26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kajda 29.6.2009 6:36

Re: Jó, Zlaté písky, to jsou lázně, tam člověk přijde na ledacos.

Víte o tom pendrek. O poválečném uspořádání území Československa a jeho hranic bylo rozhodnuto na konferenci v Postupimi. Stalin si nárokoval Podkarpackou Rus jako odměnu  za osvobození a spojenci mu dali za pravdu. Beneš na to neměl nejmenší vliv.  

xyz 29.6.2009 6:33

Tisk a media všeobecně připomínají komunistické praktiky

Televize Zelenkova, noviny jako opsané z Rudého práva. Týdeníky jako Tribuna či Tvorba a LN k nerozeznání od těch Drdových.

Kajda 29.6.2009 6:23

Re: Jó, Zlaté písky, to jsou lázně, tam člověk přijde na ledacos.

Tedy, já nejsem zrovna obdivovatelkou prezidenta Beneše, ale vy jste totální hov/ado bez sebemenší znalosti historie papouškující akorát náckovskou propagandu. 

Kajda 29.6.2009 6:06

Re: Co bude pan Vlk psat

Naši potentáti by to měli udělat jako Poláci. Tam náckové taky furt dělali bordel a dožadovali se zabavených majetků. Horkokrevní Poláci však místo dohadování a politikaření přednesli Němcům požadavek na zaplacení válečných reparací a od té doby mají klid.

David 29.6.2009 5:39

Re: vychcipat

Ale taky nevíme, jak by to vypadalo, kdyby těch 6 ,5 miliardy lidí pracovalo tak, jako těch cca 1 miliarda Američanů, Japonců, EUropanů, Korejců, Číňanů, atd., resp. jako těch cca 500 milionů OPRAVDU pracujících, kteří svou produkcí dokáže všechny "nakrmit" (nejde jen o jídlo)  přes daně a předražené suroviny a navazující přerozdělování i všem dodat finance, aby si tu jejich produkci nakoupili.

David 29.6.2009 5:33

Re: Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !

Vlastenče, ač většinou souhlasím. Zde jsi vedle. Před dvaceti lety by to vypadalo jako ve východním Německu, ne v západním. A těch dalších 20 let by mělo průběh v nejlepším případě jako v bývalé Jugoslávii, spíše horší, protože láska mezi Čechy a Němci by bez odsunu byla ještě vřelejší, než mezi Srby/Chorvaty/Bosňáky/Albánci.

Individuální i skupinové prasárny Čechů na poražených Němcích nic nemění na tom, že násobně větší prasárny dělali Němci - včetně té nejzákladnější, že si rozhodli pro jiný stát (což z hlediska současného uplatňování práva národů na sebeurčení by bylo legitimní) a v rámci toho jako skupina, nadšeně likvidovali Čechy (vyhánění, vraždění, ...) i zbytkový český stát (což už tak legitimní není, že).

A sice to je ošklivý schematismus - ale existuje "jednoduché" řešení. Dejme to do pořádku, a to tak, jak říkají Sudeťáci. Ano, ať se vrátí, restituují všechen majetek atd. Ale všechno po pořádku. Nejprve ať přinesou těch 200.000 Čechů (Čechoslováků), ovšem živých, které se svým kámoši z Říše povraždili. Odškodnění za válečnou produkci prodávánou pod cenou, práci nuceně nasazených i koncentráčníků bych jim navrhnul v rámci smíru odpustit. Ale než začneme restitutovat - tak ty ať vrátí zpátky ty mrtvé, prosím.

kerim 29.6.2009 5:25

Re: vychcipat

Krista, je vůbec možné, abyste byl takhle naivní.

David 29.6.2009 5:20

Re: Co bude pan Vlk psat

Ale to už dávno platí a ukázalo to, že o to Sudeťákům nešlo. V EU a v Schengenu jsem - omezení na nákup nemovitostí pro cizince (pokud ještě platí) se běžně obchází přes právnické osoby.

