20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joe 4.7.2006 13:32

Re: Tak za pár let bude úspěšnost zásahu 50ti procentní!

Staci pouzit anti-raketu s jadernou hlavici, ktera utocici raketu zlikviduje elektromagnetickym pulsem  a ucinnost vzroste..

gerontusinza 4.7.2006 13:41

A co ty státy pod ní ty divochu.Re: Re: Tak za pár let bude úspěšnost zásahu 50ti procentní!

Rodeo v Čechách ještě nevedeme v takové míře aby bylia většina padlá na hlavu.

Jo 4.7.2006 14:12

Re: A co ty státy pod ní ty divochu.Re: Re: Tak za pár let bude úspěšnost zásahu 50ti procentní!

http://www.deepspace4.com/pages/science/emp/empwarheads.htm

Kantor 4.7.2006 13:45

Re: Re: Tak za pár let bude úspěšnost zásahu 50ti procentní!

jaderná hlavice,  EMP, pořád lepší...No, aspoň byste měl jistotu, že z našeho území právě startuje raketa s jadernou bojovkou.

F. Čech 4.7.2006 12:31

Pan Gandalovič má naprostou pravdu i když Pepa Jetel tvrdí opak

Vymezovat se proti USA - jedinému státu na světě, který je garantem svobody celé Evropy je silně krátkozraké. Evropa, která je v současnosti, až na jakž takž bojeschopnou Británii, zcela bezzubá a má dohromady asi 5x méně tanků než měla dříve samotná socialistická ČSSR (ta jich ovšem měla 2x víc než Západní Německo), není ve vojenské oblasti schopna ničeho. Ani ekonomicky, ani organizačně ani technicky. Spoléhá se ve všem jen na hodného strýčka na druhém břehu Atlantiku, který má v ruce velký klacek a když je zle vždy přijde na pomoc. Americkému strýčkovi neopomene většina západní Evropy za pomoc pravidelně vynadat - přesně podle přísloví, že "dobrodiní se zapomene nebo vymstí". Americký strýček je velkorysý a snaží se přehlížet nevděk a nepřátelství degenerované Evropy, která má dnes hlavní problémy s tím, jak umožnit mužům, aby se mohli vdávat a ženám, aby se mohly ženit.  EU také velmi rozhořčuje skutečnost, že :USA "možná" přes Evropu přepravují zatčené teroristy a nechovají se k nim dostatečně uctivě. Zhýčkaná a přesycená západní Evropa, bez vůle k obraně a bez koncepce je samotná snadnou kořistí pro kohokoliv. Snad EU Američanům tentokrát, za posledních 90 let už po páté, dovolí  aby ji  za své peníze a svými antiraketami zase jednou ochránily! Zbabělí Češi, kteří jsou k dobyvatelům už tradičně vstřícní a bez řeči se vzdávají určitě Američanům nedovolí, aby umístěním antiraket na svém území "narušili jejich suverenitu". Jako obvykle si počkají až je zase někdo za pár let napadne a zabere a jako obvykle se v nových poměrech zase nějak "zařídí".

Pepa_Jetel 4.7.2006 12:49

Re: Pan Gandalovič má naprostou pravdu i když Pepa Jetel tvrdí opak

Promiňte, a to je podle Vás dobře, že USA je "garantem svobody v celé Evropě"? Nikdo se nechce vymezovat proti USA - ale obranu vlastního území je snad lepší si zajistit sám, když je to možné, a v případě EU to možné jistě je, jen chtít. Spoléhat na USA je krátkozraké - může se to tam klidně podělat, nebo stačí jen odlišné zájmy v určité věci - a kde jsme byli.

F. Čech 4.7.2006 13:10

Pepu Jetelovi

Skutečnost, že Evropu už 75 let zachraňují opakovaně jen USA není určitě v pořádku. Je to ale fakt. A těžko se to změní. Evropa na účinnou vlastní obranu nemá vůli, technologie ani peníze! Také bych se raději spoléhal sám na sebe, svoji vlast nebo EU. Byla by to ale nezodpovědnot a bláhovost. je třeba umět vyhodnotit fakta a podle toho se zařídit. Vy ani já Evropu nerozkýváme! 

Skepticus Maximus 4.7.2006 13:21

USA Evropu nikdy nezachránili, ale vždy maximálně využili

Zmetky sériového typu F. Čech původně konstruovaní jako vývrtky řití s omezenou funkčností software jsou jejich nepokrytými obdivovateli i kvůli svému nedostatečnému hardware. (Y)

Rostislav Zídek 4.7.2006 14:25

Skeptiku,

ani trochu se nestydíte za to, co tu píšete? Za ty urážky a sprostoty?

