17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kajda 29.6.2009 14:41

Re: To je k nevíře

Hodně jsem o té době přečetla a ač nejsem pamětnice, udělala jsem si z toho všeho stejný názor jako je ten váš. Máte stoprocentně pravdu, že toto říkat zaslepencům bez elementární znalosti historie a papouškující jen informace získané z pofiderních plátků či brožurek je marné.

Historik 29.6.2009 14:39

Nevinní Němci téměř neexistovali, po celý Protektorát

využívali privilegia, která jim dal nacistický režim ve srovnání s Čechy i jinými národy. Vyhlásili Totální válku a pak se divili, jaké to mělo důsledky. Beneš nikoho nevyvražďoval (vyvraždění Lidic např. nařídil Hitler osobně), pouze všechny poválečné činu ex post !! amnestoval.

Naproti tomu generál Keitel vydal na podzim 1942 rozkaz "Žádný Němec nesmí být kázeňsky ani trestně postižen v souvislosti s činy, vykonanými v boji proti banditům" (čti partyzánům). Zaručil jim v rámci německé pravomoci beztrestnost, měli ovšem smůlu, že Hitler prohrál.

ceskej Honza 29.6.2009 14:32

Re: Sudety

ta sílená Andela, si strcí do levé kapsy Topola s Parubem, do pravé Klause s Drátem a se Zemanem a s Bursíkem si vytre s kazdým jeden otvor. Ani jeden z nich jí nesahá po kotníky.

Ovsem s tím malým francouzským hitlercíkem máte pravdu.

Kajda 29.6.2009 14:31

Re: Hele, a pamatujete

Přesně takR^

Historik 29.6.2009 14:30

Vaše představy jsou absurdní, v minulosti to tak prakticky

NIKDY nechodilo. Platilo oko za oko, zub za zub. Kritizujete etnické čistky, ale v mnoha případech je to menší zlo. Když dvě národnostní skupiny nedokáží žít vedle sebe, je někdy menším zlem je oddělit.

Pokud jde o restituce majetku, to byste musel řešit otázku, jak daleko v tom chcete jít. Nebyl jen rok 1945, ale např. i rok 1621. Pokud to vezmete do 9-10 století, je nutné vše opět postátnit, protože v té době veškerá půda a vše na ní se nacházející patřila knížeti, tedy státu. Znáte tu bajku o lvu, vlkovi a ukradeném teleti?

Kajda 29.6.2009 14:21

Re: Sudety

Právě,  že jsem o tom dost četla, tak by mě ani nenapadlo svalovat všechno na Beneše, jehož mnohé kroky považuji za nešťastné a rozhodně nejsem jeho obhájce.

Poklop 29.6.2009 14:20

Re: výstižný článek

Hele nácku,ty máš doopravdy nějaké problémy se stolicí,že o tom stále píšeš.Zkus čichnout k mámě a potom piš,kdo smrdí.

tj 29.6.2009 14:17

Re: Husitsko-bolševický agitační blok ,

Marat:

byl jsi uz nazivu v roce 1945? Jestli ano kolik ti bylo rokua rovnez byl jsi v tu dobu v pohranici?

Poklop 29.6.2009 14:17

Re: Sudety

ten Marat je kus vola.On si myslí,že prostě všichni poslouchali Beneše a ten rozhodoval.Tak rozhodoval Beneš  a já myslel,že Stalin

Kajda 29.6.2009 14:14

Re: Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

Co se týče definice nacionalismu s vámi souhlasím. Naopak požadavky pana Posselta na navrácení majetků je neadekvátní. Válečné reparace, kterých jsme po válce vzdali, měli být vyplaceny právě odsunutým Němcům jako náhrada. Pokud nám tedy Němci zaplatí válečné reparace, které se k odsunutým Němcům nedostali, protože byly použity na revitalizaci rozbořeného poválečného Německa, neměl by být problém s navrácením zabaveného majetku, tedy pokud by bylo co vracet, případně jim náhradu vyplatit.  

žaba(k) na prameni 29.6.2009 14:13

Re: Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

A taky jste zapomněl na politickou filozofii sira Winstona S. Churchilla:

Ten s oblibou říkával:

"Znám jednoho dobrýho Němce, je to mrtvej Němec"....

A sir W. Churchill byl velký a moudrý státník !!!

Marat 29.6.2009 14:13

Re: výstižný článek

Jen aby jsi ty prase nečisté byl opravdu čistý čech. Kdopak to může v Čechách o sobě prohlásít? Nikdo!  Smrdutý dekle! Co to žrali ti co tě podělali, že tak smrdíč záchodový dekle?

