1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
buj 17.5.2006 14:52

Re: Re: Re: Re: Pro pavla 99

 Zkrátka stačí udělat podstatně méně práce než loni,abys dostal zaplaceno 103%(106%) loňska.Toto se týká AS.To je těch, kteří jsou placeni bodově.Když uděláš víc dostaneš pouze toto. Když naučtuješ víc, dostaneš všechno.Ale budeš to, až to pojišťovny "nějak" spočítají vracet. 

pavel 99 17.5.2006 22:26

Re: Re: Re: Pro pavla 99

doufám, že Vám předřečníci onen početní úkon ze základní školy dostatečně osvětlili. Jinak by bylo zábavné (kdyby to nebylo spíše smutné - zvláště pro postižené) jak v okamžiku, kdy se objeví problém s limity (přesněji tyto limity na někoho "dopadnou"), tak nejdříve se spustí pokřik, že to není vůbec pravda a že problém vlastně neexistuje aby se přešlo k tvrzením že problém (neexistující) se vyřešil. I ta terminologie se vrací před rok 89.

baci 17.5.2006 14:55

2x vyšší pé

jenom dotaz jak to popisujete to nechodí včera jsem tady dával odpověd na tema financování nemocnic od nuceného správce tedy bývalého ,který píše úplně něco jiného než vy a bohužel je to tak tak křištělové jak to píšeto to není.Když si to převrátí a vypočítáte kolika stále prostá nekomplikovaná appendectomie-ne složité výkony tak cena motola pro pojištovny je 2.5x vyšší a v tom je ten vtip ,že kdyby pojištovna nakupovala naslomouvanou péči tedy na appendectomnii tak by s motoleme nemohůla uzavřít smlouvu a zbyly by smlouvy jen na ty vzácné případy a v tom je ten zakopaný pes.

Doktor 17.5.2006 16:13

Re: 2x vyšší pé

Prosím vás, přeložte to co jste napsal do češtiny, a pak vám to snad budu schopen vysvětlit.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 16:33

Re: Re: 2x vyšší pé

Jednou z vlastností řeči je samoopravitelnost. Po ní to může vypadat třeba takto :

Jenom dotaz : jak to popisujete, tak to nechodí. Včera jsem tady dával odpověd ( na thema financování nemocnic ) od nuceného správce (tedy bývalého) ,který píše úplně něco jiného než Vy a bohužel je to tak.  Tak křišťálové, jak to píšete, to není. Když se to převrátí a vypočítáte kolik stála prostá nekomplikovaná appendectomie - ne složité výkony - tak cena Motola pro pojištovny je 2.5x vyšší a v tom je ten vtip, že kdyby pojištovna nakupovala nasmlouvanou péči, tedy na appendectomii,  tak by s Motolem nemohla uzavřít smlouvu a zbyly by smlouvy jen na ty vzácné případy a v tom je ten zakopaný pes.

Doktor 17.5.2006 17:53

Re: Re: Re: 2x vyšší pé

Díky :-).

sice mi pořád nějak nedochází ten nucený správce. Nicméně appendektomie je všude ohodnocena stejně. Různě vysoké platby za stejnou dg. - to bylo v dobách unikátních rodných čísel a tato doba je již passe.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 19:38

Re: Re: Re: Re: 2x vyšší pé

Nocený správce odpověděl na dotaz kolegy, zveřejněno ve ZdN tuším.

pavel 99 17.5.2006 22:58

Re: Re: Re: Re: 2x vyšší pé

Zdá se, že pan Rath jako nuceného správce dosadil "odborníka", který ani netuší co a jak se komu proplácí. Čím dál lepší.

MUDr Jiří Kilian 18.5.2006 6:14

Re: Re: Re: Re: Re: 2x vyšší pé

Kdyby dosadil nevímkoho, bylo by tol stejné,. Systém je zcela nepřehledný a dílčími opatřeními se tato jeho vlastnost zvýrazňuje už 16 let.

Klára 17.5.2006 11:08

Kolektivizace nemocnic

Nikdo netvrdí, že v Evropě není systém neziskových nemocnic. Jistě ale nevznikl tak příšerným způsobem jako u nás a nebyl protlačen komunisty.Rathův blábol, že systém je otevřený, je na stejné úrovni jako argumentace komunistů v době násilné kolektivizace. Do družstva nemusíte vstupovat, ale když nevstoupíte, musíte povinně odvádět tolik produkce, kolik vám určíme, když nebudete odvádět,budete zničeni.Rathův systém je analogický, neziskovky budou mít zaručené výhody a ostatní se buď přizpůsobí nebo padnou. Je mi z toho špatně. A že to nemocniční doktoři chtějí se nedivím, státem řízené zdravotnictví je nejlepší půda pro jejich uplácení.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 12:34

Re: Kolektivizace nemocnic

K uplácení musí být vždy dva. Dávejte tedy stejnou vinu uplácejícím.