Pokud Sudeťáci tuto zemi tak milují, mohli přijít, bydlet tu, pracovat tu a snažit se z tohoto kousku Evropy dělat něco lepšího. Ale právě to, že to nedělají, ukazuje, že jim jde o to, co stále mají napsané ve svém programu - chtějí zpátky tu zemi, chtějí ji přičlenit k Německu. Za druhé - bez ohledu na nějaké Postupimské dohody a související věci na téma majetku Němců na území vítězných států - chtějí restituovat své majetky - aniž by snad SRN vznikla (obnovila se) povinnost reparací, které díky odsunu a vzniku železné opony nikdy neplatila. A v neposlední řadě - jde jim o takové ponížení české vlády a česká státnosti, z kterého by se jen tak nesebrala a byla by jen bezmocným mopslíčkem skákajícím, jak by oni pískali.

Sudetští Němci nechtějí uplatnit své práva a využít svých možností občanů EU ve vztahu k bydlení, práci, životu a vlastnictví v Čechách - oni chtějí speciální práva pro ně, oni chtějí speciální práva pro jejich případný život zde, oni chtějí speciální práva pro jejich vlastnictví zde .... pro ně totiž Karlovarské požadavky nejsou mrtvé. Zpátky do Říše ... i když se teď jmenuje SRN a i když naprostá většina Němců jsou už normální lidé a ne náckové.

Jarda 29.6.2009 4:58

Co bude pan Vlk psat

Po plnem clenstvi CR v EU kdy kdokoli z clenskych zemi se bude moci usadit v CR, podnikat, pracovat, koupit pudu a sedlacit.Vcetne tech tri a pul milionu Sudetaku. Pani Bobosikova uz projevila obavy do budoucna.

R.J. 29.6.2009 3:40

Re: Spíš asi dobře platěj,

Nemusím se ptát, vím to. ;-D Jinak ten otrava, dle slov té ctihodné ženy zaplatil, protože jak ta žena duchem neobdařená píše, oželeli s manželem  ty peníze. Asi si  představovala to poskytování služeb, že přijede sudeťák, hodí jí do kaslíku sto marek , nebude otravovat a bude upalovat domu. To je podle vzoru   "Pražský taxikář" asi.;-D

Fafa 29.6.2009 3:13

Petre

Dnes nactilety American neciti nenavist k nactiletemu Japonci a naopak. Se zachovanim povinne ucty k rodine si reknou "Ti nasi dedove byli ale mamlasove, oni se navzajem zabijeli. Proc?"

No, ja nevim. Predevsim dnesni Americani a dnesni Japonci nemaji sporne otazky, ktere by chtela jedna strana (nebo obe strany) resit valkou. Stejne tak bezny dnesni American neciti nenavist ke Korejcum (u vztahu Japoncu ke Korejcum si nejsem zcela jist). Pokud by ale KLDR bud nad Japonskem nebo nad Havaji nechala vybuchnout jadernou pumu, tak by asi Americani a Japonci rychle zjistili, ze Korejce ze srdce nenavidi.

U povinne uctu k rodine je to jeste horsi. Ano, mnoho veci se v historii zapomene a dneska nevime, jestli Egyptani byli agresori a Chetite se branili nebo to bylo obracene. Ale treba muj dedecek ve valce s Nemeckem padnul a muj tatinek v ni bojoval. Ani jednoho z nich ale nepovazuju za mamlase, ktery se z cire hlouposti vydal na frontu. Asi budu taky muset vymrit.  

Hadí oči 29.6.2009 3:13

Re: Spíš asi dobře platěj,

. . .  chtěl také nechat vyhnat . . . . ? Tak pokud vím, o tom jsem nic nepsal. Vyhodit otravu z baráku je něco jiného, než vyhnat z pohraničí.

Ale na můj názor na poválečné vysídlování se raději neptej.

Přeji příjemný den.

orel 29.6.2009 3:08

Re: Jó, Zlaté písky, to jsou lázně, tam člověk přijde na ledacos.

Jediný stát, o který se Beneš skutečně zasloužil, byl stát sovětský. Znárodnění - svinstvo. Podkarpatská Rus - všech svinstev svinstvo.

Větší vlastenec 29.6.2009 3:05

Re: Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !

