24.4.2024 | Svátek má Jiří


POLITIKA: Z blbosti, nebo za peníze?

29.6.2009

Jan Werich, tuším v roce 1936, na adresu českých novinářů a intelektuálů, opakovaně hanobících Beneše a vtírajích se do přízně Říše, pravil: “ Oni to dělají částečně z blbosti a částečně za cizí peníze!“

Útoky na českou státnost i společenskou existenci samostatného národa z německé (dnes veřejně prakticky jen ze sudetoněmecké strany) a zároveň patolízalské výlevy k německému übermenšství nejsou ničím novým. Jsou jako vlny. Již bratru 200 let. A nebo, počítáme-li i bavorsko-český podraz na Marii Terezii, ještě déle. Zdálo se, že poslední dvě šílené války rozpoutané Němci by snad měly stačit příslušníkům malého národa v jejich sousedství, aby pochopili, že tady nejde o hesla. Tady jde o kejhák, jak se u nás říká.

Šílenství německého nacionalismu zdánlivě ukončila II světová válka. Konflikt, kdo bude žít na území Českého království, měl být vyřešen odsunem německého obyvatelstva. Odsunem těch, co prohráli. Nikoliv jejich vyvražděním. Jak plánovala po svém vítězství německá strana a jak již začala uskutečňovat v době Protektorátu.

Předpokládám, že se zase v internetové diskuzi k tomuto článku ozve chór pokřiků anonymů o „výhodách Protektorátu“ a tak jako minule ječících o ohavných zločinech českého gestapismu (to je skutečně skvostný výtvor z propagační dílny sudetoněmeckého landsmanšaftu). K tvrzení, jak se Čechům báječně žilo za Protektorátu a co je čekalo, bych jen chtěl poukázat na plány Hitlera rozpracované do „prováděcího plánu“ Reinhardem Heydrichem v roce 1942 na etnické vyčištění prostoru Böhmen und Möhren od všech Židů, Slovanů a Cikánů..

Měl se uskutečnit hned po vítězné válce. Nejprve v létě roku 1932 přednesl Adolf Hitler v Mnichově svůj pohled na budoucí osud Československa takto: „Mým plánem je blok osmdesáti či sta miliónů Němců osídlující homogenní území! Mým prvním úkolem bude tento blok vytvořit. Tím se staneme nejen neporazitelnými, ale získáme i jednou provždy významnou převahu nade všemi evropskými národy. Jakmile toho dosáhneme, bude všechno ostatní relativně jednoduché. Rakousko do tohoto bloku patří. To je samozřejmě pravda. Ale do tohoto bloku patří i Čechy, Morava a východní část Polska sahající až po určitou strategickou hranici … Českou pánev a Moravu a východní regiony na hranici Německa osídlíme německými sedláky. Čechy vysídlíme na Sibiř nebo do oblasti Volyně. Přidělíme jim rezervace s novými federativními státy. Češi musí opustit střední Evropu. Dokud tady budou, budou tvořit husitsko-bolševický agitační blok.“

O tom, co připravoval Heydrich, se toho ví tolik, že to nepovažuji za nutné opakovat. Jen ještě poznámku:

Často se ozývají hlasy (kupříkladu v diskusích k mým článkům), že by s ohledem na „promíšenost“ germánské a slovanské rasy v prostoru Protektorátu bylo „mnoho Čechů“ zachráněno tím, že by bylo nacisty uznáno za rasově vyhovující. Naivita, anebo rovnou tupost? A nebo otevřená a vědomá lež? Nejlépe si ukážeme na realitě. A na tom, jak takovéto „pokusy„ dopadly.

