4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Za tři porody 270 tisíc! Přišli v Lidovém domě o rozum?

ČSSD má předvolební bombu. Chystá zvýšit porodné Za první dítě mají matky dostat 60 tisíc, za druhé 90 tisíc a za třetí 120 tisíc korun. Předpokládá to volební program ČSSD. Sociální demokraté cítí, že je opouštějí voliči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jo 6.9.2006 13:23

jo

jo:-D

Joska 20.4.2006 9:50

Další idiotský nápad z dílny ČSSD

 Copak si myslíte, že se rodiče rozhodnou pro dítě jen kvůli nějakému jednorázovému příspěvku? To je hloupé a směšné.. Pokud se někdo na to chytí, pak to může být spíše jen ten, který vidí pouze užitečnou finanční dotaci, nikoliv ten který chce dítě opravdu mít, vědom si všech s tím spojených závazků. Docela si dovedu vybavit budoucí příjemce těchto příspěvků.

Mnohem účinnější je návrh jiné radikální koncepce, jak vyřešit vymírání obyvatelstva:  Zrušit důchody, zrušit povinné platby státu na důchod, o rodiče ať se postarají děti!  

Mirek 20.4.2006 9:04

Re: TO:Vládík

Vážený pane, vyjadřuji naprostý souhlas s Vaším příspěvkem, má hlavu a patu a není k němu co dodat.

papouch 2.4.2006 0:46

Re: Re: děcka budou i bez dávek

dve moznosti: 1. Rakousko, Viden, 11. okres 2. otevrena proxy tamtez
jaroslav5 30.3.2006 21:26

Re: Re: To by bylo, aby ta KSCSSD u nas nevybudovala cikansko - ukrajinskou republiku.

Tak přihoď pár bilboardů proti Paroubkovi při ročních daňových prázdninách ODS se ti to vyplatí, plebs se dá lehce zblbnout na internet nechodí takže tady brečíš na blbim hrobě. reagovat
Lada 30.3.2006 17:20

Re: Re: Re: No,

Teď jste mě pane zklamal těma lacinejma argumentama. V současné době totiž podnikatel-OSVČ vůbec žádná kouzla s nákladama nemusí dělat, protože si může odečíst při řemeslné živnosti 60% nákladů z výnosů.. A to je tedy z dalších kulišáren socialistů, protože odečíst může ale daň zaplatit musí z určeného základu. Takže vlk se nažral a koza zůstala celá.
Ale jinak podnikat může každý s čistým rejstříkem - tak to zkuste!
Ladislav N. 30.3.2006 1:19

Re: Re: Re: Česko potřebuje mládnout!

Vízkovy vnoučata na to nebudou mít. Penze už si od nich Vízek vybral na dluh. Budou ty dluhy muset splácet. A my platíme úroky z půjček ČSSD každý rok 30-40 mld.
jonáš 30.3.2006 1:01

Re: Re: Česko potřebuje mládnout!

Nojo, a ty Vízkovic vnoučata jim za to zase budou jednou platit penze.
X 30.3.2006 0:07

Můžeme být v klidu, o tyto voliče se přetahuje s KSČ

pertinax 30.3.2006 0:00

Re: To by bylo, aby ta KSCSSD u nas nevybudovala cikansko - ukrajinskou republiku.

Milá holka modrooká. Někdo někde jinde v těchto diskuzích napsal velmi pěkně, že čím více budeme podporovat chudé, tím více jich budeme mít. (Bohatí a pracovití od Paroubka podporu nepotřebují, dovedou se postarat sami o sebe.) A to samé platí i o svoloči o které píšeš Ty.
pertinax 29.3.2006 23:28

Re: Re: Čaučesku a strůjci sociálního "úspěchu" NSDAP jsou nuly !!!

Jo, viděl jsem jejich kuchyně. V Čechách v televizi, jinde ve světě skutečné. Nejedl bych u nich ani zadarmo. Tedy u těch Číňanů. Také nevím, proč děti asijských národů musí excelovat na českých školách. Protože doma nemají školy nebo proto, že zrovna v Česku má tatínek "živnost" na prodej pašovaného a padělaného zboží? Já vím, čím více pruhů, tím více Adidas. Stejně si ale raději koupím botky u Bati i když jsou vyrobené třeba ve Vietnamu. Mohu se alespoň trochu spolehnout, že se nerozmočí když zaprší. Vietnamec, který je někde v Saigonu vyrobí, nebude mít nutkání podnikat v Chebu na tržišti a mlátit kontrolora. A jeho děti tak mají šanci excelovat na gymnsiu v Saigonu.
And, also, I don't know why in the Czech Republic I should use Korean language. Just because some Korean automaker wants to build a factory in Moravia? Don't  you think that if he wants to do business here, he should learn Czech? Or, at least, English?
Ale samozřejmě, pokud budu mít nějakou obchodní příležitost v Korei, začnu se tvrdě učit jak korejský jazyk, tak i abecedu. Nejde jen o to, zalíbit se obchodnímu partnerovi, je to především obyčejná slušnost vůči zemi, kde podnikám.
 
