26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hlava22 29.6.2009 8:51

Má to jednu vadu.

Německo je velmi blízko cílům, které chtěla dosáhnout třetí říše. A první vítěz je hospodářsky slabý stát s nadstandartními vztahy s Německe, druhý vítěz má problémy a Německo se jej snaží vystrnadit z Evropy, třetí vítěz s EU nechce mít moc společného a čtvrtý vítěz dělá Německu užitečného idiota.

Princ jason 29.6.2009 8:50

Re: Pane Vlku st.,

Vubec nehodnotim, kdo byl vic nebo mene spatny. Oni se nemuseli zreknout aby mohli zustat. Jenom to byl logicky krok, kdyz se jich jejich dosavadni republika zrekla.

ceskej Honza 29.6.2009 8:50

Re: pouziju-li komunistický slovník

historie je jaká je. kdo ji kriví, jsou pisálkové typu pana Vlka, stejne jako nekteré radikální kruhy z Landsmanschaftú.

Co se stalo, stalo se. Je nutné o tom psát a historii pripomínat! Je ale nutné o tom psát vecne, bez emocí a nehecovat, tak, jako to delá autor. Tím se srází na stejnou úroven kriklounú ze stran Sudetských Nemcú.

David 29.6.2009 8:45

Re: Pan Vlk

Milá Harpyje, toto je nesmyslné sebemrskačství. Mnoha těch 5%-15% politických stran v EU-15, které se dostali do Evropského parlamentu, má od těch politicky superkorektních multikulturalistů též nálepku "nacionalisty", stejnou jako neonáckové v (východním) Německu, jako Jobbik a další. A k takovému nacionalismu opravdu Vlka nejde přirovnávat.

Příklad s Alsaskem je dobrý - já ho dokonce považuji za zásadní. Protože právě na něm je vidět, jak dlouho to trvá, než vášně utichnou. A oni neztratili 40 let, kdy se sitauc byla totálně zamrzlá, oni neměli výchozí situaci danou Lidicemi a odsunem. Takže v roce 2009 máme de facto cca nějakých 20-25 let "po té".

Tatar 29.6.2009 8:42

Re: pouziju-li komunistický slovník

A já dostal chuť vzít klacek a jít natlouct někomu z těch, kdo tak křiví historii.

honzak 29.6.2009 8:39

Re: Pan Vlk

marně hledám slova, kterými by slušný muž mohl před devátou hodinovou charakterizovat autorku takového výblitku. Vyšla mi pouze nabubřelá kedlubna....

Milan 29.6.2009 8:39

Re: Pan Vlk

Svatá prostoto.

j 29.6.2009 8:38

Re: Němci jiní nebudou - jak zaduní bubínky, začnou znova pochodovat.

a ty si stoupneš do pozoru jak zazní internacionála

Milan 29.6.2009 8:37

Děkuji, moc pěkný článek.

hlava22 29.6.2009 8:33

Re: dnešní stav bych

Německo využívá Francii tam, kde samo nemůže, hlavně v zahraniční politice. Francie je hospodářsky v porovnání s Německem poměrně slabý stát a samotná by neznamenala ve světě nic. Až se vytvoří evropský superstát, tak mouřenín uvidí.

ta 29.6.2009 8:30

Re: Dotaz

Vítězné mocnosti už jen potvrzovaly dávno rozběhnutý divoký odsun, za kterého se děly největší prasárny.

Pedro 29.6.2009 8:29

Re: Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !

Pane Větší vlastenče, vždycky jsem se s chutí zasmál Vašim připomínkám a fandil jsem Vám. Po tomto textu už Vám nefandím - jsou věci, ze kterých se bohužel sranda dělat nedá. Sbohem.

čtenář 29.6.2009 8:28

Re: Z blbostia za peníze

Klobouku,ti,co jsou hodně dříve narození,pro nás to žádný výblitek není.Článek je pravdivý,houby víte,co se dělo v pohraničí atoto by se dělo opět.Zase by nás vyháněli,nevím,proč musíme pořád někomu někam lézt!

Harpyje 29.6.2009 8:26

Pan Vlk

překonává sám sebe. Takový projev zaprděného čecháčkovství jsem už dlouho nečetla.