V Polsku byly tyto záměry „vyzkoušeny“ v západních oblastech se smíšeným obyvatelstvem. Podle dochovaných údajů bylo z ulic polských měst pracovnicemi (sic!) rasového úřadu uneseno cca 2500 blonďatých polských holčiček ve věku 8 až 12 let. Nalákány byly na jídlo a sladkosti. Cílem pokusu bylo vyzkoušet, jak bude možno doplnit tenčící se lidské zásoby „rasově čistých Němců“ zmenšující se díky padlým na frontách a dalším zahynulým osobami ze „smíšených„ oblastí.

Podle polských údajů bylo uznáno za „rasově vhodné“ 15 dívek. Ostatní, tedy 2 485 dětí, bylo bezohledně zavražděno. Blonďatých, štíhlých, pokud možno modrookých holčiček.. Naprosto šílená věc. Promyšleně a plánovaně, za pomoci nacionálně uvědomělých vědců (doktor Gregor Ebner, doktor Guntram Pflaum atd.) a pracovnic Lebensbornu, byla provedená tisícinásobná vražda. Prakticky nepotrestaná. Tak mne napadá, jakou by asi měli šanci na přežití ti dnešní čeští „čechožrouti“ (a jejich potomci), kdyby Spojenci prohráli? Myslím, že žádnou. I kdyby byli blonďáci.

V době, kdy se vzpomíná na bestiální vyvraždění Lidic a Ležáků a kdy poněkud nechvalně skončil „špektákl“ okolo jednoho hromadného hrobu (pravděpodobně Němců, zavražděných pravděpodobně) Čechy), začaly i některé jinak normální tiskoviny psát jak pod dohledem ideových vůdců protektorátního organizace Kuratorium pro výchovu mládeže v Čechách a na Moravě.

Tehdy se také nesmělo mluvit špatně o ničem německém, a už vůbec ne o zločinech Němců, ale jen o zločinech zrádců benešovců, židobolševiků a tak podobně.

Jak jinak si vysvětlit, že u desítek článků a pořadů na toto téma nebylo ani jednou zmíněno, že v okolí bylo nalezeno více než osm hromadných hrobů osob prokazatelně zavražděných Němci, celkem více než 2000 povražděných „neNěmců“. Zároveň nikdo ani nehlesl o stovkách mrtvých v koncentračním táboře Terezín a ve zvláštním vězení Malá pevnost Terezín – viz zde.

A nebo si přečtěte o již naprosto neznámém koncentračním táboře ve Staré Roli u Karlových Var a pak tu část, jak dopadli vězni nesmyslně převezení do Lovosic, kde měli pokračovat pochodem smrti do Terezína - hned vedle Postoloprt spojených s Terezínem jak osobně zaměstnanci, tak po „stranické linii“.

Jen pro orientaci v čase. Vlak smrti, vypravený ze Staré Role s tisícovkou vězňů do Terezína, z kterých přežilo 28(!), slovy jen dvacet osm, odjel 15. dubna 1945!!!

Přiznám se, že mě osobně se to dotýká. Z Role utekla rodina mého strýce v roce 1938 na poslední chvíli. Takže neskončili v koncentráku. A dotýká s mne také nesmyslné a zlotřile zločinné povraždění spolubojovníků mého otce. (Viz: Od roku 1943 se prováděly v Malé pevnosti i popravy na základě "Sonderbehandlung " - bez soudního řízení. Celkem zde bylo zastřeleno více než 250 vězňů. Při poslední popravě 2. 5. 1945 byly zmařeny životy 51 vězňů převážně představitelů mládežnické organizace Předvoj.

Možná se zdá až zbytečné o tom všem stále mluvit. Když si však přečtete v jediném výtisku jinak solidního týdeníku Reflex č. 25 z 18. června 2009 slova jak opsaná z protektorátního tisku, je jasné, že je něco špatně.

