1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N :-))) 2.11.2008 3:30

Re: Kanuk: "Jestli má zdravotní pojištění k něčemu být, tak a) musí být povinné b) musí být státní."

A teď si zkuste analogii:

"Jestli má pojištění ručení odpovědnosti za škody (provoz automobilu) k něčemu být, tak a) musí být povinné b) musí být státní."

To zní ale hloupě, že? ;-)

Kanuk 2.11.2008 4:31

Re: Kanuk: "Jestli má zdravotní pojištění k něčemu být, tak a) musí být povinné b) musí být státní."

Budete se divit, ale tak to je v Kanukistánu. A moc lidí nespokojeni nejsou. Sem tam se vyskytne někdo, kdo tvrdí, že soukromé pojištění je levnější, ale "když se čte malý tisk", tak se ukáže, že za trochu míň peněz je o hodně míň muziky.

P 1.11.2008 21:28

Proč volit ODS?

Nevidím proto žádný důvod. K voličům se chová přezíravě, zvyšuje daňové zatížení střední třídy, tedy těch, kteří by ji měli volit. Pokud přijmeme poplatek za lékaře (já s ním nesouhlasím, připadá mi nesystémový), nelze pochopit poplatek za recept. A v těchto dnes ministerstvo dopravy oznámilo, že od příštího dne jsou na D1 povinné zimní pneumatiky. Ono mi to připadá, jako by papaláši ODS byli rodní bratři bývalé KSČ. Naprosto stejné pohrdání lidmi. Podobně to bylo s výměnou řidičských průkazů, fronty na cizinecké policii. Neříkám, že ČSSD bude lepší, ale volič může vyjádřit své zhnusení z ODS jen tímto způsobem.

AeroKarel 1.11.2008 21:32

Re: Proč volit ODS?

Což o to, své zhnusení dám ochotně najevo, jen si dávám majzla abych ze zhnusení měl na krku Paroubka s Filipem a DRáthem.

P 1.11.2008 22:23

Re: Proč volit ODS?

Není na výběr. Pokud ODS nenabídne lepší alternativu než Paroubek, ať třeba zanikne, podobně jako ODA. V přírodě je vždy rovnováha, pokud zanikne jedna strana, vznikne v uvolněném prostoru jiná. V politice to znamená nahrazení neschopné strany stranu schopnější.

Šťoural 1.11.2008 22:29

Re: Proč volit ODS?

Vy znáte alternativu, kterou nabízí Paroubek? Já jenom vím, co nechce.

JaS 1.11.2008 22:39

Re: Proč volit ODS?

Jakou alternativu nabízí Paroubek? Znáte písničku "Kat a blázen" z Osvobozeného divadla? Tam se zpívá o Hitlerovi (jmenuje se tam "pan Kohos") a jeho alternativou je "Já chci vládu!"

P 1.11.2008 22:46

Re: Proč volit ODS?

Paroubek chce moc. Na způsobu jakým se k moci dostane moc nezáleží. Na něj jsou navěšení příznivci ČSSD, kteří dostanou příslušný podíl. Jelikož nejsem navázán na ODS ani ČSSD, je mi zcela ukradeno, jak se porvou.

Ladislav N 2.11.2008 0:57

Re: Podobně to bylo s výměnou řidičských průkazů ... (P IP: 85.207.72.xxx)

Výměna řidičských průkazů a nesmysly s tím spojené jsou  dílem vlád ČSSD. Ty přijaly nesmyslný silniční zákon a jeho novelu, které stanovily řidičům do určitého termínu povinnost vyměnit ŘP, protože se stanou neplatnými. A to i relativně nové typy ŘP. Normální vláda by nechala výměně ŘP volnější průběh (každý si ŘP vymění podle potřeby, v první řadě ti, co chtějí cestovat do zahraničí). Právě dodatečně stanovené termíny  ukončení  platnosti  ŘP  způsobily  fronty na úřadech,  včetně  vyhrožování v médiích, že za opožděnou výměnu ŘP bude úřad vyměřovat pokutu (přestupek proti pořádku ve státní správě a samosprávě) až 30.000 Kč.

