4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tatina 4.7.2006 9:02

Re: Uvažte následujíci situaci

Historie hovoří jasně.Malé státy by nikdy nebyly tím,čím by chtěly být,nebýt ve spojení se státy podstatně většími.O tom,jestli budou u nás raketové základny budou rozhodovat občané a ne politici.To,co tady píšete,je jen zoufalý pokus rehabilitovat režimy v Číně,či Rusku.Podle všech světových průzkumů,není ani v jednom z těchto Vámi udaných států plná demokracie.Proto nikdy nemohou předběhnout USA.Nebo mi snad chcete tvrdit,že jsou Vám výrobky z Číny bližší,než evropské?Taky jsem u nás nějak nezaregistroval výrobky z Ruska.Tak se přeci neprojevují světové velmoci.Co se týče Evropy,tak ta svojí přebujelou byrokracií a nesmyslnými vyhláškami USA ztěží bude USA dohánět.Proto znovu opakuji,že své stanovisko můžete vyjádřit v referendu o základnách.

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:17

Helejte dětino

to jestli je někde "plná demokracie"(pěkně zhovadilý pojem) či autoritativní režim má jen malý vliv na výrobu zbraní a o ty tu jde především. Ne o žádné předběhnutí. Navíc bych byl rád, aby se vůbec o referendu neuvažovalo z důvodu neprůchodnosti takového idiotského návrhu(US vojenská základna na území ČR) napříč politickým spektrem.

highway 4.7.2006 8:02

Konecne je nekdo za

Konecne se nekdo neboji jit proti proudu a je schopen vysvetlit, ze zakladna na nasem uzemi je spravna vec. Dekuji. Bohuzel uz nadpisy prispevku jasne oznacuji, ze v Cesku takovy nazor je ojedinely. Az bude zakladna postavena v POlsku, budeme jim tise zavidet, az k nam padne prvni raketa z nekterych nestabilnich rezimu, pak zacnete knucet, proc nas ti parchanti americani neochranili.

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:11

highwayi

Závidět jim budou pouze ustrašení řiťolezci vašeho druhu, kteří nemají dost odvahy postarat se o svou bezpečnost a nemají ponětí o mezinárodních vztazích.

pbla4024 4.7.2006 8:19

Re: highwayi

A to že někdo "nemá ponětí o mezinárodních vztazích" se pozná tak, že má jiný názor než vy, že?

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:26

Nikoli pbla4024

Pozná se to podle toho, že plká o protiraketových základnách na českém území aniž mu dojde, že jde čistě o zbytečné zostřování mezinárodních vztahů v neprospěch zájmů ČR. Například naše v současnosti nadstandardní vztahy s Ruskem(byť jsou oficiálně prohlašovány za standardní) jsou pro nás zásadní už kvůli perspektivním dodávkám strategických surovin za rozumné ceny.

NevericiTomas 4.7.2006 8:34

Re: Nikoli pbla4024

Za nadstandartni vztahy vam ropu nikdo neproda milej zlatej.Ty vase nadstatndartni vztahy si rusove ve stredni evrope pestuju aby meli naraznikove pasmo, a taky aby bylo dost joudu, kteri budou muset platit za barel cokoliv si reknou.Odkud si myslite, ze tecou prachy pro ruzny Kuchty a Greenpice?

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:48

Re: Re: Nikoli pbla4024

Ty nastandardní vztahy si pěstují hlavně proto, že ruská ekonomika je závislá na prodeji surovin a zbraní, jinak jsou v řiti :-)

Všelijaká rádobyzelená pakáž je placená z Rakous a Reichu, ale tam jde čistě o průmyslové lobby.

tatina 4.7.2006 9:07

Re: Nikoli pbla4024

Znáte českou vojenskou historii?Jsme schopni se sami bránit?Máme na to v dnešní době udatné vojáky a techniku?Těch otázek je mnohem více,ale prozatím mi bude stačit,když mi odpovíte jen na tyto 3.

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:22

Re: Re: Nikoli pbla4024

Znám a dobře. Jsme a účinně. Máme a špičkovou. ;-P

Petr 4.7.2006 9:50

Re: Re: Re: Nikoli pbla4024

Měl by jsi se jmenovat "Ferda mravenec"

Skepticus Maximus 4.7.2006 10:21

Re: Re: Re: Re: Nikoli pbla4024

Ne, díky, pohádky jsou Vaše doména. ;-D

Flasi 4.7.2006 8:22

Re: highwayi

Skeptiku, uz to pisete ve druhem prispveku, tak mi prosim vysvetlete co to znamena to postarat se sam o svou bezpecnost. To v dnesnim svete znamena vlastnit jaderne zbrane a nosice jakozto prostredek jaderneho odstraseni. Mame se pustit do velmi draheho projektu ziskani ZHN a nosicu?

Taktez to znamena mit dostatecne silne valecne lodstvo, ktere zabezpeci pro dany stat dulezite namorni obchodni trasy. Budeme stavet namornictvo?

Vetsinou se to resi tak, ze dany stat bud uzavre smlouvu s nekym, kdo tohle ma, nebo se modli, aby nebyl napaden silnym utocnikem. Jak to chcete resit vy? Z diskuzi bych rekl, ze vy pres to modleni moc nejste.

