25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emanuel 12.7.2009 6:57

Re: Odpověď

HEUREKA!

Ruller 5.7.2009 7:21

Super boxing hra zdarma

http://rullas.mybrute.com

Paul Sulc 30.6.2009 18:09

Re: Chovali jsme se lépe než lovci mamutů !

Vy ovsem ziskate prvni cenu na pristi vystave volu. Absolutni vitezstvi, nemate konkurenci.

emersonskej 30.6.2009 15:45

Re: Reflex neberu-je pro extremisty

Pravda - a dle pořekadla - "čím hloupější sedlák, tím větší brambory" požaduji, aby ty banány měly na délku nejmíň půl metru....;-D

Tomáš Jasný 30.6.2009 12:55

Na Benešovo prezidenství doplatili hlavně Češi

Jsem pravděpodobně starší než Vlk starší a jelikož Benešovo jednaní tragicky postihlo i mne  a mou rodinu, odmítám ze své životní zkušenosti snahy ospravedlňovat Beneše před objektivním posouzením jeho neomluvitelného působení coby  poválečného prezidenta, který způsobil nenapravitelné škody nejen čs. občanům nečeské národnosti, ale i Čechům samotným.  16.května 1945 jsem stál nedaleko koně na Václaváku a společně s davy Pražanů jsem nadšeně mával, když kolem projížděl Beneš při svém slavném návratu do Prahy.  To jsem tehdy nevěděl, že Beneše doprovázel jako osobní stráž i můj strýc Vasil, praporčík v čs.armádě, Ukrajinec z Podkarpatské Rusi, tehdy ještě patřící ČSR, ale ve skutečnosti už rok a půl předtím, v prosinci roku 1943 Benešem nabídnuté Stalinovi za to, aby uznal Beneše za hlavu čs. vlády.  Stalin Benešův návrh odmítl, protože v té době mu šlo o větší kořist ve východním Polsku a také spravně předpokládal, že ukrajinští komunisté mu přinesou Zakarpatskou Ukrajinu na podnose, protože neprominou Benešovi zradu za to, že se Češi po Mnichovu vzdali bez boje.  Potom, kdy Čs.armádní sbor v SSSR vykrvácel na Dukle a jeho řady se znovu začaly naplňovat Ukrajinci z osvobozené Podkarpatské Rusi, prchajícími před verbíři Rudé armády, můj strýc doprovázel Beneše přes Košice, Brno až do Prahy, ale už se k němu donesly zprávy o možném odstoupení čs. nejvýchodnější části  do spárů SSSR.  O mnoho let později mi strýc vyprávěl, jak ho Beneš přátelsky přesvědčoval, že poválečná ČSR bude podle Spojeneckých domluv obnovena přesně v předmnichovských hranicích a aby se strýc klidně vrátil domů, jelikož si ČSR bude vážit všech, kdo bojovali za její svobodu.  Několik týdnů po strýcově návratu domů, čs. revoluční  shromáždění, na přímý pokyn Benešův a z vděku za svoje osvobození Rudou armádou, bezohledně hodilo přes půi milionú obyvatel Podkarpatské Rusi do Stalinova objetí, načež můj strýc strávil dalších 10 let svého života v sibiřském gulagu.                            

Zee 30.6.2009 12:19

Re: Byli jsme a budem....

Tvoji "zlatí" komunisti v 68 přijeli zachraňovat český národ že jo :-/

miláno 30.6.2009 11:58

Re: no a?

 Vážený mluvíte nesmysly.  Z toho co jste napsal je vidět , že jste v Jižních Tyrolích nežil, popř maximálně jako turista.

Petr Benes 30.6.2009 9:16

Re: No, to se moc nepovedlo.

no kdyz verite, ze Policie CR je schopna neco vysetrit .... ;-D

Petr Benes 30.6.2009 9:14

Re: Reflex neberu-je pro extremisty

jsme bananova republika? jsme! tak ja chci kvalitni ceske banany! :-P

Petr Benes 30.6.2009 9:11

Re: Byli jsme a budem....