A tady máte příklad socialistické úřednické idiocie v praxi, jak jsem ji zažil osobně. Naštěsti zvítězil zdravý rozum, který rozhodnutí magistrátu o vyměřené pokutě (500,-) a paušální náhradě odvolacího řízení (podle socanské vyhlášky 1000,- Kč) zrušil.

Všichni, kdo zaplatili, zaplatili zbytečně. ;-P

kve vet 1.11.2008 21:07

Poplatky

Autore jsi debil, a ještě k tomu slepý. Nebo zavíráš oči, aby si neviděl co se kolem nás děje.

Nedá se věřit žádnému politikovi, ale politika ODS je  snad větší zrůdnost, než byla politika KSČ.

Vzpomeňte si na proslov jednoho poslance při volbě prezidenta, který veřejně řekl, jak se ochranka pana prezidenta chová  k lidem, kteří přistoupí blíže, než je jim povoleno . Do dnešního dne to nikdo nevyvrátil. Kope se a mlátí do lidí? Tak toho volí ODS. Obyčejný člověk je jim na obtíž, potřebují pouze odevzdat daně, hlas při volbách a jinak ať si trhnou nohou.

Rovná daň a platby v nemocnicích a u lékaře, rozprodávání státníh¨ch majetků, radar....to všechno ovlivnilo ty  co volili ČSSD

AeroKarel 1.11.2008 21:34

Re: Poplatky

Jen tak od boku bych si odhadnul, že jste politiku KSČ nezažil. Nebo jste na ní participoval. Jinak není podobné nesmyslné plácání vysvětlitelné.

Kanuk 1.11.2008 22:36

Re: Poplatky

Kadlíku, Kvevet má pravdu, zejména v tom posledním odstavci. A mohu dodat, že já jsem politiku KSČ zažíval po 20 let, a určitě jsem na ní neparticipoval, leda negativně.

Ivana 1.11.2008 20:57

Pane Rázku

Nedrbejte nás   my si to nezasloužíme, plačete na nesprávném  hrobě.

orange 1.11.2008 20:51

modré zvratky

Jestli vítězství ČSSD ve volbách alespoň trochu oslabí vliv lidí jako je ten, co napsal tento článek, pak to stálo za to. Slovy klasika: "Lidská hloupost se nedá nikdy definitivně porazit, ale přesto stojí zato proti ní neustále bojovat."

jirka.s. 1.11.2008 21:10

Re: modré zvratky

No víš, pravdomluvný nicku, pokud máš na mysli coby  klasika pana Wericha, tak se raději neztrapňuj! Zkus mi tady tu tvou zpotvořeninu jeho citátu najít !!!

http://citaty.kukulich.net/autori/w/jan-werich/3

Šerlok Homeless 1.11.2008 20:48

Vy jste autore nešel k volbám

a teď mudrujete??? 8-o8-o8-o(Y)

Nachtmann 1.11.2008 20:28

V těchto volbách přišli právě noví voliči, ti co jsou ohroženi. Budou chodit stále víc.

(Y)Pozice pravice a ODS se zhoršila tím, že nejsou a nebudou plněny sliby politiků ODS. Nejde přece o poplatky 30Kč, jde o nenaplněný program a taky o to, že mnoho lidí, ne nemakačenků, socek a lopat, ale střední vrstvy a starší občané jsou politkou ODS ohroženi. Dosavadní ideu, že volit senát je zbytečné se podařilo vysvětlit.Totéž volby do krajů.O to hůře se  bude této naduté partě dařit u voleb poslanců. Mlčící většina se ve významné části účastní voleb a to ukáže, že pravice bude stále více na ústupu. Ono nejde hlásat utažení opasků, zadávat lukrativní  zakázky kamarádům, létat do Brna letadlem (Řebíček atd.), jezdit za Dalíkem na lyže vládními letadly(Topolánek) atd.atd.Spupnost funkcionářů vedla k obratu v myšlení společnosti.

hostinský 1.11.2008 20:57

Re: V těchto volbách přišli právě noví voliči, ti co jsou ohroženi. Budou chodit stále víc.

