22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Za tři porody 270 tisíc! Přišli v Lidovém domě o rozum?

ČSSD má předvolební bombu. Chystá zvýšit porodné Za první dítě mají matky dostat 60 tisíc, za druhé 90 tisíc a za třetí 120 tisíc korun. Předpokládá to volební program ČSSD. Sociální demokraté cítí, že je opouštějí voliči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dodo 29.3.2006 15:48

Re: Re: Re: Re: Re: Výborně, pane autore, to je opravdu

nO, NEVÍM, KDE JSTE SE UČIL EKONOMII. úSPORNÉ BALÍČKY ZA kLAUSE BYLY JEDNAK DÍKY ZÁPLAVÁM, OVŠEM HLAVNĚ PRO NEZATĚŽOVÁNÍ ROZPOČTU PŘI TRANSFORMACI.
sOCAN POTOM PŘIŠEL A ZADLUŽUJE SE TAKOVÝM TEMPEM, ŽE BUDOU SPLÁCET JEŠTĚ NAŠI POTOMCI ZA STO LET. aSI JE TO MÁLO, TAK CHTĚJÍ POKRAČOVAT. mOŽNÁ I PROTO, ŽE KDO MÁ ŠPETKU ROZUMU A ODPOVĚDNOSTI, NEVOLIL BY JE.
Stin 29.3.2006 15:40

Re: TO:Vládík

Tak pod tohle bych se taky podepsal.
PetrN 29.3.2006 15:37

Navrhuji vylepšení

Navrhuji vylepšení úžasného nápadu zločinců z ČSSD. Za první dítě vyplatit 60 tisíc, za druhé dvojnásobek, za třetí dvojnásobek toho, co za druhé atd. Navíc by nebylo nutné děti skutečně vychovávat - stačilo by čestné prohlášení osoby starší 18 let, kolik by chtěl dětí v životě mít...
Šerlok Homeless 29.3.2006 15:34

Re: Re: Re: To: NEO

Kdybyste napsa(a) nesála podporu, tak stačí. Vydělával peníze bych chápal - pouzná se to podle daňového přiznání. Ale jak se pozná, jestli pracovala?
 
Ostatně:Co když  živnostničila a náhodou do ztráty?
PRASÍ DENT 29.3.2006 15:33

RAČTE OBRÁTIT SVOJI CTĚNOU POZORNOST K NESNADNĚJŠÍMU CÍLI -

Paraziti dole jsou nepříjemní,ale celkem snadno je možné je eliminovat na minimum...Co však ovšem s e stále bujícím nádorem parazitů ve státní správě,moci soudní a výkonné.. Stále bující šedou ekonomikou a lidmi,kteří tropí,podobně jako za bolševika více škody,jako užitku...Cožpak nechápete vy mnozí dutolebci,že mocní rádi používají zástupný problém k zástření svých rejdů a to samozřejmě odjakživa....CHCE TO OPRAVDOVOU REVOLUCI VE STÁVAJÍCÍCH POSTBOLŠEVICKÝCH POMĚRECH....
Jirka Paroubek,chlapík jako vy 29.3.2006 15:26

Re: Re: Re: Re: Čaučesku a strůjci sociálního "úspěchu" NSDAP jsou nuly !!!

Děláme si jí ruku v ruce milý Klaune,loučím se s heslem "Více píce republice" :-)
O.K. 29.3.2006 15:25

Re: Re: Re: Re: TO: JARDA MUSIL

Ano, to by bylo tradiční řešení. Proto jsem si taky s tou vrtačkou v ruce připadala jako Olympe de Gouges;-)
AeroKarel 29.3.2006 15:24

Šedovousi,

"No jasně to chci vidět toho vietnamského zelináře, jak druhej po snížení daně na nulu o totéž zlevní "
Stavte se na Smíchově, pár vám jich ukážu. Konkurence, to je věc!
Karel 29.3.2006 15:23

Re: Re: Re: TO: JARDA MUSIL

Teď s Vámi nesouhlasím. Podle Vás mě ke kritice opravňuje teprve to, že nakonec asi přeci jen zvolím ty blbečky z ODS?
Já osobně bych volbám takovou váhu nepřikládal, na dění ve státě to má minimální vliv, který se navíc musí vydělit počtem voličů.
KLAUN NA HRADĚ Z VŮLE BOLŠEVIK 29.3.2006 15:21

Re: Re: Re: Čaučesku a strůjci sociálního "úspěchu" NSDAP jsou nuly !!!

