23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Flasi 4.7.2006 14:56

Re: Re: Re: Re: Co je zasadni ?

Uz to psal NevericiTomas, takze jenom potvrdim, ze to tak opravdu bylo. Opevneni se zacalo stavet v dobe, kdy zadna nemecka hrozba neexistovala, kdy nemecke utocne schopnosti byly nulove az smesne. Presto to bylo prilis pozde a opevneni nebylo hotovo vcas.

Iran neustale vylepsuje sve balisticke rakety a usilovne ubohacuje uran (nechat si uran pro elektrarny obohacovat v zahranici odmita). Vas smysl pro aktualnost bych tedy mit nechtel.

Joe 4.7.2006 16:18

Re: Re: Re: Re: Re: Co je zasadni ?

Takze par faktu: v1933 - nastup Hitler k moci, nasleduje obsazeni Poruri atd. To vse stacilo k tomu, aby par sousedu Nemecka zacalo stavbou pohranicniho opevneni (viz Francie, Holandsko, Belgii....) a to vsechno kupodivu navzdory smesnym nemeckym utocnym schopnostem ... Trosku rozpor, ne ?

Flasi 4.7.2006 20:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je zasadni ?

Clovece prectete si nejakou ucebnici historie, nez se zacnete takhle ztrapnovat. Hlavne se zamerte na to kdy se zacala stavet Maginotova linie.

Ja zadny rozpor nevidim - me to presne pasuje do me pointy v tomto vlakne, ze obrana se musi zacit stavet vcas, aby byla hotova, az bude hrozici nebezpeci opravdu aktualni.

CSR zacala stavet v dobe, kdy se zacala rysovat hrozba (stejne jako se dnes rysuje hrozba Iranu). Francouzi zacali stavet davno pred jakoukoliv hrozbou, pro jistotu.

Jaka 4.7.2006 12:12

Přesně, je třeba reálných argumentů ! Slzou v oku se neubráníš ...

R^

Argonantus 4.7.2006 12:20

Re: Co je zasadni ?

živě a naprosto souhlasím.

Raket nám třeba.

třetí 4.7.2006 11:40

To jsem zvědav.

Netrpělivě očekávám reakci pana Bursíka, protiatomového bojovníka a nyní i koaličního spojence "budoucího ministra zahraničí" Gandaloviče. Teď už máte, pane Bursíku, pádný argument proč dát ODS vale a hupky do náruče Paroubka a je stošest ve sněmovně a fce místopředsedy vlády. To nám to pěkně Gandalovič připravil.

Flasi 4.7.2006 11:56

Re: To jsem zvědav.

Kdovi. Kazdopadne postoj zelenych, ktery deklarovali pred volbami me pobavil asi nejvic. Kdyz to zjednodusim, tak to bylo o tom, ze to nechteji, protoze je to americke. Kdyby to bylo z Bruselu, tak jsou pro.

qwert 4.7.2006 11:29

Vpustit vojska cizi mocnosti na sve uzemi znamena stat se dobrovolne vazalem???

Aha, takže každý kdo pronajímá půdu ve vazal nájemníka?  Nějak jste si to popletl. Dívejte se na to jako na normální pronájem s pachtovným. Se jim to vykolíkuje a budou platit. Podle diskuse níže se skutečně zdá jedno, zda na té parcele bude zbraňový systém, nebo světský s kolotočema. ;-D

gerontusinza 4.7.2006 13:48

Jistě můžete to srovnávat, dokud kolotočář nebude mít více lidí a zbraní. Pak může i přestat platit pacht.Re: Vpustit vojska cizi mocnosti na sve uzemi znamena stat se dobrovolne vazalem???

Co quantanámo? Myslíte že je tam má Castro rád?

qwert 4.7.2006 15:16

Re: Jistě můžete to srovnávat, dokud kolotočář nebude mít více lidí a zbraní. Pak může i přestat platit pacht.Re: Vpustit vojska cizi mocnosti na sve uzemi znamena stat se dobrovolne vazalem???

Castro je je tam nemůže mít rád, když Američanům ukradl polovinu Kuby. Ona totiž většina majetku na Kubě patřila Američanům.

Sch.glosátor 4.7.2006 11:29

Významným důvodem instalace raket u nás je zmnožení cílů a rozředění pozornosti protivníka.

Teprve tím se z ČR stane další cílová země. Pokud nebezpeční není vážné a akutní,  nejsou rakety zapotřebí. Je-li nebezpečí vážní a akutní, je třeba nepřítele, Severní Koreu a Írán okamžitě zničit. Je tu ovšem drobný problém. Rusku a Číně se to nebude líbit. A pak, pravda, jsou nějaké miliony nevinných. Chápu. Ale proč na to máme doplácet vždycky my, rozumní a humanističtí a chápajícíc a  také nevinní...

Mirek 4.7.2006 12:00

Re: Významným důvodem instalace raket u nás je zmnožení cílů a rozředění pozornosti protivníka.

A myslite ze letecke zakladny NATO nejsou cily prvorade dulezitosti? Prece cilem jsme jiz dnes a prave proto se ta obrana dela.  Pokud neni nebezpeci akutni nejsou rakety zapotrebi, pokud zjistite akutni nebezpeci, je jiz pozde.

Argonantus 4.7.2006 12:21

Re: Významným důvodem instalace raket u nás je zmnožení cílů a rozředění pozornosti protivníka.

Nebezpečí je podle mne vážné a akutní.

