18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Za tři porody 270 tisíc! Přišli v Lidovém domě o rozum?

ČSSD má předvolební bombu. Chystá zvýšit porodné Za první dítě mají matky dostat 60 tisíc, za druhé 90 tisíc a za třetí 120 tisíc korun. Předpokládá to volební program ČSSD. Sociální demokraté cítí, že je opouštějí voliči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka 29.3.2006 13:17

Re: Co se ten pán čílí !?

Řekněte mi prosím, jak? Třeba, je to recept pro všechny zelináře a rádi by se to dozvěděli. Ve Velké Británii je taky O% dph na potraviny a nevšiml jsem si,  že tam zelináři rozvážejí v Lamborghiny a mlíkaři nemají vytuningovaný dodávky a po těžkém denním vykořisťování se vracejí do svých venkovských sídel. Ale vy mi to jistě povíte, že  
Křupan 29.3.2006 13:17

Re: Co se ten pán čílí !?

Nulová daň na potraviny se s tou šíleností porodného nedá srovnávat.
 
Jirka Paroubek,chlapík jako vy 29.3.2006 13:16

Půjdeme ještě dál

Na pracovním úřadě se bude vyplácet odměna 2 000 za uskutečněný pohlavní akt mezi heterosexuály,styk mezi homosexuály ještě nemáme dopracován,ale taky nějaká koruna bude,ministr Sobotka preferuje sazebník podle otvoru kam bude styk uskutečněn.
Šedovous 29.3.2006 13:12

Co se ten pán čílí !?

Příspěvek je jen na 3 děti , o příspěvku na 4 a další dítě se nemluví.
Zato nulová daň na potraviny od ODS, zejména na zeleninu a ovoce udělá z vietnamských zelinářů rychle milionáře.
Vilík 29.3.2006 13:12

ČSSD? Po nás potopa!

ČSSD si prostě tuhle zemi a její lid vzala jako rukojmí, jen aby dosáhla svého: Vyhrát volby za každou, doslova  KAŽDOU (!!!) cenu.
Jenda 29.3.2006 13:09

Re: Re: kde to skončí?!?

Pripadne matka alkoholicka, agresivni na muze a deti. A techhle pripadu je taky dost. A jsou horsi protoze soudy i v takovychhle pripadech klidne daji deti matce. Aby mel pan soudce klid.
 
Jitka 29.3.2006 13:07

Nebojme se příspěvků

Myslím si, že předvolební nesmyslné sliby sociálních demokratů a jejich vůdce ohledně porodného, na které nemáme, nejsou předmětem obav. Pokud by snad nedej bože vyhráli volby, stejně své sliby nesplní stejně jako se stalo v minulém období. Volby nevyhrají, a budou pořád vrtat do voličů a podrážet nohy opozici, aleto od nich stejně čekáme, tak ať si tlachají a jezdí double deckerem, když jim to dělá radost.
J.H.
 
 
Jarouš 29.3.2006 13:05

Re: Re: no konečně s Vámi mohu někdy souhlasit

A kromě toho to také poněkud zavání oněmi populárními eugenickými teoriemi........
Jenda 29.3.2006 13:02

Re: Re: zoufalče Jonáši

Ja tedy presne nevim, deti nemam, socialni davky nepobiram ale ... nejsou ony ODSacke tri tisice jaksi MISTO soucasnych socialnich davek na dite, kdezto socdemacke 60,90,120 NAVIC?
 
Nevim kolik dostavaji socialni pripadi na deti ted, mozna by si pri zavedeni toho ODSackeho navrhu pomohli ovsem urcite ne o tri tisice mesicne.
Jenda 29.3.2006 12:54

Re: áááá, v teletníku se to dneska zase řeže

Vazat to na typ skoly kterou dite studuje mi neprijde az tak uplne vyhodne.
Ovsem naprikad aby duchod clveka zavisel nejen na tom kolik do duchodoveho systemu prisypal on ale i na tom kolik prisypaly jeho deti by me prislo spravedlive. A motivujici prave ty ktere motivovat potrebujeme.
Jana 29.3.2006 12:52

Re: Jen jim to dejte!

Včera jsem na jedné diskuzi četla, že cikánky budou žádat o vyvolání předčasnýho porodu, aby stilhly dřív znovu otěhotnět......  Takže ony určitě zvládnou tu svoji plodnost ještě zvýšit. Po návratu z porodnice na to znovu skočí a do roka jdou znovu rodit.
Jana 29.3.2006 12:48

Re: Re: Skutečnou ekonomickou pomoc rodinám s dětmi si představuji velmi odlišně.

Taky se hlásím, že to kolečko nám za ty peníze nestojí. Musíme pracovat a ne lítat po úřadech.
Jenda 29.3.2006 12:47

Re: Nespravedlnost!

