17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza42 29.6.2009 11:45

Pletete si publikování názorů s falzifikací historických dat.

Břeněk 29.6.2009 11:44

Re: pouziju-li komunistický slovník

Ano, právě tak., jak se v ČR se berou křiklouni ze SdL za reprezentativní pro všechny sudetské němce, na druhé straně(u křiklounů ze SdL - a těch chválabohu stále ubývá) zase se berou "klubáci pohraničáci" a KSČM za reprezentativní pro všechny čechy.

Kajda 29.6.2009 11:43

Re: Pane Vlku, a je Vám třeba známo

 Mnichovská dohoda byla např. platná i ve Velké Británii, dnes už ale ne, ale ani tam není neplatná od počátku, ale teprve od okamžiku kdy ji Hitler přestal dodržovat !!!

V tomto směru se mýlíte i vy. Británie odvolala platnost Mnichovské smlouvy až po atentátu na Heydricha. Díky tomuto aktu pak následně uznala i legitimitu naší exilové vlády. Do té doby jejímu odvolání nic nebránilo, ani nálety na Británii ne. A to už bylo hodně velké porušení Mnichovské smlouvy, která měla zabránit válečnému konfliktu.

žaba(k) na prameni 29.6.2009 11:40

Re: ...

Zejména v Hamburgu a Drážďanech.

Tam se pěkně ohřáli  ti naši milí soukmenovci. To bylo   dobré na revma. Lepší jak Opodeldok.

I když v Heilbronnu či Kolíně nad Rýnem bylo tehdy taky krásné teplo a světlo......

Arthur je měl rád, tak jim to teploučko dopřál.....

Pirat 29.6.2009 11:38

dobrý článek jen tak dál

R^R^

ale je mi na zvracení z toho kolik tu kejhá potrefených hus (nácků a užitečných idiotů):-(

Niky 29.6.2009 11:34

Není náhodou,

že na pana Vlka nadává především zelený hnůj,když Rakušané před lety blokovali hranice a požadovali odstavení Temelína,tak v televiziORF vystoupil zelený Liška,kterého Topolánek dosadil do křesla ministra školství a mimo jiných odporností řekl:já Temelín znám,tato Rusko-Americká jaderná elektrárna může vybouchnout kdykoliv,pak už bude pozdě cokoliv dělat je nutno Temelín okamžitě odstavit a zakonzervovat!

žaba(k) na prameni 29.6.2009 11:34

Re: A za to, že jsou Němci takoví, jací jsou můžou zase Židi..

Ano jsem exot, máte ouplnou pravdu milá/ý Kajdo

Já jsem totiž  Židobolševickej plutokrat.

sice nevím co to znamená, ale náckové mi tak říkají již odedávna.........

Posleda 29.6.2009 11:33

Re: Napsal jste pane Vlku st. už dost hloupostí ...

Není nad to mít vlastní názor (=antivlkovský) a o chvíli později s ním hluboce nesouhlasit...

Princ Drsoň 29.6.2009 11:32

Re: Co bude pan Vlk psat

Vše pro Říši!

Princ jason 29.6.2009 11:30

Re: Pane Vlku st.,

Vzdyt to rikam.

Břeněk 29.6.2009 11:28

Re: Pane Vlku st.,

Pane princi Jasone, trochu či dost se mýlíte. Zůstat po záboru sudetského území v podstatě  mohli jenom ti lidé české národnosti, kteří v Sudetech žili už před vznikem ČSR. A zůstalo jich dost. I tak zvané vyhánění se dost lišilo - od spořádáného odjezdu , až do agresivního vyhánění a inzultace. Mnoho vyhnaných čechů si po pár týdnech, až se situace uklidnila, mohlo zajet a odvézt část a nebo celý svůj movitý majetek.V Sudetech zůstavší češi si mohli ponechat "protektorátní" občanství, tím pádem nemuseli do Wehrmacht-u, ovšem národnostní práva zůstavších byly až na pár výjimek zrušeny. S podivem se po válce zkonstatovalo, že mezi zůstavšími čechy bylo kolaborantů jenom co se mohlo na prstech spočítat.

Jinak mnohé české němce po záboru Sudet také nikdo nevyháněl, ale oni se "vyhnali" sami a nebyli to jenom antinacisté, soc. dem. či komunisté, ale byli mezi nimi i takoví, co v roce 1935 hlasovali pro Henleina, ale vůbec netušili, že SdP se zaslouží a připojení Sudet k Reichu. Bohužel ožehavé téma Sudet je podáváno buď jako jenom černé nebo z druhé strany jako jenom bílé, ale mezi těmi dvěma extrémyly byla hromada nauncí.

