1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chris Kelvin 8.2.2007 13:27

V zásadě....

...s obsahem článku souhlasím. A pokud si zjistím skladbu lidí, kteří jsou proti (povětšinou bolševické a spřízněné typy).... není třeba zde ani diskutovat :-/

Buvol 8.2.2007 13:27

Re: Re: dnešní demokrati-komunisti

Bolševické totalitní myšlení zde a jinde na chatech ukázkově předvádí majitel nicku "Štváč" ....

MLOK1 8.2.2007 13:26

Re: dnešní demokrati-komunisti

R^R^R^R^R^

Machi 8.2.2007 13:26

Re: Je to opravdu tak?

Ad.2. Pravda účinnost není příliš velká, ale v praxi se počítá s vypuštěním více než jedné rakety na cíl. Dá se říct, že systém neúčinkuje minimálně na cíle kratšího doletu. Proto chce Polsko Patrioty PAC-3.

Buvol 8.2.2007 13:25

Nevím, nevím.... Skoro všechno, co Havel dělal jako president, dopadlo šejdrem ....

Komu čemu vyjádřil důvěru, tak to bylo, jako by mu dal "polibek smrti" .....

Bart 8.2.2007 13:24

myslíte ovšem Tupolánka?

;-P

Brmboš 8.2.2007 13:23

Re: dnešní demokrati-komunisti

Mluv za sebe pitomče.

Bart 8.2.2007 13:23

Re: dnešní demokrati-komunisti

jak si představujete bolševické totalitní myšlení? ;-)

Brmboš 8.2.2007 13:22

Re: Těší mě, že dokážete být tak asertivní a s každým přtelsky vyjít

V této době není doba prvobytně pospolná, ale doba elektroniky a jaderné energetiky, kdy lidi rozhodují minimálně a vše obslouží počítače, jejichž výkon se rok od roku zvětšuje. Takže napadnout tuto zemičku nikdo nemá v úmyslu co by s ní jako dělal? Tuto zemičku si prodáváme sami bez boje tu Rusům v Karlových Varech, tu Němcům na Ústecku, tu Rakušákům na Znojemsku a tu Polákům na Karvinsku. Jsme už takoví, ale o to nejde, jde přece o úplně něco jiného a to o udržení panství pro zloděje z kuponové privatizace. Jenže se stejnou logikou sem nevstupují Američané, těm jde jen o jejich bezpečnost a budeli to nutné obětují komunisty, socialisty ódeesáky, lidovce i zelené. V tom jediném jsou amíci opravdu čitelní. A navíc proč by někdo po nás pálil, když na našem území nic nebude. I když znovu s radarem i bez radaru jen mžik a přestáváme existovat. Přestalo by existovat vše co člověk potřebuje nezbytně k životu.

třetí 8.2.2007 13:22

Re: Je to opravdu tak?

Autor nelže, ani nemží. Autor tomu prostě nerozumí. Nemá čím. Chybí mu základní technické bzdělání, neumí spočítat ani trojčlenku, natož pak pochopit jak se pohybuje raketa a k čemu je dobrý radar. O principu činnosti radaru ani nemluvě. Obecně platí. Čím je věc složitější a vyžaduje značné znalosti, tím více lidí se k ní vyjadřuje, snad v touze vzbudit dojem, že věci rozumí. Např. pan Ing. Topolánek mluvil o jaderných nosičích.

Štváč 8.2.2007 13:20

dnešní demokrati-komunisti

Ten bolševickej marast a přitroublá spodina si zde dnes dovoluje Havla špinit, ač se vyjadřuje jasně a zřetelně. Výše uvedená pakáž se dříve obávala jen usmát vtipu na Husáka. Co říkáte dnešnímu prezidentovi ? Kde je jeho slovo k základně ? Víte na co čeká ? Až mu vy jelimani vyjevíte názor, tak podle toho se zachová. Ale nejdřív si zjistí kolik je pro a proti. Nerad by přišel o trůn. Ovšem "ani oblečená, ani nahá", to se Čechům vždy líbilo. K ničemu to nezavazuje, jen proboha nechtějme na politikovi jasný názor. Nejlepší je nechat si ústupovou cestu ve stylu "...já to tak nemyslel." Sedí nám ten komunista v palici a ještě dlouho sedět bude. Škoda slov.

Machi 8.2.2007 13:19

Re: Je to opravdu tak?

1. Částečně má pravdu v tom, že američané spolupracují v rámci MDA (Missile Defence Agency) i na programu MEADS. To jest společný obranný projekt USA, Německa a Itálie. Dá se říct, že první krok to může být, ale co bude tím druhým (krokem), to by mě zajímalo tedy mnohem více.

