9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Diskuse k článku

POLITIKA: Za tři porody 270 tisíc! Přišli v Lidovém domě o rozum?

ČSSD má předvolební bombu. Chystá zvýšit porodné Za první dítě mají matky dostat 60 tisíc, za druhé 90 tisíc a za třetí 120 tisíc korun. Předpokládá to volební program ČSSD. Sociální demokraté cítí, že je opouštějí voliči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rezy 29.3.2006 9:01

tady se zase sešli zazobanci

samé zvyšování a zvyšování a ještě by ... a rozum do toho tahali..
rezy 29.3.2006 8:58

zoufalče Jonáši

kašlu na program ODS vadí mi sliby ČSSD, zkuste taky hodit do placu Vaši představu o podpoře dětí a jejich vzdělání a nekopejte zbytečně do kotníků, vokopáte si tak akorát boty.
Aleš 29.3.2006 8:56

Re: Souhlasím s autorem.

Rosťo, blednu závistí.Nám poslali na dvě děti dvakrát 6 korun. S upozorněním, že je musíme využít ve prospěch dětí. Mimo dětských rvaček a sportu jsem se nikdy nepral. Ale tentokrát se mi chtělo dát někomu pár mastnejch facek. Vždyť ten papír, pracovnice, poštovné, stojí víc než těch pár korun.
rezy 29.3.2006 8:54

To vážně Paroubek věří, že z těchhle dětí vyrostou noví daňoví poplatníci ?!

ne,není až takhle..., ale voliči jistě ano:-((
hella 29.3.2006 8:52

To je ale super

Já jako samoživitelka řádně pracující (a dle vyjádření sociální pracovnice jedna z mála) a řádně vychovávající děti dostávám od státu doplatek 1000,- Kč do životního minima a od ledna, jelikož se minimum snižuje, nedostanu už nic a všichni ti, kteří se nám tady včetně dětí poflakují celý den  u herny dostanou desetisíce. To vážně Paroubek věří, že z těchhle dětí vyrostou noví daňoví poplatníci ?!
Jaara 29.3.2006 8:51

Re: Re: Re: v čem udělal autor chybu

Jistě, to já taky ne, já jen, že stát je nenasytný Otesánek a to je velice špatně. Tam, kde je potřeba mnoho úředníků a razítek, je veliký prostor pro korupci - viz současné i minulé aféry. Proto jsem pro malý stát, který nebude moje peníze přerozdělovat mezi zbytečné úředníky a hlavně nemakačenka, kteří žijí z mých (i vašich) peněz místo toho, aby něco pořádného pro společnost udělali. Tož tak
Aleš 29.3.2006 8:48

Slovensko nám tleská

Myslím, že tímto si ČSSD definitivně prohrála volby. I váhající nebudou chtít z naší země ČCR. Já si myslím, že časem jen CR. Slováci nám tleskají, neboť jejich tlupy se již chstají na cestu. Hádejte kam? Již zde zazněl návrh na pomoc rodinám s dětmi. Za ukončení zákl. vzdělání částka X, za vyučení, střední školu, VŠ další částky X + Y. To je motivace. Ne vydat peňáze v jeden den. To se potom slaví, raduje se ze života a druhý den se opět nadává, aký sú té české svině rasisti.Děti se bodou rodit jako na pásu ve fabrice. A kyž bude otec zavřený v kriminále, udělá dítě strýc či bratr. Dítě se narodí invalidnía a okamžitě dostane důchod. Tedy další zdroj bezpracného příjmu. Podívejte se do dětských domovů, do diagnostických ústavů a pod. Tma jako v ....
Jirka 29.3.2006 8:48

Re: Všichni jsme retardi

Voly,vole.
rezy 29.3.2006 8:47

to je dobrý, klidně bych jim na to dal 10let

ale to se taky zamítne, nebojte.
jonáš 29.3.2006 8:45

Opakování matka moudrosti

že ODS nabízí na každé dítě "negativní daň" ve výši tři tisíce měsíčně, to je proti současnýmu daňovýmu odpočtu cca třicet tisíc ročně navrch, na tři děti celkem devadesát -- zjistí že s ODS to má za tři roky doma taky, a během dalších patnácti let ještě pětkrát navrch, nejspíš ho z toho trefí radostí šlak. Zase jsou lepší. Teď jen aby to dokázali v Matiční srozumitelně vysvětlit, koho volit.
Křupan 29.3.2006 8:45

Nalevo

Jestli si myslíte, že ponechání více peněz pracuijícím občanům je návrat do středověku, tak táhněte na Kubu.
Jestli si myslíte, že prostým rozdáváním čehokoliv vymýtíte chudobu, tedy rozdávejte - ale ze svého.
Já osobně nejsem ani hamižný, ani lakomý, ani nijak zvlášť bohatý. Když však dnes slyším slovo "solidarita", otevírá se mi kudla v kapse. A to máte na svědomí vy - sockomouši nalevo.
 
jonáš 29.3.2006 8:44

Re: Re: Re: No až si pan autor přečte

Pokud teda umíte nejen psát, ale taky číst --
jonáš 29.3.2006 8:44

Re: Re: Re: No až si pan autor přečte

A vy ste blbý, nebo navedený? Aspoň se na tu vaši mateřskou ODS.CZ koukněte, rozumbradi -- to co slibujou neni odpočet, ale přímá dotace.
Veselý 29.3.2006 8:44