Mít kolektivisací vesnice po roce 1948 a důsledky diskutovaného zákona je zásadní rozdíl.

Hromadný převod nemocnic na a.s. je taktéž příšernou věcí. Bude-li doveden do důsledku,  pak teprve většina kritiků diskutovaného zákona přijde na to, v čem je skutečná potíž.

Zásadní řešení za současné bipolarisace politických postojů je jen jdiné, totiž dva paralelní, bymezeně se prolínající systémy sítě lůžkových zdrav. zařízení

gerontusinza 17.5.2006 13:22

Pane MUDr. souhlasím s vámi. Ale má to jeden háček. Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Ty akciovky pánové nekoupili, ale zprivatizavali (tj. někdo jim je dal za pusinku, neboli privatizační záměr) bez patřičného zákona. Páni hejtmani nejsou mocipáni, ale pouze správci státního majetku v rámci kraje a nemohou je rozdávat, ale pouze prodávat na základě výběrového řízení a patřičné tržní ceny, po dohodě s nadřízeným ppříslušným ministerstvem. Jinak se jedná o nelegitimní a svévolné machinace se státním (krajským) majetkem. Pochybuji, že by nezavřeli starostu, který by zprivatizoval obecní louku místo aby ji prodal ve výběrovém řízení. Nemám nic proti tomu aby byly soukromé nemocnice. Ale ať si je pánové koupí (tedy zaplatí) nebo postaví ,ale za své. Bez patřičného zákona, zneužitím pravomocí veřejného činitele, byly vyvedeny z majetku státu ( kraje) nemocnice a nezaúlacena kupní hodnota. Pokud pánové nechtějí být neziskoví,  ať tedy prosperují bez dotací státu. Ale příslušné úředníky je nutno soudit.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 13:31

Re: Pane MUDr. souhlasím s vámi. Ale má to jeden háček. Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Těžko se mi nyní hledá ve Vaší reakci souvislost s mnou napsaným, ale nechť a bez ní tedy :

Přeměna nemocnic p.o. na nemocnice a.s. není nezákonná, nelegitimní. Je to rozhodnutí orgánu samosprávy, nikoli úředníka, je to rozhodnutí, ke kterému je samospráva kompetentní. Já vnímám tuto přeměnu jako nešťastnou a způsob jejího provedení za ještě něšťastnější. Jediným soudem takového rozhodnutí mohou být volby, coby soud těch, kteří rozhodli.

 

gerontusinza 17.5.2006 14:30

Pane doktore, vy skutečně nevidíte vyvedení státního majetku do rukou soukromníka jako nezákoné a nelegitimní bez patřičného zákona o privatizaci? Re: Re: Pane MUDr. souhlasím s vámi. Ale má to jeden háček. Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Nic, možná je to věcí právního názoru. Počkejme po volbách, předpokládám že přijde v tomto směru zemětřesení ať zleva či zprava. Ani z jednoho nemám radost, protože existence zdravého rozumu je nad idiotské fangličky a právní kličky. Díky a hezký den.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 15:07

Re: Pane doktore, vy skutečně nevidíte vyvedení státního majetku do rukou soukromníka jako nezákoné a nelegitimní bez patřičného zákona o privatizaci? Re: Re: Pane MUDr. souhlasím s vámi. Ale má to jeden háček. Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Víte, mít nějaký pocit a kvalifikovat něco jako nezákonné, to je docela rozdíl. Já se za soudce nemám, náhled mám takový, že rozhodnutí samosprávného orgánu není proiústavní a ani jinak protizákonné. Třeba to někdo podá soudu a ten rozhodne.

Ty extremní způsoby, jejichž smysl je jen oplácet trucovitě, to je skutečně bída.

Klára 17.5.2006 14:13

Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Jste manipulátor.Nikdo tady nechce hromadný převod na a.s..Srovnání s kolektivizací je přesné, zkuste si vzpomenout na film Všichni dobří rodáci. A vyčítat pacientovi, že se snaží uplácet, když nemá jinou možnost, je úplná zrůdnost. Každý chce být zdravý, většina se chce postarat o své rodiče, má strach o své děti, to bych ráda viděla někoho, kdo by neupláce!! Za vás to půjde tak, že všichni budou mít nárok, ale nikdo nedostane nic, jen doktoři si to mezi sebou zařídí.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 14:22

Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Prosím pěkně, nechápu nyní dost dobře obsah slova manipulátor.  Vy říkáte, že nikdo nechce hromadný převod na a.s. Můžete mi jmenovat jednu jedinou samosprávu, která nezahájila proces přeměny jí zřízených nemocnic, p.o., na nemocnice, a.s. ?

