18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Za tři porody 270 tisíc! Přišli v Lidovém domě o rozum?

ČSSD má předvolební bombu. Chystá zvýšit porodné Za první dítě mají matky dostat 60 tisíc, za druhé 90 tisíc a za třetí 120 tisíc korun. Předpokládá to volební program ČSSD. Sociální demokraté cítí, že je opouštějí voliči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
drak 29.3.2006 1:50

Re: No až si pan autor přečte

Ano, některé nápady z dílny pravděpodobně pana Tlustého jsou opravdu úžasné, zejména když si člověk domyslí, co by to nadělalo v reálu ;-)
drak 29.3.2006 1:46

Podpořit rodiny ano ale ty, které vydělávají, ne ty, které jen konzumují

Podpořit rodiny s dětmi není sám o sobě špatný nápad ale podpora by se měla projevovat tak, aby byly podpořeny rodiny, které jsou pro společnost přínosem, tj. ty, kde rodiče pracují a vydělávají především a v neposlední řadě ty, které se dětem věnují a vychovávají je. Ty rodiny, kde jsou oba rodiče bez práce, případně jsou sociálně nepřizpůsobivé apod. sice nenechávat bez přístřeší a jídla ale žádné velké rozmazlování rozhodně není na místě, musí tu být něco, co je bude nutit situaci řešit, zkrátka bydlení, jídlo, rekvalifikace a pomoc s hledáním zaměstnání, nic více, nic méně. Zkrátka tu musí být citelný rozdíl mezi prací a nicneděláním na podpoře. Rozumná podpora pro rodiny s dětmi se může projevovat jako znatelné úlevy na daních rodičům dětí, nebo jako daňová zvýhodnění pro zaměstnavatele, který matce podrží pracovní místo aby se nebála odejít v klidu na mateřskou nebo jako státní záruky za hypotéky na bydlení pro mladé rodiny apod., určitě by se dala vymyslet spousta ještě rozumnějších podpor rodinám s dětmi, tohle jsem honem sypal z rukávu momentální nápady jako reakci na onu hloupost vzešlou z Lidového domu. Zamyslíme-li se nad jejími důsledky, tak skutečně by se dalo jen těžko vymyslet něco natolik hloupého a kontra produktivního jako vymysleli v lidovém domě, nicméně se domnívám, že se ani nezamýšleli nad tím, že když si všichni voliči uvědomí, co by to mohlo ve svém důsledku přinést, tak by se také klidně mohlo stát, že Lidovému domu zůstane jen ona cca 10 – 12% skupina voličstva, na kterou bylo cíleno a zbytek se zhrozí následků a přeběhne jinam, což by při těch zhovadilostech, které tam vymýšlejí a vytrubují do světa bylo jediným správným řešením.
jonáš 29.3.2006 1:45

No až si pan autor přečte

že ODS nabízí na každé dítě "negativní daň" ve výši tři tisíce měsíčně, to je proti současnýmu daňovýmu odpočtu cca třicet tisíc ročně navrch, na tři děti celkem devadesát -- zjistí že s ODS to má za tři roky doma taky, a během dalších patnácti let ještě pětkrát navrch, nejspíš ho z toho trefí radostí šlak. Zase jsou lepší. Teď jen aby to dokázali v Matiční srozumitelně vysvětlit, koho volit.
Slávek 29.3.2006 1:32

V Lidovém domě nemají o co přijít, rozum tam nikdy neměli !

V Lidovém domě si jen hrají na vládu, nejméně 3x denně lžou, politika je pro ně virtuální hra, o ekonomech tvrdí že jsou to jen šťouralové, stejně tak zákony je jen zdržují v práci, lidi jsou pro ně hloupé stádo ovcí, a podle toho to s hospodářstvím a zákony této země taky vypadá. Dle jejich rétoriky navrhuji opatření na stabilizaci této instituce: vyhlášení NUCENÉ SPRÁVY na vládu ČSSD !  
jonáš 29.3.2006 1:20

Re: Výborně, pane autore, to je opravdu

No pravda -- ještě že rozumná a střízlivá ODS slibuje na dítě jenom šestatřicet tisíc. Ale za to každej rok ;-)
Jarda C. 29.3.2006 1:14

Re: Jak Vás proboha napadly ty odpočty z daní?

Rodiny pověstné enormě vysokou fertilitou ani neví, že existuje nějaké daňové přiznání - a ani do budoucna to nehrozí. Vynikajícím zdrojem prostředků pro jejich obživu (a zábavu) je právě to potomstvo. Vzděláním nedotčené, lítající špinavé po ulicích a beztrestně okrádající kolemjdoucí, případně odložené do děcáků.
A že právě to je cílová skupina, na niž spoléhá ČSSD, dokazuje i "nábor nových členů" v Jablonci (a lze předpokládat, že nejen tam).
 
Vilém 29.3.2006 1:03

Kdo se bude množit

Při veškeré své levicovosti a sociálnosti musím konstatovat, že toto zašlo příliš daleko. ČSSD zdivočelá vidinou odstavení od koryta si ji propojila s odstavením od kojení a v zběsilém honu na voličské hlasy definitvně propadla infantilnímu třeštění. Ne, stejně se tomu odstavení od koryt nevyhne, i kdyby kolem sebe rozhazovala v těchto politováníhodných předsmrtných křečích sliby jako baron Prášil.
zdeněk 29.3.2006 0:47

Naprosto blbý nápad, spíše by byla lepší např. sleva na sešity, školní pomůcky, pleny, odpočty z daní atd...

Atei 29.3.2006 0:43

autor má pravdu

Jediná rozumná stimulace pro rodiny jsou daňové úlevy. Ale velkorysé. Odpočet 26 tis. ze základu na jedno dítě za rok je málo, když chceme vysokou kvalifikaci nové generace. Sociální dávky porostou geometrickou řadou, protože sociálové budou produkovat stále víc nových sociálů a brzy to bude katastrofa. Neúnosné je to už teď. O spravedlnosti nemluvě.
Loki_F 29.3.2006 0:33

Výborně, pane autore, to je opravdu

dobrý komentář k neskutečně hloupému předvolebně -populistickému tahu ČSSD.
Je zjevné, že socdem korytáři propadají nezvladatelné panice. Jinak by je tak hloupý návrh nemohl ani napadnout, natož aby jej i zveřejnili.
Je jisté, že takovéto pobídky by se chopili právě ti občané, kteří mají jen tu jedinou kvalifikaci, jejíhož uplatnění by se teprve nyní chopili s opravdovým nadšením... };-(
kirast 29.3.2006 0:15

Já bych nebyl tak vystrašený, že někdo dostane peníze.

Jak znám naše sociální demokraty, ti se nehrnou platit vůbec nikomu. Tady přece jde jen o ty volební hlasy a ne o nějaké placení. Však oni to vyplácení peněz rodinám s dětmi bez ohledu na etnickou příslušnost nějakým dodatkem k úplně jinému zákonu dostatečně znemožní. Až budou opět z vůle vyšší moci u vesla, nebudou jim ty peníze stačit ani pro ně samotné. Přesně podle hesla valašského krále : "Dej mi svůj hlas a drž hubu".
Mirek 29.3.2006 0:09

mamo, poď na to...

 ..........a co když to nedojó?
Ale dajó, říkal to ten Paróbek.