 Zas mi děláš  Paroubku,chlapíku,jako kdekdo OSTUDU svými kydy....
František Svoboda 29.3.2006 15:20

Odpověď na titulek

Odpověď na otázku vyřčenou v titulku zní: Nikoliv, nebylo totiž o co přicházet. Děkuji za pozornost
jirka 29.3.2006 15:19

Re: Re: Re: Cituji

Rodiče se v každém případě neobětují, aby měli děti. Mají je pro radost svou a pro to že to tak má být ! Ikdyž to zní hrozně tak je to podle přírodních zákonů . Já žiju v zemi kde se musím prvně o svoji rodinu postarat sám. má to spoustu nevýhod, ale i mnoho výhod. Jako třeba, že mi stát nenakazuje něco s čím bych nesouhlasil. Můžu si vybrat školu ( a zaplatit ji) můžu jim spořit na vzdělání ( ale nemusim) můžu jim platit nemocenskou ( ale nemusím) Stát mi nechává tolik, že si mohu vše co jsem psal dovolit a pouze se stará o to aby Ti , kteří se o sebe postarat nemohou měli alespoň základ pro život. Pak tu existují organizace , které se starají o vzdělání, zaměstnávání a tak podobně lidí,  kteří buď nechtějí nebo jen třeba neměli štěstí. ( krátkodobě. Neznám případ chytrého z chudých poměrů , ktewrý by živořil a nemohl na školu protože nemá peníze. Vše se totiž dá vyřešit. Co se vyřešit nedá, je lidská vyčůranost. A znovu říkám mám 2 zkušenosti 4 a 8 let , že děti jsou radost a ne obět nebo sázka do loterie, kde nevíš jak to dopadne 
Karel 29.3.2006 15:19

Re: Re: Re: TO: JARDA MUSIL

Gratuluji  a držím palce do dalšího výrobního procesu . Dělám to taky tak.
AeroKarel 29.3.2006 15:18

Už vidím ty cikány

jak souloží přes knoflík. A se čtyřmi dírkami! To bude pálka!
Tic-Tac 29.3.2006 15:13

Re: Re: TO: JARDA MUSIL

Tak zaprvé, nemám dojem, že tohle je nestandartní zemička. Máme sice k ideálu v mnohém daleko, ale je třeba pro to, aby bylo lépe něco dělat. Třeba se jednou za 4 roky zvednout a jít volit. To je to minimum, co každý múže udělat. Jinak komu a za co dát hlas je jiná kapitola. Podstatné je jít a aspoň to minimum, hlasovat ve volbách, udělat. Jinak jsem názoru, že kdo nevolí, nemá právo kvákat a kritizovat.
Jirka Paroubek,chlapík jako vy 29.3.2006 15:06

Re: Re: Čaučesku a strůjci sociálního "úspěchu" NSDAP jsou nuly !!!

Špatně jste to pochopil schválně?Zapoměl jste oponovat "porodné na debila" i z Vašich ctěných daní :-)
Janus 29.3.2006 15:05

Re: Re: Re: TO: JARDA MUSIL

Na tyhle práce je ideální manžel.  Pod podmínkou průměrné manuální zručnosti ovšem. Tomu se dá i nadávat ...
jakovy 29.3.2006 15:02

Re: Re: Re: kde to skončí?!?

Ale Jendo, máte sice pravdu, ale p. nekorektní !
Tic-Tac 29.3.2006 15:02

TO:Vládík

Takže dle Vás děti mají ti, kteří se nebojí riskovat? Nebojí se toho že "prostě děti stojí za to riziko, že nebude denně vepřo-knedlo-zelo." Vaše slova. Tak naštěstí to takhle ostatní neberou. Dokazuje to fakt, že porodnost jaksi klesala a neroste. Ono se tady nejedná o knedlíky, ale o to, jestli budu mít čím svítit, topit a v čem se mýt. Víte kolik stojí průměrnou domácnost voda, elektřina a plyn? Ono se s hypotékou na krku taky dobře neryskuje. Tak s tejně s astronomickým nájmem na byt. Mám jedno 13 měsíční dítě a plánuji mít ještě jedno. Je mi 32 let a rodičovství nechápu jako hru na budemem mít příští měsíc na plyn, elektřinu, vodu, hypotéku, jídlo,plínky,prací prášek,léky, ošacení? Jestli je pro vás rodičovství umění riskovat, tak prosím. Pro mne je to především zodpovědnost. Když už jsme u toho. Spousta mých třeba spolužákú ze ZŠ si takovou hru od 18, 20,23 let hraje. Já jsem si počkal a dřel na to, abych tuhle hru hrát nemusel. Dřu na to, abych doma až dítě vyroste nemusel řešit, jestli pojede na výlet do ZOO, jestli bude chodit do nějakých kroužků apod, protože nemám ani korunu bokem. Nebavím se o tom, že moje děti budou mít značkové hadry, mobil za 10 litrů. To dle mého z nich lepšího člověka neudělá. Bavím se o tom, že dostanou třeba kvalitní vzdělání a to něco stojí(pokud nebudou úplně na hlavu, to pak bude problém). Pro mne není rodičovství Riskuj na Nově.
O.K. 29.3.2006 15:01

Re: Re: TO: JARDA MUSIL

A proto jsem si v neděli sama připevnila tyče na záclony do svého nového bytu. Při představě, jak přesně by mi najatý řemeslník vyměřil těch potřebných 262 cm od parapetu jsem si raději vsugerovala, že to nemůže být pro právničku problém. Nebyl.
jonáš 29.3.2006 14:59

