17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Benes 29.6.2009 12:37

Re: To je k nevíře

no a vite, co vam na to reknou Krystlik, Ruscak, Dolezal a kol.? ze lidska pamet je nespolehliva a ze jste si to ohrozeni a utoky vybajil. lidska pamet je spolehliva jen u sudetonemeckych soudruhu, jen tam plati, co slovo, to pravda. ;-P

Přemek 29.6.2009 12:36

děkuji

Děkuji - není co dodat, naprosto souhlasím!!!!

žaba(k) na prameni 29.6.2009 12:35

Re: ...

Jó Žukov, to bylo taky pro Němce dost dobré povyražení. Neboť co nerozbily angloamerické bombardéry, rozstřílela ruská artilerie.

A co jednotky složené z trestanců - zločinců maršála Malinovského ??

Davaj časy, davaj žínku pojebáť.

To se Němkyně poměly a poradovaly.

A zatraceně dobře jim tak !

Ryba 29.6.2009 12:34

Konečně docela slušná recenze

Ten článek je tak dobrý, že by si zasloužit být vydán tiskem 

Ale asi by ho nikde nepřijali, protože vlastníci našich důležitých deníků nejsou z našich krajin a kdov ví, zda  za ten článek v Respektu také nezaplatili.??

Poklop 29.6.2009 12:30

Re: Mimochodem

Jsou od sebe asi 50 kiláků

Pamětník 29.6.2009 12:29

To je k nevíře

Vážený pane Vlku, především dík za Váš odvážný článek. Narodil jsem se v počátečních létech prvé republiky a část života jsem prožil na jazykovém rozhraní česko-německém. Moje zážitky z 30. let jsou smutné. Německými vesnicemi jsme procházeli se strachem-útoky nebyly žádnou vzácností. Vzpomínám si na návštěvu lorda Runcimana v Jesenici. Bylo tam tehdy 35 000 zfanatizovaných Němců, řvoucích hesla plná nenávisti k republice a oslavující Hitlera. Bylo to téměř všechno dospělé obyvatelstvo okolí. Byl jsem totálně nasazen, za dezerci jsem měl být odsouzen. K čemu asi? Utekl jsem a skrýval se v lesích. Vzpomínám na pochod smrti nedaleko Žihle. Těm plácalům, co nemají o Protektorátu představu, doporučuji přečíst si knihu Hahnová-Hahn:Sudetoněmecké vzpomínání a zapomínání. Oba autoři žijí v Německu a jejich kniha je objektivním pohledem na současné názory vysídlenců. Jsou tam cenné pasáže o tom, dko je kdo a kdo ovlivňuje aktivity landsmanschaftů. Mohl bych toho ještě říci moc, ale stejně je to asi marné.Zdraví Vás Pamětník.

Větší vlastenec 29.6.2009 12:26

Podobnost dnešního a protektorátního tisku

Přátelé a soudruzi, soukmenovec Vlk má pravdu nejen v odsouzení příšerně nebezpečného německého revanšismu.

Soukmenovec Vlk správně poukázal na potěšitelný fakt, že v našem dnešním tisku (žel jen v jeho určité části) vycházejí články, které by dělaly čest tisku protektorátnímu.  R^

Zde si můžete přečíst některé starší články : http://www.holocaust.cz/cz2/resources/documents/antisemitism/cz_pbm/cz_pbm

Ty dnešní najdete např. v našem stranickém tisku (připomínám, přátelé a soudruzi : dnes nepíšeme "Žid", ale "sionista" !)

Vlajky výš ! Semkněme řady ! Lidové milice kráčejí tichým pevným krokem.

WW 29.6.2009 12:26

Re: Hele, a pamatujete

Nerozumím vám, chtěl jste snad nakopnout Paroubka. To je v daném kontextu už velmi nebezpečná úchylnost. Necte si to na jindy.

Hoori 29.6.2009 12:26

Technická poznámka

Prosím, pane Vlku, nebyl ten koncentrák v Nové Roli? Jako děti jsme v Nové Roli chodili na zbouraný bývalý koncentrák (jak tvrdili pamětníci)

honza 29.6.2009 12:25

Mimochodem

jak p. Vlk přišel na to, že Terezín je vedle Postoloprt?

Niky 29.6.2009 12:24

Re: Není náhodou,

Zelený honza mi dává za pravdu!