 
holka modrooka 29.3.2006 23:16

To by bylo, aby ta KSCSSD u nas nevybudovala cikansko - ukrajinskou republiku.

KSCSSD posilaji SMS do parezu a velky soudruh P. z toho zacina fakt jiz silet. Tovarnu Hyundai stavime z nasich dani pro Polaky a Ukrajince, i když ji budou vlastnit Korejci a za dalsi nase dane budou s*oustat a vyrabet deti nasi drazi cikani. To by bylo, aby ta KSCSSD u nas nevybudovala cikansko - ukrajinskou republiku.
Andy 29.3.2006 22:18

Re: Česko potřebuje mládnout!

a dluží jim to i ti, co vychovali děti bez dárků od státu? Protože právě ti to budou platit, pane Vízku.
Alfons 29.3.2006 21:15

Re: Česko potřebuje mládnout!

Ale žijeme v nejlepším ekonomickém systému, tj. v kapitalismu který dosáhl svého maximálního vývojového stadia. A zde se musí všichni, aby přežili a udrželi si místo na slunci chovat tržně. I potomci jsou zataženi do tohoto tržního prostředí a je na trhovcích jakou udělají v tomto směru ekonomickou rozvahu. Ale natahovat ruku po státu nepřipadá ani zde v úvahu. Nebezpečí zneužití porodného je evidentní a proto s tímto návrhem do koše. Ať každý dokáže si pořídit potomka a vypiplat ho do dospělosti jen ze svých prostředků a ne aby byla tyto pacholátka dotována z peněz ostatnách občanů !!! 
vládík 29.3.2006 21:14

Re: Tak jsem se docetl jinde...

Nulové dani nefandím. Jestli však pan Havel myslí přechod 5% daně na nulovou ("odpustky"), pak nezná sváj rezort. Výnos této části DPH se pohybuje mezi 20 ÷ 25 miliardami. Žádných 40.  Jde o to žvatlání, ne o to zda je to dobré či nikoliv.
vládík 29.3.2006 21:12

Re: Re: Tak jsem se docetl jinde...

Už bible ví, že lepší je naučit ryby lovit, než je rozdávat.
vládík 29.3.2006 21:10

Re: Česko potřebuje mládnout!

Jsem na tom podobně, i když pouze se třemi dětmi (1966 ÷ 1999). Jen tvrdím, že děti za nějakou "oběť " stojí. A jsou to rodiče, kdo je má především uživit. Nevím, proč by je měli živit ostatní poplatníci (kterým se říká stát). Já stále dělám, a raději dám peníze vlastním vnoučatům (jen osm) než komusi prostřenictvím státní kasy.
fooggyy 29.3.2006 21:02

Re: děcka budou i bez dávek

"Má to spoustu nevýhod, ale i mnoho výhod. Jako třeba, že mi stát nenakazuje něco s čím bych nesouhlasil"
Chci tu zemi znát. Není to náhodou Ghana?
Křupan 29.3.2006 20:57

Re: Tak jsem se docetl jinde...

On je zásadní rozdíl peníze ponechat, nebo všem sebrat a někomu rozdávat.
Pokud i myslíte, že prostým riozdáváním čehokoliv vymýtíte chudobu, tedy rozdávejte - ze svého!
 
Hawk 29.3.2006 20:33

Re: Slovensko

Moc O.K. se mi to tam nezdá. Mám spolužáka na Spiši, letos v létě jsme tam byli a mají z těch osad dost zamotanou palici. A na východním Slovensku je to  ještě horší. Městečko asi 30 Km za Košicemi, kam jsem za totáče léta celkem pravidelně služebně jezdíval, mělo takovou osadu, která se postupně zmenšovala. Letos je o dost větší a ubožejší....I tamní vládě prý už došlo, že jim musí nějak pomoct
Old 29.3.2006 20:02

Re: Re: Re: Re: No,

Jak kde, ale státní zaměstnanci aj.,aj.???
František Vízek 29.3.2006 19:47

Česko potřebuje mládnout!

