17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Poklop 29.6.2009 15:58

Re: Je neuvěřitelné,

To byste měla napsat Posseltovi.Pokud vím,tak Češi vůči Němcům nemají žádné požadavky.Pláčete na špatném hrobě.

Kajda 29.6.2009 15:55

Re: Nevinní Němci téměř neexistovali, po celý Protektorát

...partyzány..

Kajda 29.6.2009 15:47

Re: Nevinní Němci téměř neexistovali, po celý Protektorát

Ale Němci označovaly bandity nejen partizány, ale i všechny nepřátele říše, kteří proti nim se zbraní v ruce vystoupili.

Kvetla 29.6.2009 15:45

Ale jak konkrétně se členy toho novodobého hnědého moru naložit?

Pochybuji,že by na ně "zabralo" nějaké vnucené školení. vysídlit do Patagonie ?:-/

Harpyje 29.6.2009 15:40

Je neuvěřitelné,

jaký ohlas dokáže vyvolat takový demagogický paskvil. Při čtení příspěvků musí člověk nutně nabýt dojem, že 3.světová válka je na spadnutí, protože pomstychtivý Sudeťák si už brousí nože. Něco tak paranoidního a odtrženého od reality 21. století se zřídka kdy najde. Člověk má dojem, že se ocitl někde na dýchánku Klubu českého pohraničí.

Kajda 29.6.2009 15:39

Re: Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

Z čeho soudíte, že cítím nenávist vůči Němcům?  Já považuji Benešovo poválečné znárodňování za tragický omyl, který jenom vedl k převzetí moci komunisty. 

Kuchl 29.6.2009 15:33

Re: Husitsko-bolševický agitační blok ,

Nemusím být v pohraničí v historickém čase , je jasné , že vazba na předky a úcta k "rodné " hroudě  evidentně po r. 1945 chyběly ! 

Kajda 29.6.2009 15:32

Re: Odpověď

V čem tkví ta podstata? Že byli Němci vysídleni?

Kajda 29.6.2009 15:30

Re: Z obojího

Dneska řve v Německu akorát Posselt se svými poskoky z landsmanschaftu a normálním Němcům je to trapné. Zdejší mnozí diskutující si neumějí připustit, že pan Vlk svým článkem nechtěl nijak apelovat na nebezpečí hrozící nám od Němců, ale na nebezpeční hrozící od našich tj. českých extrémistů. Je vidět, že pan Vlk šlápl českým nácůk pěkně na kuří oko.

pastelkin 29.6.2009 15:28

Re: Odpověď

..zjednodušit věc se zachováním podstaty věci je velký umění. Naopak věci komplikovat, mlžit, ředit - to umí vpodstatě každý.

Antijag 29.6.2009 15:25

Re: Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

Proč se při hájení Benešových loupeží všichni schováváte za nenávist k Němcúm.Mému otci Beneš znárodnil zaměstnanecké akcie. Co to má společného s nějakými reparacemi.Jednak jsem Čech a jednak soukromník není automaticky ručitelem státu.Vy si furt všichni pletete lidi se státy.

Kajda 29.6.2009 15:24

Re: Odpověď

Příliš problém odsunu zjednodušujete.

Kajda 29.6.2009 15:23

Re: Odpověď

Příliš ten problém zjednodušujete.

Finrod Felagund 29.6.2009 15:23

Re: Sudety

Dělá se mi z Vás zle. Podle Vaší logiky Auschwitz-Birkenau, coby koncentrační tábor, měl taky svá pravidla a ti, co se pokoušeli o útěk, byli vlastně zastřeleni zcela po právu, protože znali pravidla a podstoupili riziko - a schytali to. Doufám, že už se svými soukmenovci brzy vymřete a nebudete ve 21. století dál překážet a kalit vodu.

Kajda 29.6.2009 15:21

Re: Cesi a nemci aneb jak je to dnes....

