1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 1.11.2008 20:47

Re: JIRKAS

Za to ty jsi nepřekvapil, bezpečnostní referente krajského až ministerského řádu! Prozatím by ti, kromě četby spisů jistého Dzerdžinského, prospělo si zkusit přečíst něco souvislejšího, abys se případně orientoval i v diskuzi zde na Psu! ;-(

Pája 45 1.11.2008 23:14

Re: JIRKAS

Pleteš si pojmy a upravuješ fakta, "jirkasi", nebyl jsem žádný "bezpečnostní referent" a nečetl jsem spisy "jistého Dzerdžinského". Podílel jsem se krizovém plánování hl. m. Prahy a ministerstva obrany (po roce 2000), na MO i na tvorbě Vojenské strategie a koncepci výstavby AČR. Takže jsem četl jiné věci, ale tomu ty nerozumíš, spíš nechceš. Tobě stačí modré vidění.

Emi - grant 1.11.2008 18:58

Re: Cikrtné není reforma !

Argumentace odpůrci poplatků je jeden velký rozpor. To je typický případ čecháčkovského, egoistického postoje. Nejvíce těch, kteří slušně celý život vydělávali a přesto se děsí poplatků ve výši 30 Kč. Uvědomme si, že drtivá většina odpůrců reformy, jsou rebelové bez příčiny. Jsou zdrávi, pro bagatelní nemoci májí doma v lékárničce pohotovostní zásobu léků. K lékaři půjdou na profylaktické vyšetření. To se neplatí. I kdybychom chodili k lékaři měsíčně, těch 30 Kč nás jistě nepoloží. Vy jste také rebelové z principu.  Častá námitka. Proč mám platit poplatek v lékárně, když jsem pojištěný. Jednak ten lék má mnohonásobně vyšší hodnotu  a tu platí pojišťovna a bohužel, český egoista reaguje jenom na bič. Osvěta byla neúčinná. Český vychcánek byl schopen nechat si narvat igelitku léky, když to bylo zadara, při poplatcích se už brání, že je ani nepotřebuje. Těch 30 Kč. ho přivedlo k rozumu. Čísla úspor jsou neoddiskutovatelná.  A pozitivní ukazatele mluví jasně.A na tom se dá stavět. Typicky české pane Vízku. Dokola melete o poplatcích a snížení doplatku na léky, které přinese několikanásobné finanční úlevy SKUTEČNÝM pacientům ignorujete. Julínekek chce snížit platby zdravotního pojištění, na rozdíl od komunistů, kteří chtěli s velkou pompou zamezit poplatkům ale zvýšit plošně pojištění o 100 Kč , bez ohledu na to jestli doktora navštívím. Tak se dělá politika.

denda 1.11.2008 20:41

Re: Cikrtné není reforma !

Snižit zdravotní pojištění - následně nastavit standart lékařské péče tak aby opbsahovala co nejméně - každý se bude muset připojistit, jinak na některé služby nedosáhne - takže ve skutečnosti budeme platit za pojištění více (povinné + nepovinné), geniální hodné loupežníků ODS, hlavně že si "podnikatelé" pojišťováci namažou kapsy....

Pája 45 1.11.2008 20:48

Re: EMIGRANT

Nevím jestli váš nick je jen nick nebo jste opravdu emigrant, to by vás mohla ospravedlnit, ale pak do diskuse nazasahujte, neplatíte-li zde daně!. Ono se platí to cikrtovné i za léky, které si sám platíte, ale jsou jen na recept. A jteli emigrant, tak nás neurážejte (cituji - Český vychcánek).

jirka.s. 1.11.2008 20:56

Re: EMIGRANT

Tož to by mne zajímalo, proč jsi neemigraval též, pájo, protože do kategorie "Český vychcánek" evidentně patříš! Jestli ono to ale nebude tím, že právě o příslušníky této v Česku tak přebujelé kategorie (hodilo by se i přímo komoušské označení "třídy") tak nějak tam na západě nejeví moc zájem, že? Oni se nakonec i ti cigoši z té Kanady a Anglie vrací, když dojde k nejhoršímu a chtějí po nich práci! ;-P

Pája 45 1.11.2008 23:17

Re: Jirkas

Proč posíláš jiné, měl jsi emigrovat ty.

