18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Za tři porody 270 tisíc! Přišli v Lidovém domě o rozum?

ČSSD má předvolební bombu. Chystá zvýšit porodné Za první dítě mají matky dostat 60 tisíc, za druhé 90 tisíc a za třetí 120 tisíc korun. Předpokládá to volební program ČSSD. Sociální demokraté cítí, že je opouštějí voliči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
KVAKIN 29.3.2006 16:53

Re: Re: Prase Dente jdi příkladem

 POTREFENÉ PTACTVO ZAKVÁKALO.......
jonáš 29.3.2006 16:46

Re: Re: Re: Šedovousi,

Taky ňuměj švésky.
jonáš 29.3.2006 16:44

Re: důvěryhodnost návrhu

Zřejmě natolik, že vám uniklo že neni vůbec rovná a na děti, i to páté a šesté, věnuje z erárního mnohonásobně víc. Dvě nohy špatnééé.
Old 29.3.2006 16:44

Re: Re: No,

... a kdo dostává 13té platy, odchodné (horníci) a neriskuje, nemusí se zadlužovat atd.?
jzd 29.3.2006 16:44

Re: Prase Dente jdi příkladem

Kvakin = Prasí dent = Občan XY = Kato = Jirka z RAJe = socanský fanda, který trpí rozpadem osobnosti a snaží se budit dojem, že takových jako on je víc.
Honza 29.3.2006 16:41

Prase Dente jdi příkladem

Skoč dneska z Nuseláku :-)
jirka 29.3.2006 16:40

Re: Šedovousi,

Mě připadá že Šedovous je nějak zaujatý vůči vietnamcům, viz minulé jeho postřehy, copak neexistují i slušní, kteří platí daně?????
AeroKarel 29.3.2006 16:36

Šedovousi,

najednou vše neoběhnu. Ale pamatuji si, co mají kde levnější. Černé pivo v Tesku, ryby,ananas  v Carefouru, víno a whisky v Globusu, špenát, zázvor, grapefruity a čekanku u rákosáků na Štefánikově ........S konkurencí jako U anděla je kartelová dohoda obtížná, čímž nechci říci nemožná. Jen pamatuji, jak to tu vypadalo, když byla konkurence menší. A na těch rákosnických cenách je vidět i výše nájmu. Ti z průjezdu jsou levnější než ti z krámu. A bílé zelinářství zase nejdražší.
A kartelovou dohodu rákosník z průjezdu - Carefour, Albert přece jenom nepředpokládám.
Lada 29.3.2006 16:33

Re: No,

Je mi velice líto jakou zeď dokázala ČSSD vystavět mezi zaměstnanci a podnikateli. proto musím připomenout-podniká-li člověk v nemovitosti platí ihned větší daň z nemovitosti než běžný občan, potřebuje-li k podnikání auto ihned platí nemalou silniční daň, používáli elektřinu, plyn, vodu,stočné, telefon -platí vyšší sazby. A pak téměř každá profese je vázána různými kontrolami- dám příklad pedikérka, masérka kosmetička, kadeřnice 2x ročně musí dokládat rozbor používané vody  velký+1malý rozbor  cca 5000+1200 Kč  k tomu min 1x ročně kontrola sterilizátoru 1700,- Kč tj.8900 Kč. Za pedikůru v malých městech se platí 80,- kč jen za tuto legraci musí ošetřit 111 lidí bez zisku.Vím o čem mluvím zpracovávám  živnostníkům daňová přiznání.  Schválení minimální daně byl zločin a kdo ji prosadil je ..........
Šedovous 29.3.2006 16:32

Re: Re: Šedovousi,

Safra, já myslel, že na ty daně si vyděláváš na tom trhu.
Promiňte mistře já ten kapitalismus furt tak nějak blbě chápu.
Ivan Vitula 29.3.2006 16:28

Slovensko

Myslím, že v tomto směru udělali Slováci příkladný krok. Po počátečních nepokojích je to O.K. Na první dvě děti přídavky, na další odpisy z daní. Je to tak složité? Porodné?  Proč ne? Jako přídavek k platu manželovi po 2000 měsíčně. Ne cash.
cb 29.3.2006 16:26

Re: Šedovousi,

Cena je trzni a nema s danemi nic spolecneho.
Kantor 29.3.2006 16:17

Re: Re: Šedovousi,

No, tak divně smrděj i jabka v někerejch suprmárketech, my vesani na to máme alergiji.
Old 29.3.2006 16:16

Re: POZOR!! ČERSTVÁ ZPRÁVA!!!