Hned v editorialu se pan Šafr v rámci své filipiky proti Václavu Klausovi dopustí nechutnosti přímo obludné. Možná, aby zvýraznil svoji nechuť k tomu „potměšilému dědkovi na Hradě“, použil mimořádně hnusnou podpásovku. Zvláště když jsem přesvědčen, že jako vzdělanec ví, že jakoby „nadsázka“ bývá tou nejúčinnější pomluvu. Jak pravil Plútarchos: “Směle pomlouvej, vždy něco uvízne.“

A tak se v rádoby ironickém textu dočteme o Klausovi a jeho názorech a zvycích:

V jedné z komnat (Hradu) vysoko nad stověžatým městem visí obrovský obraz presidenta Beneše, který se zasloužil zejména o likvidaci třímilionové německé menšiny a podařilo se mu tak vytvořit z kvetoucí krajiny českého pohraničí surrealistický obraz zničené země. “

Tak to by se jistě líbilo hlavnímu cenzorovi protektorátního tisku W. W. von Wolmarovi – viz např. kniha Český tisk pod vládou Wolfganga Wolframa von Wolmara

Jo, mohl bych doporučit, aby používal, když už je tak vtipný, pan Šafr oblíbenou nadávku českých nacistů na adresu presidenta Beneše. Říkali mu vtipně - ch, chá, to jsme s zasmáli - Ben Ešeda.

No, pokud to pan Šafr neví, tak nikoli president Beneš, ale Spojenci – kteří znovu nedávno důrazně potvrdili platnost a právní nezměnitelnost odsunu -, když se německý Landsmanšaft pokoušel oficielně znejistit platnost odsunu. Odsunem a zabavením majetku Němců na cizích územích Spojenci v plném souhlasu s názory obyvatel Británie, Francie, Českoslovenka, Polska, Maďarska, Rumunska, Dánska, Holandska, Norska atd. řešili a vyřešili problém agresivní německé nacionálně socialistické ideologie a jejich vyznavačů. Můžete s třeba ulhat a uječet, pánové, ale president Beneš se zasloužil hlavně o to, že jsme vůbec tady. Že jsme se stali opět samostatným státem.

Až na výjimky, za které jsme se stokrát omluvili, nikdo nikoho nelikvidoval. Z tohoto hlediska dopadli sudetští Němci daleko lépe, než co plánovali pro nás. Původně vystěhování na Sibiř.

Tedy pokud by nás Němci vůbec někam odstěhovali. Já myslím že ne. Že bychom skončili všichni v koncentrácích. Nacistické koncentrační tábory byly výkonnými a zaběhlými a fungujícími fabrikami na zlato (mimo jiné ze zubů), valuty, šaty, boty, brýle, lidské vlasy atd. To vše Říše potřebovala. A navíc mnoho německých továrem by nemohlo vůbec fungovat bez otrocké práce koncentráčníků. Takže protože i ti, co nešli rovnou do plynu, v koncentrácích rychle hynuli, jistě by se pro český národ nějaké to místečko našlo. Židé v dosahu Němců už byli vyvražděni. Taktéž Cikáni. Poláci nestačili sami „zásobovat“ koncentráky. Ukrajince a Bělorusy pálili rovnou za živa v tisících „Lidic a Ležáků“. A vězni byli potřeba. Co by taky jinak dělali ti dozorci a vůbec ta administrativa? Ostatně Schindler zachránil svoje Židy také proto, aby jeho továrna mohla plnit hospodářské úkoly Říše, víme?! Díky mu, že je zachránil, ale ke konci války už Němcům docházeli i „heftlingové“.

Takže nemohl by někdo panu Šafrovi půjčit nějakou knížku o historii? Že aby se vzdělal. Zvláště když ve stejném čísle Reflexu jistý pan Dušan Šrámek v článku „One-woman show“ popisuje severočeské oblasti takto:

“Suverenita“ (strana paní Bobošíková pozn. aut.) bodovala především v německých oblastech bývalých Sudet … jako je Liberec, Ústí nad Labem, a především Děčín…

Takže on to není severočeský kraj, ony to jsou „německé oblasti“. No tak to naposledy tvrdili henleinovci, Hitler a mají to ve svých „Dvaceti bodech“ dodnes sudetští Němci.