Nachtmane, Nachtmane to pohrdání "sockami" a "lopaty", jako kdyby to řekl nějakej Čech. S tímhle vaším jménem bych byl s menšinama solidárnější. Voni kluci vod spolku Nic než národ jsou na některý jména vysazený. A jednou by vám chlapče, ti moji smolní, ale  vážení  zákazníci "socky" a "lopaty" mohli být zoufale dobrý.

H.K. 1.11.2008 21:13

Re: V těchto volbách přišli právě noví voliči, ti co jsou ohroženi. Budou chodit stále víc.

Je až dojemné jaké úsilí věnují v  diskusi někteří voliči ČSSD rozboru příčin volební porážky kandidátů ODS. ... červená karta jen Topolánkovi, ale celé ODS s její korupční a mafiánksou politikou a programem....Topolánek se svou zlodějskou bandou vládl dobře, tak by ho národ nenakopal do řiti. .---- Lidé odmítají privatizaci zdravotnictví a odmítají cizí vojenskou základnu v Brdech.----  Je to vaše vina¨, která je neodpustitelná….. My, voliči levice - strany úspěšných i slušných, přece víme, že nebude-li lepší volba, půjde ČSSD do koalice s komunisty...…. Podstatné je teď udržet a vylepšit model sociálního státu, což je největší výdobytek západní křesťanské civilizace,. Nejsem nesvéprávný blbeček, ale vzdělaný občan a takhle se urážet nenechám a proto jsem tentokrát volil z levé části politického spektra...

Nikdo nevolil komunisty z důvodu placení placení 30 Kč, , ...jeden z pisatelů se dokonce rozplakal , že ODS zapřínila to, že on a jemu podobní volili levici. Vadí jim huváti ve ústavní funkci. Lidé vzdělaní volili levici, nejsou to nesvéprávní blbečci. Ctějí vylepšit model sociálního státu, výdobytku křesťanské civizace. K tomu jim nebude vadit, když jim budou pomáhat komunisti.

To, že naši spoluobčané volili  komunisty není jejich vina.  Je to vina ODS. Myslím, že mnohým je trapné přiznat sami sobě , že prodali komunistům rozhodování v krajích za 30 Kč. Hledají vznešenější příčiny pro svou volbu. Pokud Vás trápí svědomí, musíte se s tím vypořádat sami. Volby jsou skončené. Neplačte sami nad sebou.

.

 

hostinský 1.11.2008 21:20

Re: V těchto volbách přišli právě noví voliči, ti co jsou ohroženi. Budou chodit stále víc.

 R^ Přijďte zas.

AeroKarel 1.11.2008 21:37

Re: V těchto volbách přišli právě noví voliči, ti co jsou ohroženi. Budou chodit stále víc.

Asi dáváte přednost papalášskému chování ČSSD, která to provozuje na dluh který zaplatíme my.

Vyhrát Paroubek parlamentní volby, lítáme v tom jako Maďaři.

Ladislav N 1.11.2008 22:59

Re: dluhy ČSSD s výhledem na státní bankrot

Přitroublým voličům ČSSD je milejší, když jim na "sociální jistoty" sáhne MMF, než by si nechali vykládat o riziku bankrotu naše domácí politiky a ekonomy.... ;-P

volič ODS 1.11.2008 22:21

Re: V těchto volbách přišli právě noví voliči, ti co jsou ohroženi. Budou chodit stále víc.

Souhlasím, chtěli jsme pořádek a poctivost a namísto toho tu máme "bordel" zleva i zprava...