F.VÍZEK 88.100.57 1.11.2008 18:22

Reformní vláda bez reforem !

Jediná příčina, která stačí:  Už jsme ve druhé polovině fungování této vlády a jak říká Václav Klaus:  Jediná reforma se nekonala. Od "reformní vlády" - jak sama sebe deklarovala -  vskutku zvláštní a podivuhodný výsledek.

Připomenu, že za posledních deset let se dá mluvit v této zemi o jedné jediné zásadní reformě - a to reformě státní správy (= vznik samosprávných krajů), která se odehrála pod taktovkou ČSSD.  Lidé z bankovní branže by mohli podotknout, že za jistý druh reformy bankovního systému lze považovat privatizaci bank,  což se také odehrálo pod taktovkou ČSSD. 

Závěr:  Může být vláda "reformní", když reformy = nule ?  

Ferda Mravenec 1.11.2008 19:08

Re: Reformní vláda bez reforem !

Pane Vízku, reformy jsou takové, jaké jsou výsledky voleb v demokratickém státě. Vláda trojkoalice má různé názory na tuto reformu a postupuje tak, že je nucena přijímat jisté ústupky koaličním stranám. Jistě sledujete prosazování zákonů v parlamentu. Nepokoušejte se nám Goebelsovsky říkat, že vláda je arogantní. Vzpomeňte si na prosazení Zákoníku práce. To byla arogance jak ve vládě, tak v parlamentu.

Nelžete.

Emi - grant 1.11.2008 19:18

Re: Reformní vláda bez reforem !

Vízku, vy jste neskutečně drzý demagog. Destrukční komando veškerou svoji energii věnuje tomu aby zabránila všemi prostředky, aby se cokoliv, co se jenom nějaké refrmě podobá nemohlo uskutečnit. Vy svými příspěvky činíte totéž.. Proč se nad tím pokrytecky rmoutíte? Radujte se chlapče, že se dílo podařilo. Kdo řekl, že reforem není třeba.?

Pája 45 1.11.2008 20:33

Re: EMIGRANT

Hlavně, že voni, "emigrant", jsou  tak věcnej, spravedlivej a reformovanej.

kurbet 1.11.2008 18:00

myšlenkové vákum

Třetí prohra-slabost ODS- v tom má autor pravdu, ale není to jen slabost je to i naprostý nedostatek myšlení,vnimání reality.Byl to pozvolný a nezvratný proces,který nastartoval otec-zakladatel Klaus svojí opoziční smlouvou,domnívaje se že se zachováním si moci se zmasiruje i demokracie a volič.

Vidlák 1.11.2008 18:08

Re: myšlenkové vákum

Regulační poplatek ve zravotnictví byl velice rozumný krok. Měly se vyhodnotit výsledky tohoto opatření a případně jej modifikovat. V této souvislosti si dovolím ocitovat jiný příspěvek:

Je pozoruhodné jak je zakořeněná dětsky naivní představa, že pokud vláda dělá užitečné věci, pak ji voliči odmění a pokud dělá něco špatně, tak prohraje.

Ve skutečnosti to v moderní demokracii, s všeobecným volebním právem, funguje právě naopak: pokud vláda udělá něco rozumného a potřebného, okamžitě prohraje volby.

Dnešní stav předpověděl již Alexis de Tocqueville před 200 lety: demokracie se jednou změní v diktaturu zpitomělého davu. Slibte jim oběd zadarmo a zvolí vás.

Vidlák 1.11.2008 18:09

Re: myšlenkové vákum

OMYL, to nepatřilo Vám.

jirka.s. 1.11.2008 18:36

Re: "...pokud vláda udělá něco rozumného a potřebného, okamžitě prohraje volby. "

No, platí-li řečené, je to na emigraci! Jestli příště vyhraje Bufo bufo, tož to bude mít na doživotí ! ;-(

F.VÍZEK 88.100.57 1.11.2008 18:42

Vidím to jinak...