Ze za to houno stojis ty je sice hezka sebekritika, ale nas do toho netahej, soudruhu! A vol si koho chces. ;-P

karel 30.6.2009 8:55

Re: Chovali jsme se lépe než lovci mamutů !

Ty snad ani nejsi blbec.Tebe by měli vystavovat, jako anatomický úkaz.A pak tě dát do muzea příšer. 

Bizon 30.6.2009 8:48

Re: ...

... aby to lépe odpovídalo tvým příspěvkům, troubo!

DEUSREXPATRIA 30.6.2009 7:53

Re: Kdo je kdo,

Také zdravím. :-D

ceskej Honza 30.6.2009 7:07

Re: ceskej Honza = gruppenführer des Sudetendeutsches Landsmannschafts?

kdyz po nemecky tak Grupenf... s velkým G  soudruhu Brichu!

BERAN 30.6.2009 2:16

S Hamásem za světový mír a spravedlnost !

Protože neumím arabsky, děkuji autorovi, že mi názorně předvedl, jak funguje protižidovská propaganda v Palestýně a Iránu.

pierino 30.6.2009 1:39

Byli jsme a budem....

Stali jsme za houno s Nemci i bez Nemcu...malej narod, ale velka pakaz nema na vybranou...jen ti co jsou odvazni a smeli si uz zivot zaridili jinde...cest praci soudruzi a nezapomente volit sve jistoty...... Volte CSSD a KSCM>-(Y)

emersonskej 30.6.2009 0:43

Re: Reflex neberu-je pro extremisty

Teda fuj - kupovat nečeské banány a mandarinky - když má jeden možnost kupovat kvalitní české tropické ovoce...;-D

Ferdinandeste 29.6.2009 23:55

Re: Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

Nejste jako poleno, vy jste opravdu poleno

Větší vlastenec 29.6.2009 23:49

Chovali jsme se lépe než lovci mamutů !

Přátelé, soudruzi a soukmenovci, vážení bezpartijní ! Dnes jsem za svoje příspěvky do této diskuze sklidil již spoustu nevůle, ale musím ještě jeden přidat. Prostě : Zde stojím, a nemohu jinak.

Jako nikoli nejmenší vlastenec-internacionalista budu do roztrhání těla hájit právo Čechů na beztrestné zneškodňování Němců. R^  Neboť Němci nám nejsou rovni. Kdybychom připustili, že Němci jsou rovni nám Čechům, tak přátelé, soudruzi a soukmenovci, museli bychom ... raději ani nemyslet.  :-/  Zkrátka : 1) Právo na sebeurčení národů máme jen my.   2) My můžeme požadovat potrestání německých válečných zločinců, byť by svoje činy páchali v mezích tehdejších zákonů.   3) Němci nesmějí požadovat potrestání našich lidí, kteří zneškodňovali sudetské Němce po skončení války, neboť nám to zpětně dovolil zákon č.115/1946 Sb. 

Navíc - uvědomte si, že jsme se Sudeťáky nakládali ještě docela slušně. ;-)  Naši předkové, lovci mamutů, by poražené nejen vyhnali a zabili, ale ještě by je snědli. A já nemám žádné informace o snědení zneškodněných sudetských žen či dětí (a to byla tehdy o potraviny nouze !). Zneškodněné sudetské starce samozřejmě nikdo jíst nechtěl; zas takový hlad nebyl.

Takže ještě jednou, přátelé, soudruzi a soukmenovci : Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !

>-  Edvard Beneš se zasloužil o socialistický stát !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Neřeknu, bojím se 29.6.2009 23:25

Bohužel

Bohužel od doby, kdy je historické zkoumání druhé světové války cestou na hranici vězení, protože nad hlavou vám visí jako Damoklův meč paragraf za popírání holokaustu (pod čímž se trestají i daleko menší prohřešky, než popíráhí holokaustu), tak nevím, kde je pravda.