NevericiTomas 4.7.2006 8:37

Re: Re: highwayi

Kdyz pouzijeme Skeptikovo retoriku tak on je pata kolona pod praporem narodovectvi.Neco jako kdyz nemecti agenti vyrvavali o neutralite Nizozemi a Belgie, nabo komunisti ve Francii o sbratreni s nemeckym pracujicim lidem....

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:00

NevericiTomas zase štěká, jak hladem zdementnělí pes

Takovou neuvěřitelnou blbost jsem tu snad ještě nečetl.

tatina 4.7.2006 9:04

Re: NevericiTomas zase štěká, jak hladem zdementnělí pes

Já jo.Četl jsem totiž Vaše příspěvky.

pbla4024 4.7.2006 9:04

Re: NevericiTomas zase štěká, jak hladem zdementnělí pes

Vy po sobě nečtete své příspěvky?

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:42

Flasi neplácejte

Jederné zbraně + nosiče v počtu několika desítek kusů by pro ČR nebyl žádný velký problém a při velikosti území bez přístupu k moři si víceméně vystačíme se slušnou protivzdušnou obranou, stíhacím letectvem a pohyblivými malými high-tech systémy. Stačí chtít.

Ovšem nejlepší obranou jsou dobré vztahy se sousedy a kolektivní obrana i v rámci NATO.

Flasi 4.7.2006 9:01

Re: Flasi neplácejte

No ja myslel, ze se chcete postarat o svou bezpecnost sam a vy tady pisete o takovych vecech jako je kolektivni obrana v ramci NATO.

Jenomze kdyz chceme aby nam NATO pomohlo s obranou, meli bysme i pomoci s obranou ostatnim statum NATO, treba Americanum, kteri se citi ohrozeni balistickymi raketami.

Ale s temi jadernymi zbranemi to se vam povedl dobry vtip. Opravdu myslite, ze by par desitek jadernych hlavic a nosicu nebyl problem? Haha. Nemluve o tom, kde bysme ty hlavice asi tak vzali? Koupili v Tescu? Nase armada ma jenom 20 tanku a 12 stihacek, protoze na vic nejsou penize a vy byste videl jako realne zacit vyvijet jaderne zbrane.

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:29

Re: Re: Flasi neplácejte podruhé

Proč se starat sám, když to tak nemusí být a kolektivně je to účinnější, snažší a levnější?

Jenže my NATU pomáháme s obranou i útoky. USA se cítí ohroženo oprávněně, ostatně kdo seje vítr, sklízí bouři.

Co se týče jaderných zbraní, tak to lze velice snadno zařídit. Jestli jste si nevšiml, tak v této zemi jsou bohaté zkušenosti s jadernými technologiemi i strojírenstvím, jen chtít.

Flasi 4.7.2006 12:09

Re: Re: Re: Flasi neplácejte podruhé

Ehm, ze bysme NATO nejak zvlast pomahali to jsem si nejak nevsiml. CR je v NATO spise pasazer a male ucasti v zahranicnich misich (i kdyz relativne velke vzhledem k velikosti nasi armady) na tom moc nemeni.

Co se tyka jadernych zbrani, jak jste ukrutne naivni, pokud si myslite, ze to lze velice snadno zaridit. Teoreticky bysme to jiste zvladli, ale vyvoj a vyroba arzenalu jadernych zbrani by nas stala nejmene stovky miliard korun. Jak bysme asi tak obohacovali uran treba? Co?

A co se tyka raketove technologie, tak CR sama vlastni know-how nema a nikdy nemela. Nez by se neco okopirovalo a privedlo k pouzitelnemu stavu, tak by to opet stalo strasne penize (i kdyz asi zlomek vyvoje jadernych hlavic)

Skepticus Maximus 4.7.2006 14:29

Re: Re: Re: Re: Flasi neplácejte podruhé

Jak myslíte :-)

John 4.7.2006 8:28

Re: highwayi

Správně, nejlepší je vybudovat vlastní protiraketovou obranu. Co jsou to miliardy v dolarech pro náš rozpočet, dluhy se přeci nesplácejí tak o co jde. A technické zázemí? To přeci spíchne každý druhý technik.

Skepticus Maximus 4.7.2006 8:51

Re: Re: highwayi

Neplácejte nesmysly my nemusíme chránit obrovské území a navíc můžeme krásně spolupracovat se sousedy. Jenže nám reálné nebezpečí nehrozí a tak bysme zbytečně vyhazovali peníze.

tatina 4.7.2006 9:10

Re: Re: Re: highwayi

To říkali loni lidé ve Španělsku taky a jak dopadli?

ptakopysk 4.7.2006 9:18

Re: Re: Re: Re: highwayi

Budu hádat: Spadla na ně iránská, nebo korejská raketa?

Skepticus Maximus 4.7.2006 9:38

ptakopysku

R^

John 4.7.2006 9:15

Re: Re: Re: highwayi

On někdo z našich sousedů vyvíjí protirakertovou obranu? To jsem něco propásl, hoďte sem odkaz ať se poučím.

Skepticus Maximus 4.7.2006 10:30

Re: Re: Re: Re: highwayi

Kdo to kde psal?

John 4.7.2006 10:33

Re: Re: Re: Re: Re: highwayi

"Neplácejte nesmysly my nemusíme chránit obrovské území a navíc můžeme krásně spolupracovat se sousedy."

A řeč je o protiraketové obraně.