Re: Re: Re: To: NEO

A bydlí na Vinohradech, nebo v Bruntáli? Je bílá, černá, nebo zelená s tykadýlkama? Tenhle svět neodměňuje za snahu lineárně, dokonce ani monotonně.
pf 29.3.2006 14:49

Re: Čaučesku a strůjci sociálního "úspěchu" NSDAP jsou nuly !!!

hezky se to cte az na ty drobnoucke rozpory s realitou:
vietnamske deti exceluji ve skolach a proprocionalne jich jde na gymnasia masivne vice nez 'ceskych'
korejska komunita je v cesku zanedbatelna, ale ze zkusenosti vim, ze korejci jsou pekne pracoviti a vedou deti ke vzdelani - v US exceluji v nenavidenych prednmetech jako matika.
O pracovitych cinanech neni nutno moc mluvit  - krajinu ceskeho lacineho stravovani zmenili behem par let k nepoznani a tem ceskym hostinskym-zivnostnikum nastavili latku do neprijemnych mist.
 
Korejstina a jeji abeceda by byl dobry uredni jazyk - byl by to dobry filttr pro levou cast Bellovy krivky - na uradech by neobtezovali, protoze by nicemu nerozumneli.
 
Karel 29.3.2006 14:48

Re: TO: JARDA MUSIL

Moje celoživotní zkušenost je ta, že kdo má dobrou hlavu, umí zároveň dobře pracovat rukama. A naopak, čím méně v hlavě, tím horší ruční výroba. Takže s Vámi souhlasím, že je bezpředmětné myslet si, že vyrábějící mají být lépe hodnoceni než řekněme "duševně" pracující.
Karel 29.3.2006 14:44

Re: Dvě poznámky

Zcela s Vámi souhlasím.
Bohužel neproveditelné populistické sliby má jak ČSSD, tak ODS, asi je budu muset přestat posuzovat podle míry předvolební šílenosti.
Jirka Paroubek,chlapík jako vy 29.3.2006 14:43

Re: TO: JARDA MUSIL

S tou odpovědností to myslíte vážněKdo je podle vás "zodpovědný" za arbitráž s Nomurou a další megaškody včetně astronomického státního dluhu?Proto ti soudruzi mají vysoce nadstandartní příjmy? V téhle zaprděné nestandartní zemičce se bavit o odpovědnosti nemá cenu,všechno je nějak podivně překroucené,nezdá se vám?
Jack High 29.3.2006 14:41

Re: Nebojme se příspěvků

Porodné až do výše 120tis je zrůdnost - jak už tady kdosi řekl, budou ho využívat především ti, co snad od narození nikdy nepracovali, jen se na sociálce přiživovali z našich daní. Když už podpořit porodnost, tak odstupňovanými úlevami na daních (které příživníci ze sociálek neplatí, takže nehrozí, že by se začali programově množit..), porodné v hotovosti (nebo v šecích, to už je jedno) nevyplácet žádné!  A nepustit socany do parlamentu!
Jirka Paroubek,chlapík jako vy 29.3.2006 14:39

Čaučesku a strůjci sociálního "úspěchu" NSDAP jsou nuly !!!

Čelem k masám nám soudruzi z KSČSSD oznámili,jak s námi zatočí, pomocí ekonomické genocidy pár zbývajících živnostníků a podnikatelů,které hodlají zlikvidovat,dále pak pomocí megapodpory,chtějí z nepřizpůsobivých menšin udělat elitu národa.Z Chanova chtějí udělat hlavní město a za podpory "počítačovného" z cikánského slumu české Silicon Valley.Vietnamština,Čínština,cikánská hatmatilka a nově Korejština,jak navrhuje nově,petra Vypatlaná Buzková,budou nové úřední jazyky. Elektřina se bude vypínat po vzoru Čaučeska,ale ne ve 20 hod jako v Rumunsku za jeho vlády,ale o hodinu dříve,pro další zvýšení populační exploze ! Za narozeného prokazatelného debila se porodné o 50% zvyšuje jako výraz solidarity a udržení IQ národa na standartní hranici levicového voliče na IQ 50 !!!
Tic-Tac 29.3.2006 14:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To: Tic-Tac

Dle vás "nedokážu" (a tím pádem jsem pro vás idiot)pochopit jedinou pravdu. A to, že ten kdo něco vyrábí musí "zákonitě" vydělávat víc než někdo, kdo nic "nevyrábí". Píšu k tomu výše. Je zbytečné to dál komentovat.
TIMUR 29.3.2006 14:35

Re: Re: POZOR!! ČERSTVÁ ZPRÁVA!!!

 Klaun na Hradě z vůle bolševika - to projel v Pindolínu.....
Mirek Šejna 29.3.2006 14:33

Pane Tošovský

kdybyste si při kritice nápadu socanů na toto porodné (a myslím, že oprávněné krtice) odpustil odkazy na nepřizpůsobivé občany, nenazval bych Vás rasistou. Přečtěte si, jakou vlnu verbálních útoků na jisté etnikum způsobil Váš článek. A o tom to je. On Hitler také netvrdil, že je nutné vyvraždit Židy, pouze vyžadoval čistotu německé rasy. Výsledky známe.