Marat 29.6.2009 14:10

Re: Sudety

Kajdo, nevykládejte nesmysle. Za všim byl Beneš. To jste nic o nečetl, co vyžadoval v 43 roce u Stalina a jak mu pustě navíc lhal, že s vyhnáním souhlasí Rooswellt ? Chtěl vyhnat i Maďary, jenže to už všivákovi  Stalin nedovolil, neboť měl s Maďarskem jiné plány, jak všivák Beneš. Divím se že ten padouch nechtěl vyhnant o Slováky. Ale zase  na Stalinovi vyžadoval, aby činil na budoucvcí vládu nátlak, aby mohl se Slováky zatočit také. Proto RA hned při osvobotování Slovesnká zatýkala Slováky a expedovala je do Sibířských lágru, který většina nepřežila. To co píšete je příkladem českého uhejbáctví. Podle toho uhejbáctví češi nikdy za své hanbenosti zodpovědnost nenesou.Vždyje ti druzí. Češi jsoub ušlechtilým ndělským národem, že? Kajdo, víte o tom, že k Postupimské konferenci, kde byl ten "odsun" schválen, už byl z větší části hotov? O to se postaral Beneš se svými paňáci.

Poklop 29.6.2009 14:07

Re: Sudety

To není člověk,to je nácek

miller 29.6.2009 14:07

Re: Sudety

Tak tedy ještě dovětek, samozřejmě , že mi nevadí poprava K.H.Franka, nešel bych se na ní sice asi dívat, ale to , co já mám na mysli je třeba zavraždění německých bezbraných kluků v Postoloprtech atd.

honzak 29.6.2009 14:06

Re: Sudety

Ja, ja! Evropanství = Německo! Bohužel tomu tak je. A když ještě Francouz přidá trochu svého povadlého šarmu, tak je ráj v Evropě dokonalý!

Já se v 89 tak těšil, že se zbavím toho socialistického blbákova! A on se oklikou přes brusel vrátil, protlačovaný šílenou Andělou a tím prťavým maďarskofrancouzským napoleonkem....

Poklop 29.6.2009 14:06

Re: výstižný článek

To víš nácku,já jsem nečistá rasa,protože jsem Čech.Pozor na bílé ponožky

Poklop 29.6.2009 14:03

Re: Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

Ctějí majatek?Přeci říkali,že jim o to nejde.Ale jestli jde?Tak holt musí do Berlína.To asi víte,ale nechcete to jistě psát.Kolikam lidem Posselt nařídil,aby tady psali?

miller 29.6.2009 14:03

Re: Husitsko-bolševický agitační blok ,

Ne , myslím , že devastace celého sudetského pohraničí nastala jen a jen proto, že Němci tu již nebyli. Nebylo to snad markantní při jakémkoliv přejezdu hranic a to i do NDR, vždy tam byl větší pořádek a snaha i z mála udělat hodně. Ještě dnes 20 let po revoluci je až na vyjímky celé toto území v příšerném , zuboženém stavu. To se nanajde nikde jinde v té civilizované části Evropy.

žaba(k) na prameni 29.6.2009 14:03

Re: Sudety

Ano, byli vyvražďování sudetští Němci. Například:

Pfitznera oběsili na nádvoří pankrácké věznice. A tenhle sudeťák byl dokonce doktorem filozofie. Taky oběsili K.H.Franka. Oba veřejně a Češi se na to chodili dívat a jásali, když na šibenici tenhle výkvět národa sudetoněmackého třepal nožičkama....

Konrad Henlein, další výtečný sudetský Němac, dokonce poslanec (!!!) československého parlamentu raději spáchal sebevraždu, než by se do českých rukou dostal.

A vítězná trojka U.S.A., G.B. a Sověti společně pověsili dalšího skvělého sudetského Němce, rodáka ze Stonařova Seyss Inquarta za krk v Norimberku.

Fuj, takové vynikající sudeťáky zavraždili, ti hnusní Češi. Za to hanba jim.....

Antijag 29.6.2009 14:02

Re: Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

Oprava:států ne starú

Kajda 29.6.2009 14:00

Re: Sudety

No to je vážně příspěvek člověka zvící inteligence houpacího koně.

