18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Buvol 8.2.2007 13:59

Re: Skoro všechno, co Havel dělal jako president, dopadlo šejdrem ....

Parkinsonovy zákony jsem bohužel nečetl. Považoval jsem to za jakousi mystifikaci nebo snad recesi. Teď vidím, že jsem udělal chybu. Co jste napsal je velmi zajímavé. Mimochodem s "Parkinsonovou nemocí" doufám ty zákony nebo jejich autor nijak nesouvisí .. 

F. Čech 8.2.2007 13:59

Soudruhu Bimbácovi

Jak zachází USA se svými spojenci, to dobře víme. poskytlo jim po 2. světové válce podporu Marshalovým plánem z něhož všichni zbohatli, zavedli v totalitní německu i Japonsku demokracii, z Jižní Koreje vytvořili technologicky vyspělý stát. A jak s námi zacházeli Rusové to také dobře víme: Přepadli nás se 100 000 hordou primitivů v sovětských uniformách, znásillnili naši svobodu a posubuli nás ze čtvrtého místa na světě na 44. místo. A všude kam Rusové vstoupili přinesli totéž - svrab a neštovice. Do minulosti jsme se na rozdíl od vás soudruhu Bimbáci podívali!

Xaver 8.2.2007 13:59

Nejde, maYdo

Je to z včerejšího Práva a dneska k tomu má Neff v LN úvodník.

Xaver 8.2.2007 13:58

Zlatý slova...

Nikdo nám nic nevyčte. Jen se podiví, že my, kteří nejsme schopni dávat na svůj armádní rozpočet ani tolik, kolik jsme se zavázali při vstupu do NATO, odmítáme nabízenou spolupráci a ochranu. Pak bychom si museli položit otázku, co vlastně v tomto světě chceme.

www racek 8.2.2007 13:56

Re: V zásadě....

no, pro jsou zejména masochisti. což havel je.

Roy Boehm 8.2.2007 13:56

Re: Re: Re: " Zapomíná se také na Jaltu - tam nás hodili do náruče Stalina bez zaváhání. "

No, zkuste si zopáknout dějepis.;-) V době, kdy končila WWII v Evropě, byl (od 12.4.1945) prezidentem Harry S.Truman. To jen ten pán, co dal bombardovat Hirošimu a Nagasaki a zbudovat železnou oponu mezi Východem a Západem.

Pepa Jetel 8.2.2007 13:53

Re: Je to opravdu tak?

Děkuji Machimu a Americké raketě za odpovědi. Rád jsem se něco nového dozvěděl.

MLOK1 8.2.2007 13:53

Re: Re: Re: Dočasné umístění vojáků bratrské americké armády na našem území ?

Bu-he-he-chlemst Hugosi.

        Vy jste zřejmě zapomněl na Stálinovy koncentráky/gulagy a vyvražďování milionů lidí v období "budování socialismu" v bývalém C C C P.

osvč 8.2.2007 13:48

Re: dnešní demokrati-komunisti

Jsem pro radar. A přišel jsem na to i bez V.Havla. Jenže někteří to nepochopí nikdy. Ani s Havlem ani bez něho. Chtěli by tak postávat za bukem a do ničeho se nemíchat. Ale tak to nejde.

Tzv mírotvorci nikdy žádný mír neprosadili.

Bimbác 8.2.2007 13:47

Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

To jste opravdu tak důvěřivý? Co takhle obrana před teoreticky nevyloučitelným potenciálním útokem Eskymáků z Kanady?

Aby radar vyhodnotil dráhu letu, musí být právě nedaleko od odpalu,protože v pozdější fázi letu, kdy IBM už letí vysokou rychlostí se nestihne vyhodnotit trajektorie , nasměrovat protiúder a rakety z Polska tam nebudou včas protože nenaberou rychlost.

Jsem důrazně proti jakýmkoliv systémům, vybočujícím z rámce kolektivní obrany EU nebo NATO. Mimo tento rámec nechcii žádnou cizí základnu v ČR, jakékoliv země, ani kdyby to byla polní kuchyně.