Bart 8.2.2007 13:17

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

s používáním hlavy a zdravého rozumu mezi bojujícími důchodci, vehementně se dožadujícími svého Big Brothera jako prášků na tlak, a výsady pro nás všechny shořet v atomovém ohni, neprorazíte ;-)

třetí 8.2.2007 13:15

Re: Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Absolutní souhlas........Ale teď to odnesete, připravte se, bude z Vás komouš nejkomoušovatější.

Pepa Jetel 8.2.2007 13:12

Re: Re: Re: Samozřejmě, že radar má sloužit k ochraně území USA,

To, co píšete, je bohužel nesmysl. Češi se ve svém SAMOSTATNÉM státě můžou chovat, jak chcou, a stejně nikdy nic neovlivní. Jediná možnost je k někomu se přilepit. Vy jste pro USA, já jsem pro Evropu, protože do Evropy už patříme a můžeme tady i něco ovlivnit, udělat něco pro to, aby se Evropa stala lepším místem k žití. Vůči USA tyto možnosti nemáme.

Bimbác 8.2.2007 13:11

Bojujme proti podobným naivním idealistům a zaprodaným demagogům

Proti raketám z Íránu nebo sev Koreje útočícím na Evropu je  takto umístěný radar neprosto zbytečný, aby byl funkční  musel by být v Turecku (mimochodem, proč ho USA neinstalují na základně, kterou tam v Turecku už mají ?), nebo v Černém moři. Radar v dopadové zoně je pouze jeden z dalších cílů. Také Bulharsko by se hodilo.

Z hlediska útoku raket z Koreje proti USA : proč by stříleli přes Evropu, když směrem na východ to mají do US blíž? Takže k čemu vlastně radar u nás bude? Rozhodně nebude sloužit obraně Evropy, ani není začleněn do systému NATO. Obávám se, že jeho poslání je veskrze výhradní průzkum proti Rusku a my za to poneseme kůži na trh, protože USA nám (stejně jako v případě zrušených dodávek klimatizace do Bušehru) žádnou náhradu za vypadlé trhy nedají.

Podobných idealistických a důvěřivých (možná i zaplacených) blábolů na téma radar jsem četl už mnoho. Pánové a dámy co je píšete, vraťte se na zem, podívejte se do minulosti, jak USA zachází se svými spojenci, když už jim není co sebrat a pak pište.

Pokud se jedná o demagogii, té jsme si užili za havlování až až, což takhle po dlouhé době nazývat věci pravými jmény?

demokrat 8.2.2007 13:10

Re: Je to opravdu tak?

tak to se spíše dosadí jiná vláda, která už zajistí, aby se zájmy nerozcházely.

honzak 8.2.2007 13:10

Re: Re: Zajímalo by mě, zda někdo domýšlí

To je sqost! To jsi vymyslel sám, nebo Ti někdo pomáhal? "Srbsku, které bylo našim přítelem po staletí" znamená v hovorové češtině co?

Tomáš X. 8.2.2007 13:07

Re: Re: Re: Re: Podpisuju všema deseti

1. a 2. světová válka, uzbrojení SSSR a následný tlak R.Regana. Stačí?  

Jéňa 8.2.2007 13:07

Re: Re: Re: Re: Podpisuju všema deseti

Uniká mně pořád jakého spojence by si nám vybral ty  Brmboši. Ten pro komunisty osvědčený už asi není to pravé ořechové. Rád bych se nechal od tebe poučit, třeba máš nějakého v merku. Představ nám ho těm šovinistům.

Pepa Jetel 8.2.2007 13:07

Je to opravdu tak?

1. Lze nějak doložit autorovo tvrzení, že "americký projekt je koncipován jako první krok k obraně celého euroatlantického prostoru. Bez amerického projektu nevznikne v budoucnu ani obranný systém NATO"? Zatím jsem se dovídal spíše opak a myslím si tedy, že autor minimálně mlží, jestli přímo nelže. Pokud by měl pravdu, předpokládám, že by se jednání o základně vedla pod hlavičkou NATO a obrana euroatlantického prostoru by se probírala v širších souvislostech.

2. S tím souvisí další problém, a to účinnost tohoto systému. Někde jsem četl, že při testech měl úspěšnost hodně pod 50% a proti určitým typům raket vůbec neúčinkuje. Tedy autorovo tvrzení, že se účastí na tomto projektu připravujeme na budoucí hrozby, se mi zdá také lživé. Možná za několik let (desetiletí?) budeme připraveni na současné hrozby, a to ještě jen některé.