Dostat na prdel? No ale to preci nesmite! Mohl byste poskodit jeho krehkou dusi! Ze na vas poslu cajty aby vas zavreli za tyrani deti!
Deti se preci musi vychovavat prikladem, chyby promijet a apelovat na nejich vrozenou dobrotu srdce. Na prdel? Takove stredoveke metody. Fuj! Stydte se!
:-P
Tic-Tac 29.3.2006 12:43

TO:NEO podpora rodin s dětmi

Především si položme pár otázek. OT1:Jaké dospělé z dětí chceme? OD: pracovité, chytré, vzdělané...bla, bla bla. Prostě dospělé, kteří budou mimo jiné pracovat a pro společnost tím pádem budou přínosem. OT2: Kdo takového dospělého z dítěte vychová? OD: nejspíš někdo, kdo sám pracuje a je zodpovědný. Stát nechápe jako dojnou krávu a nesnaží se s každým vy-ebat. Takhle můžeme pokračovat dále. Jedno je jisté. Proč klesá porodnost u skupiny, která je schopna vychovávat děti tak, jak o to společnost stojí? Jednoduše proto, že zodpovědný člověk ví, že přivést dítě na svět je nejen radost, ale taky setsakramentský závazek, práce a odříkání. Jste dva a máte se rádi? OK, ale tohle k dobré rodině nestačí. 1. Je třeba mít vlastní bydlení 2. Je třeba ho mít zařízené 3. je třeba mít takový příjem u jednoho z páru, který postačí na solidní život při nutném odchodu (většinou ženy)druhého na mateřskou. 4. optimální je mít nějaké peníze bokem pro případ ztráty zaměstnání a horších časů Opět si dosaďte další body. Rozumný člověk tohle vše chápe a nepustí se do rodiny dříve, než minimálně body 1,2 a 3 budou splněny. Pokud se zaměříme na podporu těchto lidí, bude se to zlepšovat. Plošné přídavky na děti, vyšší porodné apod. tím nástrojem podpory určitě nejsou. Samozřejmě musí být nějaké sociální a životní minima pro všechny. Bez diskuse. Chcete ale vyšší mateřskou? Sedm, deset, patnáct tisíc? Není problém. Prvně ale pracujte a něco přispějte do systému. Pak natahujte ruku a chtějte více. Další stimul? Vyšší odpočet na dítě z platu. Ne plošné přídavky, odpočet z daňového základu! Kdo na tomhle bude motivován? Ten kdo pracuje, ne ten kdo leží doma. Je to na déle, ale cesta není směrem všem stejně bez ohledu na to co jste pro společnost udělali.
gloglo 29.3.2006 12:42

A kolik dá paďourek. když se nechám eutanasovat?

Je ten náš svět praštěnej. Volám na hematologii, že už mě dlouho nezvali ne odběr krve, to jí asi nepotřebujou. A odpověď zní: My máme teď malou spotřebu, protože jsou omezený operace, tak potřebujem málo. To fakt nechaj socky lidi radši vymřít, jen aby si zdravotníci vydělali pár kaček navíc?
Terry 29.3.2006 12:35

Re: už by někdo s tím kultem rození dětí PRO NÁROD

0bavy, že by cikánské matky rodily víc, než rodí, asi nehrozí- ono to častěji už stejně nejde.
 
JEN ZA TO BUDOU BRÁT JEŠTĚ VÍC
A z našich daní!  Sami si (většinou) nevydělali ani na slanou vodu. A od roku 1993 vyrostly generace Cikánů, kteří "dary" od státu považují za normální samozřejmost!!
Terry 29.3.2006 12:32

Re: Jen jim to dejte!

SOUHLAS
SOUHLAS
SOUHLAS
Terry 29.3.2006 12:31

SOUHLAS

SOUHLAS
SOUHLAS
SOUHLAS
whaler 29.3.2006 12:24

Jen jim to dejte!

Dole jsem četl, že cikáni už víc rodit nemůžou, protože díky přírodě to častěji nejde. Tak jim ty prachy dejte. A za chvíli tu jsou rasové bouře. Ne cikánské, ale nás, jak cikáni říkají, gadžů. Protože my budem chodit makat, daně platit jako mourovatý a oni v autech západní provenience budou jezdit pro dávky a podpory, na který jim zase vyděláme my. Dokud se to tady nevyhrotí, nikdo s tím nic dělat nebude. Fuck off Paroubek, Škromach, Sobotka, fuck off Havel, Uhl,.....
dph 29.3.2006 12:17

chameleon Paroubek

je úsměvné,jak se Paroubek mění během volební kampaně.Jednou je buldozer,brouk Pytlík,vyvolený s nejvyším posláním a teď dokonce Cikánský baron.A čím asi bude po prohraných volbách?
Tic-Tac 29.3.2006 12:14

Re: Re: Re: Re: Re: A jake mate jine navrhy?