Vladoxxx 8.2.2007 13:46

Re: Re: Re: Re: Podpisuju všema deseti

No, vidíte a já myslel ,že ten radar tu bude proto, aby taková raketa k nám vůbec nedoletěla.;-P

Americká raketa 8.2.2007 13:45

Re: Re: Re: referendum

Rozumí tomu přinejmenším tak dobře, jako běžní občané, kteří by rozhodovali v případném referendu.

třetí 8.2.2007 13:45

Re: Re: Re: Je to opravdu tak?

No, Barte, přiznejte, že se jedná o odborný pohled, bez emocí a politického nálepkování. Za něj se sluší poděkovat.

osvč 8.2.2007 13:43

Re: Re: " Zapomíná se také na Jaltu - tam nás hodili do náruče Stalina bez zaváhání. "

Nepleťme si prezidenta USA  a USA. Roosvelt byl měkota, to se o něm ví, abyl taky nemocný. A nyvíc Stalinovi věřil i když mu to Churchil vysvětloval.

maYda 8.2.2007 13:43

jen mně tak napadlo-

je autor tohoto článku Václav Havel totožný s experiderntem Václavem HAvlem?

Co když jde o pouhou shodu jmen?

jepice 8.2.2007 13:42

Re: Re: Zajímalo by mě, zda někdo domýšlí

Když byl Brmboš malé sele, neměl v světě nepřítele. Když vyrostl na dva centy, dělali mu komplimenty. A když vyrost ještě více, dělali z něj jitrnice.

Bart 8.2.2007 13:39

Re: Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

vítejte "plukovníku" v důchodu ! už po obědě, tak začala odpolední směna? co nám dnes ještě prozradíte? ;-)

třetí 8.2.2007 13:39

Re: Re: dnešní demokrati-komunisti

Lidé typu Štváč poskytují pravici "neocenitelnou" medvědí službu. Přeji jí, té pravici. více takových propagandistů.:-)

Bart 8.2.2007 13:38

Re: Re: Je to opravdu tak?

vítejte "plukovníku" v důchodu ! už po obědě, tak začala odpolední směna? co nám ještě prozradíte? ;-)

Americká raketa 8.2.2007 13:36

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Radar XBR sloužící k přesnému sledování útočící hlavice a navedení antirakety proti ní by byl v Turecku naprosto zbytečný. Je to příliš blízko předpokládanému místu odpalu (Irán). I umístění ve střední Evropě někteří zpochybňují, že je to příliš blízko, aby systém stihl zareagovat a útočící raketa na dostatečně dlouhé cestě vystoupala nad atmosféru.

Co se týká Koreje, tak o Koreji se mluví v souvislosti s MD především obecně (je to stát proti kterému je obrana určena). A v souvislosti se základnou MD v Evropě se mluví od ochraně Evropy před sice nepravděpodobným, ale v principu možným útokem z Koreje, nebo maximálně s ochranou amerických vojáků v Evropě, ale rozhodně o ochraně evropského území.

Demagog jste především vy.

Brmboš 8.2.2007 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: Podpisuju všema deseti

Na odpověď otázkou znamená, že jsi v koncích. A koho bych vybral za spojence já no to je jednoduché zase bratia Slováky.

Machi 8.2.2007 13:35

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

To je úplně jednoduché. Celý středoevropský protiraketový systém má sloužit jako ochrana USA před raketami z Blízkého Východu. Stačí se podívat na glóbus a spojit si např. Irán s New Yorkem. Případná raketa poletí přes Střední Evropu.

Bart 8.2.2007 13:34

Skoro všechno, co Havel dělal jako president, dopadlo šejdrem ....

Četl jste Parkonsonovy zákony? Jak tam mluví o tom pánovi, který se vždy rozhodne špatně? Je si ho třeba hýčkat, dbát, aby se mu nic nestalo, a firma musí při strategických rozhodnutích rozhodovat obráceně. Takový člověk má velkou, nevyčíslitelou cenu. Všiml jste si dobře. V čem je Havel, to smrdí. Bez výjimky. ;-P Proto jsem proti.