Kajda 29.6.2009 11:28

Re: Základní premisy

Ale samozřejmě. Domnívala jsem se, že podpisem Česko-německé smlouvy a uděláním tzv. tlusté čáry bude konec vášním, ale tady je snad někdo placen, aby ty vášně furt dokola vyvolával. Proto se pamětníci stále odvolávají na historii, a proto z důsledku její neznalosti mohou vycházet pochybné články a mohou zde téměř beztrestně hajlovat mladí náckové. To není nic šovinistického. Myslím si, že podobné připomínání války je Němcům podobně nepříjemné a neustálé obviňování Čechů z odsunu stran partičky okolo pana Posselta se jim zdá už trapné.  

Harpyje 29.6.2009 11:26

Re: Je třeba ještě dodat, že politický ani územě-správní termín "Sudety" historie nezná.

Je dobře, že jste nezapomněl připomenout jazykové znalosti VK! Sláva mu! Česky a německy se píše s miniskuly.

hafusak2 29.6.2009 11:26

Re: S těmi Čechy odsunutými na Sibiř

Škoda, že už je tak málo lidí, kteří prošli koncentráky nebo totálním nasazením, protože ti by Vládínka Smolíka poslali do /píp/ takovou rychlostí, že by nestačil zírat.

Lobo 29.6.2009 11:25

...

S Němci to nejlíp uměl maršál Harris.

tj 29.6.2009 11:24

Z blbosti nebo za penize.

Pane Vlku;

nadherny clanek, plne s vama souhlasim, velmi dobre napsane. Doufam ze tento clanek bude cist Dolezal ajeho kamaradi a hlvane rada Cechu , kterym to vse jeste neni jasne a i mozna kteri neprozili tuto dobu o kterych pisete.  Velice me vzdy zarazi vzrust neonacistu v Cechach a to hlavne mladici kteri si nic nepamatuji jen si nechaji zmast hlavy. Nacizmus nebo fasizmus, ale i tak mezi ne patrici komunismus, jsou myslenky zalozene silenci lidske spolectnosti. Je az zarazejici , ze i po takovych zkusenostech s temito smery se lidstvo stale jeste nepoucilo a jeste se najdou lide, kteri tomu veri a jeste chteji presvedcovat jine.

Pane Vlku jeste jednou dekuji za vas clanek, alespon neco co se da cist na NP.

Dekuji

P.P. 29.6.2009 11:23

nesouhlas

Pane Vlk mám Vás rád ale zde s Vámi tak úplně nesouhlasím. Asi máte pravdu v tom, co píšete - ale to nic nemění na skutečnosti, že podle zákonů ČR (a jiných Evropských států) byl z hlediska interpretace druhé světové války vybudován monopol na pravdu. Židovských obětí bylo 6 milionů a kdo se pokusí tvrdi něco jiného, byť na základě podložených údajů může si rovnou sbalit teplé prádlo neb směřuje do kriminálu. Podívejte se na dnešního Zvědavce - zrovna editora tohoto listu obvinili z několika paragrafů. Zundela a Irwinga zavřeli prostě za něco, co publikovali na webu. Já si myslím, že pravdu máte vy a ne oni, ale to NAPROSTO NIC NEMĚNÍ NA TOM, ŽE LIDÉ JSOU U NÁS, V NĚMECKU A RAKOUSKU ZAVÍRÁNI DO VĚZENÍ ZA PUBLIKOVÁNÍ NÁZORŮ. Říká se, že generálové bojují minulé války. Já myslím, že u politiků platí totéž. Hrdinně bojují se s nacismem který již dnes není žádnou hrozbou, ale ti, kteří varují před davovou neintegrovatelnou imigrací jsou ostrakizováni. Neb to není válka minulá ale budoucí. Jse přesvědčen, že svoboda slova a shromažďování by měla být absolutní a neměla by byýt omezována zákonem pod žádnou záminkou. Jinak to opět odskáčeme všichni.

Niky 29.6.2009 11:22

Re: Děkuji

R^R^R^

Jaroslav Hudlický 29.6.2009 11:21

Češi a právo na existenci

Pane, s tím právem na existenci, mohl byste jít osobním příkladem? Prosím, prosím...

Posleda 29.6.2009 11:21

Re: S těmi Čechy odsunutými na Sibiř

Smolíčku pacholíčku, přečti si toho Švejka pořádně. Např.: "Házet hovny je více méně věrohodná argumentace..." tam říká jistý jednoroční dobrovolník. Jelikož o kus dál sapér Vodička mluví poněkud jinak než Ty. "Když jsem byl v Srbsku....., tak u naší brigády věšeli, kteří se přihlásili, čúžáky za cigarety." (O národnosti těch čackých vojáků tam ovšem není ani slova!) A dál: "Se mnou sloužil jeden .....(doplň si sám) a vo tom jsme to dlouho nevěděli. .....A jednou v noci, když byl pryč, tak někomu napadlo šťourat se v jeho věcech, a pacholek měl v ruksaku celý tři krabičky po stovce športek. Potom se vrátil k ránu do naší stodoly a my jsme s ním udělali krátkej soud. Povalili jsme ho a nějakej Běloun ho uškrtil řemenem." Pokud se nemýlím, Vodička je echt české jméno a Běloun jakbysmet. Takže jak s tím českým šovinizmem, tak s ještě odpornějším a dnes věru výnosnějším sebemrskačstvím bych to pro jistotu nepřeháněl!!!