Já jsem pro tuto podporu

s malou změnou. Byla by to sleva na dani z příjmu rodičů po dobu 3 let - do vyčerpání uvedené částky.
jonáš 29.3.2006 8:43

Re: Re: No až si pan autor přečte

Tohle je taky hotovka, milý mamlasi -- zkus si do tý jejich tlustý kulatý kalkulačky zadat dvě děti a nulovej příjem. Žádnej koncept odpočtů z daně tam neni, přecházej pravicově na přímý dotace. A trojčlenka je zřejmě nepřekonatelnej problém.
?? 29.3.2006 8:43

Re: Re: Re: A není to diskriminace,

Jirko,
já to beru bez urážky. Voliči Oranžgutánů musí mít čím posílat SMS !
P:S:: A kredit také bude  ? (Kolik ?)
Rpuť 29.3.2006 8:42

V každém případě by měli dodržovat karanténu - aspoň do voleb!

VladaPing 29.3.2006 8:41

Rád bych ty prachy věnoval na vypátrání, usvědčení a potrestání toho hovada...

Tip pro začátek (a zdarma!):
Začněte na Ministerstvu práce a sociálních věcí a pokračujte po toku Vltavy směrem k Prašné bráně do ulice Hybernská, kde je "Lidový (biolihový?) dům".
 
jonáš 29.3.2006 8:39

Re: Re: Sznapka měl pravdu ...

O červenej karkulačke?
Alfons 29.3.2006 8:38

Jak k tomu přijdou homosexuálové?

Bez možností výroby dětí budou finančně diskriminováni. Aby se k vůli tomu nezačali rozvádět.
xy 29.3.2006 8:37

nekřivděte paroubovi - je to geniální nápad ještě geniálnějšího vola

Vždyť tím zabije dvě mouchy jednou ranou - zvedne počet obyvatel (nemakačenka se neuvěřitelně rychle namnoží) a zároveň zvedne zaměstnanost - někdo se o jejich parchanty bude muset starat v dětských domovech (jejich výstavba zvedne stavebnictví), zvýší se počet úředníků na vyplávení dalších dávek, bude muset začít masivní nábor do policie, aby se udrželi alespoň trochu pod kontrolou a okrádali pouze běžné občany (nikoli dobře ohlídané politiky).
Takže to bude malé perpetum mobile - které štědře nadotujou z našich daní - pokud se ovšem nerozhodne je raději neplatit a žít také z porodného
občan z kraje města 29.3.2006 8:36

motivační systém

Tihle politici, kdyby řídili firmy, tak zkrachují (a nemyslím jen ČSSD). Je to jako by si někdo ve firmě myslel. že čím více zaměstnanců tím větší obrat a zisk. Může to tak sice být, ale je to důsledek a ne příčina. Ovšem takový hloupoučký manažer by začal rozdávat odměny za přijímání nových zaměstnanců. No a aby měl vyrovnané cashflow tak sníží odměny za výkon. Jak to asi dopadne je jasné. Bohužel na rozdíl od té firmy není tak snadné někam utéct.
VladaPing 29.3.2006 8:36

Re: áááá, v teletníku se to dneska zase řeže

Slepá závist Rezy, že?
.... děti chodili do školy a dobře se učili.
rezy 29.3.2006 8:35

tak mě napadl ftip z Paroubkovy estrády

Bílí za 900Kc s gumou, Romové za 200Kč bez gumy..
Rosťa 29.3.2006 8:35

Souhlasím s autorem.

Sám mám tři děti. Já pracuju, žena pracuje a vycházíme tak akorát. Stejně jak autora mě irituje, že naprostá většina cikánů je přesvědčena o tom, že zbytek společnosti je tu od toho, aby je živil. Hledáním práce se vůbec neobtěžují. A taky jsem se dost vytočil, když mi nedávno přišly tři doporučené dopisy, ve kterých mi stát složitým způsobem oznámil, že mi zvyšuje dětské přídavky o cca 14, 12 a 16 Kč, nevím už přesně, takže moje pětičlená rodina je na tom měsíčně skoro o celých padesát korun líp !!!!! To se máme !! Rád bych ty prachy věnoval na vypátrání, usvědčení a potrestání toho hovada, které takovým způsobem "přidává" lidem peníze, aby se měli lépe... Nejhorší na tom všem je, že v podstatě není z čeho vybírat - parchanti jsou rozlezlí po celé šíři politického spektra.
rezy 29.3.2006 8:32

lepší Slovensko než Argentina

ale nemusíte mi radit, své favority do voleb si vyberu sám.
xy 29.3.2006 8:30

Re: Re: autor má pravdu

Asi dobře - alespoň podle počtu příživníků, kteří se přesunují "na návštěvu" do ČR
mm 29.3.2006 8:30

Re: áááá, v teletníku se to dneska zase řeže

Volte ODS a budete se mít jak na Slovensku   HURÁ
Jirka 29.3.2006 8:29

Re: Re: A není to diskriminace,

Napadl mně jenom takový rým: "Mobily pro debily by nebyly??" Pardon, omlouvám se za nemístné vtipkování.
hodne neRath 29.3.2006 8:29

Re: Já nevím, snad aby kolem té Strakovky udělali bezpečnostní pásmo jako na Hluboké.

pokud je to BSE - nemelo by se utratit cele stado? v EU se to tak dela......