Nebudu řešit to co jste psal výše, zjevně to tak nemyslíte(kdo má více dětí je automaticky socka, pokud ne tak krade). Zamysleme se raději nad stavem podpory budoucích a stávajících rodin s dětmi. Svou úvahu na toto téma hodím na začátek diskuse.
Tic-Tac 29.3.2006 12:07

Re: to Tic-Tac

Zřejmně jsem ve svých dvaatřiceti letech něco nepochopil, pravda, ale debata ve vašem stylu zřejmně nikam nepovede. Zkuste si třeba představit, že se všichni budeme živit jako bankéři, prodavačky(co ty tvoří?), právníci(co tvoří oni?) policisté(moc toho nevyrábí že?), popeláři(zbytky výtvorů jen odvážejí), herci v divadle. Můžu pokračovat donekonečna. Zřejmně asi všichni "tvořit" nedovedou a ani nemůžou. Logicky. Ještě k těm pojišťovnám. Až vás někdo nabourá a pojišťovna vám zaplatí škodu, nebo ještě lépe zaplatí škodu způsobenou vámi, tak se seberte a běžte jim někde na přepážku vysvětlit, jací jsou to idioti a zkuste jim poraditm aby se styděli pokaždé, když jim příjdou peníze na účet od pojištěnců. Zkuste raději přiznat, že věta typu: "zkuste si představit, že se budeme všichni "živit" pojišťováním ... už Vám to dochází? Pojišťovna si peníze netiskne - to jsou peníze pojištěnců" je totální blbost a úlet.
Agent 29.3.2006 12:07

Re: to John a Agent

+ ještě ti, co OSVČ přejou (třeba i nějaký ten důchodce, tedy nezávislý) :-) Ty jsi prostě takový "analytik" zralý právě na toho chocholouška. :-)) Nikdo! jiný nemá důvod být pro (?) ... nebo dokonce NESMÍ být pro, že?
pertinax 29.3.2006 12:06

Re: Re: Skutečnou ekonomickou pomoc rodinám s dětmi si představuji velmi odlišně.

Nejen že považuji Váš nápad za velice rozumný, on je dokonce i snadno proveditelný. Jak ale chcete zajistit aby rozumně a logicky uvažovali také naši "zvolení zástupci"? Nedělám si iluze, že se po červnu něco změní, ať už vyhraje kdokoliv. Podívejte se na ty fantasmagorie, kterými se snaží nás koupit politici z největších politických stran.
Kantor 29.3.2006 12:03

Jezusmankote, aby to neskončilo tím,

že den před volbama budu mít nabídku na novej barák i s fešnou ženskou zadara.
jen tak 29.3.2006 12:02

Re: to John a Agent

ale 60% z tech co hlasovalo, ne danovych poplatniku. Misto Chocholuska si zaskocte na zakladni skolu ;-) Tim ovsem netvrdim, ze ty sms tam nejaky nadenik nevalil primo z pocitace. :-(
jakovy 29.3.2006 11:58

Re: Paroubek potřebuje namnožit občany, aby jejich děti mohly zaplatit dluhy, které vláda ČSSD stačila nadělat za 8 let u moci...

Přiznám se, že nechápu komu chce prodávat cigány. Byť malé.
Ota First 29.3.2006 11:54

Re: To porodné si mi taky příliš nelíbí

Tedy - s tím Gandalovičem:
1. Paroubka převyšoval po všech stránkách ne o hlavu, ale o Petřínskou rozhlednu.
2. Manipulace televizních anket jsou jistě možné, avšak jde o to, kolik lidí lze zmanipulovat. Kolik lidí zaúkolujete, aby hlasovalo tak či onak? Řádově stovky? Jak se to může projevit tam, kde hlasuje 40 000 diváků? Paroubek který to projel rozdílem 30% se hádal o nějakých 400 možných hlasů. Z toho by mohl mít 1% navíc. Už z toho je poznat, že předseda vlády je nemyslící vůl který, ač inženýr ekonomie, neumí počítat. 
Neo 29.3.2006 11:54

Re: Re: Re: Re: A jake mate jine navrhy?

Poku vidim okoli tak kdo ma vice deti stane se sockou..mozna kdyz krade tak ne.
rezy 29.3.2006 11:52

kruh se uzavřel

Jak Andy poznamenala, kdo neskáče není Čech a Havel přeci mluvil o teletníku. Teď to konečně dostává rozměr Paroubkova chléva, co nám tu chce udělat. Asi se pak budou "Shit na ski" zpívat o Paroubkových telatech.