Skepticus Maximus 4.7.2006 23:46

Rostislave Zídku nemám proč se stydět

Stydět se má F. Čech za svou omezenost a zášť ke všemu českému. Jestli jste citlivá povaha, tak mé příspěvky přeskakujte nebo si najděte fórum o vyšívání ;-)

F. Čech 4.7.2006 14:51

Vulgární slovník ukazuje vaši proletářskou duši

Měl jste se narodit o sto let dříve vážený soudruhu. To byste si zastřílel, než by vás také odhalili a zastřelili vaši soudruzi, jak bylo jejich opravdu dobrým zvykem. Předtím byste si ale užil. .Teď si neužijete vůbec. Můžete jen prskat a naříkat nad zpackaným pokusem o komunistickou světoovládu a nadávat na USA, které vám ji překazily. Zvláště po šestém nebo sedmém pivu máte se svými výplody v resturacích 4. cenové skupiny jistě úspěch.

Skepticus Maximus 4.7.2006 23:51

F. Čechu ta Vaše obsese považovat své odpůrce za kumunisty je směšná

Zvláště v případě antikomunisty jako jsem já. Holt se budete muset smířit s tím, že ne každý antikomunista zároveň miluje USA a také není vyznavačem křesťanského kultu mrtvých.(Y)

Skepticus Maximus 4.7.2006 12:50

F. Čechu zase planě žvaníte

Na státy EU si nikdo vojensky netroufne, dokonce ani Vámi adorované USA by to neriskly, protože by dostaly neuvěřitelně naprdel. To není jako rozvojový Afganistán či Irák. To, že Vám chybí národní hrdost a že nemáte ponětí o světě, je pouze Váš problém. Ostatně, proč bysme se měli podílet na tunelu na daňového poplatníka USA? Máte snad akcie v americkém zbrojním průmyslu?

F. Čech 4.7.2006 13:05

Bolševiku Maximusovi

Pravděpodobně nemáte ponětí o vojenské slabosti Evropy a vojenských technologiích obecně. Evropa antirakety nemá a nejspíš mít ani nikdy nebude. Je to příliš drahé a technologicky příliš náročné. Evropa je prolezlá mnichovanstvím, krčí se v koutě a čeká, že to nějak dopadne. Navíc tady pořád máme komunisty vašeho typu, kteří z toho mají navíc radost a raketám, které by na současnou demokratickou Evropu padali by na střechách tleskali jako Palestinci v Izraeli, když je sovětskými raketami Scud ostřeloval Saddám. A pokud jde o "slabý Afganistán", tak si vzpomeňte, že se s ním SSSR dávil 12 let, ztratil 25 0000 vojáků až se nakonec udávil. USA stačilo 14 dní!

Skepticus Maximus 4.7.2006 13:16

dementnímu bolšánovi Čechovi

Evropa má jaderné zbraně. To stačí na obranu proti jiným jaderným zbraním, protože tyto slouží pouze k odstrašení. V případě, že si nějaká země dovolí jaderné zbraně použít, zřekne se vlasní budoucnosti.

Co se týče Afghanistánu, tak SSSR režim chránilo, nikoli likvidovalo a v podstatě válčilo proti americkým zbraním. Nemluvě o tom, že kromě nahrazení talibanských náboženských fanatiků se USA v té zemi nedaří vůbec nic ;-P Ostatně to náboženský fanatik konkurenční víry, tedy Vy, jistě s povděkem přijal :-)

No a co je Izrael je zač se ukazuje v posledních dnech zcela jasně. :-/

F. Čech 4.7.2006 15:01

Sketikusimusovi

Tak podle vás SSSR chránilo afgánskou vládu. Proč tedy sovětští vojáci ihned po svém příjezdu do Kábulu zastřelili afgánského presidenta (mimochodem jejich loutku) Hafizuláha Amina - který je prý do Afganistánu sám pozval? Když o historii nic nevíte, tak o ní radši ani nic nepiště. Nechte si svá moudra pro trouby jako vy!

Válečný štváč 4.7.2006 15:32

Re: Sketikusimusovi

Děkuji, F. Čechu, za Vaši diskusi s S.Maximem. Je bohužel nejspíš zbytečná. Alespoň ale řadě z nás otvírá oči. I řada nepochopitelných věcí je hned jasnější, jako např. povolební stav v ČR. Při čtení názorů zde diskutujících je zřejmé, že mohlo být podstatně hůř!

Skepticus Maximus 4.7.2006 23:57

Válečný štváči já volil Cibulku, které komunisty jste volil Vy?