Poklop 29.6.2009 12:24

Re: Hele, a pamatujete

A proč se stále omlouvát?Přeci není důvod.Je tady deklarace a co víc?Co to melete o slušnosti?Neslyšel jsem Němce ,aby se každý den omlouvali.A když se bavíte s Němci,tak Vám většina řekne,že Sudetáci jsou magoři,že by měli už přestat otravovat.

Bizon 29.6.2009 12:22

Re: ...

A ty blboun nejapný .....

jirkas. 29.6.2009 12:20

Re: ...

Ale bizone (muf/lone, buv/ole, b u w/o l e ) , příště si dej nick " BOUŠEK" ! ;-D ;-D ;-D 

"To byl nějakej Boušek z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili od Exnerů, a vždycky se jim tam vrátil, že tam zapomněl fajfku. Lez jim tam voknem, dveřma, z kuchyně, přes zeď do lokálu, přes sklep do výčepu a byl by se snad spustil komínem, kdyby ho hasiči nesundali ze střechy."

Posleda 29.6.2009 12:18

Re: Má to jednu vadu.

Možná i dvě. "...cílům, které chtěla dosáhnout..." se v češtině neříká, hlavo 22. Dosahujeme něčeho nebo na něco, takže " ...cílům, kterých...". No a co se "druhého vítěze" týče, dejte mu už konečně pokoj, dosť bolo vajec - pardon, jajec...

honza 29.6.2009 12:18

Re: Není náhodou,

ano, skutečně je odpornost, že Temelín může bouchnout kdykoliv:-(

Vlado Z 29.6.2009 12:16

Re: nesouhlas

Je těžké říci, kde přesně končí svoboda a začíná anarchie, lze však říci úplně jednoznačně, že jedno i druhé má svoje hranice a žádná svoboda, ani svoboda slova nemůže být bezhraničná, ani na webu ne. Když budu řvát na ulici: "Lidi pojďte, P.P. je zrádce(jedno čeho), zabijeme ho a vypleníme mu dům!", taky budete obhajovat moji svobodu slova až do chvíle než Vám opravdu skočím za krk? Když někdo fabuluje alternativní historii s cílem vzbudit nenávist vůči skupině obyvatel, není zavírán za popírání obecně uznávané interpretace historie (tedy to, o co jde při svobodě slova), ale za snahu o vzbuzení nenávisti, primárně. Zvědavce jsem párkát četl a něktoré články opravdu splňují kritéria úmyslné deformace faktů s cílem vzbudit nenávist vůči některým skupinám lidí nebo národem. Svou demagogii navíc posiluje tvrdou cenzurou diskusí s mazáním jakýchholiv protiřečících připomínek. V tomto je stejný jako komunisté-stěžuje si, že demokracie je vůči němu tvrdá a nespravedlivá, přitom, sám , jakmile má byť jen kousíček moci, chová se jako diktátor. Na celém světě žádná absolutní svoboda, hodnota, idej, sen neexistuje. Nic, co by šlo povýšit nad vše ostatní, pouze neustála soutěž konceptů, názorů, myšlenek. Chceme-li zachovat alespoň naši relativní,  lidsky dosažitelnou svobodu slova, pak musíme zastavovat ty, kdož podněcují násilí. Svoboda slova tak nebude sice bezhraniční, ale bude, v opačném případě o ni časem přijdeme. Nezapomínejte na Leninova slova o tom, že musíme využít svobod demokracie k jejímu rozvrácení zevnitř, abychom mohli nastolit svůj nový řád. Že komunisté, kteří za první republiky nejvíc řvali proti sebemenšímu porušení demokratických svobod a tvářili se přitom jako strážní psi demokracie, jen co dostali moc, tak si se všemi demokratickými svobodami vytřeli prdel. Oproti tomu, je nějaká ta pokuta, či veřejně prospěšné práce pro příliš "ulítlého" jednotlivce, celkem přijatelnou cenou.

honza 29.6.2009 12:15

Hele, a pamatujete

když Jyrka Paroubek začal premiérovat, jak se zkusil omluvit německým antifašistům? Jsem si říkal, hele, někdo, kdo se nestydí za slušnost. Ovšem Jyrka (nejspíš i s přispěním p. Vlka st.) brzo pochopil, co žádá český národ - a slušnost, že je to poslední

Bizon 29.6.2009 12:15

Re: ...

.. a pak ještě maršál Žukov ....

mag 29.6.2009 12:15

Šafr a vzdělanec ??

 no to snad ne ...Rv

L'ego 29.6.2009 12:12

Re: Pane Vlku, a je Vám třeba známo

To by mě čistě zajímalo, jaký je praktický rozíl mezi "nulitou" a "naplatností" v případě mnichovské dohody (nulita - to je mimochodem Benešův výtvor, který je důležitý z hlediska kontinuity vlády, nikoliv nezbytěn z hlediska kontinuity státu).