Ocenění pro zrádce socialistické vlasti, napomahače sionistů a sudeťáků Pittera :

1964 - Spravedlivý mezi národy Rv

1973 - Záslužný kříž I. třídy Spolkové republiky Německo (za pomoc německým dětem) (Y);  1975 - čestný doktorát teologie univerzity v Curychu ;-€;  1976 - medaile od sudetoněmecké evangelické (!!!!) Johannes Mathesius Gesellschaft (in memoriam) RvRv

1991 - in memoriam Řád TGM I. třídy  ;-O Rv

Pramen : http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99emysl_Pitter

R.J. 29.6.2009 3:04

Re: R.J. je známý nacista a

Socialista prosím nejsem, národní také ne, dělnický ano, německý také ne. Ale za to Ty   jseš  "jasnej". Asi kříženec Nazi s internacionalistou.  ;-D

R.J. 29.6.2009 2:58

Re: Spíš asi dobře platěj,

  Nic, konstatuji fakta.   Bylo toho znárodňování málo ? Jinak jsi mně chtěl také nechat vyhnat , jak se to již jednou stalo . Pak se ještě blbě ptáš. ;-D

Hadí oči 29.6.2009 2:50

Re: Spíš asi dobře platěj,

Co pořád dokola v každém příspěvku meleš o znárodňování? Tomu se říká obsese.

R.J. 29.6.2009 2:50

Re: Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !

Vidíte Vlastenče, Pitter, již jsem si na něj dlouho nevzpoměl, jen když jedu jednou za uherský rok kolem Milíčova domova mládeže na Žižkově, krátce tam působil. Byl o něm po revoluci krásný pořad v rádiu, ani nevím, jestli byl in memoriam vyznamenán, on by si to zasloužil. Snad ano, za Havla.

R.J. 29.6.2009 2:42

Re: Spíš asi dobře platěj,

Hm, to jsme zažili již jednou, v 48, ale že máš zase chutě, to by se "znárodńovalo" có ? Prašulky by byly, cizí baráček by se prodal , ale asi budeš mít dilema,komu, zda rusosovětům, nebo těm Tebou opovrhovaným sudeťákům. Ale věřím, že by sis poradil, rozhodl bys tržně, kdo dá víc. ;-D

Větší vlastenec 29.6.2009 2:40

Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !

Přátelé a soudruzi, tak jako se s panem presidentem shodneme na nutnosti návratu naší vlasti do Asie, tak se s panem Vlkem shodneme na nutnosti plně obhájit likvidaci německé menšiny.  R^

Vždyť, přátelé a soudruzi, právě odsun 3 000 000 lidí, znárodnění jejich majetku, zneškodnění pár (pár tisíc) nejhorších exponentů (pozor ! - i kojenec může být třídně nebo národně nebezpečný !) atd. připravil cestu pro Vítězný Únor V, pro konečnou porážku vykořisťovatelů a demokratů.

Dokážeme si vůbec představit, jaké hrůzy by čekaly náš národ, kdybychom národní zrádce neodsunuli ? Skoro nedokážeme. Není vyloučeno, že by naše vlast dnes vypadala jako bývalé Západní Německo. (Y)  No prostě hrůza pomyslet.

Zkrátka a dobře, přátelé a soudruzi, pan Vlk má naprostou pravdu : Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !  A kdo tvrdí něco jiného, je zrádcem národa, a zasluhuje přísný trest.  Rv  (Nechápu, proč naši starší soudruzi exemplárně nepotrestali zrádce Přemysla Pittera.)

>-  Varšavská smlouva - pevná hráz proti sudetoněmeckým revanšistům a americkým imperialistům !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Antijag 29.6.2009 2:35

A co sudetští křesťané, paní Freiová

Vidíte v nich bratry v Kristu anebo spíš nenáviděné Sudeťáky? Jinak řečeno jste spíš česká nacionalistka anebo křesťanka?

Hadí oči 29.6.2009 2:32

Re: Spíš asi dobře platěj,

Jak vidno, zdaleka nestačil vyhodit všechny, které bylo třeba.

Hadí oči 29.6.2009 2:29

Re: vychcipat

Dnešní "náctiletí"  Američani a Japonci se nezabíjí jen proto, že k tomu zatím nemají důvod. Ale nejsem si jist, jak by všechno dopadlo, kdyby veškeré obyvatelstvo planety dostalo nápad žít stejně jako Američané nebo Japonci.