Proboha jaké sociální dávky Hitler Čechům zavedl? Jediné, co zavedl bylo, že dělníci, pracující ve zbrojovkách, dostávali o 10% větší lístkový příděl a měli 1x ročně nárok na 14 denní rekreaci. Za to, že hákovali 10 - 12 hodin denně. Netýkalo se to ovšem totálně nasazených, kteří ve zbrojovkách pracovali v totálním nasazení až 16 hodin denně.

Klobouk 29.6.2009 15:19

Re: Odpověď

cili neni rozdil mezi cechem a nemcem. zalezi jen na tom, jestli jsem na strane vitezu ci porazenych.

R.J. 29.6.2009 15:16

Re: Vaše představy jsou absurdní, v minulosti to tak prakticky

Jó, tak prosím, kolik "zubů" dali němci američanům ? Nebo těch "očí" ?To samé platí pro anglány či frantíky, kolik těch očí a zubů od nácků  v 45 dostali ? Asi je měnili za UNRU. ;-D

Antijag 29.6.2009 15:15

Re: Vaše představy jsou absurdní, v minulosti to tak prakticky

Ale vždyť jsem to tam výslovně napsal.Je třeba jít tam, kam sahá právní kontinuita.Jinak, pokud jde o to oddělování národnostních skupin, v současném světě to prostě nejde.A dlouhodobě to moc nešlo ani v minulosti.

nosál 29.6.2009 15:11

Re: výstižný článek

podle "hlasování" čtenářů Psa je nacstou a do hýždí vlezistou sudeťákům jednoznačně zvolen Marat

R.J. 29.6.2009 15:11

Re: Sudety

Tak, tak , uklouzl ve sprše po mýdle. Náckové také nepsali, umučen, ale "zápal plic". Komouši to také tak psali, místo ubit, zemřel na srdeční slabost. Ty "útěkáři".  

Hans 29.6.2009 15:11

Odpověď

Odpověď na problém Němců vyhnaných z Čech, Moravy a Slezska je velice prostá a jednoduchá: Prohráli válku. Prohráli válku a proto zde nejsou. Kdyby válku vyhráli, nebyli bychom zde my. Kdyby si tu válku nezačali, byli bychom zde i nadále všichni spolu a stále bychom s tím měli problémy, protože jsme spolu zcela zjevně nevycházeli.

Oni ty problémy chtěli řešit tím, že se nás po vyhrané válce zbaví - ovšem válku prohráli a tak jsme se jich zbavili my.

Herdík 29.6.2009 15:00

Re: výstižný článek

Marate, řeč není o tom, zda jsou jedni lepší než druzí, ale o tom , jak se v jednom konkrétním historickém období Češi a Němci chovali. A v tom rozdíl byl, je a bude (a setsakramentsky veliký). Kdo říká, že v TOMTO rozdíl nebyl, je trouba (přinejmenším).

Monte Christo 29.6.2009 14:57

Cesi a nemci aneb jak je to dnes....

Kdyz se podivame do vlastni hystorie nemuzeme byt na sebe mnoho hrdi...Neb spise hrdi na sve vedouci politiky,kteri mely zemi nejen svou moudrosti a zivotni skusenosti pomoci sve vlastni zemi k tomu aby skvetala...Nicmene podivejme se tedy spolu co jak rikate Hitler pro cechy krom toho ze je likvidoval udelal dle historickych pramenu...A coz krom par vyznamnych historickych postav nikdo nedokazal...Ikdyz velmi dobre chapu ze Hitler byl dabel,ktery pro svou nadutosti nechal zemrit na bojistich miliony lidi...Pane Vlk vite hitler zavedl soc.davky,postavil cast dalnic...Skratka udelal neco pro lidi...Avsak kazdy rozumny clovek velmi dobre vi,ze Hitler by se nikdy nedostal k moci,pokud by k tomu nemel podporu nekterych chamtivych lidi,kteri samozrejme nemely zajem o nemecky lid ci cesky ci jiny...Pro ne byl dulezity pouze zisk...Stejne jako kdysi je tomu i dnes....Pravo a spravedlnost v CR jaksi pokulhava a zde jsou slova jednoho soudce v CR :Spravedlnost je jen pro pol. moc ovsem nikoly pro lid samotny....Vite osobne se domnivam,ze tento soudce ma pravdu...Jelikoz se domnivam,ze nekteri soudci v CR se dopousteji VELEZRADY proti obcanu CR...Cimz v dnesni dobe takto at primo ci neprimo podporuji nejen fasismus,ale i to cemuz se rika revoluce...Vite demokracie v CR je spise jen na papiru avsak realita?Tak ta pane je scela uplne jina...Lzi a nepoctivosti sice na nejakou tu dobu opiji urciti lide nasi zemi avsak ne na dlouho...A krize pomaha k tomu aby se lide sami zamyslely nad tim koho vlastne voli ve sve vlastni zemi...Jestly tu spravedlnost ci lez a podraz....Dnes je poslednim clovekem v zemi ktery snad haji ceske zajmy vna pol.scene Vaclav Klaus...A verim ze nesklame sve poslani Prezidenta CR...Neb jak kdysi pravil nostradamus:Senat umira na ostrove pomalu a sam...Avsak pokud se vyhneme spatnym rozhodnutim tak snad budeme mit tu moznost aby nas narod nas domov pokracoval dale...Monte Christo Ma zeme Me srdce