Mluvit o regulačním poplatku bych si netroufl v případě novorozenců, dětí do 18 let a u lidí starých a chronicky nemocných a těch, kterým nezbývá než dožít či umírat v nemocničních LDNkách.  Od těch dvou kategorií (starých "chroniků" a "ležáků") se vybralo z těch 3,5 miliardy jistě nejvíc. Statisticky jde o ty nejchudší z nás. Nemravnost !

Navíc: když souběžně s tím se pro všechny ruší nemocenská za první tři dny, jde o docela obyčejný podraz... 

Emi - grant 1.11.2008 19:27

Re: Vidím to jinak...

Vízku jakýkoliv argument na vaši demagogii je zbytečný. Myslíte si, že vám tu pokryteckou solidaritu někdo věří? Levice totiž nikdy neřešila cíleně problém  ubohých a potřebných, ale rozhazovala dávky, podpory  A VÝHODY plošně mezi své potenciální voliče. A v tom je ten zakopaný pes.

Hrad 1.11.2008 20:47

Re: Vidím to jinak...

To píšete o 45 milionech obyvatel USA, kteří nedosáhnou na lékařskou péči v zemi, která má nejvyspělejší zdravotnictví na světě, a dává na něj 15 % HDP? Hádejte kolik HDP v ČR připadá na zdravotnictví ?  A víte jaká je střední délka života mezi těmi 45 miliony? Tak si to tam najděte.  http://www.census.gov/main/  !!To pravice řeší a cíleně. V tom máte pravdu. Co tomu asi říká těch 45 milionů. Jeden velký evropský stát a 15 % obyvatelstva USA. Kolik lidí je 15 % v ČR, kteří po ODS reformách mají dosáhnout na stejnou péči, jaká je v USA? ;-(:-)?:-/;-(;-(

Pája 45 1.11.2008 20:37

Re: VIDLÁK

Tak proč, "vidláku", když ČSSD uděla dobrou věc - zprivatizovala banky - neprohrála volby v r. 2002? A nejlepší je citovat 200 let staré bláboly.

jirka.s. 1.11.2008 21:04

Re: VIDLÁK

Jojo, pájo a vovovo tom to je! Znevažovat 200 let prověřené pravdy dokážou jen takoví primitivové jako jsi ty!  ;-(

Pája 45 1.11.2008 23:21

Re: Jirkas

Nevyprovokuješ mě, "jirkasi", pěkná oslovení od tebe nečekám a ani je nepotřebuji. Ale výrazy, používané prot občanům, kteří mají jiný názor než ty a modrá demagogie ukazují i na charakter pisatele.

Výr 1.11.2008 17:57

Kupodivu příznivci ODS si nedovedou přiznat, že příčiny jsou jinde

Je to neskonalé přehlížení obyčejných lidí, viz daňové zvýhodnění a zastropování nemocenského a sociálního pro bohaté. Poplatky nejsou regulační, ale nic než začátek placeného zravotnictví se ziskem pro manažery. Myslím, že by si to měli zkusit v americe kde 45 milionů nemá vůbec žádné pojištění. výdaje na zdravitnictví jsou asi 17 % HDP, u nás asi 7 % HDP.

Poplatky by byly regulační, pokud by se sledovalo zneužívání pacienty a lékaři. Zavedení poplatků (kromě nemocnic) bylo nesytémové a obsahuje hodně neopodstatněných tvrdostí. Pan Julínek a ani premiér nemá asi potuchy ci to je regulační obvod, zpětná vazba atd. Kdyby si věc řádně a profesionálně připravili, mohlo to dopadnout jinak.

Pokud jde o zadlužování, tak asi mnozí zapoměli za čí vlády se zaváděli úsporné balíčky a kdy docházelo k zadlužení bank asi 400 miliard. Vše musel řešit pan zeman z ČSSD.

Modří si nechtějí přiznat porážku.

Vidlák 1.11.2008 18:09

Re: Kupodivu příznivci ODS si nedovedou přiznat, že příčiny jsou jinde

Regulační poplatek ve zravotnictví byl velice rozumný krok. Měly se vyhodnotit výsledky tohoto opatření a případně jej modifikovat. V této souvislosti si dovolím ocitovat jiný příspěvek:

Je pozoruhodné jak je zakořeněná dětsky naivní představa, že pokud vláda dělá užitečné věci, pak ji voliči odmění a pokud dělá něco špatně, tak prohraje. Ve skutečnosti to v moderní demokracii, s všeobecným volebním právem, funguje právě naopak: pokud vláda udělá něco rozumného a potřebného, okamžitě prohraje volby.