Ono to vypadá směšně, jen nějaká “slovíčka“. Ale právě „slovíčka“ nás většinou zradí. A řeknou, kdo jsme a co jsme a co si myslíme… Přesně jak to praví Bible: “Ďábel sídlí v detailech.“ A když se začne nějak podezřele objevovat mnoho takovýhle „detailů“, očekávejme zápach síry. Donedávna se považovalo za slušné aspoň říkat „bývalé německé oblasti“ a „bývalé Sudety“ a nejednou už nejsou „bývalé“…

Maličkost? No, tak si představte právní, společenský třeba i ekonomický rozdíl ve významu „manželka“ a „bývalá manželka“. Takže třeba „manželku“, když nemá kde být, musíte vzít k sobě, „bývalou manželku„ však nikoli.

A představte si, kdyby třeba význačný italský novinář začal psát o Horní Adiži - tedy jižních Tyrolích - jako o „rakouských územích v Itálii“. A nebo kdyby Aljaška byla „ruská oblast bývalé carské říše v USA“. To by byl řev. To by s novináři odpovědné vlády asi pěkně vyběhly. …. U nás už jsme takový demokrati, že to nikomu nevadí?

Stálé pokusy sudetských Němců – ale nejen jejich, viz třeba Maďary - vrátit na stůl výsledky druhé světové války a změnit je ve svůj prospěch, to není nic nového. Jen bych rád věděl, zda je mezi těmi, co píší o „zločinci Benešovi“ a „českých zločinech“, aniž by jen slovíčkem zmínili, že předtím začali Němci vyvražďovat celé národy, je víc těch prvních a nebo těch druhých. Jak je rozdělil pan Werich.

Zdalipak vědí tito novináři, že právě Beneš byl první, kdo varoval před nacismem? A právě proto byl k smrti nenáviděn Hitlerem a celou tou jeho kamarilou. Přečtěte si je, třeba ve Völkischer Beobachter, případně sudetských Deutsche Post für Sudetenland. Nebo v Der Stürmer. A můžeme se podívat do kolaborantských tiskovin jako Vlajka, Árijský boj, Zteč, Štít národa. Tam všude najdete podobné články spílající Benešovi a „několika českým zrádcům svaté věci německého nacionálního socialismu“. Jo, a kde se také otiskovala udání na české přívržence dr. Beneše a na Židy.

To jste se dostali do bezvadné společnosti, není liž pravda?! Myslíte-li to skutečně vážně. A nebo to byl v Reflexu jen takový momentální „úlet“?

P. S. Panu Šrámkovi bych doporučil vyjet si do severočeského kraje a zapnout aspoň nějaké mozkové závity. Oni lidé v pohraničí celkem dobře vědí, proč a jak volit. Oni hned za kopci, v Sasku, už jsou zase náckové v obecních a městských radách a pořádají za prakticky hlubokého nezájmu německé policie rasové útoky na „ausländry“. Máte-li tuto informaci, a oni ji mají, pochopíte, proč také dostala paní Bobošíková na svůj program dost hlasů. Že to není „salonfähig“, po dnešním „in“, o tom v českých novinách mluvit na skutečnosti nic nezmění.

Oni už zase pochodují náckové s německými vlajkami v Ústí. To tady šedesát let nebylo. Pochodují za „dozoru“ naši policie a hlásají jen mírně zaobaleně nacistická hesla. Doprovázeni blbečky české národnosti, kteří jsou nebývale podobni „vlajkařům“, viz zde, co nejdřív vítali nacisty a pak skončili – někteří hned v roce 1940, ostatní pak v roce 1943 - v koncentrácích.

Tohle už tu jednou bylo, víme?! ? Beneš, označovaný jako zločinná kreatura ubližující hodným Němcům, opovrženíhodní zaostalí Češi, potřebující „převýchovu“...

Baví vás to, pánové? Nebo to dobře platěj?