3. Co lze dělat v případě, že u nás bude stát US základna a naše zájmy se rozejdou se zájmy USA? Lze základnu vypovědět nebo vypnout?

Brmboš 8.2.2007 13:06

Re: Re: jsme si rovni nebo rovnější

Čechu nejsi ty agentem BIS, že tak dobře všechno víš? Ve Vietnamu také bylo jen 200 mrtvých a v Americe se lidi mohli zbláznit nad přísunem rakví. Měli jsme tehdy štěstí, že jsme slyšeli obě strany.

Hugos 8.2.2007 13:06

Re: Re: Dočasné umístění vojáků bratrské americké armády na našem území ?

Samozřejmě, že je v tom podstatný rozdíl, USA jsou mnohem arogantnější a potlačováním lidských práv to dotáhly mnohem dál (a budou v tom pokračovat).

Tomáš X. 8.2.2007 13:03

Re: Re: Komouši se ženili, bzum, bzum

A Česká republika si fakt umí sama vybudovat protiraketovou obranu a její armáda nás ubrání sama o sobě? Pokud bychom šli cestou Švýcarska, taky dobrý, ale oni si na to zvykali stovky let, to se nevypiluje za pár let. A v Alpách je úderná síla vycvičeného horského myslivce o chlup větší, než zasloužilého pivaře v Polabské nížině.

demokrat 8.2.2007 13:03

Nebude zase válka ?

Když čtu příspěvek V.Havla, jak horuje za stavbu vojenského zařízení a o nebezpečí z Koreje a Iránu, tak mě přejíždí mráz po zádech s obavou, kdy a koho USA zase napadnou. Když podobně Havel vystupoval v zájmu USA, tak byla napadena Jugoslávie("humanitární bombardování") a Irák ("dopis osmi").

Hugos 8.2.2007 13:02

Re: Soudruhu Perunovi

Místo vyvracení argumentů osobní útok - je vidět jak jsou chabé argumenty pro, když musíte použít toto.

Bart 8.2.2007 13:00

Aero Karel

je důchodce. Má čas tu pindat. Je frustrovanej, za rudých držel hubu a krok. Myslí že USA = pravice. Opak prostě nepochopí. Potřebuje někoho nad sebou. Teď je hrdina a vede tu svou vlastní válku. Myslí jako komanč, žádné kritické myšlení, demokracie mu nic neříká, on má absolutní pravdu. Jen se nemodlí k CCCP ale k USA. ;-)

Roy Boehm 8.2.2007 13:00

Re: " Zapomíná se také na Jaltu - tam nás hodili do náruče Stalina bez zaváhání. "

V okamžiku, kdy měli jadernou bombu a Stalin ne? V době, kdy byla evropská část Ruska přeoraná po skoro třech letech bojů? Kdy většina průmyslu byla za Uralem? Kdy obilnice Ruska, Ukrajina, byla jen spálenou zemí? Kdy Rusko žilo už čtvrtým rokem z přísunů pomoci z USA? Kdy měl západ fungující proudové stíhačky a Rusové ne? V době, kdy měly USA a GB tisíce strategiských bombardérů a Rusové ne? Mám ještě pokračovat? Možné to, vojensky, určitě bylo. Ekonomicky by to, možná šlo. Ale politicky to bylo ZCELA nemožné. Všichni už měli války dost, všichni už chtěli mír. Všichni vojáci se chtěli vrátit domů. Ergó, všichni se na nás a na Poláky vykašlali. Pro své pohodlí a politické funkce. Poté, co polští a čeští vojáci za ně nasazovali své životy. A dnes by to nebylo jiné, spíš ještě horší.

přečteno 8.2.2007 12:57

Těší mě, že dokážete být tak asertivní a s každým přtelsky vyjít

Kdy pochopíte, že toto nefungovalo ani v prvobytně-pospolité společnosti ??

Kdy pochopíte, že zavírat oči před realitou je už tisice let překonaná filosofie?? (co zrovna nevidím, neexistuje!)

Kdy pochopíte, že napadnout zemičku bez spojenců, bez přátel a bez armády je něco jiného, než napadnout základnu USA?

Ale co se ptám... Vy asi nikdy !

Tomáš X. 8.2.2007 12:57

Re: Re: Samozřejmě, že radar má sloužit k ochraně území USA,

Ani ne, ale jen tak teoreticky že by to byl zas tak úplně blbej nápad... :-D Ne, teď vážně, mnohem raději bych byl, kdyby se Češi sami od sebe ve svém samostatném státě uměli chovat aspoň trošku jako Američani v tom svém. Aby nás to někdo učil z vyšší moci, to není ono. Anebo pokud nemáte rád Američany, tak třeba jako Švýcaři.