Ve skutečnosti to v moderní demokracii, s všeobecným volebním právem, funguje právě naopak: pokud vláda udělá něco rozumného a potřebného, okamžitě prohraje volby.

Dnešní stav předpověděl již Alexis de Tocqueville před 200 lety: demokracie se jednou změní v diktaturu zpitomělého davu. Slibte jim oběd zadarmo a zvolí vás.

Hrad 1.11.2008 18:36

Re: Kupodivu příznivci ODS si nedovedou přiznat, že příčiny jsou jinde

Zkouším to hledat, ale na které je to straně? Jenom kontext dává smysl citátu. Pro nadšence Alexise de Tocquevilla(mám jej v knihověně, a mám jej rád, díky jeho evropskému vnímání rodících se Spojených států), mám mladšího autora,  Thorstein Veblen a jeho Teorii záhalčivé třídy. Zatím vypadáte jako čtenář jedné knížky. To nedělejte. Nebudete mít vlastní názory opírající se o solidní studium, které jediní dokáže korigovat zdravý selský rozum, podepřený osobní zkušeností(svými omyly), ale jen vám zjevenou jedinou pravdu o světě, ve kterém žijete.

jirka.s. 1.11.2008 18:48

Re: Eva D. to tu již jednou napsala:

Autor: Eva D. IP: 81.90.173.xxx Datum: 29.06.2008 19:12

Kdybyste mlčel, neprozradil byste o sobě víc, než by Vám možná bylo milé. Když už školíte, víte, že existují i jiné inteligence, než ta, měřitelná IQ? Typuji deficit EQ, u Vás, Hrade.  A kde pohřbili Vašeho ducha, to by mne nesmírně zajímalo.

BTW:Příruční knihovnička 5x evidované smradlavé zříceniny ( http://www.cibulka.com/cgi-bin/det_os.exe?id=W105932 ): Komunistický manifest, Mein Kampf, Sexual Behavior in the Human Male, Marxův kapitál,Úvod do pozitivní filosofie Augusta Comta, Nietzche - Mimo dobro a zlo, S. Beavuorová – Druhé pohlaví, P. Ehrlich – Populační bomba, Limity růstu, Původ druhů, Lenin – Co dělat, M. Foucalt – Slova a věci 8-o

A Anču Vrbasovou sis už vzal? ;-(

.

Ladislav N 1.11.2008 18:09

Re: Výr IP: 88.103.152.xxx

Hmm, z vás čiší třídní nenávist, jako z každého komunisty. Škoda slov.

Pája 45 1.11.2008 20:43

Re: LADISLA N

Vše se dá použít i obráceně, "ládíku", cituji: "z vás čiší třídní nenávist, jako z každého modrého demagoga, škoda slov".

Ladislav N 1.11.2008 18:16

Re: Výr IP: 88.103.152.xxx = Karel IP: 88.103.152.xxx

Kristapána, stejný blbec, co tady mele stejné nesmysly pod jiným nickem viz Karel IP: 88.103.152.xxx .. to máte z nějakého "deníčku rudého  propagandisty"? 8-o

Graf vývoje státního dluhu od roku 1993

Česko má schodkové státní rozpočty od roku 1999

ČSÚ: Deficit veřejných financí loni klesl pod jedno procento HDP (ČTK)

F.VÍZEK 88.100.57 1.11.2008 18:47

Vylhaná vyrovnanost je už k smíchu !

Vylhaný Klausův a Kočárníkův "vyrovnaný" rozpočet je už natolik profláknutou tezí, že ani pestrobarevné texty opakované už posté nezabírají. 

Pravdu máme na stole a odráží ji mimo jiné i volební výsledky.

jirka.s. 1.11.2008 18:57

Re: Vylhaná vyrovnanost je už k smíchu !

Chdák francek už má na stole zřejmě jenom okoralou patku chleba a vodu se sinicemi! ;-D;-D;-D