2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Za tři porody 270 tisíc! Přišli v Lidovém domě o rozum?

ČSSD má předvolební bombu. Chystá zvýšit porodné Za první dítě mají matky dostat 60 tisíc, za druhé 90 tisíc a za třetí 120 tisíc korun. Předpokládá to volební program ČSSD. Sociální demokraté cítí, že je opouštějí voliči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Pechanec 29.3.2006 1:50

Re: autor má pravdu

jakze to udelali na Slovensku?
xy 29.3.2006 8:30

Re: Re: autor má pravdu

Asi dobře - alespoň podle počtu příživníků, kteří se přesunují "na návštěvu" do ČR
Loki_F 29.3.2006 0:33

Výborně, pane autore, to je opravdu

dobrý komentář k neskutečně hloupému předvolebně -populistickému tahu ČSSD.
Je zjevné, že socdem korytáři propadají nezvladatelné panice. Jinak by je tak hloupý návrh nemohl ani napadnout, natož aby jej i zveřejnili.
Je jisté, že takovéto pobídky by se chopili právě ti občané, kteří mají jen tu jedinou kvalifikaci, jejíhož uplatnění by se teprve nyní chopili s opravdovým nadšením... };-(
jonáš 29.3.2006 1:20

Re: Výborně, pane autore, to je opravdu

No pravda -- ještě že rozumná a střízlivá ODS slibuje na dítě jenom šestatřicet tisíc. Ale za to každej rok ;-)
VL 29.3.2006 4:29

Re: Re: Výborně, pane autore, to je opravdu

Problém je ten, že vzhledem k tomu, že se jedná o daňové úlevy, tak by to platilo pouze pro pracující a podnikající občany, kteří platí daně. Myslím si, že výnosy ze "sběru druhotných surovin" některé komunity do daňového přiznání nezapočítávají. Když si vzpomenu, na dobu, kdy jsem "bránil socialismus" jako štábní krysa, tak ve mně zanechal nehynoucí zážitek posudek na jednoho opáleného spoluobčana z Komárna: "rodina žije v rákosové chýši za městem bez zjevné snahy o jakékoliv zlepšení své bytové situace"
Lerak 29.3.2006 10:01

Re: Re: Výborně, pane autore, to je opravdu

Jonáši běžte raději dělat děti. O daňové úlevy se budou naopak ucházet ti, kteří vytvoří zdroje na ty vaše děti.
jonáš 29.3.2006 10:22

Re: Re: Re: Výborně, pane autore, to je opravdu

Tak znova -- běžte se na tu modrou kalkulačku podívat. Připočítaj vám šest litrů plus tři na každý dítě, bez ohledu na daně -- to neni daňová úleva. Nebo mi chcete naznačit, že lžou? ;-)
Optimista 29.3.2006 14:04

Re: Re: Re: Re: Výborně, pane autore, to je opravdu

Jonáši,  "daňová kalkulačka" ODS má  rub a líc.Zatím se nám voličům / potenciálním / ukazuje jen tá příznivější" tvář". V součtu všech " proreformních " opatření ODS, sociálních slibů a udržení nastartované ekonomiky - a to mám ekonom.vzdělání - jsem pesimista.
Proč? Mám paměť a nedávné roky vlád p.Klause, úsporné balíčky po " silných slovech " o ekonomickém tygrovi střední Evropy, stačí.
Stínový ministr financí p.Tlustý - je kaskader s osudy daňových poplatníků. Pokud by měl dát peníze ze svých příjmů za funkci bývalého předsedy DR FNM, asi by tak rozdávačný nebyl. 
Dodo 29.3.2006 15:48

Re: Re: Re: Re: Re: Výborně, pane autore, to je opravdu

nO, NEVÍM, KDE JSTE SE UČIL EKONOMII. úSPORNÉ BALÍČKY ZA kLAUSE BYLY JEDNAK DÍKY ZÁPLAVÁM, OVŠEM HLAVNĚ PRO NEZATĚŽOVÁNÍ ROZPOČTU PŘI TRANSFORMACI.
sOCAN POTOM PŘIŠEL A ZADLUŽUJE SE TAKOVÝM TEMPEM, ŽE BUDOU SPLÁCET JEŠTĚ NAŠI POTOMCI ZA STO LET. aSI JE TO MÁLO, TAK CHTĚJÍ POKRAČOVAT. mOŽNÁ I PROTO, ŽE KDO MÁ ŠPETKU ROZUMU A ODPOVĚDNOSTI, NEVOLIL BY JE.
kirast 29.3.2006 0:15

Já bych nebyl tak vystrašený, že někdo dostane peníze.

Jak znám naše sociální demokraty, ti se nehrnou platit vůbec nikomu. Tady přece jde jen o ty volební hlasy a ne o nějaké placení. Však oni to vyplácení peněz rodinám s dětmi bez ohledu na etnickou příslušnost nějakým dodatkem k úplně jinému zákonu dostatečně znemožní. Až budou opět z vůle vyšší moci u vesla, nebudou jim ty peníze stačit ani pro ně samotné. Přesně podle hesla valašského krále : "Dej mi svůj hlas a drž hubu".
divizna 29.3.2006 10:08

Re: Já bych nebyl tak vystrašený, že někdo dostane peníze.

Nejde v podstatě o nic nového. Již Aristoteles radil Alexandrovi, aby před bitvou dával vojákům dary ... "A nemáš-li, co rozdávat, rozdávej sliby. Poražený platit nemůže a vítěze se nikdo neodváží upomínat." Takže :o co jde?.
Mirek 29.3.2006 0:09

mamo, poď na to...

 ..........a co když to nedojó?
Ale dajó, říkal to ten Paróbek.