Ulz je zlocinec 4.7.2006 11:18

Clanek je naprosty ritolezecky blabol

Tenhle Gandalovic je trochu jako Roman Joch. On neco obhajuje, ale tak spatne a smesne, ze konecny vysledek je, ze obrati mineni proti tomu, co obhajuje. Volil jsem ODS, ale Gandalovice by meli nekam uklidit, dela jim jen ostudu.

Jeff 4.7.2006 16:28

Re: Clanek je naprosty ritolezecky blabol

Jímá mě naprostá hrůza, že autor článku aspiruje na funkci českého ministra zahraničních věcí, popřípadě jakého státního tajemníka pro evropské záležitosti.

evropan 4.7.2006 16:38

Souhlasím s autorem

Autor má plnou pravdu a věřím, že lidí s podobnými názory je u nás více R^

Sch.glosátor 4.7.2006 11:12

Rakety by nám přinesly bezpečnost i prestiž....

Bezpečnost ? Mám tomu rozumět jako snížení rizika vzniklého instalací raket ? Prestiž ? Co je to prestiž ? Jak  taková raketová prestiž zlepší můj život ? Budu mladší, zdravější, krásnější, bohatší a  spokojenější, když se každé ráno probudím a řeknu si, to je príma, že máme ty rakety, to se mám. Hejsa hej !??? Já nechci angažované obecné bláboly, ale kvalitní analýzu. Z  tvrdě pragmatického pohledu, je  ohrožení skutečně  tak vážné ? A je li tak vážné, nebylo by lepší zničit nepřítele včas a levněji  abychom se tak vyhnuli situaci, že se mu budeme muset draze bránit ? Jistě, ale z historie víme, že pěstování nepřítele a obrana proti němu je dobrý byznys......

Finrod Felagund 4.7.2006 11:19

Re: Rakety by nám přinesly bezpečnost i prestiž....

Jste dost mimo. Umíte si představit, jak by se mluvilo před rokem 1939 o Churchillovi, kdyby tehdy byl u moci a takhle nekompromisně jednal s Hitlerem? Třeba kdyby obsadil Německo už v roce 1935, dokud bylo ještě relativně slabé. Hned by byl za agresora a mluvilo by se o něm tak, jako dnes o Bushovi.

Sch.glosátor 4.7.2006 11:29

A proto to tak dopadlo jak dopadlo.

Argonantus 4.7.2006 12:22

Re: A proto to tak dopadlo jak dopadlo.

Pro vás nebývalý logický uzel; čtěte slova Vznešeného elfa ještě jednou.

jasan 4.7.2006 10:00

souhlas

jsem pro

Kantor 4.7.2006 9:59

Jenom lajický dotaz pro milovníky Stárvors,

kolik raket nebo hlavic ten systém už sestřelil?Takových těch opraudických...

jasan 4.7.2006 10:02

Re: Jenom lajický dotaz pro milovníky Stárvors,

a kolik nepratelskych stihacek sestrelily Gripeny?

Andy 4.7.2006 10:03

Re: Re: Jenom lajický dotaz pro milovníky Stárvors,

:-D a kolik našich tanků již zahnalo nepřítele ?

Kantor 4.7.2006 10:14

Re: Re: Jenom lajický dotaz pro milovníky Stárvors,

Na Gripenech jsou prý pověšeny raketky, které se už  "vyzkoušely" naostro.I ten Mauzr je funkční.Tak kolik?

jasan 4.7.2006 10:33

Re: Re: Re: Jenom lajický dotaz pro milovníky Stárvors,

"pry".......

jinak Vas argument je skvely... vidim nacelnika Neandrtalcu jak rika... prilozte s tim blbym klackem co mu rikate luk na ohen. Kolik jelenu uz jste tim ulovil?

Kantor 4.7.2006 11:34

Re: Re: Re: Re: Jenom lajický dotaz pro milovníky Stárvors,

Dle Vaší odpovědí hádám, že nula.;-D

Ulz je zlocinec 4.7.2006 10:51

Nesestrelil zadne

Ma zhruba 20% uspesnost u raket, o kterych presne vi odkud, kdy, kudy a jak rychle poleti. U ostrych je uspesnost nulova. Vzdy to byla, je a bude Potemkinova vesnice, pouze dalsi zpusob jak dotovat military-industrial complex a vytahat prachy z tlustych a hloupych Americanu.

Proto bychom meli na znasilnovani americkeho federalniho rozpoctu participovat co to jde, jako Israel.

Flasi 4.7.2006 11:58

Re: Nesestrelil zadne

Tak tak uspesnost za tech testovacich podminek je 50%. A proto se pro realne podminky pocita s temi 20%. Ale to jsou dnesni cisla, az bude ten system za par let hotovy, tak to urcite bude lepsi. Ovsem kolik to bude to pochopitelne nikdo nevi.

Zlocinec Ulz 4.7.2006 13:12

Re: Re: Nesestrelil zadne

No, sestrelili myslim 2 rakety z jedenacti. Dalsi problem je to, ze kdyz nekdo vystreli do vzduchu 1 ostrou rakety a 10 popelnic, system se bude honit za popelnicemi, protoze pochopitelne nepozna co je co. Je to Potemkinova vesnice, od Reagana uz se za to utratilo vice nez 500 miliard s nulovymi vysledky, nejlepe pro americke danove poplatniky by bylo cely program ihned zrusit, ale z pohledu ceskych danovych poplatniku se zas my na tom muzeme napakovat.