Měl jsem čtyři děti jako schody narozené 1965, 1967, 1969   a 1972   a nyní se díky tomu těším ze třinácti vnoučat. Uměl jsem a stále si umím porovnat, co všechno si rodina s narozením i jediného dítěte musí odpustit, oproti těm, kteří děcko nechtějí. Mluvit o druhém a třetím snad ani netřeba. Česká republika ale POTŘEBUJE MLÁDNOUT. A nepokusit se o obrat k lepšímu by bylo s ohledem na náš populační vývoj neodpovědné. Pokud se VÝŠE UVEDENÉ částky budou vydávat opravdu POSTUPNĚ natřikrát a opravdu i případně jako jakési POUKÁZKY na příští vzdělávání, nezatracoval bych ten nápad. Není to k zahození. Dlužíme-li totiž někomu něco v naší zemi, potom je to v první řadě RODNÁM s dětmi, maminkám a tátům, kteří kromě radosti z dětí čelili obtížím, strachům, stresům a museli si mnohé odříkat...
Mirek od lesa 29.3.2006 19:45

Re: Slovensko

Možná tu Slováci četli mé příspěvky , které jsem na toto téma psal už před deseti lety, možná jim to myšlení funguje stejně, jako mně. Máme v rodině většinou dvě děti, ale i tři, na jeden pár rodičů. Jedináčky nevedeme. Čtyři děti, to by už bylo i pro dobře vydělávající rodiče velké zatížení. Podotýkám, že každé z mých vnoučat (je jich celkem 10) chodí do hudebky, nepochybně všichni skončí s maturitou nebo střední školou. Proto vím, že rodiny s více, než 3 dětičkami sotva zvládnou z těch dětí udělat něco víc, než příjemce sociálních dávek, jako již dvě-tři předcházející generace. Pokud bude podpora rodiny s dětmi vázána na výdělečnou činnost rodičů, nehrozí zneužití. Sleva na dani, případně i negativní daň, je vždy lepší, než demoralizace vznikající bezpracnými příjmy, dříve se to správně nazývalo příživnictvím.
Neo 29.3.2006 19:32

Tak jsem se docetl jinde...

" Kdyby se porodné vyplácelo v hotovosti, činila zátěž státního rozpočtu - při zhruba 100 tisících narozených dětech za rok - asi 6 miliard korun. "Ve srovnání s tím, co chce poskytnout kolega Tlustý živnostníkům, to je výpadek asi 20 miliard, jde o úplně jiné peníze," poznamenal Havel apřipomněl, že odpustky na DPH, které ODS navrhla, představují rozpočtovou ztrátu 40 miliard korun. "
Ladislav N. 29.3.2006 19:12

Re: Milý Ladislave N., ekonomický neignorante,

Vysvětlím, Šedovousi. Do vyčerpání kvóty stanovené EU pro jednotlivé státy platíš v ceně banánů clo asi 6 Kč/kg (?), po jejím překročení pak asi trojnásobek... až do konce roku. Přesná čísla se mi teď nechce hledat. Proto z trhu po našem vstupu do EU vymizely banány za lidové ceny 17Kč/kg i méně.
MK 29.3.2006 19:08

Re: Re: Re: Skutečnou ekonomickou pomoc rodinám s dětmi si představuji velmi odlišně.

Rekl bych, ze touto kombinaci vznikne Pakistanec nizsi vrstvy.
dvd 29.3.2006 18:56

Proč by to dělal?

Vysvětlovat Šedovousovi cokoliv co se nehodí do (šedovousího) krámu je házení perel sviním.
dragon 29.3.2006 18:44

co se vám nezdá, zdroje jsou

Tic-Tac 29.3.2006 18:28

Re: Re: Re: Re: TO: JARDA MUSIL

Tak jsem to nemyslel. Jinak ať si třeba někdo volí i ty komunisty. Chtěl jsem jen říct, že kdo nejde volit, nemá nárok kritizovat. Nevolit je jen prázdné gesto. Volby na dění ve státě mají a budou mít velký vliv. Stačí jen, aby voliči vystavovali spravedlivý "účet". K tomu je ovšem třeba, aby se k volbám chodilo. Jinak bude parlament vypadat pořád stejně. Co do složení, tak rozložení.
Jura Jurax 29.3.2006 18:20

Re: To: NEO

Dělala aspoň dva roky ... no, a co vysokoškolačky? Ve čtyřiadvaceti vylezou ze školy ...