Řeknu to jinak. Tato planeta opravdu není schopna uživit šest (za chvíli osm) miliard lidí, žijících stejným způsobem jako Američané, Japonci nebo EUropané.

R.J. 29.6.2009 2:29

Re: Koho chleba jis, toho pisen zpivej.

Alespoň že si dáš výstižný nick, kouzlo nechtěného. ;-D

Antijag 29.6.2009 2:27

Bylo to napsáno jinde,ale Na Vlka to pasuje jak Jandák na nočník.

Já mám rád tyhle mírový štváče.:

Autor: čtenář IP: 78.102.238.xxx Datum: 28.06.2009 10:08 Když už to vypadá, že lidi se začnou dívat

spíš dopředu a nebudou si kazit budoucnost minulostí, tak se vždycky

vobjeví nějakej ten mírovej štváč a pěkně zvopakuje všechny křivdy,

kerý jedny druhejm v minulosti způsobili a může se to rozjet nanovo. Pokud se eurorealistické a bobošíkovské ideályVáclava Vlka  uskuteční a suverenita zrůdných národních států bude na troskách EU obnovena, pak se zajisté časem dočkáme i nějakého toho dělení střední Evropy mezi suverenní národní Německo a obdobně suverenní RuskoMyslíte si, že dnes tak velkohubí benešovští Vlci pojedou s tankovými kolonami na Berlín a na Moskvu? Já spíš předpokládám, že Vlk tiše zmizí v Madridu i s Amerexem.

R.J. 29.6.2009 2:24

Re: Spíš asi dobře platěj,

Kdepak, sudeťák, to je fakt na zhroucení, to není jako slušný soudruh, z toho se hned tak někdo za 40 let nezhroutí.  Jinak je krásné, jak popisujete hosta , kterého musel s. manžel vyhazovat, ta nezvaná  pakáž si ty své prachy snad chtěla odbydlet, no to je drzost přímo nacistická. Dobře že oželíte vlastenko mrzkou marku, není nad čest, svatou k tomu. ;-D

takyobornik 29.6.2009 2:22

Koho chleba jis, toho pisen zpivej.

Komu ze patri Respekt ? Vzdyt ti redaktori tam take maji rodiny a pujcky. Tak cemu se pane Vlk divite ?

Hadí oči 29.6.2009 2:21

Re: Jó, Zlaté písky, to jsou lázně, tam člověk přijde na ledacos.

No jo moula. Neznám Kožlany.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 29.6.2009 2:15

vychcipat

Aby byl klid, budou muset vsichni tihle "udalostmi dotceni" vychcipat. Pan Vlk, ktery nenavidi Nemce, pan Dolezal, ktery naopak ma rad Sudetaky, ja, ktery nemam rad Rusy. Vsichni musime vychcipat. Nova generace bude vzajemne vstahy stavet z casti na historickych udalostech, ale predevsim na soucasnych (jejich soucasnych) skutcich. Dnes nactilety American neciti nenavist k nactiletemu Japonci a naopak. Se zachovanim povinne ucty k rodine si reknou "Ti nasi dedove byli ale mamlasove, oni se navzajem zabijeli. Proc?"

R.J. 29.6.2009 2:15

Re: Jó, Zlaté písky, to jsou lázně, tam člověk přijde na ledacos.

Chlapci , chlapci, jak někdo nápíše třeba o znárodnění, že je to ekl, tak je u Vás hned nácek, takže ty Vaše kydy, jak nemáte rádi bolševika, to je jen tak aby řeč nestála, jinak byste znárodňovali, až by se Vám od kalašnikova kouřilo . ;-D  Jinak, co konkrétně se Ti vočko nelíbí? Že se znárodňovalo málo? Nebo restituovalo moc ? ;-DNebo jak Eda poslal kurýra k fotrříkovy Bernda s velkorysou  nabídkou ?  Že mu dá kus Kožlan  Nic neznáš, tedy jo, čítanku z roku 58 , potom trochu bolševickejch kydů a pověsti a báje z  luhů a hájů.Ovšem hned nadáváš do kretínů. Jak příznačné. Již Ti někdo řekl, že jsi moula ?  ;-D