Víte, není to přesné srovnání s tou kolektivisací. A jestli jste ten film vskutku viděla, musíty nyní souhlasně kývnout tomu, ¨co jsme napsal. A jestli mát předky, kteří vám vylíčili věci té doby, musíte si říci, že takové srovnání je pro účastníky té kolektivisace vesnice dosti hrubou urážkou, resp. zneuctěním jejich památky.  Zkuste ještě někoho najít, ať Vám o tom povypráví.

Za mne, paní nebo slečno, to jde bez úplatků 32 let. Zkuste najít někoho, kdo mi dal úplatek, resp. od koho jsem vzal úplatek. Máte mé jméno, pracoval jsem od r. 1974 deset let na Karvinsku, poté až dosud na Vsetínsku.

Já samozřejmě pacientovi nevyčítám, že se v jistém rozpoložení snaží , v domnění, že je to nějak pomocné, učinit pro péči o dzraví své nebo svých blízkýách cokoli.  Je ale stejně vinen uplácením jako ten ulácený. A po odeznění těch podmínek, v nichž se pod tlakem rozhodl kešpatnosti, měl by žádat zákonnou cestou sjednání nápravy.

gerontusinza 17.5.2006 15:05

Pane doktore, skupina lékařů a zejména jeden z nich mě zachráníl po autohavárii Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

postupně život, nohu -hrozilo odebrání končetiny, funkci té nohy, tj skoro stejnou kvalitu života jako předtím. Vše tzv gratis-platila pojišťovna, protože když nevyděláváte, ani uplácet nemůžete. Pak ovšem, když jsem znovu našel odpovídající zaměstnání ( po ztrátě zaměstnání -2 roky léčení vč.rehabilitací) jsem se snažil tomuto lékaři se tzv "revanžovat" (mezi námi, bylo za co). Jediné na co jsem ho ukecal byly 3 láhve whisky. Nic víc nevzal. To ale prosím neberu jako úplatek, ale snahu poděkovat za maximum péče a znalostí. Protože jsem sám po zranění jistou dobu pracoval v jiné nemocnici, samozřejmě že jsem se setkal i s jinou sortou "lékařů" ale početně mizivou. Převážně tam byla snaha uplácet při požadavku na přijetí na pavilony dlouhodobě nemocných u starých lidí z hlediska nemohoucnosti, nebo snaha opravit na náklady nemocnice lék.přístroje,  které již lékař odkoupil pro svou soukromou praxii. Ale pacient či rodina má tendence zdravotníkům vždy něco nabídnout, zvláště tehdy mají-li resty k pacientovi nebo si to alespoň myslí že je mají . Nikdy jsem se ale nesetkal, že by  lékař podminil svou péči úplatkem, to ani náhodou. 1. impuls vždy vychází z okolí pacienta. Jen taková glosa ani to nečtěte. Hezký den.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 15:24

Re: Pane doktore, skupina lékařů a zejména jeden z nich mě zachráníl po autohavárii Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Milý pane, děkuji za sdělení těchto zkušeností. Když tu pořád čtu o špatnostech lékařského stavu, jsem rád, že se dočtu i něco jiného.

To víte, že kolikrát lidé přijdou a chtějí se nějak odvděčit. U nás to bývá třeba tak, že přijdou a řeknou, že vypálili a ať ochutnám, nebo přišel starý pán ( sklář, důchodce ) a že mi ve sklárně sám udělal takovou skleněnou fajfkum že jsem mu vyléčil vnučku  - nemůžete říci těm lidem, ať si to strčí někam.  Taková pozornost, vždy po ukončení poskytování péče, není přeci úplatkem, pokud nejde o obálku peněz.  S těmi penězi mám takovou příhodu. Babička dívenky, kterou jsem léčil,  přišla o holích - bylo o ještě za komunistů - a přinesla mi padesátikorunu. Já jsem ji odmítnul, že to přeci nejde a ona mi se slzami v očích říkala, že se nemusím štítit jejích peněz, že nejsou nepoctivé.  Řekl jsem jí, že se neštíím, ale že to se prostě nesmí brát peníze.  No, odešla, vrátila se za dvě hodiny a donesla mi kafe a láhev vína a že teda šla za ty peníze něco koupit, když jsem si to nechtěl koupit sám. To je hrozná věc, víte, o holích se belhala kamsi do krámu mi něco koupit. To si pak člověk řekne, že jí toho měl ušetřit a vzít si tu padesátikorunu raději.  