Milda 29.6.2009 12:12

Článek pana Vlka je především příšerně ukecanej,

dočíst se to tlachání nedá... Ale když si vzpomenu na páně Vlkovo neuvěřitelně agresivní psaní (včetně vědomého zveřejnění nepravdivých fotografií) proti účastníkům Czech Techu, je mi opět v české kotlině o něco hůře...  

honza 29.6.2009 12:12

Re: Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !

Pravdivé - a tragické.

honza 29.6.2009 12:10

český

nácek je naprosto stejný "borec" jako německý nácek

Poklop 29.6.2009 12:06

Re: “Směle pomlouvej, vždy něco uvízne.“

A co je mě magore do Rusů?A soudruhu si říkej svýmu tátovi

Martin 29.6.2009 12:06

Re: Z blbosti nebo za penize.

I já naprosto souhlasím s autorem,jako kluk jsem tu hnusnou dobu s rodiči prožil poblíž Teplic. S němci tady žila polovina čechů a v poklidu.jak němci začali obsazovat Ukrajinu a Rusko,stávali se z nich nenávistné bestie,takže uvěřili těm Hitlerovým kecům.Z klidných sousedů se stali nenávistní nadlidé včetně nadávek a posměšků.

jirkas. 29.6.2009 12:01

Re: Připojuji se s díky za článek, který obsahuje i moje přesvědčení!!

Kdybys tak blbě nekecal a nerejpal, bizónku, tož možná že by ti nějaký ten Němec přihodil do žlabu, aby ses nemusel dělit s tím buvo/lem, muf/lonem a případně ještě i s B u w/o l e m! ;-D

"To byl nějakej Boušek z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili od Exnerů, a vždycky se jim tam vrátil, že tam zapomněl fajfku. Lez jim tam voknem, dveřma, z kuchyně, přes zeď do lokálu, přes sklep do výčepu a byl by se snad spustil komínem, kdyby ho hasiči nesundali ze střechy."

;-D

gerontusinza 29.6.2009 11:54

Pane pletete si pojmy.......Re: Á tahle zrůda se si říká taky čech.....Re: Zase pohádky o naložení s cz-národem

pocit sounáležitosti s firmou a lidmi ,kteří s vámi zacházejí korektně na základě vašich dobrých pracovních výsledků, jejímž jste zaměstnancem je u dobrých firem naprosto v pořádku.... jen jaksi nechápu pojmy snažil jsem se dokázat, že ....atd..... buď jste dobrý a nebo nejste, ale hlavně jste-li přínosem nebo ne..... až přestanete být přínosem,( po tzv vytěžení) poznáte své postavení, ale hlavně přístup a vztahů ve firmě daleko lépe...... a s národem to nemá nic společného, jenom s výchovou a charakterem jednotlivců........ Inu Moravec také neměl pocit halbmenšství a pro říši (před tím než spáchal sebevraždu) obětoval i svou rodinu a svého syna.........   jistě byl na to hrdý, a na základě té své hrdosti se pak zastřelil....  (inu není nad trochu sarkasmu...)

Pete Brich 29.6.2009 11:48

českej Honzo, Heydrich s y, když tak. Je vidět, že jste ještě mladý a historie Vám nic neříká.

O to bolestněji si ji prožijete znovu. Nevím, zda budete též mít svého Beneše. V tomto se už historie neopakuje.

PB

L'ego 29.6.2009 11:45

Re: Běžte už s tím nacionalismem do....

V podstatě s Vámi souhlasím, i když ve zpochybňování Benešových dekretů žádný velký problém nevidím. Nepřipadá mi, že by obviňování ze zločinného odsunu bylo nějakou podstatnou součástí německé politiky - ostatně lidí, co to zažili, každoročně ubývá.

Také si nemyslím, že by v Německu byl nějak politicky relevantní nacionalismus toho typu, který zmiňujete. Pravicoví extremisté v Sasku mají podle mě spíš spadeno na mimoevropské migranty - ostatně i čeští extremisté řeší spíš cikány, a německé soudruhy si rádi pozvou na společnou diskusi.

Mrtví z druhé světové války a údajné německé překrucování "historické pravdy" jsou však  "argumenty" lidí typu Zahradila nebo bratrů Kaczynských v jejich tažení proti EU. Proto bych řekl, že je to spíš vnitropolitický problém ČR a např. Polska