29.6.2009 14:51

Větší vlastenec

pane, Vy jste dílo...černý humor.

Milda 29.6.2009 14:51

Drahý pane W.W.,

dvacet let si již asi nepočkám, to by mi bylo 83 a to již budu mít opravdu jiné starosti... Jsem rád, že ten článek nebyl určen mně. To bych se opravdu bál. Pana Vlka, Vás pane W.W. a Vám podobných nenávistných, netolerantních a především totálně a totalitně nesvobodných dospělých, kterých je bohužel v této republice příliš, příliš mnoho. Konec konců řada diskusí na internetu, i zde na NP, o tom hrozivě svědčí. Přesto jsem ještě trochu optimistou a to díky těm mladým a nejmladším, kteří opravdu nejsou, a zaplať Bůh za to, pamětníky!!! P.S. Na Czech Techu jsem v životě nebyl.

nosál 29.6.2009 14:50

Re: 3 děsivé příklady německé rozpínavosti

Pane, vy nejste "větší vlastenec" vy jste větší b l b e c

R.J. 29.6.2009 14:50

Re: Nevinní Němci téměř neexistovali, po celý Protektorát

Dle mez.práva je  prosím rozdíl mezi banditou a partyzánem, jako historik byste to měl vědět. Pokud tedy chcete diskutovat, na trochu odtažité téma.

kanonýr 29.6.2009 14:47

Z obojího

I člověk málo znalý věci si musí říct,že na článcích p. Vlka něco musí být,vzbuzují-li tak nenávistné reakce.A kolikže procent sudetských němců řvalo,že chtějí do říše(sen se jim splnil,ať dají pokoj) a kolik procent jim to vymlouvalo?

Historik 29.6.2009 14:47

Žvaníte, a to tak, že hodně.

Němci, odsunutí z Česka dopadli neporovnatelně lépe, než Němci ve Východním Prusku. Na nás si teď troufají, ale chci vidět, jestli se někdy opováží chtít cokoliv po Rusku, např. Konigsberg.

Pokud jde o Slováky, šéf Československé rozvědky generál F. Moravec Benešovi vytýká, že v době Slovenského národního povstání se více než o probíhající boje staral o to, aby celé věci využil k zařazení Slováků mezi "vítězné národy."

Mimochodem, soudím, že pokud by Beneš chtěl po Stalinovi území obojí Lužice, pravděpodobně by je dostal, Stalin by uvítal příležitost, jak Čechy ještě více upoutat k SSSR.

žaba(k) na prameni 29.6.2009 14:47

Re: Sudety

Víte o tom kulový.

To byl zajatecký lágr, kde se při pokusu o útěk střílí.

Na to je v každé armádě předpis.

A jestli Vám uniklo, do armády na konci války povolávali Němci i děti.  Dokumentů je o tom dost a dost.

Byl  to zajatec ? Pokusil se o útěk ? No tak je to jeho riziko, když ho strážný odstřelí !!