Pája 45 1.11.2008 20:01

Kde jste byl, Víte Rázku, před volbami,

proč jste nás včas nevaroval, proč jste nemobilizoval pro pravici, aby zasáhla a nedovolila oranžové záplavě zvítězit. Seděl jste na zadku, ale nyní budete peskovat ty, kteří nepřišli a nevolili vaši oblíbenou "blueparty". Kde berete tu jistotu, že kdyby přišlo dalších 1 - 2 miliony voličů, že by vám dali hlas? Proč stále považujete voliče za blbce, vy jen ty oranžové, že? Nebude to tím, že si stále musíte léčit vlastní mindrák?

Vaše první 4 odstavce nemá cenu ani rozebírat, i Klvaňa se musí stydět. Jsou hodné jen těch největších demagogů a to napříč politickým spektrem. Pro ilustraci uvádím jen několik vašich myšlenkových pochodů ze závěru vaší demagogie, cituji: "je to síla a zručnost demagogů opíjejících lid pověstným rohlíkem" nepřipadá vám to povědomé?, ale ano napadlo mě totéž při čtení vašeho článku již u prvního sdstavce, "bude tragickou porážkou, jestliže tato prohra poslouží zbabělcům k zatroubení na ústup od reforem, k rezignaci na zodpovědnost za stát, národ a budoucnost", o jaké tragédii to píšete, opravdu máte jistotu, že jen ODS nás někam dovede? Proč jste, např. za vlády papá Klause nezprivatizovali banky, proč jste projedli peníze z výtěžků privatizace a z důchodového fondu? (skončili v lepším případě k vyrovnávání státního rozpočtu, v horším byli i vytunelovány). To vše pak musela "ta ošklivá, neschopná, sockami a bolšány volená oranžová ČSSD" (Zemanova vláda) napravit a sanovat.

nelev 1.11.2008 20:40

Re: Kde jste byl, Víte Rázku, před volbami,

Stydím se a opovrhuji 50%,těmi kdo byli ochotni dát svůj hlas těm kteří jdou ve stopách Kotwaldů,Jakesů a dalších těch nejlepších z nejlepších

Kvevet 1.11.2008 21:13

Re: Kde jste byl, Víte Rázku, před volbami,

Neznám žádného Kotwalda a Jakese. Je vidět, že voliči ODS se opravdu museli dobře učit, aby  mohli vládnout národu. Gottwald a Jakeš jsou dobře. Vrať se na základku do oslí lavice

yanakl 1.11.2008 22:08

Re: Kde jste byl, Víte Rázku, před volbami,

bravo ... mluvíš mi z duše ... a ten rázek, to musí bejt vohon

Šťoural 1.11.2008 22:23

Re: Kde jste byl, Víte Rázku, před volbami,

Jen tak pro připomínku, když pan Zeman vyhrál poprvé pro ČSSD volby, tak to bylo heslem: "rodinné stříbro prodávat nebudeme!" a možná by jste si pane měl vzpomenout, že tito lidé v parlamentu privatizaci nejprve bránili, aby pak, po volbách, banky prodávaly. Možná by bylo dobré si i vzpomenout, proč byly banky v krizi. Ale jinak je pravda, že po tolika letech jsou všichni chytří, obzvlášť, když lidská paměť je tak selektivní. Ovšem vítězný model ČSSD funguje stále stejně - my víme, co ČSSD rozhodně a nikdy nechce. Kdo ale ví, co ale ČSSD chce? Jakým systémových opatřením regulační poplatky nahradí? Navýšením státního dluhu?

Pája 45 1.11.2008 23:05

Re: Šťoural

Kličkujete, "šťourale", mluvíte o jiných věcech než jsou v článku a v mém příspěvku, vyjádřete se konkrétně. Co není pravda v mém příspěvku?

F.VÍZEK 88.100.57 1.11.2008 19:57

Jednoduché jako facka...

Politika, ze které má prospěch jenom hrstka lidí, politika pro menšinu, pro horních deset tisíc = špatná politika. 

Jinak omílat důvody a "důvody" samozřejmě lze, také je možné všelijak spekulovat, ale podstata problému je v tom, že občan onu větu skutečně pochopil. Právě včas.