V přihřívání nacionalistické polívčičky se autor neliší od svých protějšků, do kterých zde tepe. Je to zřejmě neštěstí všech postkomunistických zemí, že v nich opět rozbujel nacionalismus. Na druhém konci Evropy mají lidé jiné, konstruktivnější cíle, než rozdmýchávání vášní, které patří historicky do minulého a předminulého století. Pan Vlk by si měl posvítit na příkladný vývoj francouzsko-německých vztahů v konkrétním případě Alsaska, kraje, který byl dlouho jablkem sváru mezi Německem a Francií.

Pedro 29.6.2009 8:24

Re: Samozřejmě,

Až by Německo zvítězilo na všech friontách pro Evropu, pak by Čech s dobrým rasovým původem a dobře smýšlející zůstal na svém místě a stal se z něj Němec, u toho se špatným původem, ale dobře smýšlejícím by se jen zabránilo, aby měl děti a mohl by dál pracovat pro Říši, se špatným původem a špatně smýšlející by šel do KL Ausschwitz. Těm s dobrým původem a špatně smýšlejícím by se odebraly děti na převýchovu a šli by také do Ausschwitz. Vždyť Reinhard Heydrich to řekl zcela jasně - Koneckonců Čech nemá v tomto prostoru co pohledávat. 

Mejla 29.6.2009 8:23

Němci jiní nebudou - jak zaduní bubínky, začnou znova pochodovat.

.

Astonova Vila 29.6.2009 8:23

Novináři - hyeny hysterické touhou po moci

A Reflex - kdo ho ještě čte?

čtenář 29.6.2009 8:21

Re: dnešní stav bych

Neplačme,vždyť nám zůstane Praha a středočeský kraj,jinak nám budou vládnout různí lidé,kteří nemají o mentalitě našich lidí ponětí,hlavně,že budeme pod LS muset opět  držet hubu a krok! Co se nepovedlo Hitlerovi,to se povede Bruselu,tam mají největší slovo Němci a Francouzi.Je s podivem,kolikrát spolu válčili a teď jsou to spojenci nejvěrnější.Proti všem!

Klobouk 29.6.2009 8:20

Z blbostia za peníze

Jinak snad takovy výblitek ani nemuze vzniknout.

ceskej Honza 29.6.2009 8:20

pouziju-li komunistický slovník

je pan Vlk  " válecným stvácem " c. 1  na techto stránkách.

Kdyz jsem docetl clánek do první tretiny, dostal jsem chut vzít klacek a jít natlouct nejakému Nemci ! :-(

David 29.6.2009 8:18

Re: Stále srovnáváte nesrovnatelné

Ano, historie je jenom jedna. Tedy Protektorát nebyl stát, Československo, byť okupované, si udrželo koninuitu. Jeho občané, kteří se nevzdali svého občanství, byli i za války občany Československa, byť okupovaného Československa a byť museli strpět, že jim vládla vláda Protektorátu ne Československa.

Pokud jde o tu menšinovou národnost, tak jednak už právně nebyli občany Československa - oni si tu národnost změnili, a jednak nebyli vyhnáni, protože takovéto pojmy příslušné mezinárodně-právní dokumenty nepoužívají. Ač některé kroky provedla československá vláda iniciativně v předstihu, tak základní právní rámec dávají ty mezinárodní dokumenty, československé předpisy jsou až sekundární.

A ano, příliš široká amnestie, a to jak časově tak věcně, patří k těm českým prasárnám. A ač to jsou prasárny a ač to jsou naše české prasárny a ač je důležité o nich vědět a mluvit, tak jednak nejsou ani trošku srovnatelné s prasárnami německými a ani trošku neposkytují Němcům nějakou omluvu či alibi na jejich prárny a ani trošku nemůžou poskytovat Němcům nárok na revanž či odškodnění za tu oprávněnou část odsunu.

kvid 29.6.2009 8:15

Re: Dotaz

 Historie je zkrátka historie a má oproti budoucnosti tu výhodu, že už se stala, všechno je jasné a nic už s tím nenaděláme. Jediné, co můžeme, je přemýšlet, co by kdy by.

  Tak například, co by,  kdyby Hitlerovi po prohrané válce řekli spojenci: " Fajn Dolfi, to se ti moc nepovedlo, todle už nám nedělej, zkus to znovu a lépe." Co by asi udělal? Německo bylo zničené, prázdné, bez lidí. Sám by stáhnul veškeré němce z celé Evropy zpět do Německa znovu by jej postavil na nohy a pokračoval by tam kde skončil. Jediný rozdíl je v tom, že to neudělal Hitler, ale spojenci.