Jandáka nemusím, ale důstojný Klaus? K čemu je nám důstojnost, kterásvými rozhodnutími dala možnosti pro tuneláře?
Šedovous 29.3.2006 16:15

Milý AeroKarle, nechci ti brát nadšení pro český reálný kapitalismus, natož pro jeho rákosverzi,

ale o kartelu jsi hádám slyšel !? Nebo mají verzi TESCO,Globus , Cafour,
jeden má levnější banány, druhej jabka a třetí křen.
Hádám že všechny krámy neoběhneš !?
Jura Jurax 29.3.2006 16:13

Re: Re: TO:Vládík rozumím Vám Tic-Tacu

Taky souhlas, bohužel - je to k nas.ání ...
Jura Jurax 29.3.2006 16:13

Re: TO:Vládík

Souhlas!!!!
Old 29.3.2006 16:12

Re: No,

vytočilo do běla? V Zetoru zde zaměstnanci nepracovali půl roku, stát jim to zaplatil. A strojvůdci ap. kdyby brali to co skutečně vydělají...
Šedovous 29.3.2006 16:12

Re: Re: Re: Šedovousi,

No jo no, to jsou ty nepřenositelný kulturní vzorce, meloun holt vod mandarinek nenačuchne .
Jura Jurax 29.3.2006 16:09

Re: RAČTE OBRÁTIT SVOJI CTĚNOU POZORNOST K NESNADNĚJŠÍMU CÍLI -

Paraziti dole jsou nepříjemní,ale celkem snadno je možné je eliminovat na minimum ... to bych rád věděl jak, v sociálním státě, v socialistické EU ...
jonáš 29.3.2006 16:07

Re: Re: Šedovousi,

Mezi bramborama, jak před tim varuje každá příručka pro začínající zahrádkáře. Ňumi švésky.
Jura Jurax 29.3.2006 16:06

Re: Genocida schopných a pracovitých

... mnohem vhodnější je podpora rodičů, kteří pracují. Třebas jen taková, že se jim nebudou na záda nakládat cizí starosti a cizí děti.   
 
Bingo!    Ale tohle žádná strana neudělá, neboť nemůže být za asociála, co preferuje bohatce, co si umí zajistit chléb svůj vezdejší vlastní prací bez státních příspěvků.
Marta Konířová 29.3.2006 16:05

Re: TO:Vládík rozumím Vám Tic-Tacu

Právě tací zodpovědní, jako jste Vy ale budou platit sociálně-demokratické experimenty. Neexistují přece "státní peníze". Jsou pouze peníze ve Vaší kapse, v mé kapse, v kapse mého manžela, ... apod. ... které se z těchto kapes přes finanční úřad přestěhují do kapes jiných, méně zodpovědných než jste Vy.
Jura Jurax 29.3.2006 16:02

No,

ono začíná volebně přituhovat, takže nám strany blbnou - nebo přesněji se nás voliče snaží drze oblbnout doufajíce,že na ty jaksi alternativně inteligentní by to mohlo zabrat. Takže socani hodlají dávat za dítě těžký peníz - zde plně souhlasím s článkem, tohle je návod na velkovýrobu budoucích příjemců sociální pomoci a taky způsob, jak naplnit dětské domovy. A taky ze socanů nich vypadlo, že se každému školáčkovi v tuším páté třídě dá 7000 na počítač - ovšem jen takovému, na něhož béřou rodiče ještě přídavky. Neboť počítačová gramotnost je nezbytná a školáček má na počítači pracovat i doma (a na co budou ve školách počítačové učebny?).
Tak mne napadlo, že anžto i řidičský průkaz je dnes nezbytná součást vzdělání, mělo by se každému osmnáctiletému - ovšem sociálně slabšímu - předvolebně slíbit řekněme 40 000 na auto - aby si mohl trénovat jízdu. Tohle je mimochodem tak třeskutě blbý nápad, že nevylučuju, že se ho některá strana - nejspíš panikařící socani - může chytnout; v tom případě bych se hlásil o autorská práva.
Ani ODS není ušetřena blbých nápadů - zaslechl jsem, že snad hodlá slíbit živnostníkům daňové prázdniny. Jako zaměstnance mne to vybudilo do bílého žáru - stejně musím platit státu výrazně víc než živnostník dosahující téhož příjmu (samozřejmě včetně toho, co za mne platí firma a co se v rozličných porovnáních neobjevuje, aby ta nespravedlnost nebyla tak zřejmá, ale na co musím vydělat, protože můj chlebodárce si prachy na kopírce netiskne) a nemám možnost rozličně kouzlit s náklady etc.
A třeba zelený mužík Bursík nám slibuje ekologické daně a zákaz topení uhlím, aby nachytal hlasy ekologistů.
Ještě se dožijeme věcí ... a po volbách se pak na sliby rychle zapomene. Matně si vzpomínám, jak socani hýřily sliby před minulými volbami - a nesplnili jediný.
Honza 29.3.2006 16:01