Marat 29.6.2009 13:59

Re: výstižný článek

Ty prase nečisté, o tom kdo je z n nás dvou nácek je jasné. Jsi to ty, nikoliv já. Jenže ty podělaný záchodový dekle nemáš schopnost to pochopit. Jsi dobrý jen na to, aby na tebe sedali holím zadkem cigoši.

Poklop 29.6.2009 13:59

Re: Sudety

No dobrý,ale neměl jste to psát až po 22hod?

Antijag 29.6.2009 13:59

Hlavní argumentace nacionalistú(přívržencú národních státú)

je založena na představě, že nacionalistické zločiny se na rozdíl od těch bolševických , nesčítají, ale odečítají.Když německý nacionalista zavraždí 10 českých kojenců a český nacionalista pouze 5 německých kojenců, je to jakoby bylo zavražděno 5 českých kojenců a žádnýněmecký a tedy pouze němečtí naciponalisté jsou zločinci.

Skutečnost je ovšem taková, že bylo zavražděno patnáct kojenců.Nacionalisté nás úspěšně matou tím, že se navzájem upřímně nenávidí, to ale nic nemění na tom, že je musíme chápat jako bratry , kteří jsou v globalisovaném světě úhlavními nepřáteli lidstva, byť jsou to bratrovražední bratři.Tedy jinak řečeno Beneš s Hitlerem byli ideologičtí  bratři(i když Beneš byl nepochybně méně výkonný), stejně jako Tudjman s Miloševičem nebo Kemal s Venizelosem. Ti dva poslední při etnickém čištění dokonce přímo spolupracovali.(mimochodem přímo v této diskuzi jakýsi malý český nacionalistický Hitler vychvaluje jejich moudrost). Na druhé straně Posselt, alespoň mohu-li soudit  podle toho co říká, žádným nacionalistou není. Chce¨-li zpátky státem(Benešem) ukradený majetek, není na tom nic specificky německého. To já chci také a jsem Čech jako poleno.Pokud stát neuznává posvátnost soukromého majetku v celém rozsahu právní kontinuity , pak pouze civilisací zcela dementizovaní jedinci nechápou, že s takovým státem je nezbytně nutno jednat podle zásady odvetné loupeže.To ostatně lidé u nás běžně dělají, i když na to většinou nemají teorii.

Ale abych se vrátil k tematu. Krátce řečeno Vlk zde nepropaguje pouze politickou filosofii Edwarda Beneše, ale i Miloševiče, Tudjmana, Envera paši, Kemala,albánských nacionalistů z Kosova a konec konců i samotného Hitlera.

Jediná metoda, která na přívržence suverenních národních stárů platí, je metoda Abrahama Lincolna případně Johna Kenedyho (viz aeromobilní divize v Missisipi na ochranu černého studenta Mereditha v r. 1963)

Kajda 29.6.2009 13:58

Re: Sudety

Máte pravdu, že byl Beneš slaboch, ale za odsun Němců ze Sudet nemůže. To bylo rozhodnutí vítězných mocností, vymezit prostor, který budou Němci obývat a v tom prostoru si rozparcelovat sféru vlivu. Tu si posléze ponechali poze Američani a Sověti. Že se při odsunu stávaly excesy je neoddiskutovatelný fakt, za který jsme se již mnohokrát omluvili. Byla to však selhání jednotlivců mnohdy s Němci za války kolaborujících a nebyla nikdy potrestána, protože chyběla tzv. politická vůle. Co by bylo kdyby už dneska nemá cenu rozpitvávat. Dneska se nám to totiž pěkně kecá v klidu a se znalostmi všech skutečností, ale kdo ví, jak bychom se v té době a za stejné situace zachovali my sami.

ceskej Honza 29.6.2009 13:57

Re: Sudety

no to vezl vlk Karkulku k babicce. Pak si prál od Karkulky polibek a stal se z vlka krásný princ. Pak se ptá Karkulka " a co jeste pro tebe vlku mohu udelat ? "

" Uz se me prosím te nedrz za ocas "  povídá vlk.

Marat 29.6.2009 13:57

Re: Husitsko-bolševický agitační blok ,

tj, to vás inspirovali pohádky Božky Němcovic? Devastace pohraničí začala už v 45 roce.

Poklop 29.6.2009 13:56

Re: výstižný článek

Nácku ,ty máš nějaký problém se zažíváním.Jsi zase vylez z kanálu a budeš nám zase ukazovat, jak vysoko skáče tvůj pes.

Poklop 29.6.2009 13:54

Re: Žasnu

Hele nácku,hoď tam zpátečku.