 Jiná možnost byla pustit Rusi ("Rudou armádu") až do Českého pohraničí, němci by utekli sami, za to Vám ručím, a žádné balíčky a žádná doprava.

  Další možnost byla nechat to tak,  ať si to s nimi lidi vracející se  z koncentračních táborů, z nudených prací i příbuzní popravených vyříkají sami, nepřeceňujte Český národ, myslím, že by jsme měli dějiny Českého pohraničí mnohem pestřejší.

  Zvolené řešení bylo především v zájmu Němců a Německa a to, že dnes opět pořádají nacistické průvody, je toho nejlepším důkazem.

Kylchap 29.6.2009 8:13

Reflex

se již delší dobu prezentuje jako nahnědlý bulvár. Ale hlavní je, že neúnavně bojuje proti "levicovému nebezpečí", že?

Mgr. Milda 29.6.2009 8:11

Re: V bývalých zemích Dederónie ten problém existuje akutně

Ackermannovu společnost v Sudetoněmeckém Landsmanšaftu jmenuji proto, že i tato organizace má vnitřní rozpory. Sudetoněmecká mládež měla ještě před nějakými 20 lety velmi nacionalistické postoje a silnou nenávist k Čechům a Polákům. Tam zřejmě také začínal Genosse Posselt a paní Erika. Jedná se o zcela jasnou ideologickou indoktrinaci, ani jeden z nich vyhnán nebo odsunut nebyl, narodili se už v Německu. Německý politik, člen SPD Peter Glotz o svém odsunu napsal knížku, zcela jasně tam najdete, že hranice mezi nacisty a těmi normálními Němci nebylo možné táhnout. Jeho tatínek byl nacistickým úředníkem, rodina zase velmi tolerantní. Svět není černo-bílý, proto nelze dnes Beneše odsuzovat za to, že volil to jednodušší a velmi účinné řešení.

J.G. Pašek 29.6.2009 8:09

Tentokrát se to Němcům podařilo bez výstřelu . . . .

!!

čtenář 29.6.2009 8:08

Samozřejmě,

že dobře platí a zaprodanců bylo vždycky dost,je to stejné,jako u ochránců přírody.Kdo víc platí,má zaručené služby.Je mi z těch kolaborantů na blití.Nemají potuchy,co je hrdost,čest,slušnost a morálka.Většinou je to pro slušné lidi nepochopitelné.Ať nechají prezidenta Beneše napokoji,sami by mu nesahali ani po kotníky.:-P

honzak 29.6.2009 8:05

dnešní stav bych

popsal takto - "Když to nevyšlo s Henleinem, vyjde to s euroregiony". A místo uřvaného šílence s fousem pod nosem nastoupila elegantní Evženka Fugnerová...

radon 29.6.2009 8:05

Stále srovnáváte nesrovnatelné

činy válečné za (totální) války s činy mírovými (bylo totiž po válce !) Benešova "válečná" amnestie byla účelově posunuta až daleko za květen 45 ....

Přes 3 mil. československých občanů menšinové národnosti bylo vyhnáno. Ono totiž za války nebyli českoslovenští a říšští občané, ale jen protektorátní a říšští. Echt českoslovenští občané byli snad jen zahraniční vojáci...a exilová vláda ...

Historie je jen jedna.

David 29.6.2009 8:05

Re: Dotaz

No že to je vrcholně odporná formulace. "Likvidace" jednoznačně asociuje vyvraždění - a to se vskutku nekonalo. V opačném gardu se jim to u více než 200.000 lidí podařilo a plány na odsun Čechů an Sibiř byly tak reálné, jako plány na odsun Židů na Madagaskar (či co to měli v plánu než přišli na to "lepší" řešení).

A je to 29.6.2009 8:04

K článku

Panu Vlkovi díky za článek. V dnešní době rostoucího vlivu nacionálních stran ,je s podivem ,že týdeník Reflex otištuje články takových magorů.Ono to jde jaksi jedno s druhým po schválení LS  bude iniciativa landsmašaftu vzrůstat-tlak na vysídlení čechů z čech a znovu nabytí majetku je veleká.Němec se nikdy nevzdá,nehledě že má podporu v kolaborantech z Reflexu a např.pana Doležala.