Re: Podpořit rodiny ano ale ty, které vydělávají, ne ty, které jen konzumují

Nejlépe by by zavést daňové kategorie, jako jsou v Německu, nebo jaké byly i u nás za komunistů. Za každé dítě se ti sníží daň o nějaké procento. Kdo vydělává a má děti, má nižší daň. Kdo nevydělává nebo nemá děti, nemá žádné snížení.
Šedovous 29.3.2006 15:52

Re: Šedovousi,

Neukazuj, vrkni, za kolik má kterej banány....
Mimochodem nákupu ovoce u vietnmaců se snažím pokud možno vyhnout,ze záhadných důvodů u nich jabka nevoní jako jabka ale smrděj po bramborách.
Kde to sakra skladujou...
Auiam 29.3.2006 15:50

Genocida schopných a pracovitých

Což takhle uvolnit Zákoník práce tak, aby i rodiče od malých dětí mohli chodit do práce? Odpracujeme po Korejcích nejvíc hodin na světě, to přece není normální! Mnoha lidem by vyhovovaly zkrácené úvazky, především kvůli dětem. Za současných daňových podmínek je to čirá utopie. Jediným výsledkem vysokého porodného a vysokých dávek v mateřství bude to, že mnoho žen dá přednost domácnosti. Jejich návrat do práce bude značně ztížen. Vyplatí se pak vůbec ženám studovat, když svých schopností nebudou moci využít? Talenty jsou v populaci rovnoměrně rozvrstveny mezi muže i ženy, není důvod ženám bránit v kariéře jen proto, že jsou "biologicky uzpůsobeny". Nejsou. Těhotenství, porodu a kojení je nikdo nezbaví, ale výchova dětí přece nespočívá v prosté péči o plíny a domácnost. Učí se i vzorce chování a pracovní návyky. Co se asi naučí od dítě od maminky, která nemá jinou životní zkušenost než domácnost? Pracovní návyky těžko. Být celý den sám s třemi dětmi v paneláku, a to vše několik let v kuse, to mi nepřijde jako sociální politika, ale jako dobře promyšlený trest. Dovedu si představit skupiny obyvatel, kterým tohle nebude vadit. Jinak mám za to, že mnohem vhodnější je podpora rodičů, kteří pracují. Třebas jen taková, že se jim nebudou na záda nakládat cizí starosti a cizí děti.      
Sam Křepelka 29.3.2006 15:50

důvěryhodnost návrhu

Důvěryhodnost návrhu KSČSSD ohledně porodného je tak nízká, že se mi zdá návrh rovné daně od Tlustého naprosto reálný a geniální.
J. Mach 29.3.2006 15:50

Re: Pane Tošovský

Šejno, ani zcela irelevantní dovolávání se Hitlera nemůže zakrýt, že vůbec nejste schopen věcně reagovat na slušnou a rozumnou odpověď pana Tošovského. Opravdu by pro vás bylo lepší si svůj komentář před odesláním promyslet .
pf 29.3.2006 15:48

manualne nezrucnym muzum

by se mela racionalne jednajici dama dusledne vyvarovat.
O zaclonove tyce jde jen zridka.