Pokud pravda musí být nařízena policií a soudy, něco tu smrdí. A možná i tam je začátek, proč se o tom nepíše.

Takže je mi líto, ale já jsem toto období vypustil z hlavy. Nemám zájem číst oficiální názor soudně nařízený.

orel 29.6.2009 23:03

Re: Proč?

Zdravím Senát a lid český, i když Senát za nic nestojí a (pracující) lid si přivlastnili komunisté.

Nešlo tam jenom o to, že uzavřel smlouvu se SSSR. Churchill mu dobře radil, ať nic takového nedělá, a Beneš jako zkušený diplomat měl vědět, co z uzavření dvojstranné smlouvy vyplývá i pro ostatní. Musel ji vůbec uzavírat separátně a zrovna tehdy? Churchill Stalina nepodcenil, Rooseveltovi říkal Beneš to, čemu sám chtěl věřit. Stalinovi v ničem neodporoval. Plán na konfederaci s Polskem padl, Marshallův plán padl.

orel 29.6.2009 22:50

Tenhle článek nečtu za peníze.

Přijde den, kdy se takové články - ať je píše kdokoli - o debatách o těch šílenostech psát nebudou. To je dobrá zpráva, protože nás nebudou deptat. Špatná zpráva je, že se nebudou psát a debaty se nebudou odehrávat, protože to nikoho nebude zajímat. A zajímat to nikoho nebude, protože my všichni v Evropě budeme mít jiné starosti. Ach jo, od 11. září 2001 to je čím dál horší. A místo abychom něco dělali, řešíme, kdo je blbec, kdo je zaprodanec a že střílet německé civilisty zas tak moc nevadí. Ach jo.

Petr Pavel 29.6.2009 22:47

Re: no a?

Já bych řekl,  že autor zná kulový lejno a jako vždy plácá své nesmysly.  Asi to bude pozůstatek stranických skoleni v šedesátých létech.

Standa 29.6.2009 22:41

ta propaganda je dobře placená, o tom by nám mohl vyprávět např. p.Doležal.

Antijag 29.6.2009 22:37

Re: Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

Niky, další nácek na neviditelném Psu

Petr Pavel 29.6.2009 22:31

Článek

byl jednoznačně napsán z blbosti autora.

S.P.Q.B 29.6.2009 22:29

Re: Proč?

A s kým jiným měl uzavírat spojenecké svazky ? S Francií a Anglií ? Spálit se podruhé?( v r 1943 to bylo teprv 5 let od Mnichova,navíc Francie lehla skoro bez boje a Anglie měla namále  ) O USA nemohl vědět jestli se po válce zas nestáhne z Evropy jako po té první. Takže kdo zbýval? Že Stalina podcenil je pravda,ale to tenkrát všichni. Dneska se to kecá,když známe historii. Bude za rok už po válce s Íránem ?

Harpyje 29.6.2009 22:21

Re: Kdo je kdo,

Zdravím!

orel 29.6.2009 22:10

Re: no a?

Italové se v roce 1915 zachovali bezpříkladně zrádně a věrolomně. Přinejmenším německojazyčnou část jižních Tyrol si nezasloužili. Autor má sice pravdu, že o italského novináře by to působilo nevlastenecky. Jenže příklad, který použil, nemá s naší situací vůbec nic společného, spíše snad naopak.

S.P.Q.B 29.6.2009 22:09

Re: "Nejprve v létě roku 1932"

Měl tedy už v listopadu zlikvidovat armádní výzbroj a fabriky a nechat Česko-Slovensko bez jakékoli možnosti obrany? ? Jak měl vědět,jak dlouho Druhá republika vydrží? Nebylo jen nebezpečí z Německa ale i Polska a Maďarska. Dneska se to kecá,když člověk ví ,co  a kdy se pak následovalo. Jinak abdikace Beneše byla jednou z Hitlerových podmínek.