Niky 29.6.2009 11:20

Re: Je třeba ještě dodat, že politický ani územě-správní termín "Sudety" historie nezná.

Václav Klaus taky hovoří perfektně Česky a Německy,také Německy píše,ale na rozdíl od F Kafky asi komínem vyletí!

Větší vlastenec 29.6.2009 11:20

3 děsivé příklady německé rozpínavosti

Tak pár příkladů : 1) Víte, co ti zlí Němci přikazovali ujařmeným českým zaměstnancům Škodovky, když zradou tehdejší české vlády si koupili naše národní stříbro ? "Zametat dvůr !;-€  Chápete ? Němci pokořovali Čechy ! My Češi jsme dokázali do šatny prokličkovat mezi hromadami šrotu a suti, starého papíru a listí atd., ale páni Němci ve svých vyleštěných botách ne !  (Y)

2) "Zimmer frei" - tohle museli Češi vyvěšovat na své domy (včetně těch po Němcích), aby z Němčourů dostali ubohých pár marek ! Museli jim dokonce posluhovat ! Snídaně na stůl nosit, povlečení občas měnit !! Takové pokoření ! Jako kdyby nám ti zazobanci nemohli dát svoje prachy rovnou !!!   ;-O

3) My jsme celá desetiletí úspěšně budovali socialismus V, zvyšovali jsme každoročně výrobu oceli, cementu, obilovin, drážních trakčních vozidel atd., a přesto se západní Němci měli lépe než my. To je urážka ! Strašná, donebevolající urážka !  Rv

A tak bych mohl pokračovat dlouho. Už chápete, že nás Němci chtějí zničit ?

>-  Volte obnovení ostrahy našich státních hranic proti diversantům a škůdcům !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Jiří Hrbek 29.6.2009 11:20

Rakušanová

... no a ještě to jméno, co byste čekal, že jo? Poprávu jste se do ní obul.

Harpyje 29.6.2009 11:20

Re: Máme tu pana Doležala naruby!

Křivdíte panu Doležalovi. Toto jsou plky bez jakékoli substance.

honzak 29.6.2009 11:19

Re: Je třeba ještě dodat, že politický ani územě-správní termín "Sudety" historie nezná.

Ruhe, Herr oberguppennfuhrer!

Kajda 29.6.2009 11:19

Re: Milý pane Vlku,

Myslíte mě nebo pana Vlka?

Václav Urban 29.6.2009 11:18

Základní premisy

Vážený pane Vlku,

základní premisou Vašich úvah je "dostali jste, co jste zasloužili - jak praví klasik: zabili jste mi strejčka, tak tady máte přes hubu". Lze to pochopit a u Vás snad omluvit pro to, co podle Vašich sdělení zakusila Vaše rodina a možná i Vy osobně. Ale cesta k něčemu, na čem se dá stavět v dnešní době, to není. I když po ní s Vámi či za Vámi půjde ochotně spousta lidí. Bohužel. Jestli nechceme, aby svět skončil katastrofou, musíme takové nazírání světa a naší role v něm opustit. Což ostatně není žádná supermoderní myšlenka - viz Haškův citát v úvodu.

honzak 29.6.2009 11:18

Re: Tisk ovládají Němci,

Tak, tak! Grossdeutsch Nachrichten jsou jedině ty pravé, ojropsky orientované a blahu prostého lidu nejbližší.... To se budeme príma mít!

Niky 29.6.2009 11:17

Re: Tisk ovládají Němci,

Zelený český Hansi,já znám dobře Lídu Rakušanovou,když se při uměle vyvolané vzpouře v České televizi válela po zemi a vehementně se angažovala,aby Českou televizi ovládli,komunisté,estébáci a milicionáři,bohužel se jim to povedlo!

Vládínek Smolík 29.6.2009 11:15

Re: Á tahle zrůda se si říká taky čech.....Re: Zase pohádky o naložení s cz-národem

Vážený,poslední roky před odchodem do důchodu jsem racoval u německé firmy.Svojí prací jsem se snažil dokázat, že jako technik i jako člověk jsem stejně dobrý, jako každý jiný Evropan.Korektnost mých německých nadřízených by jim mohl leckterý český takyšéf závidět.Své slouhovství si neseme v sobě, nedostatek hrdosti na svůj původ, a postoje k sobě ze strany ostatních, ale přiznání chyb vůči národu jako celku nepovažuji za halbmenšství.U nás je jakýkoliv projev velkorysosti a nadhledu asi trestný.