Takže když píšu o úplatku, nemám tím na mysli pozornost, kterou lidé chtějí dát i pro svou radost jako upřímný projev vděku a nemám to za nějakou špatnou věc.  Podstatné je, aby taková pozornost nezavazovala k nějaké následné protekci.  A já si myslím, že ti lidé nedávají tady doktorce nebo sestřičce kytku a mně na ochutnání jimi vypálenou proto, aby tím něco získali navíc.

I Vám hezké dny a plno spokojenosti obecné .

Klára 17.5.2006 16:18

Re: Re: Pane doktore, skupina lékařů a zejména jeden z nich mě zachráníl po autohavárii Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Je mi z vás na zvracení.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 17:05

Re: Re: Re: Pane doktore, skupina lékařů a zejména jeden z nich mě zachráníl po autohavárii Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Nechci Vás strašit, ale pokud je Vám na zvracení, pak je docela pravděpodobné, že příčina bude někde jinde, než v mé osobě. Zkuste se poradit s lékařem, zvracení je příznak mnoha závažných poruch zdraví.

Klára 17.5.2006 17:42

Re: Re: Re: Re: Pane doktore, skupina lékařů a zejména jeden z nich mě zachráníl po autohavárii Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

zatím jsem úplně zdravá, pár zkušeností s doktory ( operace. porody)mi úplně stačilo.Opravdu je mi špatně z vašich názorů a jen se si potvrzuji tu hrůzu, co jsem poznala po nemocnicích.Jste zahleděni jen sami do sebe a při vědomí své nepostradatelnosti se chováte arogantně a tady v této diskusi i hloupě.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 19:41

Re: Re: Re: Re: Re: Pane doktore, skupina lékařů a zejména jeden z nich mě zachráníl po autohavárii Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Tak to je fajn, že jste v pořádku. A ze kterých názorů je Vám tedy špatně ? Co např. z mého chování máte za argoantní a co zase za hloupé ?

 A nepostradatelnost ? Milá paní, nebo slečno, hřbitovy jsou plné nepostradatelných lidí.

gerontusinza 17.5.2006 17:14

Doporučuji živočišné uhlí a živočišné teplo. Jste zakyslá a máte ho málo.Re: Re: Re: Pane doktore, skupina lékařů a zejména jeden z nich mě zachráníl po autohavárii Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Vlali 17.5.2006 15:48

praxe

Znáte biblické po ovoci poznáte je? Uvedu konkrétní příklad ve středních Čechách byly na a.s. převedeny všechny opakuji všechny nemocnice pod správou kraje. Tak prosím neargumentujte tím, že nikdo nechce všechny nemocnice zprivatizovat.

dph 17.5.2006 14:40

Re: Re: Kolektivizace nemocnic

musím oponovat.Nejhorší formou je příspěvková organizace do které se nepřispívá.A přechod na a.s.byl jedinou možnou formou,jak se balastu příspěvkové organizace zbavit.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 15:30

Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Hm. To ano z hlediska financování. Jinak je o ale z hlediska garance dostupnosti péče.

dph 17.5.2006 16:32

Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

největší problémy zdravotnictví jsou právě ve financování.A pokud vím,tak přechodem na a.s. se smlouvy s pojišťovnami neměnily,a tudíž ani nasmlouvaná péče.

gerontusinza 17.5.2006 17:04

Pane změní-li se subjekt, musí se změnit smlouvy.Re: Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Tudíž ten kdo mění nemocnici na a.s. nemá nic automaticky, protože to je jiný právní subjekt. To není jako když se někdo vdá, ale i tak musí řadu věcí oběhat.

MUDr Jiří Kilian 17.5.2006 17:14

Re: Re: Re: Re: Re: Kolektivizace nemocnic

Ano, zatím to tak většinou bylo a je. Většinou. Jak jsem psal na jiném místě,jde o risiko ztáty nástroje garance dostupnosti péče. O risiko, dané zákonným právem a.s. zvolit si předmět své činnosti. Tedy příměrem, když běháte přes cestu bez rozhlédnutí, není důkazem správnosti takového počínání skutečnost, že Vás dosud nepřejelo auto.

Další okolností, o které jsem nepsal, je ta, že ona a.s. není až tak dobř ekontrolovatelná. Hodnotíte-li sám výsledky své práce, jbudete si fandit a hodnocení budou zkreslená.  Spekulativně tedy, když bude mít a.s. vlastní patologii coby jediný kontrolní mechanismus správné diagnostiky a terapie zemřelých, pak lze mít obavy o správné hodnocení. Já neříkám, že by se takto švindlovalo, ale říkám ilustrativně, že je tu toho risiko.