Ty napravo nebo nalevo? (Y)

jv 4.7.2006 13:22

Re: Bolševiku Maximusovi

Jenze on afganistan neni tak ruzovy. Karzaiho vlada dosahne kolem kabulu, jinak to ovladaji warlordi a taliban zaziva navrat (byt 1. producent opia na svete take pomaha...)

slovan 4.7.2006 14:23

Re: Pan Gandalovič má naprostou pravdu i když Pepa Jetel tvrdí opak

Komu USA v Evrope pomahaly? Pomahaly Evrope nebo prosazovaly sve vlastni zajmy? Pokud by v Evrope nezasahly, Evropa by dnes byla pravdepodobne jednotna  "1000 leta rise" nebo "mogucij evroasijskij SSSR". At tak ci tak, byli by to konkurenti mnohem neprijemnejsi nez soucasna EU.USA pomahaly predevsim Anglii a Francii proti evropskemu Nemecku a Italii. Reci o obrane demokracie, kterou pro me brani USA, jsou pro me usmevne a liche. Rozumim tomu, ze rakety smerujici na USA je pro USA vyhodnejsi sestrelovat nad Evropou z Evropy nez ze zakladny v USA, ostatne stejne to bylo i s potencialnimi raketami odpalovanymi ze zapadni Evropy leticimi na SSSR, i ty bylo z hlediska SSSR lepsi sestrelovat nad CSSR. Pokud bych tuto vyhodu pro USA poskytnul, chtel bych za ni hmatatelnou vyhodu pro sebe(pro CR).Zda se, ze dokazete jen predkladat ideologickou slataninu zalozenou na pranich a snech. Technicke a politicke aspekty vam asi ponekud unikaji.

Skepticus Maximus 4.7.2006 12:24

Nemluvě o tom že USA se nedá věřit

Po případném schválení sem klidně umístí jaderné, chemické i biologické hlavice a budou se smát na celé kolo, co jsme za idioty. Kontrola nulová.

Andy 4.7.2006 12:44

Re: Nemluvě o tom že USA se nedá věřit

hlavně by sem měli umístit pár hlavic, které by do našich hlav natloukly trochu rozumu- ona jim ta země pořád ještě funguje zatraceně dobře.

Skepticus Maximus 4.7.2006 13:02

Re: Re: Nemluvě o tom že USA se nedá věřit

Já bych raději, aby se ty naše hlavy obešly bez toho tlučení, ale Vy už jim tu nutnost americké verze svobody a rozumu "politicky" objasníte :-/

F. Čech 4.7.2006 12:49

Vy nejste skeptikus - ale zfanatizované bolševické hovado!

Svědčí o tom každý váš článek. Vaše ubohé protiamerické pomluvy nemají žádnou oporu v realitě. Samozřejmě chápu, že americká ochrana naší demokracie hatí vaše plány na naše nové zotročení ve vašem "bolševickém ráji" ohrazeném ostnatým drátem!  Pro vaše bolševické názory by se jistě hodily bolševické Haló noviny, nebo Árijský boj vydávaný v Česku za války. Proč se neodstěhujete ke kamarádům na Kubu nebo do Severní Koreje? 

Skepticus Maximus 4.7.2006 12:58

bolševické hovado jste Vy, ale s USA vlajkou na prdeli :-)

O svobodě nemáte ponětí a jediné na co se zmůžete je obhajoba "sudeťáků" a špinění všeho českého.

Chcete snad říci, že představitelé USA nelžou až se jim od křivých hub práší? Mám Vám připomínat tak notoricky známé příklady ze současnosti jako neexistující ZHN v Iráku či popírané transporty zajatců přes naše území bez našeho vědomí atd. atd. O vzdálenější minulosti raději pomlčím :-/

jv 4.7.2006 13:23

Re: Vy nejste skeptikus - ale zfanatizované bolševické hovado!

Proc tedy Kanada podobny system odmitla?

John Lennon 4.7.2006 12:03

rakety

Žádná raketa není mírová.

Flasi 4.7.2006 12:19

Re: rakety

A taky zadna neni cukrkandlova. Tvrdi nekdo neco takoveho? Mluvi se o tom, ze to jsou obranne rakety.

ahasver 4.7.2006 12:32

Re: Re: rakety

Již staří Římané tvrdili:"Chceš-li mír, připravuj válku", v tom smyslu se opravdu jedná o čistě obranné rakety. Pokud si dobře vzpomínám, sovětské rakety SS-20 byly z našeho pohledu naprosto obranné, z pohledu Západu nebezpečně útočné. Sovětské rakety na Kubě byly ze sovětského pohledu "mírotvorci", z pohledu Američanů - smrtelné nebezpečí. Rakety Pershing rozmístěné v šedesátých letech USA v Turecku byly z amerického pohledu naprosto obranné, ze sovětského pohledu nebezpečně útočné. (V návaznosti na urovnání kubánské krise je posléze Američané v Turecku demontovali, stejně jako Sověti demontovali rakety  SS-20 ve Výchdním bloku.      Proč tolik slov. Stačí zvolik jen "správný" úhel  pohledu, jako to předvedl pan Gandalovič.

Flasi 4.7.2006 12:38

Re: Re: Re: rakety

Asi nemam ten spravny ideologicky pohled jako vy. Jakkoliv je deleni zbrani na utocne a obrane velmi osidne, tak tady je to jednoduche.

Raketa, ktera ma za ukol zasahnout uzemi protivnika a zpusobit mu skodu je utocna. Raketa, ktera ma zasahnout protivnikovu raketu a zabranit vzniku skody je obranna.