17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Michaela Freiová 29.6.2009 2:07

Spíš asi dobře platěj,

pane Vlku. Já jsem po převratu taky měla v bytě Sudeťáky každý večer, až jsem se z toho po dvou týdnech začala hroutit. Na rozdíl od citovaných pánů  jsem však - jako žena - disponovala  jednou výhodou: ramenatým manželem, který tyto nezvané návštěvníky začal prostě vyhazovat. Takže od nich sice nemám peníze, ale zato svatý pokoj.

JH 29.6.2009 1:54

R.J. je známý nacista a

nic jiného se nedalo od něho čekat. Čekám, kdy se k němu připojí Řezník-Fleischer.

JH 29.6.2009 1:50

Překvapilo mne, jak Herr Doleschall poplival

Překvapilo mne, jak Herr Doleschall poplival  památku Lidic a u výročí Ležáků byl zticha. Patří do jedné řady s SdL a s tím drzým Posseltem. V duchu aktuální politiky SdL se obracejí na mladé lidi bez historických zkušeností a bez dostaečné znalosti historie. Součástí je také goebbelsovské propagování zavádějícího výrazu sudetští Němci místo výrazu čeští Nemci, čehož se mnozí nevzdělaní novináři ihned chytli.

gabriel 29.6.2009 1:49

jedno drobné upřesnění

Slovo "gestapismus" není výmysl landsmanšaftu. Na to stačí se podívat do novin z pěta- šestačtyřicátého. Třeba do Dneška nebo Svobodných novin. Rudé právo samozřejmě taky, ale tam se jenom dočtete, že gestapismus nebyl, pokud byl, tak to byl výstřelek... a že za všechno můžou ti, kteří jsou proti "naší národní revoluci".

Hadí oči 29.6.2009 1:43

Re: Jó, Zlaté písky, to jsou lázně, tam člověk přijde na ledacos.

No jasně, kretíno píše nejen do Reflexu, jak vidno. Kretíno má asi na mysli:

1. Strhnout všechny pomníky Beneše.   2. Místo nich nainstalovat trojpomníky Hitlera, dvojbradého Bernda Posselta (jinak europoslance, který má kancelář i v Praze !) a jako třetí bude v trojpomníku R.J.

emersonskej 29.6.2009 1:39

Re: Jó, Zlaté písky, to jsou lázně, tam člověk přijde na ledacos.

Proboha co je tohle za blábol.... 8-o

R.J. 29.6.2009 1:16

Jó, Zlaté písky, to jsou lázně, tam člověk přijde na ledacos.

Teda pane Vlku, ty něměcké důchodkyně nahoře bez, jak jste tuhle psal za Zlatých písků, tak Vás nějak rozvášnily. A teď si představte, kolik byste ušetřil peněz, kdybyste je mohl omrkávat na Mácháči. Teda, kdyby je Edík jako děti  nevyhnal. On ten "náš" Eda je vůbec čipera, od dokonané vlastizrady, přes znárodňovací dekrety, co von toho nestihl, v tak krátké době, k paktu s bolševikem, humanista jeden. Ještě že nevyhnal Slováky, Rusíny také ne, ty nechal jen odvlékat NKVD, GPU a SMERŠem, tedy né všechny, jen některé. Kdepak, byl to lidumil a humanista socialista, proto má také  teď pomník.  Jeden pomník je málo, chtělo by to alespoň dva. Třeba by mohl mít v ruce znárodňovací dekret, ukazovat ho kolemjdoucím a vyplazovat na ně jazyk. Je to jen takový ideový návrh, já vím, moc realistický zobrazující skutečnost, holt nejsem umělec, abych to viděl trošku jinak, umělecky. Autor pomníku by mohl dostat nějakou státní cenu , na hradě. Falmr a Grebeníček by stáli špalír, do toho hraje  hradní hudba tramtararáá, prezident důstojně kráčí a dekoruje "umělce", potlačujíc vlastenecké vzlyky. Krása, nezměrná. Tuš !

orel 29.6.2009 0:27

První světová válka se od té druhé velice lišila.

Je velkou otázkou, zda I. světová válka vypukla především kvůli Němcům, ať už Německu, nebo Rakousku-Uhersku. Šílená rozhodně byla, ale takové zvrácenosti jako v té další se tehdy s výjimkou genocidy Arménů neděly.