Douša Josef 8.2.2007 13:32

Re: Je to opravdu tak?

Pepo Jeteli, lze nějak doložit tvrzení, že doposud jsme "byli chráněni vojenskou přítomností vojsk, radarů raket Rudé armády"? Před kým?

Douša Josef 8.2.2007 13:31

Re: Re: Nevím, nevím.... Skoro všechno, co Havel dělal jako president, dopadlo šejdrem ....

A už to je překvapení jak řemen! nebudete mít problémy?

Brmboš 8.2.2007 13:28

Re: Re: Re: Zajímalo by mě, zda někdo domýšlí

Že to byla právě Jugoslávi a hlavně Srbsko, kdo se postavil za naší zemi v roce 1968. To ty nepochopíš pokud jsi to neprožil a mnoho lidí i v Srbsku.

Americká raketa 8.2.2007 13:28

Re: Je to opravdu tak?

1) Že z amerického projektu vznikne projekt NATO pochopitelně není v principu možno doložit. Nicméně platí to, že bez amerického projektu nikdy žádný NATO-MD nevznikne. NATO v současnosti pracuje na ochraně proti "slabším" raketám a hodlá chránit vojáky v poli, nikoliv území členských států - to je reálný úkol na který NATO finančně a politicky stačí. A i tento systém bude muset s tím americkým spolupracovat. NATO zatím nemá politickou vůli a už vůbec ne peníze podílet se na americké raketové obraně. Ale je pravděpodobné, že časem k tomu dojde.

2) Jedná se o systém, který zdaleka není technicky dokončem a testy které probíhají jsou prostě průběžné. Je naprosto zcestné z toho vyvozovat nějaké procento úspěšnosti. Různé testy testují různé součásti systému a jejich obtížnost se postupně zvyšuje. To se prostě nedá srovnávat se situací, kdy vezmete 10 hotových sériových aut a uděláte 10 crashtestů a můžete něco počítat. Systém opravdu proti některým typům raket neúčinkuje. Účinkuje jenom pro technicky zaostalejší typy jejichž vlastnictví se dá ve střednědobé budoucnosti u Iránu, Severní Koreje a podobných států očekávat. Za několik let budeme připraveni na hrozby, které budou za několik let existovat. Jestli Rusové dodají do Iránu například své moderní verze raket Topol-M, pak by to byl skutečný problém. To se ale očekávat nedá.

3) To bude záviset na podmínkách, které si s Američany vyjednáme. Vzhledem ke dlouhodobým strategickým účelům základny je ale nepravděpodobné, že by USA přistoupily na možnost nějaké roční výpovědní lhůty, nebo uzavřely smlouvu na méně než 20 let. Jestli si myslíte, že se naše zájmy diametrálně rozejdou se zájmy USA, pak bude potřeba též vystoupit z NATO a to je otázka spíše na Kato-Kavana, než na mě.

Buvol 8.2.2007 13:28

Re: Nevím, nevím.... Skoro všechno, co Havel dělal jako president, dopadlo šejdrem ....

... doufám, že ten radar bude výjimkou. Já sám jsem pro jeho zřízení ....

Machi 8.2.2007 13:27

Re: Je to opravdu tak?

Ad.3 Ví Bůh, popř. Alláh :)

Jéňa 8.2.2007 13:27

Re: Tlusťochovi XXL

Pane Čechu, z váší strany je škoda námahy vysvětlovat tupým ignorantům podstatu věci. O jejich inteligenci svědčí všechny příspěvky, kterými se tady prezentují. Já vím, že vám to nedá proti blbosti bojovat, ale kde nic není ani čert nebere. Já si jen přrji, aby si je ten čert vzal a my měli od nich pokoj. Jinak vám přeji v tomto snažení mnoho zdaru.