obvykle.

Doktore, pokud jste tedy doktor, což se z anonymu nedá vyčíst a z vašeho tvrzení nedá ověřit, tedy občane anonyme, vaše tvrzení by měla alespoň nějakou váhu, kdyby jste je uvedl pod autoritou Vašeho jména.  Pokud se pod Vaše názory stydíte podepsat, pak se nedivte že je nikdo nebere vážně.